La Coruña – Levante 2:2 (kon.) | Valencia – Real Madrid 1:4 (kon.) | Malaga – Girona 0:0 (kon.)
Villarreal – Sociedad 4:2 (kon.)
koniec
Villarreal CF
4:2 (4:1)
Real Sociedad San Sebastian
Sobota 27.01.2018, 20:45Španielska LaLiga • 21. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Villarreal CF

    "Žltá ponorka" po troch zápasov, v ktorých nešťastne nedokázala získať ani bod, konečne začala vyhrávať. Z posledných piatich stretnutí až štyrikrát, raz sa zrodila remíza. Navyše to neboli len tak hocijaké výhry, nakoľko všetky prišli na pôdach silných súperov a takmer všetky skončili výsledkom 0:1. Villarreal postupne vyhral nad Celtou Vigo, Valenciou Realom Madrid a Levante. Aj preto remíza s La Coruňou na domácom štadióne o to viac zabolí. Villarreal je razom piaty, len bod za štvrtým Realom, dva pred šiestou Sevillou. Najlepším strelcom tímu je Cédric Bakambu, ktorý dal štrnásť gólov, ale medzičasom za 74 miliónov odišiel do čínskeho celku Beijing Guoan. Jeho miesto by mal zaujať Roger Martínez, za pätnásť miliónov prišiel z Jiangsu Suning a z hosťovania sa vrátil Enes Ünal.

    Real Sociedad San Sebastian

    Futbalisti z Baskicka v predposlednom ligovom kole síce vyhrávali nad FC Barcelona 2:0, ale nakoniec sa na domácej pôde neradovali, pretože prehrali 2:4. Zlomil sa tak desaťročný rekord, kedy v najvyššej španielskej súťaži "Blaugranas" na štadióne Anoeta nedokázali zvíťaziť. V poslednom stretnutí navyše doma prehrali aj s Celtou Vigo 1:2 napriek tomu, že vyhrávali 1:0. Pre Real to bola tretia prehra v rade, nakoľko kolo predtým podľahli aj Leganésu. Z posledných siedmich ligových duelov Sociedad vyhral len raz, jedenkrát remizoval a v piatich prípadoch prehral. Ambiciózny celok sa preto so ziskom 23 bodov nachádza až na pätnástom mieste, sedem bodov od zóny zostupu. Najlepším strelcom vo všetkých súťažiach je Willian José, dal štrnásť gólov.
     
    Úvodné zostavy:

    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar (C), Bonera, V. Ruiz, J. Costa – Hernández – Castillejo, Trigueros, Fornals – Ünal, Bacca.
    Náhradníci: Barbosa – Čeryšev, R. Soriano, Antonio Rukavina, R. Martínez, Francisco Torres, Chuca.

    Real Sociedad San Sebastian: Toño – Odriozola Arzallus, D. Llorente, Navas, I. Martínez – Zubeldia, Illarramendi – Prieto (C), Oyarzabal, Januzaj – José.
    Náhradníci: Rulli – Juanmi, Agirretxe, A. Elustondo, de la Bella, Canales, Guridi..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Illaramendi by rád hneď na začiatok videl prvú žltú kartu pre hráča v žltom drese Hernándeza, pretože rozhodcovi ukazoval, že dostal úder do hlavy.
     
    3
    Jaume Costa faulovaný vedľa svojej šestnástky, kde do neho narazil veľmi nepríjemne odzadu rukami napred Xabi Prieto.
     
    4
    Zubeldia zastavil rodiacu sa šancu domáceho celku pred vlastnou šestnástkou prihrávkou na Toňa, ale ten už na krídle neobjavil Januzaja.
     
    5
    Villarreal dal gól!
    Hostia veľmi zle zohrali bránenie rohového kopu, pretože VÍCTOR RUIZ dostal na zadnej tyči dosť miesta na to, aby hlavou pomedzi dvoch súperov nasmeroval loptu od odkrytej časti brány.
    5. Víctor Ruiz (VLR) - 1:0
     
    7
    Hostia sa pokúsili odpovedať na skorý presný zásah Villarrealu, avšak center sprava Odriozola nasmeroval veľmi nepresne a našiel len oblasť za bránou.
     
    8
    Real Sociedad San Sebastian sa drží s loptou na kopačkách na útočnej polovici ihriska, avšak smerom dopredu to hosťom zatiaľ nejde ani kus.
     
    9
    Nákop Raúla Navasa zo zadných radov nepriniesol nič, lopta smerovala za postrannú čiaru, mimo dosah jeho spoluhráčov.
     
    10
    Samu Castillejo si potiahol loptu a pred šestnástkou chcel zakombinovať so spoluhráčmi, avšak po nepresnosti o ňu poľahky prišiel.
     
    11
    Iňigo Martínez poslal zaujímavú kolmicu takmer z polovice ihriska až do šestnástky, kde bol Willian José od lopty odstrčený. Tej sa zmocnil brankár Asenjo.
     
    12
    Večerný zápas sa zatiaľ hrá v dosť slabej atmosfére, pretože ne tribúnach nie je práve najviac divákov a aj tí sú úplne ticho. Určite nezvyk.
     
    14
    Hráči hosťujúceho celku Real Sociedad San Sebastian sa snažia útočiť, to im ale dokonale kazia veľmi dobre postavení hráči Villarrealu.
     
    15
    Prenesenie hry smerom na Januzaja sa neujalo, dobre vybehol zo svojej pozície kapitán Mario Gaspar a lopty sa zmocnil sám.
     
    16
    Pekná kolmica pomedzi obrancov prišla od Fornalsa, no brankár Toňo sa pri lopte ocitol skôr, než Bacca.
     
    17
    Villarreal dal gól!
    PABLO FORNALS trestá obrovskú chybu v zadných radoch súpera.Španielsky záložník dostal prihrávku pred takmer prázdnu bránu, pretože Toňo v nej nebol, číhal tam len jeden z obrancov a nasmeroval loptu do vinkla.
    17. Pablo Fornals (VLR) - 2:0
     
    18
    V žiadnej atmosfére tento zápas za veľa nestojí, ale videli sme už dva gólové momenty, ktoré sa všetko snažia kompenzovať. V oboch prípadoch chybovala obrana Realu.
     
    19
    Adnan Januzaj zahral rohový kop centrom do veľkého vápna, k zakončeniu sa hostia nedostali.
     
    20
    Villarreal dal gól!
    Januzaj sa na krídle zbavil Castilleja a cez ďalšiu dvojicu hráčov súpera nepresne centroval. Domáci preto prešli do rýchlej kontry, CARLOS BACCA dostal kolmicu do šestnástky, obišiel Toňa a loptu zmestil k tyčke do siete.
    20. Carlos Bacca (VLR) - 3:0
     
    21
    Zdá sa, že vymaľované máme už po dvadsiatich minútach zápasu. Ak sa Real Sociedad San Sebastian nezobudí, tak zostávajúcich sedemdesiat minút bude asi dosť chabých.
     
    22
    Mikel Oyarzabal síce vyslal pokus medzi tri žrde, ale jeho strela išla veľmi pomaly do stredu, kde bol pripravený Asenjo.
     
    23
    Januzaj našiel v šestnástke súpera Williana Josého, ktorý to ale nemal na strelu, a tak prihrával pod seba, kde našiel hráčov súpera.
     
    24
    Real Sociedad San Sebastian dal gól!
    Illaramendi poslal center z priameho kopu smerom do brány Villarrealu a keďže sa loptu ešte podarilo tečovať, tak DIEGO LLORENTE krásnou hlavičkou k žrdi znižuje náskok domáceho celku.
    24. Diego Llorente (RSC) - 3:1
     
    25
    Prešlo len niečo málo ako polovica prvého polčasu a štvrtina zápasu, no my sme už videli štyri góly. Ak by to malo takto pokračovať, tak konečný výsledok by pozostával zo šestnástich zásahov.
     
    26
    Hosťujúci hráči po góle ožili ešte viac a loptu pre Villarreal ani nechcú pripustiť ani na chvíľu. Hráči v žltom však bránia dosť dobre.
     
    27
    Rýchla akcia Oyarzabala vyústila v center do Ruiza a zisk rohového kopu, no po ňom sa nestalo vôbec nič zaujímavé.
     
    28
    Samu Castillejo po rýchlej kontre vyskúšal zakončiť spoza veľkého vápna. Technický pokus nasmeroval vysoko nad bránu protivníka.
     
    29
    Xabi Prieto si nabehol do šestnástky na center Iňiga Martíneza, ale zakončenie kapitána hostí hlavou smerovalo vysoko nad bránu súpera.
     
    30
    Tretina zápasu za nami a stihlo sa v nej udiať naozaj poriadne veľa. Aktuálne sa Real Sociedad San Sebastian snaží dohnať náskok súpera.
     
    31
    Adnan Januzaj si chcel rukou odtlačiť súpera do tela, čo samozrejme nemôže a už vôbec nie, keď ho trafí do tváre.
     
    32
    Po dlhšom čase sa niečo snaží vytvoriť aj Villarreal, loptu však drží iba v strede ihriska. Avšak, v podstate mu to stačí.
     
    33
    Súboje v strede poľa vyzneli lepšie v prospech Villarrealu, takže jeho hráči sa držia naďalej na lopte.
     
    34
    Villarreal dal gól!
    SAMUEL CASTILLEJO najskôr na vlastnej polovici stratil loptu, ktorú Januzaj dostal do šestnástky domácich a tam ju stratil. Vzápätí prešla "žltá ponorka" do kontry, ktorú krásnou technickou strelou cez obrancu k žrdi zakončil práve Castillejo.
    34. Samuel Castillejo (VLR) - 4:1
     
    36
    Carlos Bacca si počkal na loptu pred šestnástkou a následne poslal kolmicu do nej. Gaspar však k prihrávke cez Januzaja neprešiel.
     
    37
    Carlos Bacca sa vrátil na svoju polovicu pomôcť obrancom, pomohol si pri tom faulom na Iňiga Martíneza.
     
    38
    Center Adnana Januzaja bol jemne tečovaný Mariom Gasparom, lopta následne išla k bráne, kde ju bez problémov chytil brankár Asenjo.
     
    40
    Vo veľmi komfortnej pozícii vstupuje domáci Villarreal do poslednej päťminútovky prvého polčasu. Pred druhým dejstvom hrá všetko do jeho kariet.
     
    41
    Raúl Navas zastavil pokus o rýchlu prihrávku za obranu a loptu poslal na spoluhráčov smerom k vápnu súpera.
     
    42
    Willian José sa otočil cez obrancu Villarrealu na hranici šestnástky a aj keď tam pribehli ďalší dvaja hráči, tak Brazílčan prudko vystrelil za pomoci teču iba tesne vedľa.
     
    43
    Real Sociedad San Sebastian sa síce často nachádza na súperovej polovici, určite viac, ako domáci na tej protivníkovej, ale pohľad na skóre jasne ukazuje, kde je najväčší rozdiel.
     
    44
    Nedorozumenie na pravom krídle hráčom hostí odoberá loptu, k nej sa vďaka autu zadarmo dostali hráči Villarrealu.
     
    45
    Držanie lopty: 48% – 52%
     
    45+0
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Až päť gólov ponúkol prvý polčas, z toho štyrikrát sa vlnila sieť za Toňom. V dvadsiatej minúte to bolo už 3:0! Villarreal si tak jasne kráča za tromi bodmi. Druhý polčas sa začne približne o 21:45.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Tvrdý súboj pri postrannej čiare. Odriozola nabral rýchlosť, ale čistým sklzom cez loptu ho zastavil Jaume Costa. Obaja sa však zrazili, a tak potrebujú ošetrenie. zdá sa, že sú v poriadku, preto prišlo aj priateľské podanie rúk.
     
    48
    Odriozola už znova v akcii, jeho dobrý center do veľkého vápna však obrana domácich pred Willianom Josém poslala na roh, ktorý Villarreal odvrátil.
     
    49
    Pokus o rýchlu kontru nevyšiel, už vo vlastnej šestnástke sklzom posunul loptu na Toňa Navas a brankár hostí odkopol.
     
    50
    Villarreal držal loptu v strede poľa, pas od Maria Gaspara však nebol presný, a tak sa k nej dostali hráči súpera.
     
    51
    Mikel Oyarzabal sa síce po pase Iňiga Martíneza dostal k hlavičke, lenže loptu nedokázal nasmerovať na bránu, čiže šanca z toho nebola.
     
    52
    Bonera posielal prihrávku cez otvorený stred ihriska na Baccu, no tá bola poriadne nepresná, takže sa k nej poľahky dostali hostia.
     
    53
    Real Sociedad San Sebastian to skúsil po pravom krídle, kde sa veľa zaujímavé neudialo. Prišiel len dosť nepresný center.
     
    54
    Willian José síce prehral hlavičkový súboj v šestnástke, no lopta sa dostala na jej hranicu, odkiaľ z voleja pálil Xabi Prieto, Asenjo proti tomuto pokusu dokázal zasiahnuť.
     
    55
    Samu Castillejo krásnou finesou dostal loptu cez dvoch hráčov súpera na rozbehnutého spoluhráča, toho okamžite zastavil stopér Diego Llorente.
     
    57
    Zubeldia poslal pred veľké vápno súpera peknú kolmicu,ktorú skrotil Xabi Prieto, obišiel súpera, ale prihrávkou do druhej vlny spoluhráčov nenašiel.
     
    58
    Real Sociedad San Sebastian dal gól!
    Domáci dlho nevedeli dostať loptu spred svojej šestnástky, čo využil na prudké zakončenie po trávniku ľavačkou WILLIAN JOSÉ. Brazílčanov pokus zastavila až sieť.
    58. Willian José (RSC) - 4:2
     
    59
    Hostia znižujú na rozdiel dvoch presných zásahov, stále je to však dosť na to, aby mohli Baskičania odchádzať s čo i len bodom.
     
    60
    Diego Llorente sa zrazil v hlavičkovom súboji s Baccom, obaja hráči ostávajú na zemi otrasení, pretože sa trafili hlavami.
     
    61
    Po ošetrení sa obranca hostí aj útočník domácich vracajú späť do hry, sú v poriadku a môžu pokračovať.
     
    62
    Xabi Prieto dlho vymýšľal vedľa šestnástky súpera čo urobí, až loptu poslal smerom dozadu na svojich spoluhráčov.
     
    63
    Zaujímavý technický pokus vyslal Zubeldia, jeho zakončenie okolo obrancov mierilo necelý meter vedľa brány Sergia Asenja.
     
    64
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Adnan Januzaj, prichádza Sergio Canales.
     
    65
    Samu Castillejo dostal loptu do šestnástky súpera z krídla, prudký center hostia veľmi rýchlo vyprevadili zo svojho pokutového územia.
     
    66
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Carlos Bacca, prichádza Denis Čeryšev.
     
    67
    Rohový kop Realu Sociedad nepriniesol vôbec nič, Villarreal loptu odkopol, ale Enes Unal sa do protiútoku nedostal.
     
    68
    Real Sociedad San Sebastian dlho kombinoval vedľa pokutového územia súpera, z čoho vyplynul center Canalesa, ktorý nebol zakončený.
     
    69
    Enes Unal sa chcel dostať k dlhému nákopu, čo by mohlo znamenať samostatný nájazd, avšak včas loptu pred ním odohral Raúl Navas.
     
    70
    Dvadsať minút do konca zápasu. Mikel Oyarzabal na prvej tyči zakončoval z voleja center sprava, nebol vôbec presný.
     
    71
    Enes Unal sa mohol postarať už o piaty gól za brankárom súpera, avšak po tom, ako si zasekol Odriozolu, jeho dobrú strelu pod brvno vytiahol nad Toňo.
     
    72
    Villarreal rozohral na krátko. S centrom dlho otáľal Samu Castillejo a keď ho poslal, tak hostia odvrátili loptu až k brankárovi Asenjovi.
     
    73
    Real Sociedad San Sebastian získal priamy kop na krídle, centrovať pred bránu Sergia Asenja tak bude môcť Asier Illaramendi.
     
    74
    Center odchovanca baskického tímu síce Willian José poslal smerom na bránu, ale skôr to vyzeralo tak, že lopta sa iba odrazila do rukavíc gólmana Asenja.
     
    75
    Už len pätnásť minút má Real Sociedad San Sebastian na to aby, sa pokúsil o malý zázrak a skúsil z El Madrigal uchmatnúť aspoň bodík.
     
    75
    Žltú kartu dostáva Raúl Navas (Real Sociedad San Sebastian).
     
    76
    Enes Unal rozohral priamy kop z veľmi dobrej pozície spred veľkým vápnom súpera. Technickú strelu nasmeroval tesne vedľa vzdialenejšej žrdi.
     
    77
    Sergio Canales sa tak dlho predieral k veľkému vápnu, až sa dostal k strele iba do pred sebou postavených hráčov Villarrealu.
     
    78
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Igor Zubeldia, prichádza Jon Guridi.
     
    79
    Ďalší priamy kop pre Real Sociedad San Sebastian. Illaramendi však centrom nenašiel nikoho, po následnej strele nemal Asenjo žiadny problém.
     
    81
    Séria priamych kopov v prospechu hostí pokračuje, ale pokračujú aj neúspešné pasy Illaramendiho, ktoré neprinášajú nič.
     
    82
    Žltú kartu dostáva Jaume Costa (Villarreal CF).
     
    83
    Tentoraz si priamy kop pre zmenu zobral na starosť Canales a poslal dobrý prudký center smerom do brány. Villarreal loptu síce odvrátil, ale už to bolo nebezpečnejšie.
     
    84
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Enes Ünal, prichádza Roberto Soriano.
     
    85
    Sergio Canales si veľmi dlho pripravoval pozíciu na priamu strelu, až to spoza šestnástky aj skúsil, ale nepodarilo sa mu trafiť medzi tri žrde. Jeho volej mieril vedľa.
     
    86
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Xabi Prieto, prichádza Imanol Agirretxe.
     
    87
    Real Sociedad San Sebastian sa aj naďalej sympaticky snaží útočiť, veď dva góly sa ešte do konca zápasu teoreticky dať dajú, ale pri pozornej defenzíve domácich to asi nepôjde.
     
    88
    Willian José vyslal po pase od Odriozolu akrobatické zakončenie, jeho pokus zakončil loptu cez hlavu skončil vysoko nad bránou súpera.
     
    90
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Samuel Castillejo, prichádza Roger Martínez.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    90+2
    Villarreal drží loptu v strede poľa a kontroluje hru na polovici ihriska. Real Sociedad sa aktuálne nemá ako dostať na útočnú polku.
     
    90+3
    Mikel Oyarzabal dostal loptu do šestnástky súpera, zoči-voči Asenjovi mal veľkú šancu na zníženie, ale bol aj z uhlu, a tak trafil gólmana Villarrealu.
     
    90+4
    Villarreal dostal loptu na útočnú polovicu, kde sa snažil Cheryshev naťahovať čas, no zastavil ho ofsajd.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Až šesť gólov priniesol posledný dnešný zápas La Ligy. V prvom polčase ich padlo päť a dokopy sa až o štyri postaral domáci Villarreal CF, ktorý tak porazil Real Sociedad San Sebastian 4:2.
     
    Ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc. (22:36:54)

    Matej Kubove

    Góly: 5. V. Ruiz, 17. Fornals, 20. Bacca, 34. Castillejo – 24. D. Llorente, 58. José

    Karty:   82. J. Costa (VLR) – 75. Navas (RSC)


    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar (C), Bonera, V. Ruiz, J. Costa – Hernández – Castillejo (90. R. Martínez), Trigueros, Fornals – Ünal (84. R. Soriano), Bacca (66. Čeryšev).
    Náhradníci: Barbosa – Čeryšev, R. Soriano, Antonio Rukavina, R. Martínez, Francisco Torres, Chuca.

    Real Sociedad San Sebastian: Toño – Odriozola Arzallus, D. Llorente, Navas, I. Martínez – Zubeldia (78. Guridi), Illarramendi – Prieto (C) (86. Agirretxe), Oyarzabal, Januzaj (64. Canales) – José.
    Náhradníci: Rulli – Juanmi, Agirretxe, A. Elustondo, de la Bella, Canales, Guridi.