Manchester City – Huddersfield Town 0:0 (kon.) | Arsenal – Burnley 5:0 (kon.) | Chelsea – Liverpool 1:0 (kon.)
koniec
Arsenal FC
5:0 (2:0)
Burnley FC
Nedeľa 06.05.2018, 17:30 • Emirates Stadium, London • Anglická Premier League • 37. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Vážení fanúšikovia!

    Vítam vás pri sledovaní online textového prenosu zo stretnutia predposledného 37. kola anglickej Premier League medzi dvoma tabuľkovými susedmi – domácim Arsenalom FC a hosťujúcim Burnley FC. Stretnutie bude mať špeciálnu príchuť najmä pre trénera Kanonierov Arsènea Wengera, ktorého čaká posledný domáci zápas v úlohe manažéra londýnskeho klubu po 22 rokoch. Začiatok duelu je na programe o 17:30.

    ARSENAL FC

    Arsenalu táto ligová sezóna príliš nevyšla a už teraz je jasné, že Arsène Wenger vo svojej poslednej sezóne na lavičke The Gunners zaznamená vôbec najhorší výsledok s týmto mužstvom za celé svoje 22-ročné pôsobenie. Londýnčania síce odohrali o jeden zápas menej ako väčšina ich súperov a v stredu ich čaká dohrávka na pôde Leicestru City, avšak v 35 kolách nazbierali len 57 bodov, čo im stačí na 6. miesto. Obrovským problémom Arsenalu je najmä defenzíva, ktorá inkasovala v priebehu ligovej sezóny až 48-krát. Z prvej polovice tabuľky Premier League sú na tom v tomto smere horšie len Everton a Leicester, ktoré ale odohrali o jeden, respektíve dva zápasy viac. Na druhej strane, ofenzíva funguje Londýnčanom veľmi slušne, aj keď aj v tejto štatistike boli fanúšikovia Gunners zvyknutí na lepšie čísla. Celkovo 67 strelených gólov, to je číslo porovnateľné s druhým Manchestrom United či štvrtým Tottenhamom. Najlepším strelcom mužstva je 13-gólový Francúz Alexandre Lacazette, ktorý sa do formy dostal najmä v posledných týždňoch. Od aprílového návratu po zranení totiž zasiahol do štyroch ligových stretnutí a zaznamenal v nich štyri góly. Okrem toho sa trikrát presadil aj v dvojzápasoch štvrťfinále a semifinále Európskej ligy, čo však Arsenalu na postup do lyonského finále nestačilo. Lacazettea a rovnako aj množstvo ďalších opôr šetril Arsène Wenger v minulom kole domácej súťaže proti Manchestru United, kedy poriadne omladená zostava Kanonierov takmer získala bod proti veľkému favoritovi. O víťazstve Červených diablov rozhodol až v nadstavenom čase Marouane Fellaini. Vo štvrtok Londýnčania prišli nielen o možnosť zabojovať o druhú najprestížnejšiu pohárovú trofej v Európe, ale aj o svojho kapitána Laurenta Koscielneho, ktorý si po nezavinenom tvrdom páde škaredo poranil achilovku a čaká ho pravdepodobne niekoľkomesačná pauza od futbalu. Okrem neho bude Wengerovi chýbať aj stále sa zotavujúci rekonvalescent Santi Cazorla a vážne zdravotné problémy nedovolia nastúpiť ani Egypťanovi Mohamedovi Elnenymu.

    BURNLEY FC

    Burnley je jedným z najpríjemnejších prekvapení tohto ročníka Premier League. Aktuálne sa totiž nachádza na peknej 7. pozícii a atakuje priečky zaručujúce účasť v predkole Európskej ligy UEFA. Momentálne na svojho dnešného súpera a najbližšieho suseda v tabuľke stráca so ziskom 54 bodov len tri body a v prípade víťazstva sa na Kanonierov môže dotiahnuť už len na rozdiel skóre. Treba však pripomenúť aj to, že Arsenal má k dobru spomínaný stredajší duel s Leicestrom City. Tréner Sean Dyche sa spolieha najmä na mimoriadne pevnú defenzívu, ktorá patrí k tomu najlepšiemu, čo anglická najvyššia súťaž v tomto ročníku ponúka. Celkovo totiž jeho mužstvo inkasovalo len 32-krát. Brankárska jednotka Nick Pope sa v aktuálnej sezóne dostala do fantastickej formy, keď si až 11-krát udržala čisté konto. Kým defenzíva funguje The Clarets skvelo, v ofenzíve je to jedno veľké trápenie. Burnley strieľa v priemere len 0,97 gólu na zápas. Najväčší podiel na 35 presných zásahoch má dvojica Chris Wood-Ashley Barnes, ktorá si spravodlivo rozdelila 18 gólov. Dobrými výkonmi sa však prezentuje aj islandský reprezentant Johann Gudmundsson. Ten sa podieľal na 10 presných zásahoch svojho tímu (2 góly + 8 asistencií). Aktuálna forma Burnley nie je vôbec zlá, veď z posledných desiatich zápasov prehralo len dvakrát. Momentálne však ťahá sériu troch duelov bez víťazstva, keď najskôr nestačilo na Chelsea a následne si zo súbojov so Stoke City a Brightonom odnieslo vždy len po jednom bode. Trénerovi Seanovi Dycheovi dnes bude chýbať dlhodobo zranené trio Steven Defour, Robbie Brady a Scott Arfield. Otázny je aj štart obrancu Bena Meeho, ktorý si doliečuje zranené lýtko.
     
    Úvodné zostavy:

    Arsenal FC: Čech (C) – Kolašinac, Mavropanos, Chambers, Bellerín – Xhaka, Wilshere – Aubameyang, Iwobi, Mchitarjan – A. Lacazette.
    Náhradníci: Ospina – Mertesacker, Monreal, Mustafi, Ramsey, Maitland-Niles, Welbeck.

    Burnley FC: Pope – Lowton, K. Long, Tarkowski, S. Ward – Lennon, Cork (C), A. Westwood, Gudmundsson – Hendrick – Barnes.
    Náhradníci: Heaton – Taylor, Bardsley, N'Koudou, Marney, Vokes, Wells.

    Rozhodca: Andre Marriner.
     
    Ešte pred samotným začiatkom zápasu si všetci prítomní potleskom uctili domáceho trénera Arsènea Wengera, pre ktorého je to dnes po 22 rokoch posledný domáci duel na lavičke Arsenalu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Stretnutie sa začalo rozohrávkou hráčov Arsenalu, ktorí loptu poslali až k Petrovi Čechovi. V úvodných sekundách sme videli náznaky ofenzívnych akcií na oboch stranách, zatiaľ však nič vážnejšie.
     
    2
    O prvú dlhšiu kombináciu sa pokúšali aj futbalisti Burnley, avšak domáci ich zatiaľ k ničomu nebezpečnejšiemu nepustili.
     
    3
    Jack Wilshere sa prebíjal po ľavom krídle, tam ho však zastavil rýchlik Aaron Lennon. Arsenal zostáva pri lopte, vhadzovať bude Sead Kolašinać.
     
    4
    Peknú individuálnu akciu stredom ihriska predviedol Alex Iwobi, na hranici pokutového územia odovzdal loptu Alexandremu Lacazetteovi, ten však narazil na stopérsku dvojicu Long-Tarkowski.
     
    5
    Po osi Mavropanos-Kolašinac-Mchitarjan-Wilshere sa lopta mala dostať opäť už do pokutového územia na Alexandra Lacazetteho, toho ale zatiaľ veľmi dobre stráži Kevin Long.
     
    6
    Domáci ale pokračovali v aktivite, dlhú prihrávku Jacka Wilsherea však Sead Kolašinać už na ihrisku nezachytil. Odkopávať bude Nick Pope.
     
    7
    Hostia sa dostali s loptou do tesnej blízkosti Petra Čecha, kde sa pokúšal Ashley Barnes obtočiť okolo Caluma Chambersa, mladý stopér Arsenalu však svoju úlohu zvládol.
     
    8
    Na pravej strane kombinovali Alexandre Lacazette s Henrikom Mchitarjanom, arménsky stredopoliar nabil Alexovi Iwobimu, jeho strele však absolútne chýbali gólové parametre a Nick Pope s ňou nemal ani najmenšie problémy.
     
    9
    Keď to nešlo kombinačne, skúsil to Matthew Lowton po vzduchu. Jeho vysoký nákop do pokutového územia však namiesto u Ashleyho Barnesa skončil v rukách Petra Čecha.
     
    10
    Granit Xhaka preniesol hru doľava na Seada Kolašinaća, do jeho centru z prvejsa položil Kevin Long a odvrátil loptu na prvý rohový kop zápasu.
     
    11
    Od ľavej rohovej zastávky už tradične centroval Granit Xhaka, najvyššie zo všetkých vyskočil Konstantinos Mavropanos, no mladý grécky stopér Arsenalu loptu poslal len do autu.
     
    12
    Alex Iwobi sa dnes už snáď po tretí raz pokúšal individuálne presadiť stredom defenzívy Burnley, no nepodarilo sa mu to. Následne pred Henrichom Mchitarjanom odvrátil späť do hry Wilsherov center James Tarkowski.
     
    13
    Na opačnej strane už úradoval Konstantinos Mavropanos po centri Aarona Lennona, ktorý mal nájsť Ashleyho Barnesa.
     
    14
    Arsenal FC dal gól! Tak toto bola jednoduchá krása. PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG akciu začal na pravom krídle, Héctor Bellerín ju cez Alexa Iwobiho a Alexandra Lacazetteho dostal späť ku Gabončanovi, ktorý ju už bez problémov upratal za chrbát Nicka Popea.
    14. Pierre-Emerick Aubameyang (ARS) - 1:0
     
    15
    Máme za sebou úvodnú štvrťhodinu zápasu a treba povedať, že sa niesla v znamení jednoznačného tlaku futbalistov Arsenalu, ktorý si však žiadnu vážnejšiu príležitosť až do gólového momentu Aubameyanga nevypracovali.
     
    16
    Sead Kolašinać sa už po niekoľký raz pokúšal odcentrovať z ľavej strany "do ohňa", loptu však na autové vhadzovanie odvrátil Matthew Lowton.
     
    17
    Vypredané tribúny štadióna Emriates si teraz pýtali pokutový kop potom, čo Sead Kolašinać svojím ďalším centrom trafil ruku Matthewa Lowtona, Andre Marriner však zatiaľ nepíska.
     
    18
    Alex Iwobi sa teraz ospravedlňuje Héctorovi Bellerínovi za nepresnú loptu do pravého krídla, odkopávať môže Nick Pope.
     
    19
    Tak toto nebol vôbec príjemný pohľad. V hlavičkovom súboji sa v strede ihriska zrazili Granit Xhaka s Ashleym Barnesom, momentálne sa tak chvíľu nehrá, obaja hráči totiž budú potrebovať ošetrenie.
     
    20
    Granit Xhaka už dokázal po vlastných opustiť ihrisko a s najväčšou pravdepodobnosťou sa bude môcť vrátiť do hry. Omnoho horšie to však vyzerá s ramenom hosťujúceho Ashleyho Barnesa.
     
    21
    Pre Barnesa v tektp chvíli prichádzajú dokonca nosidlá. Kanonier The Clarets si podľa všetkého vykĺbil ľavé rameno a v zápase nebude môcť pokračovať.
     
    22
    Tréner hostí Sean Dyche je tak už po úvodnej štvrtine zápasu donútený k zmene vo svojej zostave. Na Barnesovo miesto vybieha ďalší kvalitný zakončovateľ Sam Vokes.
     
    23
    Konstantinos Mavropanos dnes síce zatiaľ hráč len druhý zápas v drese Arsenalu, zatiaľ však pôsobí mimoriadne istým dojmom. Teraz bez väčších komplikácií odvrátil do autu nakopávanú loptu na Sama Vokesa.
     
    24
    Na pravej strane Arsenalu teraz došlo k nedorozumeniu medzi Héctorom Bellerínom a Alexom Iwobim, Burnley z toho síce vyťažilo svoj prvý rohový kop, avšak ten Petr Čech vyriešil.
     
    25
    Pierre-Emerick Aubameyang si splnil svoje defenzívne povinnosti, keď k dlhej lopte od Jeffa Hendricka nepustil rozbehnutého Islanďana Johanna Gudmundssona.
     
    26
    Lopta na ľavé krídlo od Jamesa Tarkowskiho na Stephena Warda bola veľmi nevydarená, a tak končí v moci domáceho Héctora Bellerína.
     
    27
    Sead Kolašinać pri svojej snahe obísť Matthewa Lowtona pobavil zaplnené tribúny, keď sa mu lopta zamotala pod nohy, napriek tomu ju dokázal odovzdať Jackovi Wilshereovi. Henrich Mchitarjan sa však do šestnástky neprebil.
     
    28
    Ďalšia aktivita Kanonierov pred pokutovým územím sa skončila nedovoleným zákrokom Alexa Iwobiho na Jamesa Tarkowskiho.
     
    29
    Opäť tu máme menšie zdržanie. Alexandre Lacazette sa totiž pri snahe uniknúť Jamesovi Tarkowskimu a zareagovať na dlhú loptu od Caluma Chambersa zrazil s obrancom hostí, v tomto prípade by však nemalo ísť o nič vážne.
     
    30
    Pokračujeme ďalej. Center Jóhanna Gudmundssona doplachtil až na pravú stranu, kde sa už Aaron Lennon nedostal cez dvojicu Kolašinać-Mavropanos.
     
    31
    Zápas zatiaľ nemá nejaké vysoké tempo. Hráči Burnley v týchto momentoch kombinujú len v blízkosti poliaceho kruhu, dobre napádajúci domáci im toho viac nedovolia.
     
    32
    Henrich Mchitarjan napokon vystihol pokus o kolmicu od Jamesa Tarkowskiho, pri Arméncovom následnom pokuse o protiútok ho zastavil Kevin Long.
     
    33
    Pekná kombinácia domácich. Granit Xhaka roztiahol hru doprava, kde sa ocitol Alexandre Laczette, ten našiel pred pokutovým územím Henricha Mchitarjana, jeho projektil mieril tesne nad bránu Nicka Popea.
     
    34
    Opäť dobrá práca smerom dopredu od Granita Xhaku. Tentokrát Švajčiar vyzval do kombinácie Alexa Iwobiho, ten sa pokúsil o individuálny prienik, no dnes už po niekoľkýkrát stroskotal na Stephenovi Wardovi.
     
    35
    The Gunners sa prebúdzajú k väčšej ofenzívnej aktivite. Po vtipnej prihrávke Lacazetteho na Pierrea-Emericka Aubameyanga sa však k strele nedostal Jack Wilshere a následne prišiel nedovolený zákrok Konstantinosa Mavropanosa na Sama Vokesa.
     
    36
    Burnley presunulo do pokutového územia súpera aj Jamesa Tarkowskiho, ten sa však previnil nedovolene proti Calumovi Chambersovi.
     
    37
    Petr Čech teraz trochu váhal s rozohrávkou, následne sa však lopta cez Granita Xhaku a Henricha Mchitarjana dostala až k Héctorovi Bellerínovi, jeho center pred Alexandrem Lacazettom odvrátil na rohový kop Kevin Long.
     
    38
    Štandardná situácia síce priame ohrozenie brány Nicka Popea nepriniesla, no následne prišlo zaváhanie Jamesa Tarkowskiho, Alexandrea Lacazetta však do zakončenia nepustil Nick Pope, ktorý dobre čítal situáciu.
     
    39
    Máme tu ďalšie zdržanie potom, čo v strede ihriska zostávajú ležať Konstantinos Mavropanos so Samom Vokesom. Tentokrát to vyzerá, že tento súboj viac bolel domáceho stopéra, obaja by však mali pokračovať ďalej v zápase.
     
    40
    Do konca prvého polčasu zostáva posledných päť minút, Mavropanos s Vokesom musia ešte podľa pravidiel futbalu povinne opustiť na malý moment ihrisko a budeme môcť pokračovať ďalej.
     
    41
    Jack Wilshere sa pokúšal prestrčiť loptu na Henricha Mchitarjana do pokutového územia, Arménca však do zakončenia nepustil James Tarkowski.
     
    42
    Mavropanos s Vokesom sú už späť v hre. Arsenal kontroluje hru, hosťom v týchto momentoch loptu ani len nepožičiava.
     
    43
    Granit Xhaka hrá dnes zatiaľ veľmi dobrý zápas. Švajčiarsky stredopoliar teraz peknou prihrávkou do voľného priestoru našiel Henricha Mchitarjana, ktorý si narazil s Alexandrem Lacazettom a následne nebezpečným projektilom preveril pozornosť Nicka Popea.
     
    44
    Hlavný arbiter Andre Marriner teraz udelil Jamesovi Tarkowskimu žltú kartu. Priznám sa však, že netuším, akého priestupku sa stopér hostí dopustil.
    44. Henrich Mchitarjan (ARS)
     
    45
    Sledovali sme ojedinelý pokus hostí o ofenzívnu akciu, center Aarona Lennona však odvrátila defenzíva Arsenalu späť do hry.
     
    45
    Vzhľadom na niekoľko prerušení sa v prvom polčase budú nadstavovať až štyri minúty.
     
    45+1
    Futbalisti Arsenalu sú usadení v okolí pokutového územia súpera, teraz to však Héctor Bellerín s Henrichom Mchitarjanom až príliš prekombinovali.
     
    45+2
    Pokračuje tlak Arsenalu, treba pvoedať, že futbalisti sú zatiaľ veľmi dobre sformovaní vo svojej defenzívnej ulite.
     
    45+3
    Arsenal FC dal gól! Domáci roztiahli hru doprava, kde bol úplne voľný Alex Iwobi, jeho polovysoký center si na bližšej žrdi našiel ALEXANDRE LAACZETTE, ktorý zvyšuje krátko pred koncom prvého polčasu na 2:0!
    45+3. Alexandre Lacazette (ARS) - 2:0
     
    45+4
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Posledný domáci zápas Arsènea Wengera na lavičke Arsenalu FC sa zatiaľ odvíja úplne podľa jeho predstáv. Kanonieri totiž po prvom polčase vyhrávajú nad svojim tabuľkovým susedom Burnley FC 2:0. Skóre stretnutia otvoril Pierre-Emerick Aubameyang a krátko pred koncom prvého polčasu pridal druhý gól aj Alexandre Lacazette. Hostia toho dopredu zatiaľ príliš veľa nepredviedli, ak však chcú ešte uživiť šancu na 6. priečku v tabuľke, v druhom polčase potrebujú minimálne dvakrát skórovať. Tak sa nechajme prekvapiť, čo nám tímy predvedú v druhých 45 minútach.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas odštartoval rozohrávkou hostí. Vyzerá to tak, že ani jeden z manažérov sa neodhodlal k zmene vo svojej zostave.
     
    46
    Rozohrávali síce hostia, avšak tí o loptu okamžite prišli a mohli po tretíkrát inkasovať. Pierre-Emerick Aubameyang prenikol po ľavom krídle a z hranice bránkovej čiary prihrával pod seba na Jacka Wilsherea, ktorého zakončenie skončilo tesne vedľa brány Nicka Popea.
     
    47
    Arsenal už od úvodných sekúnd pokračuje v tom, ako skončil prvý polčas, keď má hru absolútne pod kontrolou a súperovi loptu v podstate vôbec nepožičiava.
     
    48
    Sead Kolašinać prenikal po ľavej strane, jeho center tentokrát zblokoval na rohový kop Aaron Lennon. Následne sa vo vzduchu najlepšie presadil brankár Burnley Nick Pope.
     
    49
    Hostia takmer využili prvé zaváhanie defenzívy Arsenalu. Jeff Hendrick najskôr odcentroval cez dvoch protihráčov a následne sa cez stopérske duo dostal k hlavičkovému zakončeniu Sam Vokes, mieril však len do stredu brány, kde bol pripravený Petr Čech.
    49. Sam Vokes (BLY)
     
    50
    Futbalisti Burnley začínajú poriadne hroziť. Tentokrát centroval do pokutového územia z pravej strany Aaron Lennon, Petr Čech boxoval loptu do ihriska pred dobiedzajúcim Samom Vokesom.
     
    51
    Henrich Mchitarjan získal loptu pred vlastným pokutovým územím, stíhaný Jackom Corkom ju vyviezol až na polovicu súpera, kde však jeho kolmicu na Alexa Iwobiho zastavil James Tarkowski.
     
    52
    Petr Čech musel riešiť ďalšiu nakopávanú loptu pred svoju bránu, tentokrát Sam Vokes nemal žiadnu šancu proti skúsenému českému gólmanovi dostať sa k hlavičke.
     
    53
    Granit Xhaka vyzval na center Seada Kolašinaća, ten sa dostal až Henrichovi Mchitarjanovi, na jeho sklepnutie už nereagoval Alexandre Lacazette.
     
    54
    Arsenal FC dal gól! Jack Wilshere na osi ihriska unikol trojici súperov, odovzdal loptu na ľavé krídlo SEADOVI KOLAŠINAĆOVI, ktorý trafil ľavačkou nechytateľne k ľavej žrdi!
    54. Sead Kolašinac (ARS) - 3:0
     
    55
    A už to mohlo byť 4:0! Alex Iwobi vo veľmi podobnej situáciii ako pred tretím gólom našiel na pravej strane Henricha Mchitarjana, jeho "obaľovačka" končí tesne vedľa brány Nicka Popea!
    55. Henrich Mchitarjan (ARS)
     
    56
    Jóhann Gudmundsson si dobrým pohybom na ľavom krídle vypýtal loptu od Stephena Warda, jeho následný center bol však mimoriadne nevydarený a Petr Čech tak bude rozohrávať od vlastnej brány.
     
    57
    Calum Chambers poslal loptu Alexandremu Lacazettovi, ten si po ňu prišiel až do stredovej formácie, kde sa však zrazil s Ashleym Westwoodoma Andre Marriner píska v prospech hostí.
     
    58
    Granit Xhaka prenesením hry na pravú stranu naštartoval rýchle nohy Héctora Bellerína, tomu však v rozlete zabránil dobrým sklzom Stephen Ward.
     
    59
    Mladý Konstantinos Mavropanos zatiaľ zvláda svoju úlohu nahradiť zraneného Laurenta Koscielneho veľmi dobre, keď teraz dobrou prácou telom odstavil od lopty Jeffa Hendricka.
     
    60
    Potom, čo stroskotala ofenzívna akcia Henricha Mchitarajana sa naskytla príležitosť pre Jeffa Hendricka, ktorý mal približne 20 metrov od brány na osi ihriska voľný priestor, a tak neváhal a oprel sa do lopty, jeho projektil však obetavým zákrokom zrazil na rohový kop Konstantinos Mavropanos.
     
    61
    Defenzíva Arsenalu však zatiaľ zvláda dnešný zápas bez zaváhania. Rohový kop Burnley z pravej strany jej nenarobil žiadne ťažkosti a domáci už môžu opäž vymýšľať, ako zaskočiť hostí po štvrtý raz.
     
    62
    Po nepresnej kombinácii však prišiel protiútok Burnley, centroval Matthew Lowton, pred Jóhannom Gudmundssonom odvrátil na rohový kop Calum Chambers.
     
    63
    No a po aktivite Stephena Warda bude nasledovať ďalšia štandardná situácia hostí, tentokrát od ľavej rohovej zástavky.
     
    64
    Arsenal FC dal gól! Kanonieri sa dnes na počesť svojho kouča futbalom doslova bavia. Po ubránení rohového kopu sa hra presunula na polovicu hostí, Pierre-Emerick Aubameyang zatiahol loptu po ľavom krídle až do pokutového územia, kde vyzval na zakončenie ALEXA IWOBIHO, ktorý nešpekuloval a nekompromisne ju napálil do pravého horného rohu brány!
    64. Alex Iwobi (ARS) - 4:0
     
    65
    Do konca zápasu zostáva posledných 25 minút a dovolím si tvrdiť, že o víťazovi je už rozhodnuté. Otázkou teraz zostáva, či sa futbalistom Burnley predsa len podarí prekonať Petra Čecha alebo naopak, ďalšie presné zásahy pridajú dnes vo veľkej pohode hrajúci domáci.
     
    66
    Jack Wilshere sa obtáčal okolo vlastnej osi, smerom k bráne Nicka Popea ho však nepustil Ashley Westwood. Všetko sa však deje v blízkosti poliaceho kruhu.
     
    67
    Tentokrát sa už Jackovi Wilshereovi podarilo zbaviť dvojice súperov, odovzdal loptu Seadovi Kolašinaćovi, no jeho strelu až k Nickovi Popeovi nepustil Kevin Long.
     
    68
    Kanonieri pokračovali v ofenzívnej aktivite autovým vhadzovaním, k strele sa dostal Henrich Mchitarjan, no arménsky stredopoliar si tento pokus rozhodne za klobúk nedá.
     
    69
    Héctor Bellerín teraz trochu nešikovne bránil Jóhanna Gudmundssona pred vlastným pokutovým územím a daroval tak Burnley zaujímavú štandardnú situáciu.
     
    70
    K lopte sa postavil práve faulovaný Jóhann Gudmundsson, ktorého center ľavačkou však na rohový kop odvrátil Granit Xhaka. Hostia ani z následnej štandardnej situácie Petra Čecha neznepokojili.
     
    71
    Henrich Mchitarjan teraz dosledoval situáciu na svojej pravej strane, kde sa už rozbiehal Jóhan Gudmundsson, je z toho autové vhadzovanie pre hostí.
     
    72
    Tak teraz to na Emirates Stadium vyzerá skoro ako v prípravnom zápase. Obaja manažéri sa totiž rozhodli striedať, tak si to pekne zhrňme. Hosťujúci kouč z ihriska sťahuje Aarona Lennona, na jeho miesto vybieha Georges-Kévin N'Koudou. Arsène Wenger pripravil až dvojnásobnú zmenu. Zápas v jeho tíme nedohrajú Jack Wilshere s Alexandrem Lacazettom, na ich miesta sa dostávajú Aaron Ramsey, respektíve Danny Welbeck.
     
    73
    Burnley zahrávali ďalšiu šťandardnú situáciu, po ktorej zakončoval z veľkej ďiaľky Jeff Hendrick, jeho strela však mierila vysoko nad bránu Petra Čecha.
     
    74
    Hostia sa snažili ešte o pokračovanie svojho tlaku, avšak neuspeli, a tak ďalšiu ofenzívnu akciu zakladajú opäť futbalisti s kanónom na hrudi.
     
    75
    Arsenal FC dal gól! Arsène Wenger nemôže byť po tomto zápase nespokojný so svojou rozlúčkou. Aaron Ramsey poslal loptu doprava na Héctora BEllerína, ktorého center za Nicka Popea upratal PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG.
    75. Pierre-Emerick Aubameyang (ARS) - 5:0
     
    77
    A máme tu ďalšie lúčenie. So svojou kariérou sa totiž dnes oficiálne lúči Per Mertesacker, ktorý vybieha na ihrisko na posledné minúty tohto duelu. Nahrádza Caluma Chambersa a od Petra Čecha dostáva aj kapitánsku pásku.
     
    78
    A už z toho mohol byť poltucet na konte domácich! Pierre-Emerick Aubameyang sa šikovne predral cez Jamesa Tarkowskiho a snažil sa ešte prihrávať Dannymu Welbeckovi, ktorý však na jeho prihrávku nedočiahol. Ak by Gabončan strieľal, Nick Pope by mal veľké problémy zabrániť ďalšiemu gólu vo svojej sieti.
     
    79
    Zápas má v týchto momentoch už doslova oslavný charakter. Hosťujúcu futbalisti sa síce ešte snažia o nejaký platonický tlak, aj im je však už jasné, že z dnešného zápasu si žiadne príjemné spomienky neodnesú.
     
    80
    Do konca stretnutia zostáva už len desať minút a vypredaný Emirates Stadium sa baví futbalom na oslavu dnešného víťazstva, Arsènea Wengera aj Pera Mertesackera.
     
    81
    Domáci futbalisti však nezaháľajú a mohli pridať šiesty gól. K zakončeniu sa odhodlal netradičný strelec Héctor Bellerín a nemieril to vôbec zle. Lopta však o pár centimetrov minula cieľ.
     
    82
    Jóhann Gudmundsson posielal loptu z ľavej strany do šestnástky, kde sa po kontakte s Jeffom Hendrickom ocitol na zemi Aaron Ramsey. Walesan však bude v poriadku.
     
    83
    James Tarkowski teraz dobre vystúpil zo svojej defenzívnej pozície, keď zastavil rýchlu kombináciu Alexa Iwobiho s Pierreom-Emerickom Aubameyangom.
     
    84
    Jóhann Gudmundsson sa ocitol na osi ihriska, kde sa v pokutovom území snažil prestrčiť loptu na Jeffa Hendricka, tam však bol len Konstantinos Mavropanos. Na opačnej strane kryje Iwobiho center bez problémov Nick Pope.
     
    85
    Georges-Kévin N'Koudou roztiahol hru doprava a po prihrávke Matthewa Lowtona sa v šestnástke sám dostal k možnosti zakončiť, tú mu však prekazila až trojica domácich futbalistov.
     
    86
    Aaron Ramsey preniesol hru rýchlo dopredu na Pierrea-Emericka Aubameyanga, ktorý sa znova sympaticky snažil nájsť Dannyho Welbecka, avšak aj táto Gabončanova snaha bola prečítaná Kevinom Longom. Kanonieri ale pokračovali v aktivite a po centri z pravej strany sa dokonca snažil do hlavičkového zakončenia pretlačiť Per Mertesacker, ktorý sa vydal na ofenzívny výlet.
     
    87
    Zápas sa doslova už len dohráva. Futbalisti Arsenalu držia loptu na svojich kopačkách a snažia sa pomôcť Petrovi Čechovi k ďalšiemu čistému kontu.
     
    88
    Nádherný futbalový moment. Sead Kolašinać poslal loptu do pokutového územia Henrichovi Mchitarjanovi, ten ju sklepol Dannymu Welbeckovi, ktorý poriadnym projektilom z hranice šestnástky roztriasol ľavú žrď za Nickom Popeom!
     
    89
    Posledné striedanie tohto duelu obstaral hosťujúci manažér Sean Dyche. Ten z ihriska sťahuje z Islanďana a na jehomiesto posiela Nahkiho Wellsa.
    89. Danny Welbeck (ARS)
     
    90
    Ten šiesty gól tam domácim nie a nie padnúť. Po dobrej lopte za obranu sa v jasnej príležitosti ocitol Aaron Ramsey, Nick Pope jeho zakončenie chytá!
     
    90
    Andre Marriner dnešný duel nebude viac naťahovať, veď o všetkom je rozhodnuté.
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    Futbalisti Arsenalu FC pripravili svojmu odchádzajúcemu koučovi Arsèneovi Wengerovi skvelú rozlúčku s domácim prostredím, keď takmer neškodné Burnley zdolali jednoznačne 5:0. O góly sa postupne postarali Pierre-Emerick Aubameyang, Alexandre Lacazette, Sead Kolašinać, Alex Iwobi a posledný gól pridal opäť Aubameyang. Kanonieri sa tak od svojho prenasledovateľa v tabuľke odpútali na šiestom mieste už o šesť bodov, navyše v stredu ich ešte čaká dohrávka na pôde Leicestru City, no a svoju sezónu uzavrú v nedeľu v poslednom kole u nováčika z Huddersfieldu. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem vám pekný zvyšok víkendu! Prenosom vás sprevádzal Jakub Kocourek! (19:27:30)

    Jakub Kocourek

    Góly: 14. Aubameyang, 45+3. A. Lacazette, 54. Kolašinac, 64. Iwobi, 75. Aubameyang

    Karty:   44. Tarkowski (BLY)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 6:4. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 6:7.
    Arsenal FC: Čech (C) – Kolašinac, Mavropanos, Chambers (77. Mertesacker), Bellerín – Xhaka, Wilshere (72. Ramsey) – Aubameyang, Iwobi, Mchitarjan – A. Lacazette (72. Welbeck).
    Náhradníci: Ospina – Mertesacker, Monreal, Mustafi, Ramsey, Maitland-Niles, Welbeck.

    Burnley FC: Pope – Lowton, K. Long, Tarkowski, S. Ward – Lennon (72. N'Koudou), Cork (C), A. Westwood, Gudmundsson (89. Wells) – Hendrick – Barnes (22. Vokes).
    Náhradníci: Heaton – Taylor, Bardsley, N'Koudou, Marney, Vokes, Wells.

    Rozhodca: Andre Marriner