Nemecko – Nórsko 2:1 (3:0 po s.n.) | Česko – Švajčiarsko 4:1 (kon.) | Kanada – J. Kórea 4:0 (kon.)
Švédsko – Fínsko 3:1 (kon.)
koniec
Česko
4:1 (1:1, 0:0, 3:0)
Švajčiarsko
Nedeľa 18.02.2018, 08:40Olympijské Hry - muži • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:11 Řepík (CZE) - 4:1
     
    59:11
    Česko dalo gól!
    Švajčiarom snaha nevyšla a je z toho ďalší gól do prázdnej brnky. Druhýkrát v zápase sa presadil MICHAL ŘEPÍK a Česku už víťazstvo určite neunikne. Asistencie: Michal Birner a Jakub Nakládal.
    58:40 Roman Červenka (CZE) - 3:1
     
    58:40
    Česko dalo gól!
    Švajčiari neustrážili puk, ku ktorému sa na útočnej modrej čiare dostal ROMAN ČERVENKA a pohodlne zakončil do prázdnej bránky. Bez asistencií.
     
    56:38
    Po reklamnej prestávke sa bude vhadzovať pred českou bránkou. Švajčiarsky gólman Hiller odchádza na striedačku a Švajčiari budú hrať v šestici.
     
    52:44
    Veľká šanca aj na českej strane! Červenka z ľavého kruhu naznačil prihrávku, ale napokon sám vystrelil, ale Hiller sa nenechal oklamať a hru prerušil.
     
    49:32
    Mohlo byť vyrovnané! Haas v ľavom kruhu oklamal Čechov a uvoľnil sa do dobrej streleckej pozície. Francouza sa pokúšal prekvapiť zakončením k žrdi, ale tento priestor si brankár v červenom drese pokryl.
    43:02 Dominik Kubalík (CZE) - 2:1
     
    43:02
    Česko dalo gól!
    Českí hokejisti sa dostali do brejku a aj do vedenia! DOMINIK KUBALÍK ostal zabudnutý pri pravej žrdi, kam k nemu prišla krížna prihrávka. Kubalík potom nemohol zaváhať a bezproblémovo zakončil za presúvajúceho sa Hillera. Asistencia: Jan Kovář.
     
    39:22
    Puk si hokejisti posúvali po útočnom pásme Česka, až sa dostal pred bránku. Tam to z prvej okamžite skúšal Mertl, ale Hiller strelu zrazil hruďou.
     
    37:23
    V pravom kruhu sa obtočil Koukal a nepríjemne vystrelil, ale trafil iba konštrukciu z vonkajšej strany. Ďalší varovný signál pre Švajčiarsko.
     
    30:08
    Česko mohlo vyhrávať! Růžička pálil z uhla z pravej strany a Hiller puk iba vyrazil. Na opačnej polovici sa potom do puku oprel ďalší český hráč, ale ani on neuspel.
     
    26:33
    Vylúčenie v tíme Česko (Lukáš Radil – 2 min., podrazenie).
     
    18:09
    Diaz terza vystrelil z opačnej pravej strany a jeho puk bol tečovaný, ale Francouz reflexívne zasiahol opäť. Česi sú už na pokraji síl a po tomto vyhodení odídu striedať.
     
    17:34
    Obrovská šanca Švajčiarska! Od modrej čiary vystrelil kapitán Diaz a okamžite sa pred bránkou strhol súboj o dorážky. Francouz ležal na ľade a puk vôbec nemal pod kontrolou, napokon mu ale pomohli spoluhráči.
     
    16:33
    Vojtěch Mozík sa previnil nebezpečnou hrou vysokou hokejkou a dostáva 2+2 minúty! Tak toto je pre český tím veľká komplikácia.
    14:47 Thomas Rüfenacht (SUI) - 1:1
     
    14:47
    Švajčiarsko dalo gól!
    Česi ubránili dvojnásobnú početnp nevýhodu, ale inkasujú krátko po jej skončení. Strelou z vonkajšej hranice ľavého kruhu sa o to postaral THOMAS RÜFENACHT. Brankár Francouz pri tomto góle veľa nevidel. Asistencie: Andres Ambühl, Pius Suter.
     
    13:58
    Mohlo byť vyrovnané! Ambühl vypálil z ťažkého uhla a prekonal Francouza, ale toho zachránila konštrukcia bránky.
     
    12:39
    Vylúčenie v tíme Česko (Tomáš Zohorna – 2 min., sekanie). Česi sa budú brániť iba v trojici.
     
    12:02
    Obrovská šanca Čechov vo vlastnom oslabení! Mozík prenikol dopredu a strieľal a aj dorážal, ale Hiller si zrejme aj s kúskom šťastia poradil.
     
    11:12
    Vylúčenie v tíme Česko (Jan Kovář – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    07:09
    Česko dalo gól!
    Českí hokejisti využívajú presilovku a ujímajú sa vedenia! Erat poslal puk od pravého mantinlu a v strede klziska našiel MICHALA ŘEPÍKA, ktorý sa ihneď oprel do strely a trafil presne nad rameno gólmana. Asistencia: Martin Erat.
    07:09 Řepík (CZE) - 1:0
     
    05:34
    Vylúčenie v tíme Švajčiarsko (Enzo Corvi – 2 min., podrazenie).

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 8. Řepík (M. Erat), 44. D. Kubalík (Kolář), 59. Červenka, 60. Řepík (Birner, Nakládal) – 15. Rüfenacht (Ambühl, Suter)


    Česko: Francouz (Furch) – Polášek, Nakládal, Kolář (A), Mozík, Jordán, Kundrátek, O. Němec – D. Kubalík, Jan Kovář (A), M. Erat (C) – Červenka, Mertl, Martin Růžička – Sekáč, Koukal, Radil – Birner, Horák, Řepík – T. Zohorna.
    Švajčiarsko: Hiller (Genoni) – Untersander, E. Blum, Diaz (C), Geering, Loeffel, Furrer (A), Du Bois, Schlumpf – Praplan, Haas, Hollenstein – Ambühl, Suter, S. Moser (A) – Hofmann, Corvi, Scherwey – Rüfenacht, Almond, Schäppi.