Nemecko – Nórsko 2:1 (3:0 po s.n.) | Česko – Švajčiarsko 4:1 (kon.) | Kanada – J. Kórea 4:0 (kon.)
Švédsko – Fínsko 3:1 (kon.)
koniec
Švédsko
3:1 (1:0, 0:1, 2:0)
Fínsko
Nedeľa 18.02.2018, 13:10Olympijské Hry - muži • Skupina C
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:55 Oscar Möller (SWE) - 3:1
     
    59:55
    Švédsko dalo gól!
    Fíni si dokázali vytvoriť obrovský tlak v útočnom pásme, švédska defenzíva však veľmi dobre bránila Eeliho Tolvanena. Puk sa dostal cez Linusa Omarka k OSCAROVI MÖLLEROVI, ktorý pečatí postup Švédov do štvrťfinále. Asistencia: Omark.
     
    58:40
    Fínskym nádejám na víťazstvo je zdá sa koniec. Sami Lepistö si prdržal súpera, čím sa prevnil proti pravidlám a musí tak odísť na trestnú lavicu.
     
    58:32
    Fíni už dvíhali ruky nad hlavu po ďalšej neuveriteľnej delovke Eeliho Tolvanena, ktorý pálil po priťuknutí od Samiho Lepistö, puk letel len milimetre nad bránku Viktora Fastha!
     
    57:42
    Tak teraz mali švédski hokejisti aj poriadny kus šťastia, keď puk z hokejky Mikaela Wikstranda bol tečovaný jedným z fínskych hokejistov, a tak sa vylučovať nebude. Fínsko si berie oddychový čas, Mikko Koskinen zostáva na striedačke a Suomi hrajú v šestici!
     
    56:46
    Eeli Tolvanen si vypýtal puk na pravý kruh na vhadzovanie, do tohto projektilu dal všetku svoju silu, no ani teraz nemusel Viktor Fasth zasahovať.
     
    56:26
    Pettri Kontiola sa natlačil cez Staffana Kronwalla a vybojoval pre Fínsko mimoriadne dôležitú presilovú hru vďaka hákovaniu skúseného švédskeho obrancu.
     
    55:59
    Tak teraz musia Švédi poďakovať svojmu obrancovi Patrikovi Hersleymu, ktorý v poslednej chvíli čepeľou svojej hokejky zblokoval nebezpečnú strelu Eeliho Tolvanena na ochrannú sieť.
     
    55:23
    No tak po sérii nepresností v rozohrávke Fínov sa predsa len Suomi dostávajú do náznakov záverečného tlaku, keď sa v ďalšej príležitosti ocitol Teemu Hartikainen, pálil aj Sami Lepistö.
     
    51:16
    Všetko hrá do švídskych kariet. Teraz si Tre Kronor zahrajú ďalšiu presilovú hru potom, čo pri súbojoch za švédskou bránkou nechal Miika Koivisto svoju hokejku medzi nohami Alexandra Bergströma.
     
    49:34
    Fíni ale mohli okamžite vyrovnať! Viktor Fasth však teraz skvelým zákrokom pri svojej ľavej žrdke podržal svoj tím, keď sa neujala ani strela Veli-Mattiho Savinainena, ani dorážka Eeliho Tolvanena!
    48:53 Patrik Zackrisson (SWE) - 2:1
     
    48:53
    Švédsko dalo gól!
    No tak toto je tvrdý úder na psychiku fínskych hokejistov. Tí nevyužili svoju presilovú hru, za čo ich dokonca Švédi trestajú vedúcim gólom. Po dvakrát tečovanej strele od modrej čiary sa puk napokon dostal za bránkovú čiaru od hokejky PATRIKA ZACKRISSONA. Asistencia: Fransson.
     
    46:43
    Tak ako sa dalo čakať, Suomi túto presilovú hru hrali na Eeliho Tolvanena, delovku tohto mladíka sa snažil dorážať kto iný ako Joonas Kemppainen, no Viktor Fasth to aj za pomoci svojich spoluhráčov všetko zvládol.
     
    46:05
    Tak za toto švédsky kouč Rikard Grönborg Pära Lindholma rozhodne nepochváli. Útočník Troch koruniek totiž predviedol v útočnom pásme veľmi zbytočné podrazenie, a tak si musí ísť na dve minúty sadnúť na trestnú lavicu.
     
    32:03
    Dennis Everberg sa veľmi dobre natlačil z pravého krídla až do bránkoviska, kde mu v možnosti skórovať zabránilo len hákovanie zo strany Jukku Peltolu.
     
    29:49
    Fíni hrajú v druhej tretine s obrovskou ofenzívnou chuťou. Sakari Manninen naservíroval puk do bránkoviska na teč Jarnovi Koskirantovi, Viktor Fasth predviedol ďalší istý zákrok.
     
    29:12
    Tak toto bola krásna kombinácia fínskeho druhej fínskej formácie. Miro Heiskanen si najskôr dovolil veľa vo vlastnom obrannom pásme, aj vďaka tomu však vyslal do prečíslenia Petriho Kontiolu s Eelim Tolvanenom, aj tentokrát Viktor Fasth fínskeho mladáka vychytal.
     
    26:10
    Po nepremenenej príležitosti sa Eeli Tolvanen pustil do súboja za švédskou bránkou, kde sa napokon previnil nedovoleným bránením v hre, a tak ruší presilovú hru svojho tímu.
     
    26:03
    Eeli Tolvanen hrá na tomto turnaji v obrovskej chuti, teraz napriahol krátkym švihom a puk obrovskou rýchlosťou presvišťal okolo ľavej žrdky Fasthovej bránky.
     
    25:07
    Veli-Matti Savinainen sa veľmi dobre natlačil do bránkoviska, kam naňho aj mieril puk, no a Johnovi Normanovi už nezostávalo už nič iné, ako proti fínskemu útočníkovi zatiahnuť len ručnú brzdu pomocou svojej hokejky.
     
    22:45
    Švédi však dostávajú ideálnu šancu získať si späť vedenie v tomto zápase na svoju stranu, keď sa Miro Heiskanen pri mantineli previnil hákovaním a musí tak odísť na dve minúty na trestnú lavicu.
    21:32 Joonas Kemppainen (FIN) - 1:1
     
    21:32
    Fínsko dalo gól!
    Fínski hokejisti si trpezlivo počkali na svoju šancu, až sa napokon dočkali vyrovnávajúceho gólu, aj keď treba povedať, že poriadne kuriózneho. Po prihrávke spoza bránky sa puk poriadne zvláštne poodrážal až k JOONASOVI KEMPPAINENOVI, ktorý ho napokon poslal až za bránkovú čiaru. Asistencie: Koivisto, Junttila.
     
    18:12
    To bola šanca! Joonas Kemppainen bol "zaparkovaný" pred bránkoviskom Viktora Fastha, no po prihrávke od Petriho Kontiolu jeho teč len o milimetre minul švédsku bránku!
     
    16:52
    Po prerušení hry sa do seba ešte pustili Patrik Hersley s Veli-Mattim Savinainenom, obaja inkasujú trest za hrubosť, ten rozdielový však ide na stranu švédskeho obrancu, a tak si Fíni zahrajú v závere prvej tretiny presilovú hru.
    14:53 Anton Lander (SWE) - 1:0
     
    14:53
    Švédsko dalo gól!
    Nedáš-dostaneš ako z učebnice. Petri Kontiola nepremenil obrovskú príležitosť pred Viktorom Fasthom, od ktorého sa puk odrazil k Linusovi Omarkovi, a ten vyslal do samostatného úniku ANTONA LANDERA, ktorý poslal puk medzi betóny Mikka Koskirantu. Pri tomto góle si vďaka svojmu skvelému zákroku asistenciu pripisuje aj švédsky gólman. Asistencie: Omark, Fasth.
    10:44 Pär Lindholm (SWE)
     
    10:44
    Mikko Koskinen už bol prekonaný, Antonín Jeřábek ako jeden z hlavných rozhodcov si však situáciu po teči od Pära Lindholma išiel ešte skontrolovať na video a napokon usúdil, že švédsky útočník mal svoju hokejku v rozhodujúcom momente až príliš vysoko.
     
    09:14
    Švédi si zo svojho tlaku vypracovali prvú príležitosť presilovej hry, keď si na trestnú lavicu za podrazenie Dicka Axelssona musí ísť sadnúť Juuso Hietanen.
     
    06:15
    Fínska defenzíva zabudla na pravej žrdke na Oscara Möllera, ktorý dostal puk od Joakima Lindströma, no Mikko Koskinen predviedol fantastický zákrok.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Jakub Kocourek

    Góly a asistencie: 15. Lander (Omark, Fasth), 49. Zackrisson (Fransson), 60. Möller (Omark) – 22. Kemppainen (Koivisto, Junttila)


    Švédsko: Fasth (Enroth) – E. Gustafsson (A), Ahnelöv, Kronwall (A), Bertilsson, Wikstrand, Fransson, Hersley – Lindström, P. Lindholm, Möller – F. Pettersson, J. Lundqvist (C), Axelsson – Everberg, Lander, Omark – Zackrisson, Bergström, Stålberg – Norman.
    Fínsko: Koskinen (Rämö) – Kivistö, Lepistö (A), Hietanen, Koivisto, Heiskanen, Ohtamaa, Kukkonen (C) – Junttila, Kemppainen, Hartikainen – Tolvanen, Kontiola (A), J. Peltola – J. Lajunen, Pyörälä, Manninen – Enlund, Koskiranta, Osala – Savinainen.

    Rozhodca: Olivier Gouin (CAN), Antonín Jeřábek (CZE) – Roman Kaderli (SUI), Lukas Kohlmüller (GER)