Burnley – Everton 2:1 (kon.) | Leicester – Bournemouth 1:1 (kon.) | Southampton – Stoke City 0:0 (kon.)
Swansea – West Ham 4:1 (kon.) | Tottenham – Huddersfield Town 2:0 (kon.) | Watford – West Bromwich 1:0 (kon.)
Liverpool – Newcastle 2:0 (kon.)
koniec
Tottenham Hotspur
2:0 (1:0)
Huddersfield Town
Sobota 03.03.2018, 16:00 • Wembley Stadium, London • Anglická Premier League • 29. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Tottenham Hotspur potvrdil úlohu favorita a vyhráva tretí ligový duel v rade. Minimálne na pár hodín preskakuje v tabuľke FC Liverpool, ktorý dnes čaká súboj s Newcastlom United, opäť s Martinom Dúbravkom v bráne. Hrdinom dnešného duelu vo Wembley je Kórejčan Heung-Min Son, ktorý sa postaral o oba góly. Záverečné minúty si už domáci futbalisti postrážili a šetrili sily na stredajší zápas Ligy majstrov proti Juventusu Turín. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (18:01:35)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Londýnska réžia si teraz všímala fanúšikov Huddersfieldu, ktorí sa približne pred deviatimi mesiacmi tešili vo Wembley z postupu do Premier League. Dnes zo slávneho štadióna odídu v porazeneckej nálade.
     
    90+1
    Domáci futbalisti sa po rohovom kope nepresadili, no stále majú loptu na kopačkách. Okrem toho sme dostali údaj o nadstavenom čase. Kevin Friend pridáva 180 sekúnd.
     
    90
    Ani tento brejk domáceho celku sa tretím gólom neskončil. Érik Lamela síce dokázal z ťažkého uhla a tiesnený Christopherom Schindlerom vystreliť, ale Jonas Lössl vyrazil loptu na rohový kop.
     
    89
    Domáci sa dostali do brejku. Harry Kane však nedostal najlepšiu prihrávku, a tak zakončoval z náročnej pozície. Aj preto mieril len do stredu brány, kde stál Jonas Lössl.
     
    88
    Teraz sme videli zaujímavý súboj dvoch hráčov s číslom 33. Florent Hadergjonaj sa snažil odcentrovať z pravej strany, ale ďalší vydarený sklz predviedol krajný obranca Ben Davies.
     
    87
    Zápas sa pomaličky dohráva a aj hosťom z Huddersfieldu je jasné, že po dvoch víťazstvách si vo Wembley pripíšu ďalšiu ligovú porážku.
     
    86
    Rajiv van La Parra sa snažil presadiť po ľavej strane. Serge Aurier s ním ustal súboj a napokon z neho vyšiel víťazne, pretože bude nasledovať len odkop od brány.
     
    85
    Akcia domáceho tímu nemôže pokračovať, pretože v postavení mimo hry sa ocitol Harry Kane. Vyzerá to tak, že Angličan dnes svoju gólovú zbierku nerozšíri.
     
    84
    Christian Eriksen šikovným pasom poslal do šance Harryho Kanea. Angličan sa snažil vystreliť z vnútra pokutového územia, ale dobre si ho postrážil Florent Hadergjonaj.
     
    83
    Sedem minút pred koncom sme svedkami striedaní na oboch stranách. Deleho Alliho nahradzuje na strane Londýnčanov Lucas Moura. Prichádza aj Laurent Depoitre, ktorý vymení Jonathana Hogga.
     
    82
    Striedajúci Philip Biling sa snažil niečo vymyslieť, ale Davinson Sánchez ho svedomito bránil. Napokon z toho bude len vhadzovanie domáceho celku.
     
    80
    Hugo Lloris si vylepší svoje brankárske štatistiky. Spoza pokutového územia vystrelil Danny Williams, ale trafil len priestor, kde stál francúzsky reprezentačný gólman.
     
    79
    Hostia si túto štandardnú situáciu nerozobrali dobre. Christian Eriksen na hranici bieleho bodu našiel osamoteného Harryho Kanea, ale jeho volej skončil vedľa brány Jonasa Lössla.
     
    78
    Érik Lamela šikovnou kolmicou poslal do šance Deleho Alliho. Ten ale akoby sa zľakol koncovky, až príliš dlho špekuloval a napokon za pomoci Christiana Eriksena vybojoval aspoň roh.
     
    77
    Tottenham dnes hrá to, čo potrebuje. V úvode zápase sa trošku hľadal, ťažšie sa dostával do zakončení, no dvoma góly Heung-Min Sona zrejme rozhodol o jeho víťazstve.
     
    76
    Druhé striedanie na strane domáceho tímu. Argentínsky tréner Mauricio Pochettino posiela na trávnik Moussa Sissoka, ktorý nahradí dnes neviditeľného Moussu Dembélého.
     
    75
    Štvrťhodinu pred koncom hlavný arbiter píska faul Deleho Alliho. Anglický reprezentant si počínal nedovolene v rohu ihriska v súboji s Jonathanom Hoggom.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 27. Son, 54. Son

    Karty:   20. Alli (TOT) – 61. Hogg (HUD)


    Držení míče: 75 % : 25 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 2:0. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 6:8.
    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Aurier, D. Sánchez, Vertonghen, Davies – M. Dembélé (76. Moussa Sissoko), Dier – Alli (83. Lucas Moura), Eriksen, Son (70. Lamela) – Kane.
    Náhradníci: Vorm – Trippier, Rose, Lamela, Wanyama, Moussa Sissoko, Lucas Moura.

    Huddersfield Town: Lössl – Hadergjonaj, Schindler, Zanka, T. Kongolo – Hogg (C) (83. Depoitre), Williams – Quaner (33. Ince), Pritchard (45+1. Biling), van La Parra – Mounié.
    Náhradníci: Green – Smith, Malone, Biling, Löwe, Ince, Depoitre.

    Rozhodca: Kevin Friend – Ian Hussin, Mark Scholes