Schalke – Hertha 1:0 (kon.) | Frankfurt – Hannover 1:0 (kon.) | Augsburg – Hoffenheim 0:2 (kon.)
Hamburger – Mainz 0:0 (kon.) | Wolfsburg – Leverkusen 1:2 (kon.) | Lipsko – Dortmund 1:1 (kon.)
koniec
FC Schalke 04
1:0 (1:0)
Hertha BSC
Sobota 03.03.2018, 15:30 • Veltins Arena, Gelsenkirchen • Nemecká Bundesliga • 25. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Zápas o jednom góle. Také bolo meranie síl medzi Schalke 04 a Herthou Berlín, ktoré presným zásahom ešte v prvom polčase rozhodol Marko Pjaca. Po zmene strán sa síce futbalisti Herthy Berlín pokúšali vyrovnať, vypracovali si niekoľko zaujímavých príležitostí, no gól sa im napokon streliť nepodarilo. Schalke 04 sa tak minimálne na niekoľko hodín dostáva na druhé miesto bundesligovej tabuľky. O to však môže prísť už po dnešnom večerom zápase Borussie Dortmund na pôde RB Lipsko. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem vám pekný zvyšok dňa! (17:27:02)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Hráči Herthy Berlín vrhli v tomto momente už všetky sily do ofenzívy, no zdá sa, že ich poslednú príležitosť na ohrozenie Ralfa Fährmanna sa končí nedovoleným zákrokom Fabiana Lustenbergera na Daniela Caligiuriho.
     
    90+2
    Ondrejovi Dudovi zápas po jeho príchode na ihrisko vôbec nevychádza a v tomto momente si po druhom nedovolenom zákroku a následných zbytočných rečiach smerom k hlavnému rozhodcovi dokonca vyslúžil žltú kartu.
     
    90+1
    Ondrej Duda pri snahe odobrať loptu Danielovi Caligiurimu zasiahol súperove nohy, hosťom nepomôžu ani vehementné protesty proti verdiktu hlavného arbitra.
     
    90
    Nadstavovať sa budú ešte tri minúty.
     
    89
    Marvin Plattenhardt sa pokúsil zatočiť ľavačkou center do pokutového územia, ani Vedad Ibišević, ani Mathew Leckie však na jeho ponuku nezareagovali.
     
    88
    Max Meyer už najmä v druhom polčase nebol taký aktívny ako v tom prvom, napriek tomu si dnes svoju robotu odviedol veľmi dobre. Na posledné minúty ho však na ihrisku nahráda Jevhen Konopljanka.
     
    87
    Daniel Caligiuri síce prišiel na pravom krídle o loptu, to ho však nemusí trápiť, keďže hráči Schalke dokážu rozohrávku hostí vytláčať v týchto momentoch poriadne ďaleko od vlastného brankára.
     
    86
    Vedad Ibišević sa teraz zbytočne hnevá na asistenta hlavného rozhodcu, keď si vo vzdušnom súboji s Ralfom Fährmannom evidentne pomáhal nedovolene svojimi rukami.
     
    85
    Očakávaný tlak zo strany hráčov Herthy sa dostavil a domáci futbalisti sa tak v týchto momentoch budú už len snažiť zabrániť súperovi poslať pred Ralfa Fährmanna nejaký nebezpečný center.
     
    84
    Vďaka aktívnej hre bez lopty sa hosťom črtala príležitosť, prihrávka do voľného krídelného priestoru od Salomona Kaloua na Valentina Lazara však bola o centimetre nepresná.
     
    83
    Hertha vrhá všetky sily do útoku, keď znova vyťahuje na svojho súpera aktívne napádanie už za jeho pokutovým územím.
     
    82
    Ralf Fährmann dnes zatiaľ predvádza bezchybný výkon, čo predviedol aj teraz, keď si dokázal stiahnuť loptu do náruče proti vyskakujúcemu Vedadovi Ibiševićovi.
     
    81
    Futbalisti Schalke 04 sa už nemajú v týchto momentoch kam ponáhľať, a tak sa snažia držať loptu čo najďalej od svojho brankára.
     
    80
    Breel Embolo si toho dnes od stopérskej dvojice Herthy vytrpel poriadne veľa. Teraz si však už mladý Švajčiar môže vydýchnuť, keď ho Domenico Tedesco na záverečných desať minút nahrádza Westonom McKenniem.
     
    79
    Peter Pekarík dnes najmä v druhom polčase predviedol svoj tradične aktívny výkon v ofenzíve, v tomto momente si však m§že ísť oddýchnuť, keď svoje miesto prepúšťa Maximilianovi Mittelstädtovi.
     
    78
    Tak toto je škoda pre hostí. Po zaujímavo zahratm signále po rohovom kope sa k hlavičke dostával Niklas Stark, no ten bol v momente svojho zakončenia v postavení mimo hry.
     
    77
    Cez Ondreja Dudu a Valentina Lazara sa lopta dostala k Salomonovi Kalouovi, ktorý najskôr zaskočený svojim regulérnym postavením na hranici ofsajdovej pasce napálil loptu len do Matiju Nastasića.
     
    76
    Daniel Caligiuri dostal o pár sekúnd neskôr možnosť zahrávať dnes už po x-tý raz štandardnú situáciu, ani tentokrát však Runeho Jarsteina nevystrašil.
     
    75
    Tlak hostí z Berlína pokračuje ďalej. Vedad Ibišević si však pri pokuse prestrčiť loptu za chrbát Ralfa Fährmanna domáceho brankára fauloval.
     
    74
    Salomon Kalou sa teraz zachoval v pokutovom území trochu sebecky, keď po svojej krásnej individuálnej akcii skúšal páliť cez dvojicu brániacich domácich hráčov namiesto toho, aby prihrával lepšie postavenému Ondrejovi Dudovi.
     
    73
    Davie Selke sa dnes na hrote útoky Herthy príliš nepresadil, na čo Pál Dárdai reaguje logicky, keď mladého nemeckého útočníka nahrádza Vedadom Ibiševićom.
     
    72
    Karim Rekik si teraz na hranici poliacej čiary vyskočil na Breela Embola, keď ho pri vzdušnom súboji nepríjemne zasiahol, stále to však zostáva bez kartového napomínania.
     
    71
    Hráči Schalke 04 však dobre zareagovali na náznak aktivity svojho súpera, keď sa v týchto momentoch snažia držať loptu čo najdlhšie vo svojej moci a otupiť tak zvyšujúcu sa aktivitu hostí.
     
    70
    Do konca riadnej hracej doby zostáva ešte 20 minút, rozdiel v skóre je stále len jednogólový a treba povedať, že v druhom polčase má rozhodne viac z hry hosťujúca Hertha Berlín.
     
    69
    Karim Rekik si teraz v priebehu snáď troch sekúnd vybral jeden pozitívny a jeden negatívny moment. Mladý holandský bek najskôr skvelou kĺzačkou šikovne odobral loptu Danielovi Caligiurimu, ten ho však následne zozadu prekvapil, keď loptu získal späť na svoju kopačku, Rune Jarstein však kryje aj tento center.
     
    68
    Peter Pekarík je v druhej štyridsaťpäťminútovke omnoho aktívnejší aj na polovici súpera. Slovenský reprezentačný bek sa po dvoch finálnych prihrávkach pre svojich spoluhráčov odhodlal aj k streleckému zakončeniu, Ralf Fährmann však jeho strelu k ľavej žrdi kryje.
     
    67
    Kým v prvom polčase boli aktívnejší domáci, tak v druhom polčase sa ofenzíva Schalke zatiaľ absolútne nevie presadiť proti aktívne hrajúcej defenzíve Herthy.
     
    66
    Dnešný zápas nedohrá ani strelec zatiaľ jediného gólu. Marko Pjaca si dnes svoju úlohu splnil dokonale, v tomto momente však už prepúšťa miesto na trávniku Alessandrovi Schöpfovi.
     
    65
    Krásna akcia futbalistov Herthy a znova v tom mal zásluhu Peter Pekarík. Ten sa po centri od Valentina Lazara dostal k lopte už v pokutovom území, no rozhodol sa ešte priťuknúť Fabianovi Lustenbergerovi, no ten tesne míňa bránu Ralfa Fährmanna.
     
    64
    Slovenskí fanúšikovia si dnes napokon užijú na ihrisku oboch slovenských futbalistov v drese Herthy Berlín. Po Petrovi Pekaríkovi sa na záverečných približne 25 minút dostáva na ihrisko namiesto Arneho Maiera aj Ondrej Duda.
     
    63
    Znova sme sledovali hneď niekoľko tvrdých súbojov napokon hlavný rozhodca píska nedovolený zákrok v strede poľa na Arneho Maiera.
     
    62
    Danielovi Caligiurimu však táto štandardná situácia tentokrát absolútne nevyšla a Rune Jarstein si po loptu bez problémov vyskočil.
     
    61
    Fabian Lustenberger pri návrate do defenzívy nedovolene zastavil Marka Pjacu, a tak si po dlhšom čase bude musieť vo vlastnom pokutovom území dávať pozor aj Rune Jarstein.
     
    60
    Po postupnej kombinácii asi piatich hráčov Herthy si loptu na os ihriska potiahol Mathew Leckie, ktorý sa k strele neodhodlal, naopak, poriadne tvrdo vypálil Valentino Lazaro, no ten pálil len do miest, kde stál pripravený Ralf Fährmann.
     
    59
    Bola z toho štandardná situácia v podaní Herthy Berlín, po ktorej hlavičkoval Karim Rekik cez Matiju Nastasića, avšak mieril tesne nad bránu Ralfa Fährmanna.
     
    58
    Po sérii tvrdých súbojov sa na trávniku ocitli Arne Maier aj Salomon Kalou, napokon sa píska nedovolený zákrok až na krídelníka z Pobrežia Slonoviny.
     
    57
    Brazílsky obranca Naldo nebol teraz príliš spokojný s centrom Daniela Caligiuriho, keď sa napokon stopér domáceho celku ani len nedostal k hlavičkovému zakončeniu.
     
    56
    Franco di Santo sa chcel teraz predviesť v pozitívnejšom svetle, keď sa snažil kolmicou vyzvať na "samostatný únik" na Runeho Jarsteina Breela Embola, no napokon bol nedovolený zastavený Arnem Maierom.
     
    55
    Koľkokrát sa dnes už po spoločnom osobnom súboji ocitli na zemi Fabian Lustenberger s Francom di Santom. Tentokrát sa píska nedovolený zákrok domáceho útočníka.
     
    54
    Ofenzívne snaženie futbalistov z Berlína pokračuje. Na ofenzívny výlet sa teraz vydal aj Peter Pekarík, ktorý na hranici pokutového územia priťukol Arnemu Maierovi, mladučký stredopoliar Herthy však pálil z prvej veľmi nepresne.
     
    53
    Hráči Herthy sa dostali k lopte vďaka aktívnemu napádaniu pred pokutovým územím súpera, Fabian Lustenberger prihrával lepšie postavenému Salomonovi Kalouovi, ktorý však nedostal loptu tak, ako by si predstavoval a tak z náročnej pozície zakončuje nepresne.
     
    52
    Podobne pekne si teraz prikyrl loptu proti súperovi aj Breel Embolo, ktorý si však pri následnej kombinácii s Francom di Santom na jeden dotyk príliš nerozumel.
     
    51
    Sympatickú snahu na ľavom krídle predviedol Salomon Kalou, ktorý ukázal veľkú šikovnosť v práci s loptou, proti dvojici Stambouli-Caligiuri sa však napokon presadiť nedokázal.
     
    50
    Domáci to opäť skúšajú po svojej pravej strane, Daniel Caligiuri s Breelom Embolom však zatiaľ nenašli recept na Karima Rekika s Marvinom Plattenhardtom.
     
    49
    Breel Embolo zviedol ďalší z veľkého mnosžstva súbojov s Karimom Rekikom, z ktorého síce tentokrát vyšiel úspešnejšie obranca hostí, napriek tomu môže vhadzovať Benjamin Stambouli.
     
    48
    Franco di Santo vo vzdušnom súboji zasiahol do tváre Niklasa Starka a následne si ešte niečo vysvetľoval s hlavným rozhodcom Saschom Stegemannom.
     
    47
    Hráči Schalke tak ako v závere prvého polčasu, aj v úvode toho druhého predvádzajú aktívny vysoký pressing, čo sa teraz pokúsil Max Meyer využiť na rýchlu kolmicu na Franca di Santa, no lopta sa končí len u Runeho Jarsteina.
     
    46
    Druhý polčas sa začal rozohrávkou futbalistov Herthy, nákop na Mathewa Leckieho sa po Austrálčanovom súboji s Bastianom Oczipkom končí len autovým vhadzovaním pre Schalke.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas stretnutia medzi Schalke 04 a Herthou Berlín ponúkol najmä vo svojom úvode mimoriadne atraktívny zápas, keď si oba tímy dokázali vypracovať po dve či tri jasné gólové príležitosti. Otvárací gól zápasu však napokon padol z pomerne nevinne vyzerajúcej akcie potom, čo sa po sérii chýb v defenzíve Berlínčanov presadil zvnútra pokutového územia Marko Pjaca. Po úvodných 45 minútach je tak domáce Schalke bližšie k zisku troch bodov. Nechajme sa prekvapiť, čo nám ponúkne druhý polčas tohto zaujímavého duelu.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    44
    Napokon z toho bol aj náznak príležitosti pre Schalke, po odrazenej lopte sa k strele odhodlal Matija Nastasić, no Rune Jarstein loptu bez problémov kryje.
     
    43
    Pomerne veľkú chybu teraz predviedol Karim Rekik, ktorý sa zbytočne zbrklo snažil odkopávať loptu z vlastného pokutového územia, no absolútne ju netrafil tak, ako by si predstavoval, a tak je z toho rohový kop v podaní domáceho tímu.
     
    42
    Arne Maier je už v opatere svojho lekárskeho tímu, hra pokračuje ďalej, pri lopte sú domáci hráči Schalke 04.
     
    41
    Hra je opäť prerušená, keď na hracej ploche zostáva ležať s nepríjemnou grimasou v tvári Arne Maier. Uvidíme, či bude mladý stredopoliar Herthy schopný pokračovať v zápase.
     
    40
    Berlínčania sa síce snažia ešte vymyslieť nejakú kombináciu, ktorou by sa dostali až k vyrovnávajúcemu gólu v závere prvého polčasu, futbalisti Schalke 04 však predvádzajú aktívne napádanie už na polovici súpera.
     
    39
    Navýšiť jednogólové vedenie sa teraz pokúšal Franco di Santo, ktorý však svojim ďalekonosným pokusom nemohol prekvapiť Runeho Jarsteina, keďže lopta skončila vysoko nad bránou hostí.
     
    38
    S blížiacim sa koncom prvého polčasu je inkasovaný gól tvrdou ranou pre hráčov Herthy Berlín, no treba povedať, že domáci si tento presný zásah za svoju aktivitu v doterajšom priebehu stretnutia rozhodne zaslúžili.
    37. Marko Pjaca (SCH) - 1:0
     
    37
    Schalke 04 dalo gól! V súčasnom futbale padajú vo futbale góly najmä po chybách, no a defenzíva Herthy ich teraz spravila hneď niekoľko. Po pomerne nevydarenom centri od Daniela Caligiuriho sa lopta cez brániacu štvoricu hostí dostala až k MARKOVI PJACOVI, a ten z nevinne vyzerajúcej akcie otvára skóre stretnutia.
     
    35
    Pokračujeme ďalej a o zaujímavý ofenzívny výlet sa pokúsil obranca Naldo. Skúsený Brazílčan to myslel pred pokutovým územím veľmi dobre, Franca di Santa však mala defenzíva Herthy dobre prikrytého.
     
    34
    V týchto momentoch je hra na pár sekúnd prerušená, keď po ďalšom tvrdom súboji s Fabianom Lustenbergerom na hranici poliacej čiary zostal na trávniku sedieť Breel Embolo.
     
    33
    Po pomerne krkolomnej kombinácii sa napokon k centru dostal Peter Pekarík, Salomon Kalou však loptu nasmeroval tesne vedľa brány Ralfa Fährmanna.
     
    32
    Valentino Lazaro sa pokúšal prebiť po ľavom krídle, kde však narazil Benjamina Stambouliho, napriek tomu môže hosťujúci stredopoliar vhadzovať.
     
    31
    Hertha sa ubránila aj tejto štandardnej situácii domáceho celku a okamžite vyráža na opačnú stranu ihriska.
     
    30
    Fabian Lustenberger môže byť po tomto veľmi nepríjemnom nedovolenom zákroku na Daniela Caligiuriho, uvidíme ďalší center pred Runeho Jarsteina.
     
    29
    Davie Selke si od hlavného rozhodcu už od úvodu stretnutia doslova koleduje o kartové napomínanie, keď už snáď tri či štyri razy poriadne temperamentne vyjadril veľkúä nespokojnosť s verdiktom muža s píšťalkou.
     
    28
    Daniel Caligiuri poslal skvelý center do pokutového územia Herthy, jeden z asistentov hlavného rozhodcu však videl milimetrový ofsajd v podaní hlavičkujúceho Matiju Nastasića.
     
    27
    Breel Embolo predviedol šikovné pokrytie lopty proti Karimovi Rekikovi a napokon bol "odmenený" štandardnou situáciou pre svoj tím. Rune Jarstein sa tak bude musieť mať poriadne na pozore.
     
    26
    To sa v tejto chvíli podarilo Maxovi Meyerovi, ktorý cez Fabiana Lustenbergera našiel Marka Pjacu, no mladému Chorvátovi lopta na jeho pravačku vôbec nesadla.
     
    25
    Loptu na svojich kopačkách držia domáci futbalisti, ktorí však opäť útočia do kvalitnej sformovanej defenzívy Berlínčanov, kde sa snažia nájsť nejakú medzeru.
     
    24
    No tak po rušnej úvodnej štvrťhodine sa nám v posledných minútach tempo hry predsa len upkojilo a v týchto momentoch sa na ihrisku pred beznádejne vypredanými tribúnami Veltins Areny nič zaujímavé nedeje.
     
    23
    Potvrdiť to chcel aj Marvin Plattenhardt, ten však tentokrát nepotvrdil kvality svojej šikovnej ľavačky, keď jeho ďalšia centrovaná lopta skončila len za postrannou čiarou.
     
    22
    Táto štandardná situáciua futbalistom Herthy Berlín absolútne nevyšla, napriek tomu začínajú mať v posledných momentoch predsa len o niečo viac z hry.
     
    21
    Do defenzívy sa teraz vrátil Daniel Caligiuri, ktorému sa napkon podarilo aj za cenu rohového kopu zabrániť Marvinovi Plattenhardtovi zabrániť v centre do pokutového územia.
     
    20
    Kvalitnú prácu v defenzíve teraz predviedol Karim Rekik, ktorý v ideálnom momente vybehol z obrannej línie a vystavil tak Franca di Santa do ofsajdovej pasce.
     
    19
    Valentino Lazaro chcel veľmi rýchlo rozohrať štandardnú situáciu pred Ralfa Fährmanna, no jeho center si domáci brankár doslova vychutnal.
     
    18
    Po ľavom krídle prenikol až na hranicu bránkovej čiary Valentino Lazaro, jeho center zblokoval na rohový kop obranca Naldo.
     
    17
    Naďalej pokračuje aktivita hráčov Schalke 04, avšak ako ukázali posledné minúty, aj Berlínčania sa stále viac osmeľujú smerom dopredu.
     
    16
    Po veľkom tlaku v pokutovom území domácich sa Schalke opäť presúva do ofenzívy, kde sa však Baníci v týchto momentoch zatiaľ príliš nevedia presadiť proti pripravenej defenzíve Herthy.
     
    15
    Prvá štvrťhodina riadnej hracej doby ponúkla skutočne fantastické futbalové predstavenie, v ktorom si obe mužstvá dokázali vypracovať stopercennté gólové príležitosti, Bodaj by to takto pokračovalo aj ďalej.
     
    14
    Čo teraz nepremenil Arne Maier?! Po individuálnom prieniku do pokutového územia v podaní Salomona Kaloua sa mladučký stredopoliar Berlínčanov ocitol úplne sám pred absolútne odkrytou bránou Schalke, no loptu poslal len do už absolútne bezmocného brankára Ralfa Fährmanna!
     
    13
    No tak v týchto chvíľach to pred Ralfom Fährmannom poriadne horí. Brankár Schalke 04 však znova predviedol mimoriadne náročný zákrok proti hlavičke Karima Rekika, keď loptu vyrazil končekmi prstov na rohový kop!
     
    12
    Prvá príležitosť Herthy a hneď z toho mohol byť gól. Arne Maier priťukol na hranici pokutového územia Daviemu Selkemu, proti jeho skvele umiestnenej delovke vytiahol Ralf Fährmann fantastický zákrok!
     
    11
    Nabil Bentaleb sa prebíjal po pravej strane, kde ale narazil na Marvin Plattehnardta, ktorý si navyše vypýtal nedovolený zákrok od domáceho stredopoliara.
     
    10
    Bastian Oczipka si vypýtal dlhú loptu na ľavé krídlo, Naldo ho však svojou prihrávkou nenašiel, a tak vhadzovať bude Peter Pekarík.
     
    9
    Domáci futbalisti sa snažia vymyslieť niečo, čím by znova prekvapili defenzívu Herthy, zatiaľ sa však v podstate nemajú kam ponáhľať.
     
    8
    Schalke znova kombinuje v blízkosti pokutového územia súpera, Karim Rekik však znova prečítal kombináciu, ktorá mala skončiť u Breela Embola.
     
    7
    Hertha do týchto chvíľ nepredviedla viac ako jeden nevydarený protiútok na bránu Ralfa Fährmanna, naopak, Rune Jarstein už musel svoje mužstvo trikrát podržať proti obrovským príležitostiam domáceho celku.
     
    6
    Zápas sa nám poriadne rozbieha! Najskôr Max Meyer svojou nakopávanou loptou do pokutového územia nevybojoval pokutový kop, na opačnej strane sa však vo dvoch mimoriadne dôležitých zákrokoch proti Markovi Pjacovi, respektíve Francovi di Santovi predviedol Rune Jarstein.
     
    5
    Individuálny prienik Salomona Kaloua sa končí na veľmi dobre postavenom Marvinovi Plattenhardtovi, hrať môžu hostia z Berlína.
     
    4
    Aktivita domáceho tímu v úvodných sekundách na polovici súpera pokračuje ďalej, Max Meyer bol pri manévrovaní s loptou zastavený svojim takmer menovcom Arnem Maierom.
     
    3
    Hosťom sa ich pasivita teraz takmer vypomstila, keď center Daniela Caligiuriho sa takmer zatočila do ľavého horného rohu brány Runeho Jarsteina, ten však dokázal loptu v poslednej chvíli vyhlavičkovať na rohový kop.
     
    2
    No tak v úvode stretnutia zatiaľ loptu majú absolútne pod svojou kontrolou hráči Schalke 04, Hertha čaká stiahnutá na svojej polovici na to, čo spraví ich súper.
     
    1
    Zápas sa začal s miernym oneskorením rozohrávkou domácich futbalistov. Tí to skúsili okamžite po svojej pravej strane, Karim Rekik však dobrou pozičnou hrou zastavil Breela Embola.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Schalke 04: Fährmann (C) – Stambouli, Naldo, Nastasić – D. Caligiuri, Meyer, Bentaleb, Oczipka – Embolo, Di Santo, Pjaca.
    Náhradníci: Nübel – Harit, Insua, Konopljanka, McKennie, Riether, Schöpf.

    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Pekarík (C), Stark, Rekik, Plattenhardt – Lustenberger, Maier – Leckie, Lazaro, Kalou – Selke.
    Náhradníci: Kraft – Duda, Esswein, Ibišević, Mittelstädt, Skjelbred, Weiser.

    Rozhodca: Sascha Stegemann.
     
    Vážení fanúšikovia!

    Vítam vás pri sledovaní online textového prenosu zo zápasu 25. kola nemeckej Bundesligy. Spoločne sa pozrieme do Gelsenkirchenu, kde domáce Schalke 04 vo svojej Veltins Arene privíta v dôležitom stretnutí Herthu Berlín. Začiatok je naplánovaný na 15:30.

    SCHALKE 04

    Schalke v doterajšom priebehu sezóny zatiaľ predvádza mimoriadne sympatické výkony, keď mu vyšla najmä jesenná časť. Aktuálne sa nachádza na 3. priečke, keď v 24 zápasoch nazbieralo presne 40 bodov a na druhú Borussiu Dortmund zaostáva len o jediný bodík. Zverenci Domenica Tedesca síce vo svojej ofenzívnej produktivite mierne zaostávajú za vedúcim duom, napriek tomu sa môžu pochváliť treťou najlepšou ofenzívou v súťaži, keď nastrieľali už 38 gólov. Najlepším strelcom tímu je Rakušan Guido Burgstaller s ôsmimi presnými zásahmi. Veľmi slušne však Schalke funguje aj defenzíva, keď v priemere inkasujú na zápas len 1,25 gólu. Baníci majú momentálne celkom slušnú formu, napriek tomu, že z posledných piatich duelov až dvakrát odšili bez bodu. Raz to bolo po súboji na pôde Bayernu Mníchov, oveľa viac ich však určite mrzí domáca porážka s Werderom Brémy v pomere 1:2. Kouč Domenico Tedesco sa bude v dnešnom stretnutí zaobísť bez svojho najlepšieho strelca Guida Burgstallera, ktorý si odpykáva disciplinárny trest za žlté karty. Okrem toho visí otáznik nad štartom ďalšej šestice jeho zverencov.

    HERTHA BERLÍN

    Hertha si pred začiatkom tejto sezóny očakávala, že v tejto fáze sa bude nachádzať na lepšom, ako na aktuálnom 11. mieste. So ziskom 31 bodov však vo vyrovnanom strede tabuľky stráca napríklad na piaty Bayer Leverkusen len sedem bodov. Zverenci Pála Dardaia sa však v porovnaní so svojimi konkurentmi na vyšších priečkach predsa len trochu v ofenzíve, keď v doposiaľ zaznamenali len 30 presných zásahov. Najlepším strelcom je deväťgólový Salomon Kalou. Defenzíva tímu z metropoly Nemecka je na tom úplne rovnako ako v prípade Schalke, keď v priemere inkasuje len 1,25 gólu na stretnutie. Aktuálna forma Herthy je doslova ako na hojdačke. Mužstvo, ktoré v doterajšom priebehu ligového ročníka zaznamenalo už 10 nerozhodných výsledkov, z posledných piatich duelov dokázalo napríklad poraziť Leverkusen, prehrať s Mainzom, no pred týždňom získalo veľmi cenný bod za bezgólovú remízu na pôde lídra tabuľky z Mníchova. Tréner Pál Dárdai bude mať pri skladaní základnej zostavy podobné problémy ako jeho náprotivok, keď mu bude chýbať napríklad obranca Karim Rekik, ale aj niekoľko ďalších dôležitých hráčov ako napríklad Vladimír Darida či Vedad Ibišević.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.

    Jakub Kocourek

    Góly: 37. Pjaca

    Karty:   90+2. Duda (HER)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 2:7. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 16:15.
    FC Schalke 04: Fährmann (C) – Stambouli, Naldo, Nastasić – D. Caligiuri, Meyer (88. Konopljanka), Bentaleb, Oczipka – Embolo (80. McKennie), Di Santo, Pjaca (66. Schöpf).
    Náhradníci: Nübel – Harit, Insua, Konopljanka, McKennie, Riether, Schöpf.

    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Pekarík (C) (79. Mittelstädt), Stark, Rekik, Plattenhardt – Lustenberger, Maier (64. Duda) – Leckie, Lazaro, Kalou – Selke (73. Ibišević).
    Náhradníci: Kraft – Duda, Esswein, Ibišević, Mittelstädt, Skjelbred, Weiser.

    Rozhodca: Sascha Stegemann