Nemecko – Nórsko 2:1 (3:0 po s.n.) | Česko – Švajčiarsko 4:1 (kon.) | Kanada – J. Kórea 4:0 (kon.)
Švédsko – Fínsko 3:1 (kon.)
koniec
Švédsko
3:1 (1:0, 0:1, 2:0)
Fínsko
Nedeľa 18.02.2018, 13:10Olympijské Hry - muži • Skupina C
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Veľkú škandinávsku bitku o priamy postup do štvrťfinále olympijského hokejového turnaja napokon zvládli lepšie Švédi, ktorí zdolali Fínsko 3:1. Suomi mali najmä v závere tretej tretiny hneď niekoľko zaujímavých gólových príležitostí, no využiť ich nedokázali, a tak o víťazstve Troch koruniek rozhodol päť sekúnd pred koncom gólom do prázdnej bránky Oscar Möller. Švédsko tak má teraz pred štvrťfinálovými bojmi niekoľko dní voľna, na Fínov čaká osemfinálový duel. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem vám pekný zvyšok víkendu a úspešný štart do nového týždňa! Prenosom vás sprevádzal Jakub Kocourek. (15:31:04)
     
    Koniec zápasu.
    59:55 Oscar Möller (SWE) - 3:1
     
    59:55
    Švédsko dalo gól!
    Fíni si dokázali vytvoriť obrovský tlak v útočnom pásme, švédska defenzíva však veľmi dobre bránila Eeliho Tolvanena. Puk sa dostal cez Linusa Omarka k OSCAROVI MÖLLEROVI, ktorý pečatí postup Švédov do štvrťfinále. Asistencia: Omark.
     
    59:00
    Joakim Lindström to skúšal do prázdnej bránky, jeden z F9nov sa tak však obetavo hodil, a jasnému gólu tak zabránil.
     
    58:40
    Fínskym nádejám na víťazstvo je zdá sa koniec. Sami Lepistö si prdržal súpera, čím sa prevnil proti pravidlám a musí tak odísť na trestnú lavicu.
     
    58:32
    Fíni už dvíhali ruky nad hlavu po ďalšej neuveriteľnej delovke Eeliho Tolvanena, ktorý pálil po priťuknutí od Samiho Lepistö, puk letel len milimetre nad bránku Viktora Fastha!
     
    57:42
    Tak teraz mali švédski hokejisti aj poriadny kus šťastia, keď puk z hokejky Mikaela Wikstranda bol tečovaný jedným z fínskych hokejistov, a tak sa vylučovať nebude. Fínsko si berie oddychový čas, Mikko Koskinen zostáva na striedačke a Suomi hrajú v šestici!
     
    56:46
    Eeli Tolvanen si vypýtal puk na pravý kruh na vhadzovanie, do tohto projektilu dal všetku svoju silu, no ani teraz nemusel Viktor Fasth zasahovať.
     
    56:26
    Pettri Kontiola sa natlačil cez Staffana Kronwalla a vybojoval pre Fínsko mimoriadne dôležitú presilovú hru vďaka hákovaniu skúseného švédskeho obrancu.
     
    56:06
    Po vyhratom buly pálil smerom na Viktora Fastha Miro Heiskanen, veľa nechýbalo, no puk skončil len na zadnom mantineli.
     
    55:59
    Tak teraz musia Švédi poďakovať svojmu obrancovi Patrikovi Hersleymu, ktorý v poslednej chvíli čepeľou svojej hokejky zblokoval nebezpečnú strelu Eeliho Tolvanena na ochrannú sieť.
     
    55:23
    No tak po sérii nepresností v rozohrávke Fínov sa predsa len Suomi dostávajú do náznakov záverečného tlaku, keď sa v ďalšej príležitosti ocitol Teemu Hartikainen, pálil aj Sami Lepistö.
     
    54:46
    Na fínskych hokejkách sa naopak začína objavovať nervozita, na čo nie sme v hre Suomi vôbec zvyknutí. Až zbytočne tvrdú strelu teraz zvolil na pravom kruhu aj Teemu Hartikainen, puk letel len na zadný mantinel.
     
    53:16
    Švédi síce túto presilovú hru nevyužili, napriek tomu sú opäť bližšie víťazstvu v základnej skupine C a priamemu postupu do štvrťfinále olympijského turnaja.
     
    52:15
    Pri vlastnom oslabení spravil v obrannom pásme chybu Dennis Everberg, čo využil na ohrozenie Viktora Fastha Jarno Koskiranta, švédsky gólman si však dal pozor.
     
    51:35
    Prvú strelu smerom na Mikka Koskinena vyslal od modrej čiary Patrik Hersley, fínsky gólman si však puk našiel a situáciu rieši bez problémov.
     
    51:16
    Všetko hrá do švídskych kariet. Teraz si Tre Kronor zahrajú ďalšiu presilovú hru potom, čo pri súbojoch za švédskou bránkou nechal Miika Koivisto svoju hokejku medzi nohami Alexandra Bergströma.
     
    50:27
    Po kostrbatom prechode hráčov Suomi cez stredné pásmo končí puk na striedačke Švédska a hra je tak opäť prerušená.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Jakub Kocourek

    Góly a asistencie: 15. Lander (Omark, Fasth), 49. Zackrisson (Fransson), 60. Möller (Omark) – 22. Kemppainen (Koivisto, Junttila)


    Švédsko: Fasth (Enroth) – E. Gustafsson (A), Ahnelöv, Kronwall (A), Bertilsson, Wikstrand, Fransson, Hersley – Lindström, P. Lindholm, Möller – F. Pettersson, J. Lundqvist (C), Axelsson – Everberg, Lander, Omark – Zackrisson, Bergström, Stålberg – Norman.
    Fínsko: Koskinen (Rämö) – Kivistö, Lepistö (A), Hietanen, Koivisto, Heiskanen, Ohtamaa, Kukkonen (C) – Junttila, Kemppainen, Hartikainen – Tolvanen, Kontiola (A), J. Peltola – J. Lajunen, Pyörälä, Manninen – Enlund, Koskiranta, Osala – Savinainen.

    Rozhodca: Olivier Gouin (CAN), Antonín Jeřábek (CZE) – Roman Kaderli (SUI), Lukas Kohlmüller (GER)