Manchester City – Huddersfield Town 0:0 (kon.) | Arsenal – Burnley 5:0 (kon.) | Chelsea – Liverpool 1:0 (kon.)
koniec
Arsenal FC
5:0 (2:0)
Burnley FC
Nedeľa 06.05.2018, 17:30 • Emirates Stadium, London • Anglická Premier League • 37. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90
    Ten šiesty gól tam domácim nie a nie padnúť. Po dobrej lopte za obranu sa v jasnej príležitosti ocitol Aaron Ramsey, Nick Pope jeho zakončenie chytá!
    89. Danny Welbeck (ARS)
     
    89
    Posledné striedanie tohto duelu obstaral hosťujúci manažér Sean Dyche. Ten z ihriska sťahuje z Islanďana a na jehomiesto posiela Nahkiho Wellsa.
     
    88
    Nádherný futbalový moment. Sead Kolašinać poslal loptu do pokutového územia Henrichovi Mchitarjanovi, ten ju sklepol Dannymu Welbeckovi, ktorý poriadnym projektilom z hranice šestnástky roztriasol ľavú žrď za Nickom Popeom!
     
    81
    Domáci futbalisti však nezaháľajú a mohli pridať šiesty gól. K zakončeniu sa odhodlal netradičný strelec Héctor Bellerín a nemieril to vôbec zle. Lopta však o pár centimetrov minula cieľ.
     
    78
    A už z toho mohol byť poltucet na konte domácich! Pierre-Emerick Aubameyang sa šikovne predral cez Jamesa Tarkowskiho a snažil sa ešte prihrávať Dannymu Welbeckovi, ktorý však na jeho prihrávku nedočiahol. Ak by Gabončan strieľal, Nick Pope by mal veľké problémy zabrániť ďalšiemu gólu vo svojej sieti.
     
    77
    A máme tu ďalšie lúčenie. So svojou kariérou sa totiž dnes oficiálne lúči Per Mertesacker, ktorý vybieha na ihrisko na posledné minúty tohto duelu. Nahrádza Caluma Chambersa a od Petra Čecha dostáva aj kapitánsku pásku.
    75. Pierre-Emerick Aubameyang (ARS) - 5:0
     
    75
    Arsenal FC dal gól! Arsène Wenger nemôže byť po tomto zápase nespokojný so svojou rozlúčkou. Aaron Ramsey poslal loptu doprava na Héctora BEllerína, ktorého center za Nicka Popea upratal PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG.
     
    72
    Tak teraz to na Emirates Stadium vyzerá skoro ako v prípravnom zápase. Obaja manažéri sa totiž rozhodli striedať, tak si to pekne zhrňme. Hosťujúci kouč z ihriska sťahuje Aarona Lennona, na jeho miesto vybieha Georges-Kévin N'Koudou. Arsène Wenger pripravil až dvojnásobnú zmenu. Zápas v jeho tíme nedohrajú Jack Wilshere s Alexandrem Lacazettom, na ich miesta sa dostávajú Aaron Ramsey, respektíve Danny Welbeck.
    64. Alex Iwobi (ARS) - 4:0
     
    64
    Arsenal FC dal gól! Kanonieri sa dnes na počesť svojho kouča futbalom doslova bavia. Po ubránení rohového kopu sa hra presunula na polovicu hostí, Pierre-Emerick Aubameyang zatiahol loptu po ľavom krídle až do pokutového územia, kde vyzval na zakončenie ALEXA IWOBIHO, ktorý nešpekuloval a nekompromisne ju napálil do pravého horného rohu brány!
    55. Henrich Mchitarjan (ARS)
     
    55
    A už to mohlo byť 4:0! Alex Iwobi vo veľmi podobnej situáciii ako pred tretím gólom našiel na pravej strane Henricha Mchitarjana, jeho "obaľovačka" končí tesne vedľa brány Nicka Popea!
    54. Sead Kolašinac (ARS) - 3:0
     
    54
    Arsenal FC dal gól! Jack Wilshere na osi ihriska unikol trojici súperov, odovzdal loptu na ľavé krídlo SEADOVI KOLAŠINAĆOVI, ktorý trafil ľavačkou nechytateľne k ľavej žrdi!
    49. Sam Vokes (BLY)
     
    49
    Hostia takmer využili prvé zaváhanie defenzívy Arsenalu. Jeff Hendrick najskôr odcentroval cez dvoch protihráčov a následne sa cez stopérske duo dostal k hlavičkovému zakončeniu Sam Vokes, mieril však len do stredu brány, kde bol pripravený Petr Čech.
     
    46
    Rozohrávali síce hostia, avšak tí o loptu okamžite prišli a mohli po tretíkrát inkasovať. Pierre-Emerick Aubameyang prenikol po ľavom krídle a z hranice bránkovej čiary prihrával pod seba na Jacka Wilsherea, ktorého zakončenie skončilo tesne vedľa brány Nicka Popea.
    45+3. Alexandre Lacazette (ARS) - 2:0
     
    45+3
    Arsenal FC dal gól! Domáci roztiahli hru doprava, kde bol úplne voľný Alex Iwobi, jeho polovysoký center si na bližšej žrdi našiel ALEXANDRE LAACZETTE, ktorý zvyšuje krátko pred koncom prvého polčasu na 2:0!
    44. Henrich Mchitarjan (ARS)
     
    44
    Hlavný arbiter Andre Marriner teraz udelil Jamesovi Tarkowskimu žltú kartu. Priznám sa však, že netuším, akého priestupku sa stopér hostí dopustil.
     
    43
    Granit Xhaka hrá dnes zatiaľ veľmi dobrý zápas. Švajčiarsky stredopoliar teraz peknou prihrávkou do voľného priestoru našiel Henricha Mchitarjana, ktorý si narazil s Alexandrem Lacazettom a následne nebezpečným projektilom preveril pozornosť Nicka Popea.
     
    33
    Pekná kombinácia domácich. Granit Xhaka roztiahol hru doprava, kde sa ocitol Alexandre Laczette, ten našiel pred pokutovým územím Henricha Mchitarjana, jeho projektil mieril tesne nad bránu Nicka Popea.
     
    22
    Tréner hostí Sean Dyche je tak už po úvodnej štvrtine zápasu donútený k zmene vo svojej zostave. Na Barnesovo miesto vybieha ďalší kvalitný zakončovateľ Sam Vokes.
    14. Pierre-Emerick Aubameyang (ARS) - 1:0
     
    14
    Arsenal FC dal gól! Tak toto bola jednoduchá krása. PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG akciu začal na pravom krídle, Héctor Bellerín ju cez Alexa Iwobiho a Alexandra Lacazetteho dostal späť ku Gabončanovi, ktorý ju už bez problémov upratal za chrbát Nicka Popea.

    Jakub Kocourek

    Góly: 14. Aubameyang, 45+3. A. Lacazette, 54. Kolašinac, 64. Iwobi, 75. Aubameyang

    Karty:   44. Tarkowski (BLY)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 6:4. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 6:7.
    Arsenal FC: Čech (C) – Kolašinac, Mavropanos, Chambers (77. Mertesacker), Bellerín – Xhaka, Wilshere (72. Ramsey) – Aubameyang, Iwobi, Mchitarjan – A. Lacazette (72. Welbeck).
    Náhradníci: Ospina – Mertesacker, Monreal, Mustafi, Ramsey, Maitland-Niles, Welbeck.

    Burnley FC: Pope – Lowton, K. Long, Tarkowski, S. Ward – Lennon (72. N'Koudou), Cork (C), A. Westwood, Gudmundsson (89. Wells) – Hendrick – Barnes (22. Vokes).
    Náhradníci: Heaton – Taylor, Bardsley, N'Koudou, Marney, Vokes, Wells.

    Rozhodca: Andre Marriner