Čeljabinsk – Nižnekamsk 4:3 (kon.) | Ufa – Omsk 2:1 (kon.) | Jekaterinburg – Metallurg Magnitogorsk 1:4 (kon.)
Kazaň – Chabarovsk 2:1 (kon.)
koniec
Avtomobilist Jekaterinburg
1:4 (1:2, 0:0, 0:2) Stav série: 2:3
Metallurg Magnitogorsk
cz Sobota 10.03.2018, 13:00 • Uralec Arena, Jekatěrinburg • Play-off KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Krásné sobotní odpoledne! Po dvou duelech v Magnitogorsku se série mezi Metallurgem a Avtomobilistem opět přesouvá o čtyři sta kilometrů severněji do Jekatěrinburgu. Stav čtvrtfinále Východní konference je vyrovnaný, vítěz dnešního zápasu si tak pro sebe vybojuje mečbol.
    Duel v Uralec Areně začíná ve 13:00.

     
    STAV SÉRIE: JEK – MET 2:2

    Úvodní zápas v Uralec Areně skončil vítězstvím Mozjakinovy party, přičemž o úspěchu rozhodl brankou osm minut před koncem právě magnitogorský kapitán. Ten dokonal obrat hostů z 2:0 na 2:3 a ti si tak mohli na své konto připsat první výhru.

    O den později si Jekatěrinburg už dvougólové vedení pohlídal a vyrovnal stav série. Magnitogorsk se snažil v závěru zápas ještě zdramatizovat, jeho snahy ale výrazně oslabilo vyloučení Čibisova za vysokou hůl necelé tři a půl minuty před koncem základní hrací doby.

    Třetí duel se odehrál na jihu ve středu a Metallurg své fanoušky nezklamal. Hosté sice i tentokrát otevřeli skóre, domácí ovšem po brankách Mozjakina, Kováře a Timkina předvedli další obrat a zvítězili 3:1.

    Závěr posledního dosud zápasu byl pro lišky hodně bolestivý. Ještě šest minut před koncem byl stav vyrovnaný, nicméně v čase 54:47 se po zaváhání metallurgské obrany prosadil Francis Paré a stav série byl tak opět vyrovnán.

    Přehled výsledků
    1 – 4. 3.: Jekatěrinburg – Magnitogorsk 2:3
    2 – 5. 3.: Jekatěrinburg – Magnitogorsk 2:1
    3 – 7. 3.: Magnitogorsk – Jekatěrinburg 3:1
    4 – 8. 3.: Magnitogorsk – Jekatěrinburg 1:2
     
    STATISTICKÉ OKÉNKO

    Využití přesilovek – ubránění oslabení
    JEK: 0% (0/16) – 70% (7/10)
    MET: 30% (3/10) – 100% (16/16)

    Nejproduktivnější hráči
    JEK: Anatolij GOLYŠEV, Francis PARÉ – 3 b.
    MET: Jan KOVÁŘ, Chris LEE, Sergej MOZJAKIN – 4 b.

    Nejlepší střelci
    JEK: Anatolij GOLYŠEV, Francis PARÉ – 2 g.
    MET: Sergej MOZJAKIN, Wojtek WOLSKI – 2 g.

    Brankářské statistiky
    Jakub KOVÁŘ (JEK)
    – 239 min. | 93,2% úsp. | prů. 2,01
    Vasilij KOŠEČKIN (MET)
    – 118 min. | 94,9% úsp. | prů. 1,53
    Ilja SAMSONOV (MET)
    – 118 min. | 92,9% úsp. | prů. 2,04
     
    Úvodní sestavy:

    Avtomobilist Jekatěrinburg: Jakub Kovář (Sochatskij) – Megalinskij, Alexej Vasilevskij, Timašov, Čajkovský, Ljamin, Trjamkin, Mišarin – Krikunov, Kučerjavenko, Milovzorov – Torčeňuk, Simakov, Česalin – Golyšev, Paré, Parenteau – V. Popov, Obidin, A. Garejev – Rasseikin.

    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Zagidulin) – Lee, J. Birjukov, Děnisov, Pivcakin, Běreglazov, S. Těreščenko, Dronov – Mozjakin, Wolski, Jan Kovář – Šenfeld, Ellison, Čibisov – Kokarev, Timkin, Osala – Švyrjov, Kaletnik, Platonov – De. Kazionov.

    Rozhodčí: Fatejev, Sidorenko – Judin, Beresňov.
     
    Ještě jednou vám přeji příjemné odpoledne, v Uralec Areně je vše připraveno pro dnešní zápas. Úvodní buly uvidíme zhruba za deset minut.
     
    Oba týmy se už řadí na modrých čarách, v Uralec Areně za chvilku zazní hymna Ruské federace. Po jejím odehrání už budeme moci začít.
     
    Sudí už svolává první lajny do středového kruhu jdeme na to! Pátý duel startuje za pár sekund.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:23
    Domácí jsou v úvodu aktivnějším celkem, i přes veškerou snahu se jim ale nedaří se pořádně usadit před Košečkinovou klecí.
     
    01:26
    V pravděpodobně vyprodané Uralec Areně to teď vře, ochozy fandí ze všech sil. Na ledové ploše je k vidění relativně vyrovnaná podívaná, častěji je na puku Avtomobilist.
     
    02:25
    V rohu za Kovářovou klecí probíhá tahanice o kotouč, do které je zapojeno hned několik borců z obou celků. Těžko odhadnout, kdo si puk nakonec odveze.
     
    02:50
    Hosté si zahrají přesilovku, domácí špatně vystřídali a chvilku hráli v šesti. Za to dostávají od sudích dvě minuty, které za svůj tým odsedí Pierre-Alexandre Parenteau (JEK).
     
    04:55
    Přesilovka Metallurgu je u konce, domácí se proti početní výhodě soupeře ubránili s přehledem a nepustili ho do větších šancí.
     
    05:43
    Červení se po delší době opět začínají usazovat před Košečkinem, který zatím střele na branku čelit nemusel. Obrana před ním odvádí dobrou práci.
     
    06:47
    Čajkovský u mantinelu pro sebe vybojoval puk a posunul se do mezikruží, kde byl ale odzbrojen jedním z bránících hráčů Magnitky.
     
    07:46
    Těreščenko teď ukázkově zneškodnil Krikunova, následný protiútok hostujícího celku končí úspěšným zákrokem Jakuba Kováře. Následuje komerční přestávka.
     
    08:24
    Trjamkin vyhazuje puk ven z pásma, ve vlastním pásmu ho pak zachytává jeden z protihráčů. Magnitogorští se ale stejně musí vrátit za modrou čáru.
     
    09:13
    Kovář musel znovu zasahovat, tentokrát si poradil s prudkou ránou Dronova z mezikruží. Po přerušení se před jeho svatyní odehrála menší strkanice.
     
    09:41
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Hosté byli sice v posledních chvílích aktivnějším celkem, z úvodního gólu utkání se ale v desáté minutě mohou radovat domácí! Košečkin teď neměl vůbec šanci zareagovat na teč ARŤOMA GAREJEVA z prostoru před brankovištěm. Asistence: Michal Čajkovský.
    09:41 Arťom GAREJEV - 1:0
     
    10:24
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat, máme vyrovnáno! Birjukov nabil na modrou čáru připravenému ALEXEJI BEREGLAZOVOVI, jehož následně zakončení se štěstím dostalo za záda jekatěrinburgského strážce svatyně. Asistence: Jevgenij Birjukov.
    10:24 Alexej BĚREGLAZOV - 1:1
     
    11:33
    Z ochozů se line skandování hostujících fanoušků, jejich miláčci teď mají mnohem více ze hry. Kovář má docela dost práce, před chvilkou musel zasahovat proti další prudké ráně od modré.
     
    12:16
    Avtomobilist působí neskutečně opařeně, momentálně se mu vůbec nedaří rozbít dravou ofenzívu Metallurgu. Ta je před Kovářem jako přikovaná.
     
    13:15
    Druhá přesilovka pro Mozjakinovu partu, která má ideální příležitost se chopit vedení. Za hákování je vykázán Andrej Obidin (JEK).
     
    13:35
    Mozjakin diriguje kombinaci lišek z modré čáry, série přihrávek zatím ve střelu na branku nevyústila. Domácí se semkli kolem svého gólmana.
     
    14:29
    Ellison chtěl slabší přihrávkou najít Mozjakina, který ale stál o dobrých několik metrů jinde, než kanadský forvard myslel. Puk proklouzl až za modrou.
     
    15:53
    Jekatěrinburští se po delší dobu nastěhovali před Košečkina, který už musel párkrát zasahovat. Zatím naposledy proti střele Torčeňuka z mezikruží.
     
    16:55
    Domácí vyhodili puk ze svého pásma až na druhý konec kluziště, Košečkin vyjíždí z brankoviště a rozehrává jej dopředu. Hosté se tak mohou rychle zkusit vrátit zase zpět před Kováře.
     
    17:03
    Další špatné střídání vede k dalšímu oslabení. Domácí už podruhé dostávají trest za příliš mnoho hráčů, i tentokrát jej odpyká P.-A. Parenteau (JEK).
     
    18:05
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Magnitce se daří početní převahu přetavit v zásah a těsně před koncem úvodní periody jde do vedení! Wolski nahrál Mozjakinovi k tyči, který poté ke střele vybídl MATTA ELLISONA. Na jeho následné zakončení Jakub Kovář nedosáhl. Asistence: Sergej Mozjakin, Wojtek Wolski.
    18:05 Matt ELLISON - 1:2
     
    19:12
    Z první třetiny zbývá ukrojit osmačtyřicet sekund, perioda se dohrává před hostující brankou. Jekatěrinburgu se ale nedaří se dostat ke střele.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Statistiky po první třetině
    Střely na branku: 8 – 7
    Zblokované střely: 2 – 5
    Hity: 8 – 4
    Trestné minuty: 6 – 0
    Využití přesilovek: 0/0 – 1/3
     
    Nejvyšší icetime
    JEK: Nikita Trjamkin – 7:35
    MET: Chris Lee – 7:48
     
    První třetina pátého střetnutí mezi Avtomobilistem a Magnitogorskem je za námi, se zaslouženým vedením odchází do kabin hosté. Ti měli po většinu periody více ze hry a zvládli se dvakrát prosadit díky Alexeji Bereglazovovi a Mattu Ellisonovi, zatímco za jejich soupeře skóroval pouze Arťom Garejev.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:46
    Domácí vstoupili do prostřední třetiny aktivněji, nedaří se jim ale na delší dobu usadit před Košečkinem.
     
    22:25
    Sledujeme vyrovnanou partii, hra se momentálně přelévá z jednoho konce kluziště na druhý. Akci Metallurgu střídá odpověď Jekatěrinburgu a naopak.
     
    23:14
    Vasilevskij překročil modrou čáru a nahodil kotouč na branku, připravený strážce magnitogorské klece puk vyráží betonem do rohu kluziště.
     
    24:14
    Už přes čtyři minuty se nepřerušovalo, rozhodčí nechávají hře opravdu volný průběh. Na puku jsou momentálně domácí, kteří se snaží proniknout vpřed.
     
    24:54
    Šikovný Golyšev se rafinovaně dostal přes dva protihráče, jeho výpad na branku ale nakonec končí předčasně – ofsajd. Domácí fanoušci zuří.
     
    26:18
    Střelu na branku jsme nějakou dobu neviděli, obrany obou týmů nyní pracují na plné obrátky. Kovář i Košečkin jsou teď bez práce.
     
    27:26
    Další postavení mimo hru Jekatěriburgu, opět se jej dopustil Golyšev. Z ochozů se line velmi hlasitý pískot, po pauze se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    27:57
    Atmosféra začíná houstnout, při přerušení po úspěšném zákroku Vasilije Košečkina se do strkanice pustili Parenteau a Dronov. Rozhodčí ji stihl roztrhnout docela rychle.
     
    28:50
    Od modré čáry o sobě dal vědět Nikita Pivcakin, kotouč z hole magnitogorského obránce oprášil vnitřek Kovářovy rukavice.
     
    30:51
    Sledujeme vyrovnanou partii, ani jednomu celku se nedaří obranu soupeře nějak vážněji zaskočit a dostat se tak před jeho svatyni.
     
    31:57
    Vasilevskij se rozhodl zkusit své štěstí od modré čáry, jeho nahození ale jen těsně minulo vzdálenější tyč magnitogorské svatyně.
     
    32:51
    Metallurg se pevně usazený před Kovářem, přes pevnou a neodbytnou obranu Jekatěrinburgu se mu ale nedaří českého gólmana ohrozit.
     
    33:54
    Z ničeho nic se teď uvolnil Matt Ellison, jehož zakončení musel zaskočený Kovář vykopnout betonem. Gólman Avtomobilistu teď udržel svůj tým ve hře.
     
    35:00
    Hru přerušuje ofsajd, po krátké pauze se bude vhazovat ve středním pásmu. Do konce druhé části zbývá přesně pět minut.
     
    35:48
    Šenfeld nahodil kotouč do útočného pásma a odjel vystřídat, k volnému puku se nejrychleji dostal jeden z jeho protihráčů. Domácí míří vpřed.
     
    36:57
    Mozjakin teď zkusil své štěstí z velkého úhlu, Kovář jeho zakončení s přehledem kryje betonem. Metallurg tak stále vede jen o jediný gól.
     
    37:43
    Hosté svého soupeře zamkli v jeho pásmu, Jekatěrinburgští se na puk už pár desítek sekund nedostali. Kovář musí být konstantně ve střehu.
     
    38:10
    Domácí si berou oddechový čas, drtivý nápor Metallurgu jim teď očividně sebral hodně sil. Po vypršení time-outu se bude vhazovat před jejich brankou.
     
    38:37
    První přesilovka pro Jekatěrinburg. Za podražení míří na trestnou lavici Denis Kazionov (MET).
     
    39:35
    Druhá dvacetiminutovka se dohrává ve středním pásmu, nic moc zajímavého už v ní asi neuvidíme. Do přestávky zbývá odehrát pětadvacet sekund.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Statistiky po dvou třetinách
    Střely na branku: 19 – 17
    Zblokované střely: 4 – 9
    Hity: 10 – 8
    Trestné minuty: 6 – 2
    Využití přesilovek: 0/0* – 1/3

    *přesilovka domácích bude pokračovat po pauze
     
    Nejvyšší icetime
    JEK: Nikita Trjamkin – 15:57
    MET: Chris Lee – 17:08
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:37
    Zakázané uvolnění vrátí hru před Jakuba Kováře, po kratičké pauze se bude vhazovat po levé ruce domácího gólmana.
     
    42:50
    Hra se přelévá ze strany na stranu, sledujeme poměrně vyrovnanou podívanou. O něco málo více ze hry mají momentálně hráči Metallurgu.
     
    43:35
    Domácí obrana zapomněla na Oskara Osalu, který se ocitl před brankou úplně sám. Finský útočník si ale nezvládl včas zpracovat puk a neměl tedy šanci zakončit.
     
    45:17
    Další icing, tentokrát se jím ale provinili hokejisté Magnitogorsku. Po pauze tak proběhne buly před výborně chytajícím Košečkinem.
     
    46:03
    Jegor Milovzorov prokličkoval až před hostující svatyni, z otočky z pravého kruhu následně zakončil přímo do výstroje maskovaného muže v brankovišti Metallurgu.
     
    46:27
    Domácí fanoušci se hlasitě dožadují vyrovnávací branky, hokejisté Avtomobilistu jsou pevně usazení před Košečkinem. Podaří se jim gólmana soupeře překvapit?
     
    47:43
    Hra se teď na chvilku přesunula ke Kovářovi, atak hostujícího celku se ale nakonec obešel bez střely na branku. Obrana Jekatěrinburgu jej rozbila včas.
     
    48:32
    Červeným se vůbec nedaří prodrat zpět před Košečkina, Metallurg zpevnil svou defenzívu a veškeré ataky opozice rozbíjí už na modré čáře.
     
    49:39
    Megalinskij se pokusil v rohu obrat o puk jednoho z protihráčů, ten ale v souboji s domácím bekem obstál. Magnitka se i nadále drží vepředu.
     
    50:24
    Hra je po ofsajdu Jekatěrinburgu přerušena, následuje komerční přestávka. Po ní se bude vhazovat u modré čáry Magnitogorsku.
     
    Dnešní utkání sleduje 5 570 diváků, je vyprodáno.
     
    51:49
    Že bychom sledovali nějak záživnou pasáž hry, to se rozhodně říci nedá. Hru obou celků doprovází řada nepřesností, ani jeden tým nepůsobí úplně sehraně.
     
    52:28
    Komplikace pro Avtomobilist – za vražení na hrazení je vyloučen Alexej Simakov (JEK), domácí tak čeká dvouminutové oslabení.
     
    52:58
    Mozjakin drží kotouč na modré čáře a přemýšlí, kam jej pošle dál. Metallurg se usadil před Kovářem a kombinuje, obrana se semkla kolem gólmana.
     
    54:01
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Tak tohle musí Simakova hodně mrzet! Jeho vyloučení vede další brance Magnitogorsku, domácí to teď budou mít už opravdu hodně těžké. Sergej Těreščenko vypálil od modré čáry a zasáhl mantinel za Kovářovou brankou. Odtud se puk odrazil k tyči na hůl OSCARA OSALY, který jej pohřbil do rozsáhlého volného prostoru v brance. Asistence: Sergej Těreščenko.
    54:01 Oskar OSALA - 1:3
     
    55:23
    Jekatěrinburg neskládá zbraně a snaží se průběh utkání ještě nějak zvrátit, Krikunovův pokus od modré čáry teď jen těsně minul vzdálenější tyč Košečkinovy svatyně.
     
    56:15
    Před hostující klecí teď zavládla hodně nepřehledná situace. Strážce klece byl nucen si z brankoviště trochu povyjet, aby neposedný kotouč pokryl včas.
     
    56:57
    Magnitogorsk se soustředí na obranu, vůbec se nežene dopředu a jen vyhazuje kotouče z modré čáry do soupeřova pásma. Ten se bezúspěšně snaží prorazit vpřed.
     
    57:49
    Kirill Ljamin rozehrává puk zpoza vlastní branky dopředu, domácím začíná dost razantně ubývat čas na vyrovnání. Kovář zatím ještě zůstává v brance.
     
    58:44
    Nyní už jekatěrinburgská klec zeje prázdnotou, domácí už nemají co ztratit a zkusí své štěstí v power-play! Na led už naskakuje šestý hráč Avtomobilistu.
     
    59:26
    Timašov se z mezikruží dostal ke střele, kterou připravený český gólman vykopl před sebe. Pár sekund na to už znovu míří na střídačku.
     
    59:48
    Metallurg právě vstřelil branku!
    A je definitivně rozhodnuto, JAN KOVÁŘ pečetí osud domácího celku! Český forvard si projel do útočného pásma po pravém křídle a z prostoru mezi modrou čárou a kruhem pro vhazování poslal puk do prázdné klece. Asistence: Chris Lee, Sergej Mozjakin.
    59:48 Jan KOVÁŘ - 1:4
     
    Konec zápasu.
     
    Statistiky utkání
    Střely na branku: 30 – 26
    Zblokované střely: 8 – 15
    Hity: 15 – 8
    Vhazování: 27 – 21
    Trestné minuty: 8 – 2
    Využití přesilovek: 0/1 – 2/4
     
    Nejvyšší icetime
    JEK: Nikita Trjamkin – 21:58
    MET: Chris Lee – 26:47
     
    Československá stopa
    Jakub Kovář (JEK) – 26 střel proti, 88% úspěšnost
    Jan Kovář (MET) – 1+0, 1 střela, icetime 20:17
     
    Pátý souboj bratří Kovářů končí vítězstvím mladšího Jana, jehož Magnitogorsk v Jekatěrinburgu uspěl v poměru 4:1! Hosté tak dnes ukořistili mečbol a již v dalším zápase, který budou hrát na domácí půdě, mohou rozhodnout o svém postupu do semifinále konference.
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný a ničím nerušený zbytek sobotního odpoledne. Na počtenou! (15:18:44)

    Vojtěch Martinek

    Góly a asistencie: 10. A. Garejev (Čajkovský) – 11. Běreglazov (J. Birjukov), 19. Ellison (Mozjakin, Wolski), 55. Osala (S. Těreščenko), 60. Jan Kovář (Lee, Mozjakin)


    Avtomobilist Jekaterinburg: Jakub Kovář (Sochatskij) – Megalinskij, Alexej Vasilevskij, Timašov, Čajkovský, Ľamin, Trjamkin, Mišarin – Krikunov, Kučeriavenko, Milovzorov – Torčeňuk, Simakov, Česalin – Golyšev, Paré, Parenteau – V. Popov, Obidin, A. Garejev – Rasseikin.
    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Zagidulin) – Lee, J. Birjukov, Denisov, Pivcakin, Běreglazov, S. Těreščenko, Dronov – Mozjakin, Wolski, Jan Kovář – Šenfeld, Ellison, Čibisov – Kokarev, Timkin, Osala – Švyrjov, Kaletnik, Platonov – De. Kazionov.

    Rozhodca: Fatejev, Sidorenko – Judin, Beresňov

    Diváci: 5 570 (vyprodáno)
    Jekaterinburg 2 4 Metallurg Magnitogorsk
    #1 Nedeľa 04.03.2018 • 13:00
    Jekaterinburg - Metallurg Magnitogorsk 2:3
    #2 Pondelok 05.03.2018 • 15:00
    Jekaterinburg - Metallurg Magnitogorsk 2:1
    #3 Streda 07.03.2018 • 15:00
    Metallurg Magnitogorsk - Jekaterinburg 3:1
    #4 Štvrtok 08.03.2018 • 13:00
    Metallurg Magnitogorsk - Jekaterinburg 1:2
    #5 Sobota 10.03.2018 • 13:00
    Jekaterinburg - Metallurg Magnitogorsk 1:4
    #6 Pondelok 12.03.2018 • 15:00
    Metallurg Magnitogorsk - Jekaterinburg 3:1