Nemecko – Nórsko 2:1 (3:0 po s.n.) | Česko – Švajčiarsko 4:1 (kon.) | Kanada – J. Kórea 4:0 (kon.)
Švédsko – Fínsko 3:1 (kon.)
koniec
Česko
4:1 (1:1, 0:0, 3:0)
Švajčiarsko
Nedeľa 18.02.2018, 08:40Olympijské Hry - muži • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Česko svoj duel zvládlo a stáva sa víťazom základnej skupiny. Za ním skončí Kanada, potom Švajčiarsko a Južná Kórea. Česi tak do štvrťfinále vstúpia z najlepšej možnej pozície. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime. Ďakujeme za pozornosť a želáme príjemný zvyšok víkendu. (10:50:32)
     
    Koniec zápasu.
    59:11 Řepík (CZE) - 4:1
     
    59:11
    Česko dalo gól!
    Švajčiarom snaha nevyšla a je z toho ďalší gól do prázdnej brnky. Druhýkrát v zápase sa presadil MICHAL ŘEPÍK a Česku už víťazstvo určite neunikne. Asistencie: Michal Birner a Jakub Nakládal.
     
    58:54
    Švajčiari sa nevzdávajú a Hiller je opäť na striedačke. Po tomto prerušení sa bude vhadzovať po pravej ruke českého gólmana Francouza.
    58:40 Roman Červenka (CZE) - 3:1
     
    58:40
    Česko dalo gól!
    Švajčiari neustrážili puk, ku ktorému sa na útočnej modrej čiare dostal ROMAN ČERVENKA a pohodlne zakončil do prázdnej bránky. Bez asistencií.
     
    58:07
    Česi puk vyhodili popri mantineli a Radil ho dokorčuľoval, takže z toho zakázané uvoľnenie nie je. Iba pripomíname, že Švajčiarsko hrá stále bez brankára.
     
    57:25
    Švajčiari vyhrali buly, ale rýchla prihrávka obrancovi na modrej čiare preskočila hokejku a puk je už v strednom pásme.
     
    57:19
    Radil sa pokúšal trafiť prázdu bránku, ale netrafil sa a je z toho iba zakázané uvoľnenie. Česi teraz nemôžu striedať a budú sa brániť.
     
    56:38
    Po reklamnej prestávke sa bude vhadzovať pred českou bránkou. Švajčiarsky gólman Hiller odchádza na striedačku a Švajčiari budú hrať v šestici.
     
    56:38
    Švajčiarsko rýchlo prešlo na opačnú polovicu klziska, kde to Loeffel skúsil strelou z praévho kruhu, ale Fracouz si poradil a hru prerušil.
     
    55:42
    Česi vystrelili od modrej čiary, ale potom bol jeden z hokejistov v červenom drese natlačený na Hillera. Švajčiarsky gólman spadol, ale rozhodcovia hru neprerušili.
     
    54:57
    Česko prehustilo stredné pásmo a súpera do útoku vôbec nepúšťa. Českí hokejisti sa veľmi dobre bránia a majú výborne nakročené k víťazstvu v základnej skupine.
     
    54:16
    Česi sa dostali do ďalšieho brejku, v ktorom bol kapitán Erat, ale jeho strela spoza obrany bola napokon zblokovaná.
     
    53:37
    Rýchly prechod českého tímu. Z ľavého kruhu sa do strely oprel Polášek a následne sa domáci snažili aj o dorážky, ale Hiller puk pokryl lapačkou.
     
    53:22
    Česko bolo zastavené ofsajdom. Čas do konca riadnej hracej doby sa kráti a Česko zatiaľ zvláda svoju pozíciu veľmi dobre.
     
    52:44
    Veľká šanca aj na českej strane! Červenka z ľavého kruhu naznačil prihrávku, ale napokon sám vystrelil, ale Hiller sa nenechal oklamať a hru prerušil.
     
    52:16
    Zvyšujúsi sa tlak Švajčiarska stále pokračuje. Furrer si teraz nakorčuľoval pred bránku, ale v rýchlosti netrafil.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 8. Řepík (M. Erat), 44. D. Kubalík (Kolář), 59. Červenka, 60. Řepík (Birner, Nakládal) – 15. Rüfenacht (Ambühl, Suter)


    Česko: Francouz (Furch) – Polášek, Nakládal, Kolář (A), Mozík, Jordán, Kundrátek, O. Němec – D. Kubalík, Jan Kovář (A), M. Erat (C) – Červenka, Mertl, Martin Růžička – Sekáč, Koukal, Radil – Birner, Horák, Řepík – T. Zohorna.
    Švajčiarsko: Hiller (Genoni) – Untersander, E. Blum, Diaz (C), Geering, Loeffel, Furrer (A), Du Bois, Schlumpf – Praplan, Haas, Hollenstein – Ambühl, Suter, S. Moser (A) – Hofmann, Corvi, Scherwey – Rüfenacht, Almond, Schäppi.