Southampton – Chelsea 2:3 (kon.) | Burnley – Leicester 2:1 (kon.) | Crystal Palace – Brighton 3:2 (kon.)
Huddersfield Town – Watford 1:0 (kon.) | Swansea – Everton 1:1 (kon.) | Liverpool – Bournemouth 3:0 (kon.)
Tottenham – Manchester City 1:3 (kon.)
koniec
Southampton FC
2:3 (1:0)
Chelsea FC
Sobota 14.04.2018, 13:30 • St. Mary's Stadium, Southampton • Anglická Premier League • 34. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Southampton bojujúci o záchranu dnes siahal na mimoriadne dôležité tri body. Domáci futbalisti mali takmer sedemdesiat minút zápas pod kontrolou. Loptu držali častejšie hostia, ale The Saints strieľali góly. V prvom polčase sa presadil Dušan Tadić a v druhom dejstve skóroval po štandardke Jan Bednarek. Londýnčania však v závere stretnutia nečakane ožili. Olivier Giroud ich vrátil do hry presnou hlavičkou, Eden Hazard krátko potom vyrovnal strelou zvnútra šestnástky a Olivier Giroud druhým presným zásahom dokonal obrat papierového favorita. Southampton tak čaká na trojbodové víťazstvo v Premier League od začiatku februára. (15:27:35)
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Thibaut Courtois upokojil situáciu po štandardke. Vybehol vysoko z brány, stiahol loptu zo vzduchu a získal cenné sekundy.
     
    90+4
    Jasná žltá karta. Gary Cahill (Chelsea) išiel do riskantného sklzu a zozadu nedovolene zastavil rozbehnutého Shana Longa.
     
    90+3
    Charlie Austin nemohol pokračovať v behu smerom k bráne. Ocitol sa v jasnej ofsajdovej pozícii a nedostal sa do zakončenia.
     
    90+2
    V druhej z piatich nadstavených minút prichádza posledné striedanie domáceho tímu. Z ihriska odišiel Jan Bednarek, ktorého vymenil Manolo Gabbiadini.
    90+1. Joshua Sims (SOT)
     
    90+1
    Veľká šanca The Saints. Joshua Sims zostal zabudnutý za obranou Chelsea, potiahol si loptu do pokutového územia, ale jeho strela smerovala do Courtoisa.
     
    90
    Center Cédrica Soaresa z pravého krídla zrazil jeden z hráčov Chelsea smerom na bránu. Thibaut Courtois pohotovo zareagoval.
     
    89
    Ryan Bertrand sa pokúšal o dlhý nákop z ľavej strany na Charlieho Austina. Thibaut Courtois však stiahol loptu zo vzduchu do svojho náručia.
     
    88
    Zaujímavá príležitosť domácich. Pierre-Emile Höjbjerg zostal úplne sám pred bránou Chelsea, našla si ho lopta letiaca od rohovej zástavky, ale hlavičkoval priamo do Courtoisa.
     
    87
    Ryan Bertrand chcel prekvapiť obranu Chelsea dlhým autovým vhadzovaním. Defenzíva hostí bola vo vzduchu pozorná.
     
    86
    Antonio Conte vytiahol z lavičky posledného žolíka. Rýchlonohý Victor Moses vystriedal unaveného Edena Hazarda.
     
    85
    Olivier Giroud sa poriadne hnevá na to, že bol odmávaný ofsajd. Francúzsky strelec ukázal rozhodcovi na čiare, že si mýlil.
     
    84
    Hlavný rozhodca videl zlé autové vhadzovanie domáceho tímu. Zbytočná chyba pripravila Southampton o loptu.
     
    83
    Mark Hughes urobil druhé striedanie v zápase. Na lavičku odišiel Dušan Tadić, jeho miesto zaujal Joshua Sims.
     
    82
    Mike Dean vyťahuje z kapsičky ďalšiu žltú kartu. Willian (Chelsea) zastavil súpera, ktorý prenikal po krídle, a už figuruje na zozname hriešnikov.
     
    81
    Väčšinu zápasu boli frustrovaní hostia, ale teraz sa situácia otočila. Shane Long (Southampton) si vyšliapol na Oliviera Girouda a dostal žltú kartu.
     
    80
    Mark Hughes chce oživiť ofenzívu striedaním. Z ihriska odišiel James Ward-Prowse, ktorého nahradil útočník Charlie Austin.

    Tomáš Lengyel

    Góly: 21. Tadić, 60. Bednarek – 70. Giroud, 75. E. Hazard, 78. Giroud

    Karty:   42. P.-E. Höjbjerg (SOT), 44. Ward-Prowse (SOT), 65. Bertrand (SOT), 78. Romeu (SOT), 81. S. Long (SOT) – 64. E. Hazard (CHE), 82. Willian (CHE), 90+4. Cahill (CHE)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 2:4. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 13:12.
    Southampton FC: A. McCarthy – Bednarek (90+2. Gabbiadini), Jošida, Hoedt – Soares, Romeu, P.-E. Höjbjerg, Bertrand (C) – Ward-Prowse (80. Ch. Austin), Tadić (83. Sims) – S. Long.
    Náhradníci: Forster – Ch. Austin, Gabbiadini, Boufal, Sims, Lemina, McQueen.

    Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta, Cahill (C), Christensen – Zappacosta (61. Pedro), Fàbregas, Kanté, Alonso – Willian, E. Hazard (86. Moses) – Morata (61. Giroud).
    Náhradníci: Caballero – Barkley, Bakayoko, Giroud, Pedro, Moses, Emerson.