Hoffenheim – Kolín nad Rýnom 6:0 (kon.) | Schalke – Freiburg 2:0 (kon.) | Leverkusen – Augsburg 0:0 (kon.)
Hannover – Lipsko 2:3 (kon.) | Stuttgart – Hamburger 1:1 (kon.) | Bayern – Dortmund 6:0 (kon.)
Hertha – Wolfsburg 0:0 (kon.)
koniec
FC Schalke 04
2:0 (0:0)
SC Freiburg
Sobota 31.03.2018, 15:30 • Veltins Arena, Gelsenkirchen • Nemecká Bundesliga • 28. kolo
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase sa napokon naplno prejavila väčšia aktivita domácich futbalistov, ktorí dokázali streliť dva góly a tak sa stávajú zaslúžene víťazstvom tohto zápasu 2:0 a upevnili si tak druhé miesto v tabuľke.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim a prajem ešte pekný zvyšok sviatočného dňa. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (17:24:44)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90
    Napokon sa ešte nadstavujú ešte dve minúty!
     
    89
    Čo chvíľa sa už naplní riadny hrací čas tohto zápasu. Uvidíme, či hlavný rozhodca tohto zápasu Stieler ešte niečo nadstaví.
     
    87
    Teraz sme boli zo strany domácich svedkami len nepresnej prihrávky, ktorá doputovala k brankárovi Schwolowi. Hostia rozbiehajú kombináciu na svojej polovici.
     
    86
    Domáci teraz presunuli svoju kombináciu na vlastnú polovičku, hostia sa už ani nesnažia o napádanie a len čakajú, čo na nich domáci celok vymyslí.
     
    85
    Schalke sa aj naďalej snaží o útočné výpady, ale nedarí sa im prejsť cez obranu svojho súpera. Záver tohto zápasu sa už nezadržateľne blíži.
     
    84
    Žltú kartu dostáva Benjamin Stambouli (FC Schalke 04).
     
    83
    Žltú kartu dostáva Leon Goretzka (FC Schalke 04).
     
    83
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Breel Embolo, prichádza Cedric Teuchert.
     
    82
    Táto útočná akcia sa však domácim nevydarila a lopta doputovala iba k brankárovi hostí. Uvidíme, či sa Freiburg ešte odhodlá vyraziť smerom dopredu.
     
    80
    Do konca riadneho hracieho času ostáva približne 10 minút, domáci sú stále pri lopte a snažia sa ešte nejakou zaujímavou akciou potešiť svojich fanúšikov.
     
    79
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Pascal Stenzel, prichádza Lukas Kübler.
     
    78
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Florian Kath, prichádza Tim Kleindienst.
    77.
     
    77
    Útoky domácich futbalistov pokračujú ďalej, zrejme teda do konca stretnutia ešte uvidíme nejaké tie zaujímavé situácie.
     
    75
    Schalke sa radovalo z tretieho gólu, ktorý dosiahol hlavou Embolo, ale pre ofsajd tento gól neplatí!
     
    74
    Domáci sú navyše stále pri chuti a snažia sa ešte pridať nejaké zaujímavé situácie. Hostia sa tak musia mať stále na pozore, bránenie ich už stojí veľa síl.
    73. Guido Burgstaller (SCH) - 2:0
     
    73
    Schalke 04 dalo gól!
    Zrejem je už teda definitívne rozhodnuté! Bentaleb vyslal presnú prihrávku na svojho spoluhráča GUIDA BURGSTALLERA, ktorý sa následne ocitol sám pred bránou hostí a už vedel čo má s loptou robiť – 2:0!
     
    72
    Vysoké napádanie sa napokon domácim podarilo a loptu už získavajú na svoje kopačky. Hostia sa tak teraz budú musieť brániť a navyše hrajú o jedného hráča menej.
     
    71
    Freiburg je aj naďalej pri lopte a pokúša sa o prienik na útočnú polovicu. To sa im však nedarí a domáci navyše vysoko napádajú, čo hosťom robí značné problémy.
     
    70
    Rohový kop napokon žiadnu zaujímavú situáciu neponúkol, k lopte sa tak dostávajú hostia, ale nedarí sa im v prechode do útoku.
     
    69
    Navyše pokračuje aktivita domácich futbalistov, ktorí zásluhou Embola získavajú rohový kop. S jeho realizáciou sa nikam neponáhľajú.
     
    68
    To teda zásadne zrejme mení situáciu, domáci vyhrávajú o jeden gól a hrajú navyše o jedného hráča. Uvidíme teda, či sa hostia ešte na niečo zmôžu.
     
    66
    Komplikácie pre hostí! Petersen dostáva v zápätí aj druhú žltú kartu, pretože si otvoril ústa na hlavného rozhodcu a ten si nenechá do svojej roboty takto hovoriť a tak posiela Petersen predčasne pod sprchy.
     
    65
    Žltú kartu dostáva Nils Petersen (SC Freiburg).
     
    64
    Domáci sa teda zrejme zaslúžene dostávajú do vedenia o jeden gól, ale ešte majú hostia nejaký ten čas k dispozícii a stať sa teda môže ešte čokoľvek.
    63. Daniel Caligiuri (SCH) - 1:0
     
    63
    Schalke 04 dalo gól!
    Zodpovednosť na svoje plecia napokon zobral DANIEL CALIGIURI, ktorý si vybral ľavú stranu. Tam sa síce hodil aj brankár Schwolow, ale na loptu už nedosiahol a tak Schalke vyhráva 1:0!
    62.
     
    62
    Bola nariadená penalta pre domáci tím! V pokutovom území bol poslaný k zemi Embolo a tak majú domáci veľkú šancu na strelenie úvodného gólu v tomto zápase.
    61.
     
    61
    Skóre sa však teraz mohli meniť! Prekvapivo sa mohli do vedenia dostať hostia, ale Sierro poslal loptu z výbornej pozície iba do brvna.
     
    60
    Dlhšiu dobu teraz držali loptu na svojich kopačkách domáci futbalisti, ale nepodarilo sa im už nič zaujímavého vymyslieť. Šancu ísť dopredu teraz majú hostia.
     
    58
    To sa však napokon hosťujúcemu celku nepodarilo a k lopte sa tak už dostávajú domáci futbalisti. Ani im sa však teraz nedarí presadiť sa v útočnej fáze.
     
    57
    Lopta je však momentálne na kopačkách hosťujúceho tímu, ktorí sa nikam neponáhľa a snaží sa vyraziť do útoku cez postupnú kombináciu.
     
    56
    Domáci tréner teda spravil hneď dve zmeny v základnej zostave. Práve Schalke javí väčšiu chuť po víťazstve a potrebuje aj tri body, aby si upevnilo pozíciu na druhom mieste.
     
    55
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Franco Di Santo, prichádza Amine Harit.
     
    54
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Bastian Oczipka, prichádza Alessandro Schöpf.
     
    52
    Pri lopte je momentálne domáci celok, ale nedarí sa mu v prechode na útočnú polovicu. Hostia sa však postupne snažia o vysoké napádanie a získať tak loptu na svoje kopačky.
     
    51
    Na lavičke domácich sa už pripravuje striedanie. Práve výmeny v jednom či druhom tábore by mohli priniesť oživenie do hry.
     
    50
    Pred bránu domáci smerovala centrovaná lopta, ale tá putuje len do rukavíc brankára Fährmanna. Dopredu tak môžu teraz ísť domáci futbalisti.
     
    49
    V úvode druhého polčase sa začínajú striedať útočné výpady na oboch stranách, ale zatiaľ sú obe defenzívy veľmi pozorné a svojho súpera do šancí nepúšťajú.
     
    48
    Freiburg sa snažil dostať smerom dopredu dlhou nakopnutou loptou, ale táto dlhá prihrávka doputovala iba k brankárovi Fährmannovi a ten už posiela loptu na svojich spoluhráčov.
     
    47
    Schalke však išlo do rýchleho brejku a následne sa do zakončenia dostal útočník domácich Embolo, ale obrana hostí jeho pokus zblokovala do bezpečia.
     
    46
    Druhý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mali hostia. Ani jeden z trénerov nespravil zmenu v základnej zostave.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, druhý polčas sa tak už čoskoro začne!
     
    V prvom polčase sme sledovali veľkú aktivitu domáci futbalistov, čo sa napokon zrejme aj na postavenie v tabuľke čakalo. Schalke sa však nepodarilo streliť žiaden gól, prakticky mali domáci k dispozícii len jednu zaujímavejšiu príležitosť, pretože hostia zatiaľ v defenzíve predvádzajú výborný výkon.

    Uvidíme, čo nám napokon ponúkne druhý polčas, ktorý sa začne približne o 16:33!
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Napokon sa nadstavuje ešte jedna minúta!
     
    44
    Riadny hrací čas v prvom polčase sa už čoskoro naplní, hra sa v prvom dejstve moc neprerušovala a zrejme hlavný rozhodca Stieler nič nadstavovať nebude.
     
    43
    Po dlhej dobe sme sledovali aj útok zo strany hostí, ale aj domáca obrana je v prvom polčase veľmi pozorná a svojho súpera do zakončenia nepustili. Dopredu tak už idú práve domáci futbalisti.
     
    42
    Schalke sa drží na útočnej polovici a už to teda vyzerá, že aj záver prvého polčasu bude patriť domácim futbalistom. Hostia sa však stále bránia úspešne.
     
    40
    Do konca prvého polčasu ostáva približne 5 minút, na prvý presný zásah stále čakáme. Aktívnejšie však pôsobia domáci futbalisti, ale nedarí sa im v útočnej fáze.
     
    39
    Nič na tom nezmenil ani tento center pred bránu hostí, brankár Schwolow si prebral loptu do svojich rukavíc a z rozohrávkou si dáva načas.
     
    38
    Opäť sa však domáci dostávajú k tlak na svojho súpera, ale hostia sa aj naďalej úspešne bránia a tak sa futbalisti Schalke do zakončenia nedostávajú.
     
    37
    K strele sa teraz odhodlal domáci Caligiuri, ale jeho pokus bol nepresný a bránku hostí minul. Schwolow sa tak už pripravuje k výkopu od svojej brány.
     
    35
    Freiburg sa teraz pokúsil o útočný výpad, ale ten sa im nevydaril podľa predstáv a lopta sa tak vracia späť na kopačky domácich futbalistov.
     
    34
    O malú chvíľu sa do zakončenia dral Burgstaller, ale premárnil dobrú príležitosť na vyslanie strely a tak sa už k lopte dostávajú hostia, ktorí sa však smerom dopredu stále nijak nehrnú.
     
    33
    Domácim sa teraz podarilo preniknúť až do pokutového územia, ale k presnej strele sa však napokon nedostali. Hostia však len loptu odkopli do bezpečia a tak sa dá očakávať ďalšie ťaženie domácich futbalistov.
     
    31
    Stále teda čakáme na prvý presný zásah v tomto zápase, bližšie k nemu mali aktívnejší domáci futbalisti. V týchto chvíľach je však obrana hostí veľmi pozorná.
     
    30
    Postupne sa už futbalisti druhého celku v tabuľke dostávajú smerom dopredu, ale hostia sú pri bránení veľmi pozorní a svojho súpera do ničoho nepúšťajú.
     
    28
    Napokon sa o individuálnu akciu pokúsil Kath, ale ten sa nepredral cez obranu domáceho celku. K lopte sa tak už opäť dostávajú futbalisti domáceho tímu.
     
    27
    Sledovali sme ďalší neúspešný útočný výpad domácich futbalistov na útočnú polovicu, lopty sa tak už zmocnili hostia a snažia sa o ojedinelú útočnú akciu z ich strany.
     
    26
    Domáci teraz často chybujú vo svojich prihrávkach, čo samozrejme kazí ich prechod do útoku. Hostia sa zase nikam nehrnú, súčasný stav im zrejme plne vyhovuje.
     
    25
    Momentálne je to však veľmi rozpačité z oboch strán, veľa zaujímavých situácii teda nevidíme. Prvý polčas sa už dostal za svoju polovicu, stále tak čakáme na prvý presný zásah v tomto zápase.
     
    24
    Po rýchlom prechode do útoku od domácich futbalistov sme boli svedkami len nepresnej prihrávky, ktorá doputovala k brankárovi Schwolowi. Šancu ísť dopredu tak majú teraz hostia.
    23.
     
    23
    Pri lopte sú tak teraz hostia, ktorí sa nikam nehrnú a snažia sa kombinovať na svojej polovici. Domáci však okamžite vysoko napádajú a snažia sa tak získať loptu späť na svoje kopačky.
     
    22
    Veľa nechýbalo a domáci sa mohli dostať do vedenia o jeden gól! po výbornom centri padla lopta na hlavu Nalda, ale jeho hlavičkový pokus išiel len tesne vedľa hosťujúcej brány.
     
    21
    Schalke sa dostalo na dostrel hosťujúcej brány a po zrazenej lopte získavajú domáci futbalisti rohový kop. Freiburg sa tak bude musieť opäť brániť.
     
    20
    Po dlhej dobe sa o útočný výpad pokúšali aj hostia, ale previnili sa iba postavením mimo hru. K lopte sa tak opäť dostáva domáci celok, ktorý už rozbieha svoju ďalšiu kombináciu.
     
    19
    Hosťujúca defenzíva je stále veľmi pozorná a domáci navyše po chybnej prihrávke loptu strácajú. Do kombinácie hostí sa zapája aj ich brankár Schwolow.
     
    18
    Schalke sa už postupnou kombináciou dostali na útočnú polovicu, ale hostia výborne dostupujú domácich futbalistov a nedovoľujú im tak nič nebezpečného vymyslieť.
     
    17
    Domáci však aj naďalej hýria aktivitou, ale nedarí sa im prepracovať sa až pred bránu svojho dnešného súpera. Zápas sa však nesie v ich réžii, zaujímavé situácie snáď budú čoskoro pribúdať.
     
    15
    O individuálnu akciu sa teraz pokúšal Bentaleb, ale nepodarilo sa mu prejsť cez pozornú obranu súpera. Freiburg si tak teraz môže vydýchnuť a skúsiť podržať loptu na svojich kopačkách.
     
    14
    Po úspešnom centri pred hosťujúcu bránu sa do zakončenia hlavou dostal Burgstaller, ale ani v tomto prípade sa zmena skóre nekonala. Hostia však stále čelia veľkému tlaku.
     
    13
    Momentálne sledujeme tlak domácich futbalistov, ktorí sa už znova presunuli na útočnú polovicu a tak sa hostia budú musieť brániť. Schalke od úvodu pôsobí veľmi aktívnym dojmom.
     
    12
    Dlho však netrvalo a domáci sa opäť dostali do zakončenia na bránu svojho dnešného súpera, ale ani strela Di Santeho nebola nijak nebezpečná a brankár Schwolow si poradil aj s týmto pokusom.
     
    11
    Pred bránu hostí teraz smeroval prízemný center, po ktorom sa do zakončenia dostal Caligiuri, ale jeho pokus bezpečne kryje brankár Schwolow, ktorý už stihol loptu rozohrať na svojich spoluhráčov.
     
    10
    Aj naďalej je lopta na kopačkách domácich futbalistov, ktorí sa už postupne posúvajú bližšie k hosťujúcej brány. Freiburg sa tak teraz musí mať na pozore.
     
    8
    Napokon hostia loptu po nepresnej prihrávke strácajú a tak majú šancu ísť smerom dopredu znova domáci futbalisti. Ale aj Schalke zatiaľ kombinuje na svojej polovici.
     
    7
    Futbalisti hosťujúceho celku sa teraz smerom dopredu moc nehrnú, snažia sa kombinovať na svojej polovičke a zakladať postupné útočné výpady. Stále sme však v úvode zápasu, snáď čoskoro prídu aj zaujímavé situácie.
     
    6
    Schalke sa však postupne prepracovalo až na útočnú polovicu, následne sme sledovali center pred bránu hostí, ale ten bol nepresný a tak sa domáci do zakončenia nedostali.
     
    5
    Domáci však teraz márne hľadajú spôsoby ako prejsť cez pozornú defenzívu hostí. Freiburg dobre bráni stred poľa a tak sa futbalisti domáceho celku do ničoho nedostávajú.
     
    4
    K lopte sa už znova dostáva favorit tohto zápasu, ktorým sú domáci futbalisti. Schalke však teraz kombinuje na svojej polovičke a nikam sa neponáhľa. Zápas sa predsa len ešte rozbieha.
     
    3
    Na pozore sa už museli mať aj obaja brankári, ale Fährmann na domácej strane a Schwolow na hosťujúcej nezaváhali a bezpečne pokryli strely na ich bránu.
     
    2
    V úvode zápasu sledujeme ako sa útočné výpady striedajú na oboch stranách. Momentálne sa k lopte opäť dostáva domáci celok.
     
    1
    Prvý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop patril domácim futbalistom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak už čoskoro začne!
     
    Príjemné sviatočné popoludnie prajem všetkým, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. Do začiatku zápasu v rámci 28. kola nemeckej Bundesligy medzi mužstvami FC Schalke 04 a SC Freiburg už veľa času neostáva, zatiaľ si môžte prezrieť zostavy oboch celkov. Favoritom tohto zápasu sú domáci futbalisti, ale rozhodovať sa bude na ihrisku. Stretnutie z pozície rozhodcov povedú páni T. Stieler – C. Gittelmann, F. Assmuth. V Gelsenkirchene je tak už všetko pripravené, čaká sa len na príchod aktérov a arbitrov tohto zápasu. Tesne pred výkopom sa vám opäť prihlásime.

    Pri sledovaní nášho online textového prenosu vám praje príjemný športový zážitok komentátor Miroslav Revaj.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Schalke 04: Fährmann – Stambouli, Naldo, Nastasić – D. Caligiuri, Goretzka, Bentaleb, Oczipka – Burgstaller, Di Santo, Embolo

    Náhradníci: Nübel – Kehrer, Meyer, Konopljanka, Harit, Schöpf, Teuchert

    SC Freiburg: Schwolow – Stenzel, Gulde, Söyüncü, Günter – Sierro, Höfler, Koch, Kath – Petersen, Haberer

    Náhradníci: Gikiewicz – Kübler, Kempf, Schuster, Guédé, Höler, Kleindienst

    Rozhodca: T. Stieler – C. Gittelmann, F. Assmuth
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá FC Schalke 04 a SC Freiburg. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 15:30.

    Cez víkend po reprezentačnej prestávke pokračuje aj nemecká Bundesliga. Na programe je už jej 28. kolo a v Gelsenkirchene uvidíme súboj tímov z opačných častí tabuľky.

    FC Schalke 04:
    Domáci futbalisti majú momentálne na svojom konte 49 bodov a tak sa nachádzajú na druhom mieste, pričom na prvý Bayern stráca Schalke až 17 bodov. Posledná forma domácich je však vynikajúca, v minulom kole dokázali zvíťaziť na pôde Wolfsburg tesne 1:0.

    SC Freiburg:
    Hostia majú momentálne na svojom konte 30 bodov a tak sa nachádzajú na 14. mieste, pričom na 10. miesto strácajú len tri body, takže táto časť tabuľky je veľmi vyrovnaná. Posledná forma hostí však je veľmi zlá, v minulom kole prehrali doma so Stuttgartom 2:1.

    Favorit:
    Tabuľkové postavenie do tejto úlohy stavia domáci celok. Uvidíme, ako to napokon celé dopadne.

    Zápas vám z pozície komentátora tohto prenosu sprostredkuje Miroslav Revaj.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.

    Miroslav Revaj

    Góly: 63. D. Caligiuri, 73. Burgstaller

    Karty:   83. Goretzka (SCH), 84. Stambouli (SCH) – 65. Petersen (FRE)   66. Petersen (FRE)


    FC Schalke 04: Fährmann – Stambouli, Naldo, Nastasić – D. Caligiuri, Goretzka, Bentaleb, Oczipka (54. Schöpf) – Burgstaller, Di Santo (55. Harit), Embolo (83. Teuchert).
    Náhradníci: Nübel – Kehrer, Meyer, Konopljanka, Harit, Schöpf, Teuchert.

    SC Freiburg: Schwolow – Stenzel (79. Kübler), Gulde, Söyüncü, Günter – Sierro, Höfler, Koch, Kath (78. Kleindienst) – Petersen, Haberer.
    Náhradníci: Gikiewicz – Kübler, Kempf, Schuster, Guédé, Höler, Kleindienst.

    Rozhodca: T. Stieler – C. Gittelmann, F. Assmuth