Manchester City – Huddersfield Town 0:0 (kon.) | Arsenal – Burnley 5:0 (kon.) | Chelsea – Liverpool 1:0 (kon.)
koniec
Chelsea FC
1:0 (1:0)
Liverpool FC
Nedeľa 06.05.2018, 17:30 • Stamford Bridge, Londýn • Anglická Premier League • 37. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+4
    V samotnom závere stretnutia dostáva žltú kartu aj Thibaut Courtois. Hlavný rozhodca Anthony Taylor totiž nemal pochopenie pre jeho okaté zbieranie cenných sekundičiek.
     
    90+4
    Hostia mali v samotnom závere veľkú šancu na vyrovnanie. Sadio Mané odcentroval z ľavej strany cez Davideho Zappacostu. Presným pasom našiel Dominica Solankeho, no ten z tesnej blízkosti minul bránu.
     
    90+3
    Spomínané striedanie je realitou. V tretej minúte nadstaveného času prichádza na hraciu plochu aj Pedro. Naopak, veľmi pomaly z nej odchádza španielsky záložník Cesc Fàbregas.
     
    89
    V predposlednej minúte riadneho hracieho času vidíme striedania na oboch stranách. Alberto Moreno prichádza namiesto Jamesa Milnera. Na druhej strane končí Victor Moses, ktorého nahradí Davide Zappacosta.
     
    86
    Až teraz vôbec po prvýkrát v zápase strieda aj Antonio Conte. Namiesto zjavne unaveného Edena Hazarda prichádza na záverečné minúty brazílsky ofenzívny záložník Willian.
     
    84
    Jordan Henderson poslal ďalší jedovatý center do pokutového územia súpera. César Azpilicueta išiel do sklzu a mal šťastie, že jeho zakončenie na vlastnú bránu zneškodnil Thibaut Courtois.
     
    81
    Anthony Taylor potrestáva za nešportové správanie ďalšieho domáceho hráča. Tentokrát za zakopnutie lopty dostáva žltú kartu dnes inak výborne hrajúci Victor Moses.
     
    79
    Prvým napomínaným hráčom na strane domáceho tímu je Marcos Alonso. Ten sa pred autovým vhadzovaním občerstvil vodou, čo hlavný rozhodca posúdil ako zdržovanie hry.
     
    74
    Druhé striedanie na strane Liverpoolu. Na ihrisko vybieha spomínaný nemecký útočník Dominic Solanke. Naopak, dnešný zápas sa končí pre ďalšieho krajného obrancu Andrewa Robertsona.
     
    59
    Jürgen Klopp prvýkrát v dnešnom zápase strieda. Kartovo potrestaný Nathaniel Clyne schádza z hracej plochy. Naopak, na ihrisko prichádza a kapitánsku pásku si na rukáv nasadzuje Jordan Henderson.
     
    56
    Eden Hazard ukázal svoje futbalové majstrovstvo. Na ľavej strane prešiel cez Roberta Firmina i Nathaniela Clyna. Následne z náročného uhla prudko vystrelil a Loris Karius mal čo robiť, aby loptu vyrazil na rohový kop.
     
    40
    Ďalšia žltá karta na strane Liverpoolu. Tentokrát je ňou potrestaný Nathaniel Clyne, ktorý bol neskoro v súboji s Marcosom Alonsom a poriadne prebrúsil členky španielskeho reprezentanta.
     
    39
    Hlavný rozhodca dnešného stretnutia udeľuje prvú žltú kartu. Jej adresátom je Mohamed Salah, ktorý neúspešne nafilmoval pád pred šestnástkou v súboji s Césarom Azpilicuetom.
    32. Olivier Giroud (CHE) - 1:0
     
    32
    Chelsea dala gól!
    Domáci futbalisti dnes nehýria aktivitou, no napriek tomu sa dostávajú do vedenia. Victor Moses centrom z pravej strany našiel OLIVIERA GIROUDA, ten sa presadil cez Dejana Lovrena a umiestnenou hlavičkou prekonal Lorisa Kariusa.
     
    30
    Liverpoolčania sa teraz dostali do brejkovej situácie. Spoza pokutového územia strieľal opäť Sadio Mané, ale Thibaut Courtois jeho pokus vyrazil. Belgičan následne kryje aj dorážku senegalského útočníka.
     
    24
    Thibaut Courtois musel ukázať svoje brankárske kvality. Sadio Mané dostal veľa priestoru pred domácou šestnástkou, prudko vystrelil k pravej žrdi, no zákrok belgického brankára znamená prvý rohový kop dnešného stretnutia.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 32. Giroud

    Karty:   79. Alonso (CHE), 81. Moses (CHE), 90+4. Courtois (CHE) – 39. M. Salah (LIV), 40. Clyne (LIV)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 6:5. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 12:9.
    Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta, Cahill (C), Rüdiger – Moses (89. Zappacosta), Fàbregas (90+3. Pedro), Kanté, Bakayoko, Alonso – E. Hazard (86. Willian) – Giroud.
    Náhradníci: Caballero – Barkley, Pedro, Zappacosta, Emerson, Willian, Christensen.

    Liverpool FC: Karius – Clyne (59. Henderson), Lovren, V. van Dijk, Robertson (74. Solanke) – Alexander-Arnold, Wijnaldum, Milner (C) (89. A. Moreno) – M. Salah, Firmino, Mané.
    Náhradníci: Mignolet – Klavan, A. Moreno, Henderson, Ings, Solanke, Woodburn.

    Rozhodca: Anthony Taylor – Gary Beswick, Adam Nunn