Southampton – Chelsea 2:3 (kon.) | Burnley – Leicester 2:1 (kon.) | Crystal Palace – Brighton 3:2 (kon.)
Huddersfield Town – Watford 1:0 (kon.) | Swansea – Everton 1:1 (kon.) | Liverpool – Bournemouth 3:0 (kon.)
Tottenham – Manchester City 1:3 (kon.)
koniec
Southampton FC
2:3 (1:0)
Chelsea FC
Sobota 14.04.2018, 13:30 • St. Mary's Stadium, Southampton • Anglická Premier League • 34. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+4
    Jasná žltá karta. Gary Cahill (Chelsea) išiel do riskantného sklzu a zozadu nedovolene zastavil rozbehnutého Shana Longa.
     
    90+2
    V druhej z piatich nadstavených minút prichádza posledné striedanie domáceho tímu. Z ihriska odišiel Jan Bednarek, ktorého vymenil Manolo Gabbiadini.
    90+1. Joshua Sims (SOT)
     
    90+1
    Veľká šanca The Saints. Joshua Sims zostal zabudnutý za obranou Chelsea, potiahol si loptu do pokutového územia, ale jeho strela smerovala do Courtoisa.
     
    88
    Zaujímavá príležitosť domácich. Pierre-Emile Höjbjerg zostal úplne sám pred bránou Chelsea, našla si ho lopta letiaca od rohovej zástavky, ale hlavičkoval priamo do Courtoisa.
     
    86
    Antonio Conte vytiahol z lavičky posledného žolíka. Rýchlonohý Victor Moses vystriedal unaveného Edena Hazarda.
     
    83
    Mark Hughes urobil druhé striedanie v zápase. Na lavičku odišiel Dušan Tadić, jeho miesto zaujal Joshua Sims.
     
    82
    Mike Dean vyťahuje z kapsičky ďalšiu žltú kartu. Willian (Chelsea) zastavil súpera, ktorý prenikal po krídle, a už figuruje na zozname hriešnikov.
     
    81
    Väčšinu zápasu boli frustrovaní hostia, ale teraz sa situácia otočila. Shane Long (Southampton) si vyšliapol na Oliviera Girouda a dostal žltú kartu.
     
    80
    Mark Hughes chce oživiť ofenzívu striedaním. Z ihriska odišiel James Ward-Prowse, ktorého nahradil útočník Charlie Austin.
    78. Olivier Giroud (CHE) - 2:3
     
    78
    Chelsea dala gól! Veľký obrat Londýnčanov je na svete. Neubehlo ani desať minút a hostia otočili stav. Po štandardke sa odrazila lopta k voľnému OLIVIEROVI GIROUDOVI, ktorý pohotovou strelou z prvej prekonal Alexa McCarthyho.
     
    78
    Oriol Romeu (Southampton) stiahol na trávnik prenikajúceho Marcosa Alonsa a dostal žltú kartu. Nasleduje štandardka pre Chelsea.
    75. Eden Hazard (CHE) - 2:2
     
    75
    Chelsea dala gól! Hostia zatlačili súpera a v priebehu piatich minút dokázali vyrovnať stav stretnutia. EDEN HAZARD dostal presnú prihrávku pred bránu, pripravil si loptu a zblízka napol sieť.
    70. Olivier Giroud (CHE) - 2:1
     
    70
    Chelsea dala gól! Hostia z ničoho nič udreli a znižujú na rozdiel jediného presného zásahu. OLIVIER GIROUD si našiel priestor medzi dvoma obrancami The Saints a hlavou poslal loptu k žrdi McCarthyho brány.
     
    65
    Ďalšia žltá karta je na svete. Ryan Bertrand (Southampton) sa prezentoval rovnako nešportovým správaním a neušiel trestu.
     
    64
    Hostia sú frustrovaní a dávajú to najavo. Eden Hazard (Chelsea) dostal úplne zbytočnú žltú kartu, keď protihráčovi nepodal loptu pred vhadzovaním, ale odhodil ju mimo ihriska.
     
    61
    Antonio Conte ihneď reaguje na nepriaznivý vývoj zápasu. Z ihriska odišli Álvaro Morata a Davide Zappacosta, namiesto nich dostali šancu Olivier Giroud a Pedro.
    60. Jan Bednarek (SOT) - 2:0
     
    60
    Southampton dal gól! James Ward-Prowse tentoraz rozohrával štandardku z pravej strany a predviedol ďalší vynikajúci center. Lopta letela dlho vzduchom, doputovala až na zadnú žrď a odtiaľ presne namieril poľský debutant v Premier League JAN BEDNAREK.
    53. Shane Long (SOT)
     
    53
    Obrovská šanca domácich. Shane Long dostal loptu do rýchleho brejku, napriek pádu sa pohral s dvoma obrancami Chelsea a ľavačkou ešte preveril brankára Courtoisa.
     
    44
    Domáci priaznivci bučia a pískajú, pretože Chelsea pokračovala v ofenzívnej akcii po tom, čo zostal ležať na trávniku Shane Long. Medzitým však fauloval James Ward-Prowse (Southampton) a takisto dostal žltú kartu.
     
    42
    Prvá žltá karta prišla už v úvodnom polčase. Pierre-Emile Höjbjerg (Southampton) v sklze evidentne zasiahol nohy Davideho Zappacostu, a tak bol spravodlivo potrestaný.
     
    39
    Veľká šanca Southamptonu. James Ward-Prowse preveril Thibauta Courtoisa strelou z približne dvadsiatich metrov, belgický brankár loptu iba vyrazil pred Dušana Tadiča, no jeho zakončenie nebolo dostatočne razantné. Navyše prišlo z ofsajdu.
    21. Dušan Tadić (SOT) - 1:0
     
    21
    Southampton dal gól! Domáci fanúšikovia jasajú, pretože The Saints otvorili skóre. Po ľavej strane prenikol Ryan Bertrand, natlačil sa s loptou až k bráne Chelsea, kde našiel voľného DUŠANA TADIČA a Srb zblízka namieril do odkrytej siete.

    Tomáš Lengyel

    Góly: 21. Tadić, 60. Bednarek – 70. Giroud, 75. E. Hazard, 78. Giroud

    Karty:   42. P.-E. Höjbjerg (SOT), 44. Ward-Prowse (SOT), 65. Bertrand (SOT), 78. Romeu (SOT), 81. S. Long (SOT) – 64. E. Hazard (CHE), 82. Willian (CHE), 90+4. Cahill (CHE)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 2:4. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 13:12.
    Southampton FC: A. McCarthy – Bednarek (90+2. Gabbiadini), Jošida, Hoedt – Soares, Romeu, P.-E. Höjbjerg, Bertrand (C) – Ward-Prowse (80. Ch. Austin), Tadić (83. Sims) – S. Long.
    Náhradníci: Forster – Ch. Austin, Gabbiadini, Boufal, Sims, Lemina, McQueen.

    Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta, Cahill (C), Christensen – Zappacosta (61. Pedro), Fàbregas, Kanté, Alonso – Willian, E. Hazard (86. Moses) – Morata (61. Giroud).
    Náhradníci: Caballero – Barkley, Bakayoko, Giroud, Pedro, Moses, Emerson.