Nemecko – Nórsko 2:1 (3:0 po s.n.) | Česko – Švajčiarsko 4:1 (kon.) | Kanada – J. Kórea 4:0 (kon.)
Švédsko – Fínsko 3:1 (kon.)
koniec
Švédsko
3:1 (1:0, 0:1, 2:0)
Fínsko
Nedeľa 18.02.2018, 13:10Olympijské Hry - muži • Skupina C
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:40
    Fínskym nádejám na víťazstvo je zdá sa koniec. Sami Lepistö si prdržal súpera, čím sa prevnil proti pravidlám a musí tak odísť na trestnú lavicu.
     
    56:26
    Pettri Kontiola sa natlačil cez Staffana Kronwalla a vybojoval pre Fínsko mimoriadne dôležitú presilovú hru vďaka hákovaniu skúseného švédskeho obrancu.
     
    51:16
    Všetko hrá do švídskych kariet. Teraz si Tre Kronor zahrajú ďalšiu presilovú hru potom, čo pri súbojoch za švédskou bránkou nechal Miika Koivisto svoju hokejku medzi nohami Alexandra Bergströma.
     
    46:05
    Tak za toto švédsky kouč Rikard Grönborg Pära Lindholma rozhodne nepochváli. Útočník Troch koruniek totiž predviedol v útočnom pásme veľmi zbytočné podrazenie, a tak si musí ísť na dve minúty sadnúť na trestnú lavicu.
     
    32:03
    Dennis Everberg sa veľmi dobre natlačil z pravého krídla až do bránkoviska, kde mu v možnosti skórovať zabránilo len hákovanie zo strany Jukku Peltolu.
     
    26:10
    Po nepremenenej príležitosti sa Eeli Tolvanen pustil do súboja za švédskou bránkou, kde sa napokon previnil nedovoleným bránením v hre, a tak ruší presilovú hru svojho tímu.
     
    25:07
    Veli-Matti Savinainen sa veľmi dobre natlačil do bránkoviska, kam naňho aj mieril puk, no a Johnovi Normanovi už nezostávalo už nič iné, ako proti fínskemu útočníkovi zatiahnuť len ručnú brzdu pomocou svojej hokejky.
     
    22:45
    Švédi však dostávajú ideálnu šancu získať si späť vedenie v tomto zápase na svoju stranu, keď sa Miro Heiskanen pri mantineli previnil hákovaním a musí tak odísť na dve minúty na trestnú lavicu.
     
    16:52
    Po prerušení hry sa do seba ešte pustili Patrik Hersley s Veli-Mattim Savinainenom, obaja inkasujú trest za hrubosť, ten rozdielový však ide na stranu švédskeho obrancu, a tak si Fíni zahrajú v závere prvej tretiny presilovú hru.
     
    09:14
    Švédi si zo svojho tlaku vypracovali prvú príležitosť presilovej hry, keď si na trestnú lavicu za podrazenie Dicka Axelssona musí ísť sadnúť Juuso Hietanen.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Jakub Kocourek

    Góly a asistencie: 15. Lander (Omark, Fasth), 49. Zackrisson (Fransson), 60. Möller (Omark) – 22. Kemppainen (Koivisto, Junttila)


    Švédsko: Fasth (Enroth) – E. Gustafsson (A), Ahnelöv, Kronwall (A), Bertilsson, Wikstrand, Fransson, Hersley – Lindström, P. Lindholm, Möller – F. Pettersson, J. Lundqvist (C), Axelsson – Everberg, Lander, Omark – Zackrisson, Bergström, Stålberg – Norman.
    Fínsko: Koskinen (Rämö) – Kivistö, Lepistö (A), Hietanen, Koivisto, Heiskanen, Ohtamaa, Kukkonen (C) – Junttila, Kemppainen, Hartikainen – Tolvanen, Kontiola (A), J. Peltola – J. Lajunen, Pyörälä, Manninen – Enlund, Koskiranta, Osala – Savinainen.

    Rozhodca: Olivier Gouin (CAN), Antonín Jeřábek (CZE) – Roman Kaderli (SUI), Lukas Kohlmüller (GER)