Girona – Levante 1:1 (kon.) | Bilbao – Vigo 1:1 (kon.) | Las Palmas – Real Madrid 0:3 (kon.)
Sevilla – Barcelona 2:2 (kon.)
koniec
FC Sevilla
2:2 (1:0)
FC Barcelona
Sobota 31.03.2018, 20:45 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán (Sevilla) • Španielska LaLiga • 30. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá FC Sevilla a FC Barcelona. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 20:45.

    Cez víkend po reprezentačnej prestávke pokračuje aj španielska Primera Division. Na programe je už 30. kolo a na Estadio Ramóna Sáncheza Pizjuána v Sevilly privíta domáce mužstvo lídra súťaže.

    FC Sevilla:
    Domáci futbalisti majú momentálne na svojom konte 45 bodov a tak sa nachádzajú na 6. mieste, pričom na jednu priečku vyššie strácajú dva body. Posledná forma Sevilly nie je moc ideálna, v minulom kole podľahli vonku Leganes 2:1. Sevilla ešte teda bojuje o pohárovú Európu, na vyššie méty už zrejme domáci pomýšľať zrejme nemôžu.

    FC Barcelona:
    Hostia majú momentálne na svojom konte 75 bodov, čo je najviac z celej súťaže a tak sa nachádzajú na prvom mieste, pričom už teraz majú istú miestenku do Ligy majstrov a pred druhým Atl. Madrid majú náskok 11 bodov. Posledná forma Barcelony je vynikajúca, v minulom kole dokázali hostia zvíťaziť doma s Ath. Bilbao 2:0.

    Favorit:
    Podľa tabuľkového postavenia táto úloha pripadne Barcelone. Uvidíme, ako to napokon celé dopadne.

    Zápas vám z pozície komentátora tohto prenosu sprostredkuje Miroslav Revaj.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Sevilla: S. Rico – Mercado, Kjaer, Lenglet, Escudero – N'Zonzi, Banega – Navas, F. Vázquez, Correa – Muriel

    Náhradníci: Soria – Layún, Carriço, Arana, Pizarro, Ben Yedder, Nolito

    FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Piqué, Umtiti, Alba – Paulinho, Rakitić, Iniesta – O. Dembèlé, L. Suárez, Coutinho

    Náhradníci: Cillessen – Semedo, Vermaelen, Denis Suárez, A. Gomes, Messi, Alcácer

    Rozhodca: J. González – R. Becerril, I. Rubio
     
    Príjemný sviatočný večer prajem všetkým, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. Do začiatku zápasu 30. kola v rámci španielskej Primera Division medzi mužstvami FC Sevilla a FC Barcelona už veľa času neostáva, zatiaľ si môžte prezrieť zostavy oboch celkov. Papierovým favoritom sú hostia, ktorí sú aktuálnym lídrom tejto súťaže. Domáci však bojujú o pohárovú Európu a tak sa môžme určite tešiť na zaujímavé stretnutie. Z pozície rozhodcov ho povedú páni J. González – R. Becerril, I. Rubio. V dejisku tohto stretnutia je tak už všetko pripravené, čaká sa len na príchod aktérov a arbitrov tohto stretnutia. Tesne pred výkopom sa vám opäť prihlásime.

    Pri sledovaní nášho online textového prenosu vám praje príjemný športový zážitok komentátor Miroslav Revaj.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak už čoskoro začne!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mali domáci futbalisti, ktorí sa tak už môžu pokúsiť o prvý útočný výpad.
     
    2
    Útočná akcia sa však teraz domácim futbalistom nevydarila, ocitli sa iba v postavení mimo hru.
     
    3
    Dopredu sa teraz dostali hostia, napokon sa strelou v pokutovom území domácich prezentoval Suaréz, ale strele chýbala väčšia razancia a tak s ňou Rico nemal žiadne problémy.
     
    4
    Na druhej strane sa už o odpoveď snažia domáci futbalisti, ale nikam sa bezhlavo nevrhajú a skúšajú preniknúť pomocou postupných prihrávok. Hostia teda zatiaľ vyčkávajú.
     
    5
    Veľa zaujímavého sa teraz na ihrisku nedeje, oba celky hrajú v úvode zápasu veľmi opatrne. Zápas sa ešte len rozbieha a snáď čoskoro uvidíme aj nejaké zaujímavé situácie na jednej či druhej strane.
     
    7
    Po postupnom prechode na útočnú polovicu sa do zakončeniu na bránu domácich odhodlal Ineista, ale z veľkej diaľky nemieril presne a bude to len odkop od brány a postará sa oň brankár Rico.
     
    8
    Sevilla pomerne rýchlo stráca loptu a tak sa dopredu môžu vydať opäť futbalisti Barcelony. Domáci sa tak teraz budú musieť mať na pozore a vyvarovať sa chybám, ktoré by mohol ich súper potrestať.
     
    9
    Toto je prvá zaujímavá situácia v zápase! Hosťom sa podaril rýchly prechod do pokutového územia domácich, k strele z dobrej pozície sa dostal Suárez, ale jeho pokus išiel tesne mimo.
    9.
     
    10
    Domácim sa teraz nedarí v kombinácii a opäť pomerne lacno strácajú loptu. Hostia na nič nečakajú a znova sa teda vydávajú na ofenzívny výlet.
     
    11
    Napokon sme však boli svedkami iba centrovanej lopty, ktorá zamierila presne do rukavíc pripraveného brankára Rica. Barcelona sa tak vracia späť na svoje územie.
     
    12
    Teraz sme už zo strany domácich videli aj útočný výpad, po ktorom sa k zakončeniu dostal Correa, ale jeho pokus nebol presný a skončil len u pripravenej obrany hosťujúceho celku.
     
    13
    Aj hostia teraz chybovali pri svojom prieniku na útočnú polovičku a tak sa lopta vracia späť na domáce kopačky. Seviila na nič nečaká a už sa pokúša o prienik pred bránu svojho súpera.
     
    14
    Domáci teraz dlho držia loptu vo svojej moci a pokúšajú sa niečo nebezpečného vymyslieť. Hostia sa teda musia brániť, ale zatiaľ zo strany domácich zakončenie neprichádza.
     
    15
    O strelu sa teraz pokúšal Vázquez, ale jeho pokus bol zblokovaný na rohový kop. Sevilla tak ostáva v útočnom ťažení, brankár ter Segen si už organizuje svoju obranu.
     
    16
    A brankár hostí sa musel mať na pozore pri centrovanej lopte, ale napokon loptu vyboxoval do bezpečia. Teraz tak sledujeme aktívnejšiu pasáž domáceho celku.
     
    17
    Sevilla zahrávala ďalší rohový kop, po ktorom sa do hlavičkového zakončenia dostal Muriel, ale jeho pokus bol nepresný. ter Stegen tak už bude odkopávať od svojej brány.
     
    18
    Po rýchlom prechode do útoku to hostia skúšali aj strelou z väčšej vzdialenosti, ale Coutinho poslal loptu len k pripravenému brankárovi Ricovi, ktorý teda nemal žiadnu náročnú robotu.
     
    19
    Dlho netrvalo a hostia opäť zaútočili, Dembèlé sa snažil centrovať pred bránu domácich, ale jeho pokus bol veľmi nepresný. K lopte sa tak už znova dostávajú domáci futbalisti.
     
    20
    Sevilla sa však opäť prezentovala iba nepresnou prihrávkou a Barcelona mala následne k dispozícii dva rohové kopy. Ani jeden z nich však nič zaujímavého nepriniesol a dopredu tak môžu ísť domáci futbalisti.
     
    21
    Teraz sa však už domácim futbalistom darilo lepšie, Correa sa v pokutovom území dostal do zakončenia hlavou a jeho pokus len tesne minul priestor hosťujúcej brány!
    21.
     
    22
    Domáci ostali aj naďalej v útoku a svojou aktivitou získavajú rohový kop. Barcelona sa tak ešte bude musieť brániť.
     
    23
    Rohový kop však už nič zaujímavého neponúkol, lopta doputovala iba do rukavíc pripraveného brankára ter Stegena.
     
    24
    Podobná situácia sa teraz opakovala aj na druhej stane, ale ani hostia nevyťažili z rohového kopu nič zaujímavého. Zatiaľ teda sledujeme vyrovnané stretnutie, na oboch stranách už boli aj zaujímavé príležitosti.
     
    25
    Na útočnú polovicu teraz znova prenikajú hostia, ale nikam sa nehrnú a prezentujú sa postupnou kombináciou. Domáci teda len čakajú, čo si na nich ich dnešný súper pripraví.
     
    26
    Zo strany hostí sme napokon sledovali iba nepresnú prihrávku a tak sa už lopty zmocnili domáci futbalisti. Sevilla však momentálne kombinuje v blízkosti svojej brány.
     
    28
    Napokon domáci nič nebezpečného nevymysleli a loptu už stratili. Uvidíme, ako sa v útoku bude teraz prezentovať Barcelona.
     
    29
    Domáci však získali loptu rýchlo späť na svoje kopačky, Navas sa následne dostal aj do zakončenia na bránu hostí a vybojoval tak pre svoj tím rohový kop.
     
    30
    Ani tento rohový kop však žiadnu zaujímavú situáciu nepriniesol, hostia sa tak bez problémov ubránili a momentálne sa už prezentujú svojimi presnými prihrávkami.
     
    32
    Barcelona teraz dlho kombinovala na súperovej polovici, ale napokon ani hostia nič nebezpečného nevymysleli a tak sa k lopte dostáva domáci celok.
     
    34
    Žltú kartu dostáva Gabriel Mercado (FC Sevilla).
     
    35
    Hostia zahrávali priamy kop, ale center od Iniestu nenašiel nikoho z jeho spoluhráčov a lopta tak opustila hraciu plochu. Smerom dopredu sa tak teraz môžu vydať domáci futbalisti.
     
    37
    Sevilla dala gól!
    Je tu prvý presný zásah v tomto zápase! Sevilla vyrazila smerom dopredu, v pokutovom území prišla presná prihrávka na zle pokrytého FRANCOA VÁZQUEZA a ten sa nemýlil a posiela domácich do vedenia o jeden gól – 1:0!
    37. Franco Vázquez (SEV) - 1:0
     
    38
    V závere prvého polčasu sa teda dostali do vedenia domáci, ktorí v týchto chvíľach pôsobili aktívnejším dojmom. Uvidíme, čo nám teda ešte ponúkne zvyšok prvého dejstva.
     
    40
    Barcelona sa ešte snaží o vyrovnanie v prvom polčase a hostia teda prenikajú na útočnú polovicu. Po aktivite od Rakitiča získava hosťujúci celok rohový kop.
     
    41
    Po ňom sa do zakončenia na bránu domácich dostal Umtiti, ale jeho pokus bol veľmi slabý a tak nijak nepreveril brankára Rica. Domáci sa teraz nemajú kam ponáhľať.
     
    42
    Zakrátko sa však k lopte opäť dostávajú hostia, ale teraz sa im nedarí v prieniku na útočnú polovicu. Sevilla sa bude snažiť ustrážiť si svoje tesne vedenie do polčasovej prestávky.
     
    43
    Domáci však po faule získavajú loptu na súperovej polovici a nikam sa neponáhľajú. Snažia sa tam pomocou presných prihrávok pobudnúť čo najdlhšie.
     
    44
    Kapitán domácich Escudero však takisto fauloval a tak domáci loptu strácajú. Čoskoro sa už naplní riadny hrací čas prvého polčasu, očakávať sa dá zrejme aj nadstavený čas.
     
    44
    Žltú kartu dostáva Sergio Rico (FC Sevilla).
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Napokon sa v prvom polčase nenadstavovalo nič a tak sa prvé dejstvo končí po 45 minútach. V nich sme videli jeden presný zásah, o ktorý sa postaral domáci futbalista Vázquez a tak je predbežný stav 1:0! Celkovo sledujeme vyrovnané stretnutie a všetko je ešte v druhom polčase otvorené.

    Druhý polčas sa začne približne o 21:46!
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak už čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Gabriel Mercado, prichádza Miguel Layún.
     
    47
    Druhý polčas tohto zápasu je už v plnom prúde, výkopom ho odštartovali hráči Barcelony. Domáci spravili napokon jednu zmenu v základnej zostave.
     
    48
    Viacej sa dopredu musia tlačiť hostia, pretože prehrávajú o jeden presný zásah, ale majú ešte dostatok času, aby tento výsledok zmenili.
     
    49
    Pri lopte sú však teraz domáci futbalisti, ktorí sa nemajú kam ponáhľať a postupne sa presúvajú na útočnú polovicu, kam sa budú chcieť s loptou držať čo najďalej.
     
    50
    Sevilla dala gól!
    Prichádza však druhý gól domácich futbalistov! Sevilla teraz operovala v tesnej blízkosti bránu svojho súpera, najprv musel ter Stegen vyrážať prudkú strelu, k odrazenej lopte sa dostal LUIS MURIEL a ten ju už bezpečne dopravil za bránkovú čiaru, takže domáci vyhrávajú o dva góly – 2:0!
    50. Luis Muriel (SEV) - 2:0
     
    52
    S takýmto úvodom druhého polčasu zrejme nerátal nik. Barcelona už prehráva o dva góly a dostáva sa tak do veľmi komplikovanej situácie. Nič však ešte nie je stratené, hostia ešte majú pred sebou porciu času.
     
    53
    Hostia teda okamžite vyrazili smerom k bráne domácich a po faule na Iniestu pred pokutovým územím získava Barcelona nebezpečný priamy kop. Uvidíme teda, ako s ním hosťujúci celok naloží.
     
    54
    K priamej strele na bránu sa napokon odhodlal Suaréz, ale jeho pokus smeroval iba do rukavíc pripraveného domáceho brankára Rica. Sevilla tak teraz kombinuje s loptou na svojej polovici.
     
    55
    Tak toto bola obrovská šance pre domácich na definitívne rozhodnutie tohto zápasu! Navas získal skvelú prihrávku za dezorientovanú obranu hosťujúceho celku, oklamal brankára ter Stegana a loptu už posielal do odkrytej brány, ale jeden z obrancov dokázal loptu tesne pred bránkouvou čiarou odkopnúť do bezpečia, Vázquez ešte skúšal zakončovať, ale loptu poslal len do bočnej siete.
    55.
     
    57
    Barcelona sa teda snaží o rýchly odpoveď, ale Suaréz sa ocitol v postavení mimo hru. K lopte sa tak dostáva domáci celok, ktorý sa opäť nikam neponáhľa.
     
    58
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Ousmane Dembèlé, prichádza Lionel Messi.
     
    59
    Nový muž na ihrisku v drese hostí Messi okamžite prevzal loptu a hnal sa dopredu. Jeho prihrávka do pokutového územia domácich však nikoho z jeho spoluhráčov nenašla.
     
    60
    Barcelona sa však stále tlačí do zakončenia a domáci sa musia mať na veľkom pozore a vyvarovať sa každej chybe. Hostia majú ešte k dispozícii nejaký ten čas, potrebujú však streliť dva góly.
     
    61
    Veľa nechýbalo a hostia takmer dosiahli kontaktný gól! Suaréz sa v pokutovom území dostal k presnej prihrávke a nikým nekrytý poslal loptu len do konštrukcie brány.
     
    62
    Na druhej strane sme sledovali prečíslene tri na dva, domáci Muriel všetko zobral na seba a zakončil túto útočnú akciu domácich, ale z jeho strany prišla len nepresná strela, ktorá nič zaujímavého neponúkla.
     
    63
    Hra sa momentálne prelieva zo strany na stranu, obe defenzívy sú teraz veľmi pozorné a svojho súpera do šance nepúšťajú. Uvidíme teda, koľko zaujímavých situácii ešte príde.
     
    65
    Domáci sa dostali do ďalšieho prečíslenia, tentokrát sa o zakončenie pokúšal Banega, ale ani jeho pokus nebol nijak úspešný. Barcelona si musí teda dávať pozor na podobné výpady domácich.
     
    66
    Sevilla aj napriek priaznivému skóre útočí ďalej a hostia sa teraz musia brániť. Muriel opäť hýril veľkou aktivitou, ale napokon sa do zakončenia nedostal.
     
    67
    Barcelona sa dostala do rýchleho protiútoku a po centrovanej lopty od Iniestu získavajú rohový kop. Teraz sa tak budú musieť brániť domáci futbalisti.
     
    68
    Rohový kop napokon nič zaujímavého neponúkol, aj keď Rico mal veľké problémy a lopta mu aj vypadla, ale napokon ju domáci upratali do bezpečia.
     
    69
    Hostia však útočia aj naďalej, ale nedarí sa im preniknúť cez pozornú defenzívu domáceho celku. Sevilla si tak stále drží svoje tesné vedenie o jeden gól.
     
    70
    Navyše teraz futbalisti Barcelony chybujú aj vo svojich prihrávkach, čo až tak často sa nedeje. Domáci teda získavajú loptu na svoje kopačky a snažia sa ju čo najdlhšie aj podržať.
     
    72
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Joaquín Correa, prichádza Guido Pizarro.
     
    73
    Domácim sa teraz podarilo pohroziť aj v útoku, keď sa do zakončenia dostal Layún, ale jeho pokus nebol nijak presný a bránu hosťujúceho celku tak neohrozil.
     
    74
    Aj naďalej sa však hra prelieva zo strany na stranu, čo určite viacej vyhovuje domácemu celku. Sevilla aj naďalej vyhráva o dva góly a čas pre hostí sa už začína krátiť.
     
    75
    Pri lopte sú však teraz častejšie domáci futbalisti, čo hosťom teda vôbec nevyhovuje. Barcelona sa snaží o vysoké napádanie, ale domáci teraz chyby nerobia.
     
    77
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Paulinho, prichádza Denis Suárez.
     
    78
    Teraz sme mali možnosť sledovať rýchly útočný výpad domáceho celku, k odrazenej lopte sa dostal Navas, ale jeho pokus bol veľmi nepresný a letel len nad bránu hostí.
     
    79
    Navas mal však teraz na kopačke rozhodujúci gól tohto zápasu! V pokutovom území sa vo veľkej šanci ocitol práve domáci futbalista, vyslal presnú strelu k tyčke, ale ter Stegen sa poriadne natiahol a loptu vyrazil do bezpečia!
    79.
     
    81
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Andrés Iniesta, prichádza Paco Alcácer.
     
    82
    Čas sa už hosťujúcemu celku začína krátiť a stále prehráva o dva góly. Uvidíme teda, či ešte príde nejaká dráma, alebo to už domáci bezpečne dotiahnú do úspešného konca.
     
    83
    Sevilla sa však púšťa aj naďalej do útočných výpadov, takže sa Barcelona musí aj brániť. Zatiaľ to teda vyzerá, že tri body ostanú doma, čo bude zrejme menšie prekvapenie.
     
    84
    Zo strany hostí neprichádza žiadny záverečný tlak, domáci tak pohodlne držia svoje vedenie o dva góly. Času je už naozaj len minimum, ale vo futbale sa môže stať čokoľvek.
     
    86
    Postupne sa však hostia dostávajú častejšie k lopte a momentálne prenikajú aj na útočnú polovicu. Domáci sa tak teraz budú musieť zrejme brániť.
     
    87
    Veľa nechýbalo a hostia takmer dosiahli kontaktný gól! Rakitić išiel proti centrovanej lopte, ale jeho hlavička mierila iba do konštrukcie brány.
     
    88
    Barcelona dala gól!
    Predsa len sa hostia dočkali gólu v zábere zápasu a ešte to tak bude veľmi dramatické! Pred bránu domácich smerovala centrovaná lopta, ktorá si napokon našla voľného LUISA SUÁREZA a ten presnou hlavičkou znižuje na 2:1!
    88. Luis Suárez (BAR) - 2:1
     
    89
    Barcelona dala gól!
    Tak to je neuveriteľné! Hostia získali loptu späť na svoje kopačky a okamžite sa tak vydali na útočnú polovicu, v pokutovom území sa teraz lopta dostala do moci LIONELA MESSIHO a ten presnou strelou k tyčke vyrovnáva na 2:2! To je teda parádny záver hosťujúceho celku, ale zápas sa ešte nekončí.
    89. Lionel Messi (BAR) - 2:2
     
    90
    Napokon sa ešte nadstavujú 2 minúty!
     
    90+2
    V nadstavenom čase sa hra prelieva zo strany na stranu, oba celky sa snažia rozhodnúť toto stretnutie. Hostia však s remízou musia byť určite spokojný, však do 88. minúty prehrávali o dva góly.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Druhý polčas tohto zápasu priniesol veľmi napínavý futbal a pri jeho sledovaní sme sa určite nenudili, aj keď všetko podstatné sa stalo v jeho závere. V úvode druhého dejstva išli domáci už do vedenia o dva góly a pohodlne držali tento svoj náskok až do záveru zápasu. V 88. minúte sa podarilo hosťom znížiť na rozdiel jedného gólu a v 89. minúte dokonca vyrovnali na konečných 2:2! Sevilla teda môže byť veľmi sklamaná, siahla jednoznačne na tri body. Naopak, hostia môžu byť maximálne spokojný, jeden bod doslova vydreli v hodine dvanástej.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim a prajem ešte pekný zvyšok už neskorého sviatočného večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (22:37:51)

    Miroslav Revaj

    Góly: 37. F. Vázquez, 50. Muriel – 88. L. Suárez, 89. Messi

    Karty:   34. Mercado (SEV), 44. S. Rico (SEV)


    FC Sevilla: S. Rico – Mercado (46. Layún), Kjaer, Lenglet, Escudero (C) – N'Zonzi, Banega – Navas, F. Vázquez, Correa (72. Pizarro) – Muriel.
    Náhradníci: Soria – Layún, Carriço, Arana, Pizarro, Ben Yedder, Nolito.

    FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Piqué, Umtiti, Alba – Paulinho (77. Denis Suárez), Rakitić, Iniesta (C) (81. Alcácer) – O. Dembèlé (58. Messi), L. Suárez, Coutinho.
    Náhradníci: Cillessen – Semedo, Vermaelen, Denis Suárez, A. Gomes, Messi, Alcácer.

    Rozhodca: J. González – R. Becerril, I. Rubio