Manchester City – Huddersfield Town 0:0 (kon.) | Arsenal – Burnley 5:0 (kon.) | Chelsea – Liverpool 1:0 (kon.)
koniec
Arsenal FC
5:0 (2:0)
Burnley FC
Nedeľa 06.05.2018, 17:30 • Emirates Stadium, London • Anglická Premier League • 37. kolo
Predzápasové kurzy
    89. Danny Welbeck (ARS)
     
    89
    Posledné striedanie tohto duelu obstaral hosťujúci manažér Sean Dyche. Ten z ihriska sťahuje z Islanďana a na jehomiesto posiela Nahkiho Wellsa.
     
    77
    A máme tu ďalšie lúčenie. So svojou kariérou sa totiž dnes oficiálne lúči Per Mertesacker, ktorý vybieha na ihrisko na posledné minúty tohto duelu. Nahrádza Caluma Chambersa a od Petra Čecha dostáva aj kapitánsku pásku.
     
    72
    Tak teraz to na Emirates Stadium vyzerá skoro ako v prípravnom zápase. Obaja manažéri sa totiž rozhodli striedať, tak si to pekne zhrňme. Hosťujúci kouč z ihriska sťahuje Aarona Lennona, na jeho miesto vybieha Georges-Kévin N'Koudou. Arsène Wenger pripravil až dvojnásobnú zmenu. Zápas v jeho tíme nedohrajú Jack Wilshere s Alexandrem Lacazettom, na ich miesta sa dostávajú Aaron Ramsey, respektíve Danny Welbeck.
     
    22
    Tréner hostí Sean Dyche je tak už po úvodnej štvrtine zápasu donútený k zmene vo svojej zostave. Na Barnesovo miesto vybieha ďalší kvalitný zakončovateľ Sam Vokes.

    Jakub Kocourek

    Góly: 14. Aubameyang, 45+3. A. Lacazette, 54. Kolašinac, 64. Iwobi, 75. Aubameyang

    Karty:   44. Tarkowski (BLY)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 6:4. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 6:7.
    Arsenal FC: Čech (C) – Kolašinac, Mavropanos, Chambers (77. Mertesacker), Bellerín – Xhaka, Wilshere (72. Ramsey) – Aubameyang, Iwobi, Mchitarjan – A. Lacazette (72. Welbeck).
    Náhradníci: Ospina – Mertesacker, Monreal, Mustafi, Ramsey, Maitland-Niles, Welbeck.

    Burnley FC: Pope – Lowton, K. Long, Tarkowski, S. Ward – Lennon (72. N'Koudou), Cork (C), A. Westwood, Gudmundsson (89. Wells) – Hendrick – Barnes (22. Vokes).
    Náhradníci: Heaton – Taylor, Bardsley, N'Koudou, Marney, Vokes, Wells.

    Rozhodca: Andre Marriner