Burnley – Everton 2:1 (kon.) | Leicester – Bournemouth 1:1 (kon.) | Southampton – Stoke City 0:0 (kon.)
Swansea – West Ham 4:1 (kon.) | Tottenham – Huddersfield Town 2:0 (kon.) | Watford – West Bromwich 1:0 (kon.)
Liverpool – Newcastle 2:0 (kon.)
koniec
Tottenham Hotspur
2:0 (1:0)
Huddersfield Town
Sobota 03.03.2018, 16:00 • Wembley Stadium, London • Anglická Premier League • 29. kolo
Predzápasové kurzy
     
    83
    Sedem minút pred koncom sme svedkami striedaní na oboch stranách. Deleho Alliho nahradzuje na strane Londýnčanov Lucas Moura. Prichádza aj Laurent Depoitre, ktorý vymení Jonathana Hogga.
     
    76
    Druhé striedanie na strane domáceho tímu. Argentínsky tréner Mauricio Pochettino posiela na trávnik Moussa Sissoka, ktorý nahradí dnes neviditeľného Moussu Dembélého.
     
    70
    Heung-Min Son dnes hattrick nezaznamená. Dvadsať minút pred koncom Kórejčan odchádza z ihriska. Za mohutného potlesku divákov vo Wembley ho strieda Érik Lamela.
     
    61
    Serge Aurier bol teraz doslova zostrelený Jonathanom Hoggom. Hlavný rozhodca Kevin Friend nemal inú možnosť, ako udeliť hráčovi nováčika Premier League žltú kartu.
    54. Son (TOT) - 2:0
     
    54
    Tottenham dal gól! Domáci futbalisti dosahujú dôležitú gólovú poistku. Kohúti sa dostali do brejku, Harry Kane z pravej strany poslal krásny center do šestnástky súpera a ten zužitkoval umiestnenou hlavičkou HEUNG-MIN SON.
     
    53
    Hugo Lloris musel zasahovať. Tom Ince dostal dobrú loptu za obrannú líniu súpera, prudko vystrelil z hranice 25 metrov, ale francúzsky brankár si naďalej drží čisté konto.
     
    45+1
    David Wagner v prvom polčase musí už druhýkrát striedať. Zranený Alex Pritchard to už dlhšie na trávniku nemohol vydržať, a tak na jeho miesto prichádza dánsky futbalista Philip Biling.
     
    38
    Domáci futbalisti rozvinuli rýchly brejk. Dele Alli prihrávkou do pravého krídla našiel Harryho Kanea, ten vystrelil cez Terenca Kongola, ale jeho zakončenie zlikvidoval Jonas Lössl.
     
    33
    Tak napokon je všetko inak. Tom Ince síce prichádza na hraciu plochu, no vymení Collina Quanera a nie na prvý pohľad zraneného Alexa Pritcharda. Zaujímavý ťah v podaní trénera Davida Wagnera.
    27. Son (TOT) - 1:0
     
    27
    Tottenham dal gól! Hostia totálne prepadli v strede ihriska a kruto za to pykajú. Dele Alli kolmým pasom poslal do samostatného nájazdu HEUNG-MIN SONA. Kórejčan sa kľučkou do ľavej strany zbavil Jonasa Lössla a následne upratal loptu do siete Huddersfieldu.
     
    20
    Prvým napomínaným hráčom zápasu je Dele Alli. Anglický reprezentant taktickým faulom prerušil črtajúci sa brejk súpera, no Kevin Friend pre jeho konanie nemal pochopenie.
    17. Harry Kane (TOT)
     
    17
    Heung-Min Son sa poľahky presadil na ľavej strane. Následne presným pasom našiel v nebezpečnom priestore Harryho Kanea, no ten z tesnej blízkosti trafil len Jonasa Lössla.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 27. Son, 54. Son

    Karty:   20. Alli (TOT) – 61. Hogg (HUD)


    Držení míče: 75 % : 25 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 2:0. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 6:8.
    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Aurier, D. Sánchez, Vertonghen, Davies – M. Dembélé (76. Moussa Sissoko), Dier – Alli (83. Lucas Moura), Eriksen, Son (70. Lamela) – Kane.
    Náhradníci: Vorm – Trippier, Rose, Lamela, Wanyama, Moussa Sissoko, Lucas Moura.

    Huddersfield Town: Lössl – Hadergjonaj, Schindler, Zanka, T. Kongolo – Hogg (C) (83. Depoitre), Williams – Quaner (33. Ince), Pritchard (45+1. Biling), van La Parra – Mounié.
    Náhradníci: Green – Smith, Malone, Biling, Löwe, Ince, Depoitre.

    Rozhodca: Kevin Friend – Ian Hussin, Mark Scholes