Manchester City – Huddersfield Town 0:0 (kon.) | Arsenal – Burnley 5:0 (kon.) | Chelsea – Liverpool 1:0 (kon.)
koniec
Arsenal FC
5:0 (2:0)
Burnley FC
Nedeľa 06.05.2018, 17:30 • Emirates Stadium, London • Anglická Premier League • 37. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Futbalisti Arsenalu FC pripravili svojmu odchádzajúcemu koučovi Arsèneovi Wengerovi skvelú rozlúčku s domácim prostredím, keď takmer neškodné Burnley zdolali jednoznačne 5:0. O góly sa postupne postarali Pierre-Emerick Aubameyang, Alexandre Lacazette, Sead Kolašinać, Alex Iwobi a posledný gól pridal opäť Aubameyang. Kanonieri sa tak od svojho prenasledovateľa v tabuľke odpútali na šiestom mieste už o šesť bodov, navyše v stredu ich ešte čaká dohrávka na pôde Leicestru City, no a svoju sezónu uzavrú v nedeľu v poslednom kole u nováčika z Huddersfieldu. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem vám pekný zvyšok víkendu! Prenosom vás sprevádzal Jakub Kocourek! (19:27:30)
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    90
    Andre Marriner dnešný duel nebude viac naťahovať, veď o všetkom je rozhodnuté.
     
    90
    Ten šiesty gól tam domácim nie a nie padnúť. Po dobrej lopte za obranu sa v jasnej príležitosti ocitol Aaron Ramsey, Nick Pope jeho zakončenie chytá!
    89. Danny Welbeck (ARS)
     
    89
    Posledné striedanie tohto duelu obstaral hosťujúci manažér Sean Dyche. Ten z ihriska sťahuje z Islanďana a na jehomiesto posiela Nahkiho Wellsa.
     
    88
    Nádherný futbalový moment. Sead Kolašinać poslal loptu do pokutového územia Henrichovi Mchitarjanovi, ten ju sklepol Dannymu Welbeckovi, ktorý poriadnym projektilom z hranice šestnástky roztriasol ľavú žrď za Nickom Popeom!
     
    87
    Zápas sa doslova už len dohráva. Futbalisti Arsenalu držia loptu na svojich kopačkách a snažia sa pomôcť Petrovi Čechovi k ďalšiemu čistému kontu.
     
    86
    Aaron Ramsey preniesol hru rýchlo dopredu na Pierrea-Emericka Aubameyanga, ktorý sa znova sympaticky snažil nájsť Dannyho Welbecka, avšak aj táto Gabončanova snaha bola prečítaná Kevinom Longom. Kanonieri ale pokračovali v aktivite a po centri z pravej strany sa dokonca snažil do hlavičkového zakončenia pretlačiť Per Mertesacker, ktorý sa vydal na ofenzívny výlet.
     
    85
    Georges-Kévin N'Koudou roztiahol hru doprava a po prihrávke Matthewa Lowtona sa v šestnástke sám dostal k možnosti zakončiť, tú mu však prekazila až trojica domácich futbalistov.
     
    84
    Jóhann Gudmundsson sa ocitol na osi ihriska, kde sa v pokutovom území snažil prestrčiť loptu na Jeffa Hendricka, tam však bol len Konstantinos Mavropanos. Na opačnej strane kryje Iwobiho center bez problémov Nick Pope.
     
    83
    James Tarkowski teraz dobre vystúpil zo svojej defenzívnej pozície, keď zastavil rýchlu kombináciu Alexa Iwobiho s Pierreom-Emerickom Aubameyangom.
     
    82
    Jóhann Gudmundsson posielal loptu z ľavej strany do šestnástky, kde sa po kontakte s Jeffom Hendrickom ocitol na zemi Aaron Ramsey. Walesan však bude v poriadku.
     
    81
    Domáci futbalisti však nezaháľajú a mohli pridať šiesty gól. K zakončeniu sa odhodlal netradičný strelec Héctor Bellerín a nemieril to vôbec zle. Lopta však o pár centimetrov minula cieľ.
     
    80
    Do konca stretnutia zostáva už len desať minút a vypredaný Emirates Stadium sa baví futbalom na oslavu dnešného víťazstva, Arsènea Wengera aj Pera Mertesackera.
     
    79
    Zápas má v týchto momentoch už doslova oslavný charakter. Hosťujúcu futbalisti sa síce ešte snažia o nejaký platonický tlak, aj im je však už jasné, že z dnešného zápasu si žiadne príjemné spomienky neodnesú.
     
    78
    A už z toho mohol byť poltucet na konte domácich! Pierre-Emerick Aubameyang sa šikovne predral cez Jamesa Tarkowskiho a snažil sa ešte prihrávať Dannymu Welbeckovi, ktorý však na jeho prihrávku nedočiahol. Ak by Gabončan strieľal, Nick Pope by mal veľké problémy zabrániť ďalšiemu gólu vo svojej sieti.
     
    77
    A máme tu ďalšie lúčenie. So svojou kariérou sa totiž dnes oficiálne lúči Per Mertesacker, ktorý vybieha na ihrisko na posledné minúty tohto duelu. Nahrádza Caluma Chambersa a od Petra Čecha dostáva aj kapitánsku pásku.
    75. Pierre-Emerick Aubameyang (ARS) - 5:0

    Jakub Kocourek

    Góly: 14. Aubameyang, 45+3. A. Lacazette, 54. Kolašinac, 64. Iwobi, 75. Aubameyang

    Karty:   44. Tarkowski (BLY)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 6:4. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 6:7.
    Arsenal FC: Čech (C) – Kolašinac, Mavropanos, Chambers (77. Mertesacker), Bellerín – Xhaka, Wilshere (72. Ramsey) – Aubameyang, Iwobi, Mchitarjan – A. Lacazette (72. Welbeck).
    Náhradníci: Ospina – Mertesacker, Monreal, Mustafi, Ramsey, Maitland-Niles, Welbeck.

    Burnley FC: Pope – Lowton, K. Long, Tarkowski, S. Ward – Lennon (72. N'Koudou), Cork (C), A. Westwood, Gudmundsson (89. Wells) – Hendrick – Barnes (22. Vokes).
    Náhradníci: Heaton – Taylor, Bardsley, N'Koudou, Marney, Vokes, Wells.

    Rozhodca: Andre Marriner