Schalke – Hertha 1:0 (kon.) | Frankfurt – Hannover 1:0 (kon.) | Augsburg – Hoffenheim 0:2 (kon.)
Hamburger – Mainz 0:0 (kon.) | Wolfsburg – Leverkusen 1:2 (kon.) | Lipsko – Dortmund 1:1 (kon.)
koniec
FC Schalke 04
1:0 (1:0)
Hertha BSC
Sobota 03.03.2018, 15:30 • Veltins Arena, Gelsenkirchen • Nemecká Bundesliga • 25. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Ondrejovi Dudovi zápas po jeho príchode na ihrisko vôbec nevychádza a v tomto momente si po druhom nedovolenom zákroku a následných zbytočných rečiach smerom k hlavnému rozhodcovi dokonca vyslúžil žltú kartu.
     
    88
    Max Meyer už najmä v druhom polčase nebol taký aktívny ako v tom prvom, napriek tomu si dnes svoju robotu odviedol veľmi dobre. Na posledné minúty ho však na ihrisku nahráda Jevhen Konopljanka.
     
    80
    Breel Embolo si toho dnes od stopérskej dvojice Herthy vytrpel poriadne veľa. Teraz si však už mladý Švajčiar môže vydýchnuť, keď ho Domenico Tedesco na záverečných desať minút nahrádza Westonom McKenniem.
     
    79
    Peter Pekarík dnes najmä v druhom polčase predviedol svoj tradične aktívny výkon v ofenzíve, v tomto momente si však m§že ísť oddýchnuť, keď svoje miesto prepúšťa Maximilianovi Mittelstädtovi.
     
    78
    Tak toto je škoda pre hostí. Po zaujímavo zahratm signále po rohovom kope sa k hlavičke dostával Niklas Stark, no ten bol v momente svojho zakončenia v postavení mimo hry.
     
    74
    Salomon Kalou sa teraz zachoval v pokutovom území trochu sebecky, keď po svojej krásnej individuálnej akcii skúšal páliť cez dvojicu brániacich domácich hráčov namiesto toho, aby prihrával lepšie postavenému Ondrejovi Dudovi.
     
    73
    Davie Selke sa dnes na hrote útoky Herthy príliš nepresadil, na čo Pál Dárdai reaguje logicky, keď mladého nemeckého útočníka nahrádza Vedadom Ibiševićom.
     
    66
    Dnešný zápas nedohrá ani strelec zatiaľ jediného gólu. Marko Pjaca si dnes svoju úlohu splnil dokonale, v tomto momente však už prepúšťa miesto na trávniku Alessandrovi Schöpfovi.
     
    65
    Krásna akcia futbalistov Herthy a znova v tom mal zásluhu Peter Pekarík. Ten sa po centri od Valentina Lazara dostal k lopte už v pokutovom území, no rozhodol sa ešte priťuknúť Fabianovi Lustenbergerovi, no ten tesne míňa bránu Ralfa Fährmanna.
     
    64
    Slovenskí fanúšikovia si dnes napokon užijú na ihrisku oboch slovenských futbalistov v drese Herthy Berlín. Po Petrovi Pekaríkovi sa na záverečných približne 25 minút dostáva na ihrisko namiesto Arneho Maiera aj Ondrej Duda.
    37. Marko Pjaca (SCH) - 1:0
     
    37
    Schalke 04 dalo gól! V súčasnom futbale padajú vo futbale góly najmä po chybách, no a defenzíva Herthy ich teraz spravila hneď niekoľko. Po pomerne nevydarenom centri od Daniela Caligiuriho sa lopta cez brániacu štvoricu hostí dostala až k MARKOVI PJACOVI, a ten z nevinne vyzerajúcej akcie otvára skóre stretnutia.
     
    14
    Čo teraz nepremenil Arne Maier?! Po individuálnom prieniku do pokutového územia v podaní Salomona Kaloua sa mladučký stredopoliar Berlínčanov ocitol úplne sám pred absolútne odkrytou bránou Schalke, no loptu poslal len do už absolútne bezmocného brankára Ralfa Fährmanna!
     
    13
    No tak v týchto chvíľach to pred Ralfom Fährmannom poriadne horí. Brankár Schalke 04 však znova predviedol mimoriadne náročný zákrok proti hlavičke Karima Rekika, keď loptu vyrazil končekmi prstov na rohový kop!
     
    12
    Prvá príležitosť Herthy a hneď z toho mohol byť gól. Arne Maier priťukol na hranici pokutového územia Daviemu Selkemu, proti jeho skvele umiestnenej delovke vytiahol Ralf Fährmann fantastický zákrok!
     
    6
    Zápas sa nám poriadne rozbieha! Najskôr Max Meyer svojou nakopávanou loptou do pokutového územia nevybojoval pokutový kop, na opačnej strane sa však vo dvoch mimoriadne dôležitých zákrokoch proti Markovi Pjacovi, respektíve Francovi di Santovi predviedol Rune Jarstein.
     
    3
    Hosťom sa ich pasivita teraz takmer vypomstila, keď center Daniela Caligiuriho sa takmer zatočila do ľavého horného rohu brány Runeho Jarsteina, ten však dokázal loptu v poslednej chvíli vyhlavičkovať na rohový kop.

    Jakub Kocourek

    Góly: 37. Pjaca

    Karty:   90+2. Duda (HER)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 2:7. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 16:15.
    FC Schalke 04: Fährmann (C) – Stambouli, Naldo, Nastasić – D. Caligiuri, Meyer (88. Konopljanka), Bentaleb, Oczipka – Embolo (80. McKennie), Di Santo, Pjaca (66. Schöpf).
    Náhradníci: Nübel – Harit, Insua, Konopljanka, McKennie, Riether, Schöpf.

    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Pekarík (C) (79. Mittelstädt), Stark, Rekik, Plattenhardt – Lustenberger, Maier (64. Duda) – Leckie, Lazaro, Kalou – Selke (73. Ibišević).
    Náhradníci: Kraft – Duda, Esswein, Ibišević, Mittelstädt, Skjelbred, Weiser.

    Rozhodca: Sascha Stegemann