Schalke – Hertha 1:0 (kon.) | Frankfurt – Hannover 1:0 (kon.) | Augsburg – Hoffenheim 0:2 (kon.)
Hamburger – Mainz 0:0 (kon.) | Wolfsburg – Leverkusen 1:2 (kon.) | Lipsko – Dortmund 1:1 (kon.)
koniec
FC Schalke 04
1:0 (1:0)
Hertha BSC
Sobota 03.03.2018, 15:30 • Veltins Arena, Gelsenkirchen • Nemecká Bundesliga • 25. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Zápas o jednom góle. Také bolo meranie síl medzi Schalke 04 a Herthou Berlín, ktoré presným zásahom ešte v prvom polčase rozhodol Marko Pjaca. Po zmene strán sa síce futbalisti Herthy Berlín pokúšali vyrovnať, vypracovali si niekoľko zaujímavých príležitostí, no gól sa im napokon streliť nepodarilo. Schalke 04 sa tak minimálne na niekoľko hodín dostáva na druhé miesto bundesligovej tabuľky. O to však môže prísť už po dnešnom večerom zápase Borussie Dortmund na pôde RB Lipsko. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem vám pekný zvyšok dňa! (17:27:02)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Hráči Herthy Berlín vrhli v tomto momente už všetky sily do ofenzívy, no zdá sa, že ich poslednú príležitosť na ohrozenie Ralfa Fährmanna sa končí nedovoleným zákrokom Fabiana Lustenbergera na Daniela Caligiuriho.
     
    90+2
    Ondrejovi Dudovi zápas po jeho príchode na ihrisko vôbec nevychádza a v tomto momente si po druhom nedovolenom zákroku a následných zbytočných rečiach smerom k hlavnému rozhodcovi dokonca vyslúžil žltú kartu.
     
    90+1
    Ondrej Duda pri snahe odobrať loptu Danielovi Caligiurimu zasiahol súperove nohy, hosťom nepomôžu ani vehementné protesty proti verdiktu hlavného arbitra.
     
    90
    Nadstavovať sa budú ešte tri minúty.
     
    89
    Marvin Plattenhardt sa pokúsil zatočiť ľavačkou center do pokutového územia, ani Vedad Ibišević, ani Mathew Leckie však na jeho ponuku nezareagovali.
     
    88
    Max Meyer už najmä v druhom polčase nebol taký aktívny ako v tom prvom, napriek tomu si dnes svoju robotu odviedol veľmi dobre. Na posledné minúty ho však na ihrisku nahráda Jevhen Konopljanka.
     
    87
    Daniel Caligiuri síce prišiel na pravom krídle o loptu, to ho však nemusí trápiť, keďže hráči Schalke dokážu rozohrávku hostí vytláčať v týchto momentoch poriadne ďaleko od vlastného brankára.
     
    86
    Vedad Ibišević sa teraz zbytočne hnevá na asistenta hlavného rozhodcu, keď si vo vzdušnom súboji s Ralfom Fährmannom evidentne pomáhal nedovolene svojimi rukami.
     
    85
    Očakávaný tlak zo strany hráčov Herthy sa dostavil a domáci futbalisti sa tak v týchto momentoch budú už len snažiť zabrániť súperovi poslať pred Ralfa Fährmanna nejaký nebezpečný center.
     
    84
    Vďaka aktívnej hre bez lopty sa hosťom črtala príležitosť, prihrávka do voľného krídelného priestoru od Salomona Kaloua na Valentina Lazara však bola o centimetre nepresná.
     
    83
    Hertha vrhá všetky sily do útoku, keď znova vyťahuje na svojho súpera aktívne napádanie už za jeho pokutovým územím.
     
    82
    Ralf Fährmann dnes zatiaľ predvádza bezchybný výkon, čo predviedol aj teraz, keď si dokázal stiahnuť loptu do náruče proti vyskakujúcemu Vedadovi Ibiševićovi.
     
    81
    Futbalisti Schalke 04 sa už nemajú v týchto momentoch kam ponáhľať, a tak sa snažia držať loptu čo najďalej od svojho brankára.
     
    80
    Breel Embolo si toho dnes od stopérskej dvojice Herthy vytrpel poriadne veľa. Teraz si však už mladý Švajčiar môže vydýchnuť, keď ho Domenico Tedesco na záverečných desať minút nahrádza Westonom McKenniem.
     
    79
    Peter Pekarík dnes najmä v druhom polčase predviedol svoj tradične aktívny výkon v ofenzíve, v tomto momente si však m§že ísť oddýchnuť, keď svoje miesto prepúšťa Maximilianovi Mittelstädtovi.
     
    78
    Tak toto je škoda pre hostí. Po zaujímavo zahratm signále po rohovom kope sa k hlavičke dostával Niklas Stark, no ten bol v momente svojho zakončenia v postavení mimo hry.
     
    77
    Cez Ondreja Dudu a Valentina Lazara sa lopta dostala k Salomonovi Kalouovi, ktorý najskôr zaskočený svojim regulérnym postavením na hranici ofsajdovej pasce napálil loptu len do Matiju Nastasića.

    Jakub Kocourek

    Góly: 37. Pjaca

    Karty:   90+2. Duda (HER)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 2:7. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 16:15.
    FC Schalke 04: Fährmann (C) – Stambouli, Naldo, Nastasić – D. Caligiuri, Meyer (88. Konopljanka), Bentaleb, Oczipka – Embolo (80. McKennie), Di Santo, Pjaca (66. Schöpf).
    Náhradníci: Nübel – Harit, Insua, Konopljanka, McKennie, Riether, Schöpf.

    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Pekarík (C) (79. Mittelstädt), Stark, Rekik, Plattenhardt – Lustenberger, Maier (64. Duda) – Leckie, Lazaro, Kalou – Selke (73. Ibišević).
    Náhradníci: Kraft – Duda, Esswein, Ibišević, Mittelstädt, Skjelbred, Weiser.

    Rozhodca: Sascha Stegemann