Manchester City – Huddersfield Town 0:0 (kon.) | Arsenal – Burnley 5:0 (kon.) | Chelsea – Liverpool 1:0 (kon.)
koniec
Chelsea FC
1:0 (1:0)
Liverpool FC
Nedeľa 06.05.2018, 17:30 • Stamford Bridge, Londýn • Anglická Premier League • 37. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Šláger 37. kola anglickej Premier League sa skončil víťazstvom FC Chelsea 1:0, keď o osude duelu rozhodla hlavička Oliviera Girouda. Zverenci Antonia Conteho nepredviedli nejaký oslnivý výkon, ale účinnou hrou dokázali zdolať futbalistov Liverpoolu. Finalista Ligy majstrov si tak trošku komplikuje súboj o TOP 4. Všetky tromfy má však stále vo svojich rukách. Pre zaistenie postupovej miestenky do najprestížnejšej futbalovej súťaže mu v záverečnom kole stačí na Anflield Road zdolať Brighton. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok víkendu. (19:31:31)
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Hostia to už zrejme nestihnú a neskórujú v druhom zápase po sebe. Sadio Mané poslal zľava ešte jeden center do šestnástky súpera, naň si nabehol Virgil van Dijk, ale jeho pokus zneškodnil Thibaut Courtois.
     
    90+4
    V samotnom závere stretnutia dostáva žltú kartu aj Thibaut Courtois. Hlavný rozhodca Anthony Taylor totiž nemal pochopenie pre jeho okaté zbieranie cenných sekundičiek.
     
    90+4
    Hostia mali v samotnom závere veľkú šancu na vyrovnanie. Sadio Mané odcentroval z ľavej strany cez Davideho Zappacostu. Presným pasom našiel Dominica Solankeho, no ten z tesnej blízkosti minul bránu.
     
    90+3
    Spomínané striedanie je realitou. V tretej minúte nadstaveného času prichádza na hraciu plochu aj Pedro. Naopak, veľmi pomaly z nej odchádza španielsky záložník Cesc Fàbregas.
     
    90+2
    Center z ľavej strany upratal do bezpečia Marcos Alonso. Liverpool bude len vhadzovať a čas na strelenie veľmi dôležitého gólu sa mu veľmi rýchlo kráti. Navyše, domáci zrejme budú striedať.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca pridáva k druhému polčasu ešte štyri minúty. Prvých 60 sekúnd sa už pomaličky naplnilo. Chelsea dobre bráni sformovaná v niekoľkých obranných blokoch.
     
    90
    V poslednej minúte klasickej porcie sa črtala šanca pre Liverpool. Dominic Solanke sa zmocnil lopty po individuálnej akcii Sadia Maného, no ani nevystrelil, ani chrbtom k bráne neposlal presný pas na Mohameda Salaha.
     
    89
    V predposlednej minúte riadneho hracieho času vidíme striedania na oboch stranách. Alberto Moreno prichádza namiesto Jamesa Milnera. Na druhej strane končí Victor Moses, ktorého nahradí Davide Zappacosta.
     
    88
    Dejan Lovren centroval snáď zo štyridsiatich metrov. Chorvátsky futbalista ale výborným centrom našiel Dominica Solankeho, ktorý hlavičkoval tesne nad bránu súpera.
     
    87
    Trent Alexander-Arnold centrom z pravej strany nenašiel nikoho v červenom drese. Loptu si bez najmenších problémov kryje Thibaut Courtois. Belgičan smeruje za ďalším čistým kontom.
     
    86
    Až teraz vôbec po prvýkrát v zápase strieda aj Antonio Conte. Namiesto zjavne unaveného Edena Hazarda prichádza na záverečné minúty brazílsky ofenzívny záložník Willian.
     
    85
    Hlavný rozhodca píska ďalší nedovolený zákrok, tentokrát na strane Liverpoolu. Striedajúci Dominic Solanke si pri pravej postrannej čiare počínal nedovolene v súboji s Antoniom Rüdigerom.
     
    84
    Jordan Henderson poslal ďalší jedovatý center do pokutového územia súpera. César Azpilicueta išiel do sklzu a mal šťastie, že jeho zakončenie na vlastnú bránu zneškodnil Thibaut Courtois.
     
    83
    Liverpool stupňuje svoj tlak. Jordan Henderson centroval z pravej strany a Victor Moses len s problémami odvrátil loptu pre číhajúcim Georginiom Wijnaldumom či Jamesom Milnerom.
     
    82
    Hostia sa snažili zaútočiť po pravej strane, no center od Trenta Alexandra-Arnolda končí len v moci domáceho brankára. Thibaut Courtois sa takisto príliš s rozohrávkou neponáhľa.
     
    81
    Anthony Taylor potrestáva za nešportové správanie ďalšieho domáceho hráča. Tentokrát za zakopnutie lopty dostáva žltú kartu dnes inak výborne hrajúci Victor Moses.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 32. Giroud

    Karty:   79. Alonso (CHE), 81. Moses (CHE), 90+4. Courtois (CHE) – 39. M. Salah (LIV), 40. Clyne (LIV)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 6:5. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 12:9.
    Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta, Cahill (C), Rüdiger – Moses (89. Zappacosta), Fàbregas (90+3. Pedro), Kanté, Bakayoko, Alonso – E. Hazard (86. Willian) – Giroud.
    Náhradníci: Caballero – Barkley, Pedro, Zappacosta, Emerson, Willian, Christensen.

    Liverpool FC: Karius – Clyne (59. Henderson), Lovren, V. van Dijk, Robertson (74. Solanke) – Alexander-Arnold, Wijnaldum, Milner (C) (89. A. Moreno) – M. Salah, Firmino, Mané.
    Náhradníci: Mignolet – Klavan, A. Moreno, Henderson, Ings, Solanke, Woodburn.

    Rozhodca: Anthony Taylor – Gary Beswick, Adam Nunn