Burnley – Everton 2:1 (kon.) | Leicester – Bournemouth 1:1 (kon.) | Southampton – Stoke City 0:0 (kon.)
Swansea – West Ham 4:1 (kon.) | Tottenham – Huddersfield Town 2:0 (kon.) | Watford – West Bromwich 1:0 (kon.)
Liverpool – Newcastle 2:0 (kon.)
koniec
Tottenham Hotspur
2:0 (1:0)
Huddersfield Town
Sobota 03.03.2018, 16:00 • Wembley Stadium, London • Anglická Premier League • 29. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Tottenham Hotspur potvrdil úlohu favorita a vyhráva tretí ligový duel v rade. Minimálne na pár hodín preskakuje v tabuľke FC Liverpool, ktorý dnes čaká súboj s Newcastlom United, opäť s Martinom Dúbravkom v bráne. Hrdinom dnešného duelu vo Wembley je Kórejčan Heung-Min Son, ktorý sa postaral o oba góly. Záverečné minúty si už domáci futbalisti postrážili a šetrili sily na stredajší zápas Ligy majstrov proti Juventusu Turín. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (18:01:35)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Londýnska réžia si teraz všímala fanúšikov Huddersfieldu, ktorí sa približne pred deviatimi mesiacmi tešili vo Wembley z postupu do Premier League. Dnes zo slávneho štadióna odídu v porazeneckej nálade.
     
    90+1
    Domáci futbalisti sa po rohovom kope nepresadili, no stále majú loptu na kopačkách. Okrem toho sme dostali údaj o nadstavenom čase. Kevin Friend pridáva 180 sekúnd.
     
    90
    Ani tento brejk domáceho celku sa tretím gólom neskončil. Érik Lamela síce dokázal z ťažkého uhla a tiesnený Christopherom Schindlerom vystreliť, ale Jonas Lössl vyrazil loptu na rohový kop.
     
    89
    Domáci sa dostali do brejku. Harry Kane však nedostal najlepšiu prihrávku, a tak zakončoval z náročnej pozície. Aj preto mieril len do stredu brány, kde stál Jonas Lössl.
     
    88
    Teraz sme videli zaujímavý súboj dvoch hráčov s číslom 33. Florent Hadergjonaj sa snažil odcentrovať z pravej strany, ale ďalší vydarený sklz predviedol krajný obranca Ben Davies.
     
    87
    Zápas sa pomaličky dohráva a aj hosťom z Huddersfieldu je jasné, že po dvoch víťazstvách si vo Wembley pripíšu ďalšiu ligovú porážku.
     
    86
    Rajiv van La Parra sa snažil presadiť po ľavej strane. Serge Aurier s ním ustal súboj a napokon z neho vyšiel víťazne, pretože bude nasledovať len odkop od brány.
     
    85
    Akcia domáceho tímu nemôže pokračovať, pretože v postavení mimo hry sa ocitol Harry Kane. Vyzerá to tak, že Angličan dnes svoju gólovú zbierku nerozšíri.
     
    84
    Christian Eriksen šikovným pasom poslal do šance Harryho Kanea. Angličan sa snažil vystreliť z vnútra pokutového územia, ale dobre si ho postrážil Florent Hadergjonaj.
     
    83
    Sedem minút pred koncom sme svedkami striedaní na oboch stranách. Deleho Alliho nahradzuje na strane Londýnčanov Lucas Moura. Prichádza aj Laurent Depoitre, ktorý vymení Jonathana Hogga.
     
    82
    Striedajúci Philip Biling sa snažil niečo vymyslieť, ale Davinson Sánchez ho svedomito bránil. Napokon z toho bude len vhadzovanie domáceho celku.
     
    80
    Hugo Lloris si vylepší svoje brankárske štatistiky. Spoza pokutového územia vystrelil Danny Williams, ale trafil len priestor, kde stál francúzsky reprezentačný gólman.
     
    79
    Hostia si túto štandardnú situáciu nerozobrali dobre. Christian Eriksen na hranici bieleho bodu našiel osamoteného Harryho Kanea, ale jeho volej skončil vedľa brány Jonasa Lössla.
     
    78
    Érik Lamela šikovnou kolmicou poslal do šance Deleho Alliho. Ten ale akoby sa zľakol koncovky, až príliš dlho špekuloval a napokon za pomoci Christiana Eriksena vybojoval aspoň roh.
     
    77
    Tottenham dnes hrá to, čo potrebuje. V úvode zápase sa trošku hľadal, ťažšie sa dostával do zakončení, no dvoma góly Heung-Min Sona zrejme rozhodol o jeho víťazstve.
     
    76
    Druhé striedanie na strane domáceho tímu. Argentínsky tréner Mauricio Pochettino posiela na trávnik Moussa Sissoka, ktorý nahradí dnes neviditeľného Moussu Dembélého.
     
    75
    Štvrťhodinu pred koncom hlavný arbiter píska faul Deleho Alliho. Anglický reprezentant si počínal nedovolene v rohu ihriska v súboji s Jonathanom Hoggom.
     
    74
    A opäť sa dostávajú k lopte zverenci Mauricia Pochettina. Tých čaká v stredu náročná odveta Ligy majstrov, a tak je logické, že sa snažia trošku pošetriť sily na dôležitý duel proti Juventusu Turín.
     
    73
    Pekná akcia hostí. Tom Ince prestrčil loptu na Florenta Hadergjonaja, ktorý sa následne dostal k centru z pravej strany. Hostia ale akciu nezakončili, pretože loptu šikovne nadvihol Davinson Sánchez.
     
    72
    Druhý polčas sa nám mení na celkom slušnú futbalovú nudu. Tottenham dlho kombinovali v okolí stredového kruhu, no smerom dopredu nebol príliš aktívny. Napokon tento úsek ukončuje až faul Érika Lamelu.
     
    70
    Heung-Min Son dnes hattrick nezaznamená. Dvadsať minút pred koncom Kórejčan odchádza z ihriska. Za mohutného potlesku divákov vo Wembley ho strieda Érik Lamela.
     
    69
    Moussa Dembélé si dobre prikryl loptu telom a potom sa nechal faulovať. Francúz tak môže zbierať cenné sekundy pre svoj tím, ktorý smeruje za posunom na druhé miesto tabuľky.
     
    68
    Pre nezainteresovaného diváka by určite bolo dobré, keby predošlú akciu Danny Williams využil. Zápas by dostal potrebnú dramatickosť, no zatiaľ to vyzerá na jasnú domácu záležitosť.
     
    67
    Hostia sa dostali do prečíslenia. Rajiv van La Parra z ľavej strany adresoval prihrávku na Dannyho Williamsa, no toho v domácej šestnástke čistým sklzom obral o loptu obranca Ben Davies.
     
    66
    Dele Alli posielal pekný pas na Heung-Min Sona. Kórejčan dnes má šancu zaznamenať hattrick, ale na ďalšiu možnosť si musí počkať. Tentokrát dobrú prácu odviedol Jonas Lössl.
     
    65
    V predošlých dvoch minútach sme prakticky nič zaujímavé nevideli. Obrancovia Tottenhamu si vymieňali loptu so záložníkmi a postupne sa snažili rozťahovať brániaci tvar Huddersfieldu.
     
    63
    Hostia sa nedostanú na dlhší časový úsek k lopte, a tak nemajú veľa šancí ako zdramatizovať toto stretnutie. Navyše, ani David Wagner už nemôže príliš riskovať, keďže k dispozícii má už len jedno striedanie.
     
    62
    Dele Alli išiel trošku teatrálne na zem, no u hlavného rozhodcu to prešlo. Následne zahral priamy kop Christian Eriksen, no loptu nasmeroval len do rukavíc brankára Jonasa Lössla.
     
    61
    Serge Aurier bol teraz doslova zostrelený Jonathanom Hoggom. Hlavný rozhodca Kevin Friend nemal inú možnosť, ako udeliť hráčovi nováčika Premier League žltú kartu.
     
    60
    Hodinu hry nám ukončila krídelná akcia domáceho mužstva. Eric Dier sa snažil zakombinvoať so Sergom Aurierom, ale túto kombináciu výborne prerušil Terence Kongolo.
     
    59
    Územnú prevahu domáceho celku jasne dokumentuje aj samotná štatistika držania lopty. Tottenham ju mal doposiaľ na kopačkách počas 72% hracieho času.
     
    58
    Domáci fanúšikovia sa tešili z tretieho gólu, no ten napokon neplatí. Jan Vertonghen síce prehlavičkoval neistého brankára Jonasa Lössla, no v momente prihrávky stál v postavení mimo hru.
     
    57
    Jeden z hosťujúcich hráčov sa previnil voči pravidlám nedovoleným zákrokom. Loptu si už berie Christian Eriksen a o niekoľko desiatok sekúnd ju pošle do pokutového územia súpera.
     
    55
    Opäť platilo staré známe futbalové pravidlo: Nedáš, dostaneš. Hostia mohli vyrovnať, no namiesto Toma Inca skóroval na druhej strane Heung-Min Son. Kórejčan je skutočne vo výbornej forme.
    54. Son (TOT) - 2:0
     
    54
    Tottenham dal gól! Domáci futbalisti dosahujú dôležitú gólovú poistku. Kohúti sa dostali do brejku, Harry Kane z pravej strany poslal krásny center do šestnástky súpera a ten zužitkoval umiestnenou hlavičkou HEUNG-MIN SON.
     
    53
    Hugo Lloris musel zasahovať. Tom Ince dostal dobrú loptu za obrannú líniu súpera, prudko vystrelil z hranice 25 metrov, ale francúzsky brankár si naďalej drží čisté konto.
     
    52
    Dá sa povedať, že domáci boli ukrátení o pokutový kop, keďže po súboji s Heung-Min Sonom zahral rukou Terence Kongolo. Ešte predtým si však postranný rozhodca nevšimol ofsajd Kórejčana, takže je to spravodlivé.
     
    51
    Po rohovom kope sa snažil dostať do zakončenia Steve Mounié, ale počínal si nedovoleným spôsobom. Po jeho zákroku skončil na trávniku Belgičan Jan Vertonghen.
     
    50
    Philip Biling centroval z pravej strany, no trafil len brániaceho krajného obrancu Bena Daviesa. Hostia tak budú zahrávať svoj prvý rohový kop v zápase.
     
    49
    Christian Eriksen šikovne zahral rohový kop. Po nacvičenom signále mal z hranice bieleho bodu zakončovať Harry Kane, ale loptu dokázal odvrátiť do bezpečia zrejme Danny Williams.
     
    48
    Eric Dier poslal z pravej strany pekný center do súperovej šestnástky. Harry Kane číhal na zakončenie, no ešte pred ním odvrátil loptu na rohový kop stopér Christopher Schindler.
     
    47
    Tottenham kombinuje na útočnej polovici ihriska. Hostia ho však dobre napádajú, a tak si Jan Vertonghen musel pomôcť spätnou prihrávkou na francúzskeho brankára Huga Llorisa.
     
    46
    Druhý polčas sa začal útočnou aktivitou domácich. Na útočný výlet sa vydal aj obranca Jan Vertonghen. Vyzeralo to na faul jedného z hráčov hostí, ale hlavný rozhodca nepíska.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas máme za sebou. Tottenham v ňom jasne dominoval a svoju prevahu korunoval aj jedným presným zásahom. Stalo sa tak v 27. minúte, keď Dele Alli krásne vysunul Heung-Min Sona a ten v minisúboji s Jonasom Lösslom nezaváhal. Do dvoch dobrých šancí sa dostal aj Harry Kane, ale na svoj ďalší presný zásah v sezóne si musí ešte počkať. Druhé dejstvo sa začne približne o 17:05 hod.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Kevin Friend k prvého dejstvu pridal napokon dve minúty. Tottenham drží loptu na svojich kopačkách a zrejme je len otázkou niekoľkých sekúnd, kedy hlavný arbiter ukončí polčas.
     
    45+1
    David Wagner v prvom polčase musí už druhýkrát striedať. Zranený Alex Pritchard to už dlhšie na trávniku nemohol vydržať, a tak na jeho miesto prichádza dánsky futbalista Philip Biling.
     
    45
    V záverečnej minúte prvého polčasu sme boli svedkami závaru pred bránou hostí. Dele Alli či Serge Aurier centrovali z pravej strany, ale Harry Kane sa ani v jednom prípade do koncovky nedostal.
     
    44
    Domáci futbalisti kombinovali pred pokutovým územím súpera, no nič kreatívne nevymysleli. Nováčik sa bez problémov ubránil po tom, čo dobre vystihol rozohrávku Terence Kongolo.
     
    42
    Harry Kane sa snažil individuálne presadiť po pravej strane. Terence Kongolo bol však pozorný a za pomoci svojho spoluhráča najlepšieho ligového strelca nikam nepustil.
     
    41
    Rajiv van La Parra centroval z ľavej strany. Pre brankára Huga Llorisa to však bola malina. Francúzsky reprezentant si bez najmenších problémov stiahol loptu do svojho náručia.
     
    40
    Jonas Lössl kryje strelu jedného z domácich hráčov spoza šestnástky. Následne loptu zakopáva do autu, pretože z trávnika sa len ťažko zdvíha Christopher Schindler.
     
    39
    Prvý polčas sa pomaly blíži k svojmu záveru. Tottenham kontroluje situáciu na ihrisku a určite by ešte rád pridal do polčasovej prestávky ďalší presný zásah.
    38. Harry Kane (TOT)
     
    38
    Domáci futbalisti rozvinuli rýchly brejk. Dele Alli prihrávkou do pravého krídla našiel Harryho Kanea, ten vystrelil cez Terenca Kongola, ale jeho zakončenie zlikvidoval Jonas Lössl.
     
    37
    Heung-Min Son sa individuálne presadil na ľavej strane. Florent Hadergjonaj ho nechal vystreliť, no Kórejčan z ťažkého uhla trafil len bočnú sieť.
     
    36
    Domáci futbalisti majú naďalej veľkú hernú prevahu. V ostatných sekundách kombinovali na polovici ihriska a snažili sa trošku vytiahnuť hostí z brániacej formácie.
     
    35
    Serge Aurier centroval z pravej strany. Harry Kane sa ešte snažil z ťažkej pozície vrátiť loptu späť do ohňa, no túto situáciu si futbalisti nováčika Premier League bez problémov postrážili.
     
    33
    Tak napokon je všetko inak. Tom Ince síce prichádza na hraciu plochu, no vymení Collina Quanera a nie na prvý pohľad zraneného Alexa Pritcharda. Zaujímavý ťah v podaní trénera Davida Wagnera.
     
    32
    Alex Pritchard si sadol na trávnik a vyzerá to tak, že práve on opustí dianie na trávniku vo Wembley. Pri postrannej čiare je už pripravený Tom Ince, ktorý ho zrejme nahradí.
     
    31
    Prvýkrát v dnešnom dueli musel zasahovať Hugo Lloris. Rajiv van La Parra sa dostal k strele z hranice šestnástky, no jeho strelu k pravej žrdi francúzsky brankár kryje.
     
    30
    Máme za sebou polhodinu zápasu. Na hracej ploche zostáva ležať Moussa Dembélé, ktorý bol faulovaný. Okrem toho sa na lavičke hostí chystá zrejme nejaké vynútené striedanie.
     
    28
    Kohúti si trpezlivo počkali na svoju šancu a tú nekompromisne využili. Už v úvodnej polhodine sa dostávajú do vedenia a smerujú za ďalším víťazstvom.
    27. Son (TOT) - 1:0
     
    27
    Tottenham dal gól! Hostia totálne prepadli v strede ihriska a kruto za to pykajú. Dele Alli kolmým pasom poslal do samostatného nájazdu HEUNG-MIN SONA. Kórejčan sa kľučkou do ľavej strany zbavil Jonasa Lössla a následne upratal loptu do siete Huddersfieldu.
     
    26
    Jonathan Hogg teraz neustrážil dánskeho tvorcu hry domáceho tímu. Christian Eriksen sa cez neho presadil, následne prudko vystrelil, ale mieril len do stredu brány, kde stál Jonas Lössl.
     
    25
    Terence Kongolo sa snažil presadiť popri ľavej postrannej čiare. Zobral si však na seba veľmi veľké sústo, a tak po jeho aktivite bude nasledovať len vhadzovanie domáceho tímu.
     
    24
    Tempo hry oproti úvodným minútam trošku opadlo. Tottenham je naďalej aktívnejší, ale zatiaľ sa mu nepodarilo dostať sa do ďalšej vyloženej gólovej príležitostí.
     
    23
    Serge Aurier si pomohol proti pravidlám nedovoleným spôsobom. Pri lopte tak zostanú hráči hostí, no rozohrávať budú z hranice stredovej čiary.
     
    22
    V polovici prvého polčasu musel zasahovať vo vlastnej šestnástke Jan Vertonghen. Belgický obranca si postrážil center z ľavej strany a upratal loptu do bezpečného priestoru.
     
    21
    Domáci futbalisti majú jasnú územnú prevahu, ale zatiaľ ju nedokážu zužitkovať. Teraz chcel na dlhú prihrávku do pravého krídla reagovať Serge Aurier, ale dobre čítal hru brankár Jonas Lössl.
     
    20
    Prvým napomínaným hráčom zápasu je Dele Alli. Anglický reprezentant taktickým faulom prerušil črtajúci sa brejk súpera, no Kevin Friend pre jeho konanie nemal pochopenie.
    19. Christian Eriksen (TOT)
     
    19
    Christian Eriksen bol exekútorom priameho kopu. Trafil síce múr, no od neho lopta takmer skončila v bráne súpera. Napokon z toho bude ďalší rohový kop pre zverencov Mauricia Pochettina.
     
    18
    Domáci futbalisti budú mať výhodu priameho kopu. Proti pravidlám sa previnil Danny Williams, ktorý pár metrov pred pokutovým územím poslal k zemi Harryho Kanea.
    17. Harry Kane (TOT)
     
    17
    Heung-Min Son sa poľahky presadil na ľavej strane. Následne presným pasom našiel v nebezpečnom priestore Harryho Kanea, no ten z tesnej blízkosti trafil len Jonasa Lössla.
     
    16
    Ben Davies poslal peknú loptu do súperovej šestnástky. Tam si ju dokázal spracovať Harry Kane, ale chrbtom k bráne toho veľa nebezpečného nevymyslel.
     
    15
    Heung-Min Son si to pripravil na strelu pravačkou. Jeho pokus bol však zblokovaný, a tak budeme svedkami rohového kopu. Ten tentokrát zahrá z pravej strany krajný obranca Ben Davies.
     
    14
    Harry Kane sa pätičkou snažil posunúť loptu na Bena Daviesa, ktorý si nabehol po ľavej strane. Florent Hadergjonaj ale prečítal tento úmysel a dokázal pred domácim obrancom odkopnúť loptu.
     
    12
    Tottenham teraz dlho obliehal pokutové územie súpera. Napokon zodpovednosť na svoje plecia zobral Eric Dier, ale po jeho nepresnej strele bude nasledovať odkop od brány.
     
    11
    Serge Aurier šikovným pasom dostal loptu v šestnástke na Deleho Alliho. Ten zakončoval strelou z prvej, ale Christopher Schindler zrazil loptu na rohový kop. Ten zahrá znovu Christian Eriksen.
     
    10
    Úvodných desať minút sa hralo skutočne vo vysokom tempe. Hostia rozhodne neprišli len brániť, no musia si dávať pozor najmä na zadné vrátka. Harry Kane už dvakrát číhal na zakončenie.
     
    9
    Alex Pritchard zrejme utŕžil nejaký úder v súboji s Ericom Dierom. Napriek tomu hlavný rozhodca nepískal a nechal hru plynúť ďalej. Hosťujúci hráč bude napokon pokračovať bez ošetrenia.
     
    8
    Hostia nemôžu pokračovať vo svojej útočnej akcii, pretože v postavení mimo hru sa ocitol krajný obranca Florent Hadergjonaj. Rozohrávať tak budú môcť futbalisti v bielych dresoch.
     
    7
    Dele Alli sa presadil po ľavej strane. Snažil sa svoj center adresovať na útočníka Harryho Kanea, ale najlepší strelec aktuálnej sezóny Premier League sa do zakončenia nepretlačil.
     
    6
    Hlavným rozhodcom dnešného zápasu mal byť pôvodne Mike Jones, ale zrejme na poslednú chvíľu ho nahradil Kevin Friend. Ten mal byť len štvrtým a teda náhradným arbitrom.
     
    5
    Harry Kane to spravil skutočne parádne. Naznačil strelu, no z tej bola napokon prihrávka na Delleho Alliho. Anglická spolupráca takmer viedla k úspechu, no druhý menovaný hráč na prihrávku nedosiahol.
     
    4
    Heung-Min Son predviedol krásnu individuálnu akciu. Následne z pravej strany centroval Serge Aurier, ale Harry Kane sa do zakončenia z tesnej blízkosti nedostal.
     
    3
    Domáci hráči mali výhodu prvého rohového kopu. Ten tradične zahral z pravej strany Christian Eriksen, ale loptu poslal do bezpečia jeden z hráčov v čiernom drese.
     
    2
    Hostia sa snažili presadiť po pravej strane. Florent Hadergjonaj centroval a veľa nechýbalo k tomu, aby sa do zakončenia z vnútra šestnástky dostal Rajiv van La Parra.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného duelu mali futbalisti Huddersfieldu, no veľmi rýchlo prišli o držanie lopty. Následne Jan Vertonghen posielal dlhú loptu dopredu, ale Harryho Kanea nenašiel.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Aurier, D. Sánchez, Vertonghen, Davies – M. Dembélé, Dier – Alli, Eriksen, Son – Kane.
    Náhradníci: Vorm – Trippier, Rose, Lamela, Wanyama, Moussa Sissoko, Lucas Moura.

    Huddersfield Town: Lössl – Hadergjonaj, Schindler, Zanka, T. Kongolo – Hogg (C), Williams – Quaner, Pritchard, van La Parra – Mounié.
    Náhradníci: Green – Smith, Malone, Biling, Löwe, Ince, Depoitre.

    Rozhodcovia: Mike Jones – Ian Hussin, Mark Scholes.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z anglickej Premier League. Spoločne zamierime na slávne Wembley, kde domáci Tottenham privíta nováčika z Huddersfieldu. Úvodný hvizd rozhodcu Mikea Jonesa zaznie o 16:00 hod.

    TOTTENHAM HOTSPUR

    Futbalisti Tottenhamu predvádzajú v ostatnom období veľmi dobré výkony. Od Vianoc ťahajú vo všetkých súťažiach 16-zápasovú sériu bez prehry a na ich herný prejav je radosť pozerať. V Premier League im patrí štvrté miesto s dvojbodovým náskokom pred Chelsea. Posledné tri ligové zápasy vo Wembley vyhrali, pričom ani raz neinkasovali. Cenné bolo najmä víťazstvo 2:0 nad Manchestrom United, ktorý je ich priamym konkurentom v súboji o druhú pozíciu. Na dnešný zápas sa naladili víťazstvom v FA Cupe, keď v opakovanom zápase rozdrvili Rochdale 6:1. Hattrickom sa zaskvel Fernando Llorente, no nedá sa predpokladať, že by dostal priestor v základnej zostave aj dnes. Lídrom ofenzívy je Harry Kane, ktorý je s 24 gólmi najlepším strelcom anglickej najvyššej súťaže. Vo štvrtok si dokonca prevzal cenu pre najlepšieho hráča Londýna. Zaujímavosťou je, že ak Tottenham v lige vyhral prvý polčas, ani raz o víťazstvo neprišiel. Kohúti by určite radi „vybavili“ zápas už v prvom dejstve, keďže ich v stredu čaká náročná odveta Ligy majstrov proti Juventusu Turín. Stále sa musia vysporiadať so zranením Tobyho Alderweirelda a otáznik visí nad štartom Jana Vertonghena.

    HUDDERSFIELD TOWN

    Huddersfield pri svojom debute v Premier League začal výborne, no bolo zrejmé, že pri kvalite kádra a nedostatočných skúsenostiach bude bojovať najmä o záchranu. Figuruje na 14. mieste, ale od zostupových vôd ho delia len tri body. Nedávno v nich naplno plával, no posledné dva zápasy boli tým správnym záchranným kolesom. Zverenci Davida Wagnera vyhrali doma nad Bournemouthom hladko 4:1 a pred siedmimi dňami uspeli aj na pôde West Bronwichu. Medzi spomínané výhry sa vtesnal aj jeden nezdar, keď Huddersfield vypadol z FA Cupu. V najstaršej klubovej súťaži sveta nestačil na Manchester United, ktorému podľahol 0:2. Tím okolo kapitána Tommyho Smitha má tretiu najhoršiu obranu v lige, keď inkasoval už 48 gólov. Vonku si naposledy udržal čisté konto ešte na konci septembra, keď remizoval s Burnley 0:0. Najlepším strelcom mužstva je reprezentant Beninu Steve Mounie, ktorý nastrieľal poltucet gólov. V prvom meraní síl „The Terriers“ zlyhali a Tottenhamu podľahli 0:4. Dnes si budú chcieť napraviť reputáciu, no nepomôže im v tom zranený Austrálčan Aaron Mooy, ktorý sa v tomto ročníku podieľal na siedmich góloch Huddersfieldu.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 27. Son, 54. Son

    Karty:   20. Alli (TOT) – 61. Hogg (HUD)


    Držení míče: 75 % : 25 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 2:0. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 6:8.
    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Aurier, D. Sánchez, Vertonghen, Davies – M. Dembélé (76. Moussa Sissoko), Dier – Alli (83. Lucas Moura), Eriksen, Son (70. Lamela) – Kane.
    Náhradníci: Vorm – Trippier, Rose, Lamela, Wanyama, Moussa Sissoko, Lucas Moura.

    Huddersfield Town: Lössl – Hadergjonaj, Schindler, Zanka, T. Kongolo – Hogg (C) (83. Depoitre), Williams – Quaner (33. Ince), Pritchard (45+1. Biling), van La Parra – Mounié.
    Náhradníci: Green – Smith, Malone, Biling, Löwe, Ince, Depoitre.

    Rozhodca: Kevin Friend – Ian Hussin, Mark Scholes