La Coruña – Levante 2:2 (kon.) | Valencia – Real Madrid 1:4 (kon.) | Malaga – Girona 0:0 (kon.)
Villarreal – Sociedad 4:2 (kon.)
koniec
Valencia CF
1:4 (0:2)
Real Madrid
Sobota 27.01.2018, 16:15Španielska LaLiga • 21. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:15.
     
    Valencia CF

    Trinásť kôl Valencia nepoznala trpkosť prehry, v následných štyroch ale "netopiere" prehrali až trikrát a to postupne s Getafe, Eibarom a Villarrealom. Tréner Marcelino však svoj tím dal znova dokopy a aj preto prišli výhry nad Gironou a La Coruňou, lenže v poslednom kole prehrala na pôde posledného Las Palmas. To znamená, že tím z východu krajiny sa drží so ziskom 40 bodov na treťom mieste. Na druhé Atlético stráca body tri, pred štvrtým Realom má náskok piatich. Najlepším strelcom vo všetkých súťažiach je Rodrigo, strelil tucet gólov. Zaza a Mina ich majú desať. V januári do tímu z Arsenalu natrvalo pribudol záložník Francis Coquelin, z Atlética zas hosťuje Luciano Vietto. Opačným smerom sa porúčali Fabián Orellana, Robert Ibañez a Rafal Mir.

    Real Madrid CF

    Kráľovský veľkoklub sa nenachádza v ideálnom rozpoložení, veď Toni Kroos priznal, že cieľom tímu v tejto sezóne je po novom kvalifikovať sa do Ligy majstrov. Navyše, na celok z hlavného mesta sa zospodu okrem celkov ako Villarreal či Sevilla tlačia aj také tímy ako Getafe, Girona, Betis alebo Eibar! Real Madrid z posledných štyroch ligových zápasov získal iba štyri body a to za remízu 2:2 na pôde Celty Vigo a domácu výhru 7:1 nad La Coruňou. Okrem toho prehral dva domáce stretnutia. Ešte pred Vianocami s Barcelonou 0:3 a naposledy v La Lige proti Villarrealu 0:1. Posledné víťazstvo sa tak datuje až do 9.12., kedy prišlo v pomere 5:0 nad Sevillou. Zinedine Zidane musí začať so svojím mužstvom vyhrávať, inak to môže mať veľmi rýchlo spočítané. Navyše, "Biely balet" po prehre v Copa del Rey proti Leganés 1:2 vypadol z kráľovského pohára. Aktuálne je Real v súťaži štvrtý. Má 35 bodov, no o zápas menej. Najlepšími strelcami klubu v lige je dvojica Cristiano Ronaldo a Gareth Bale, obaja dali po šesť gólov.
     
    Úvodné zostavy:

    Valencia CF: Neto – Montoya, Garay, Coquelin, Lato – Guedes, Parejo, Kondogbia, Gayá – S. Mina, Rodrigo.
    Náhradníci: Doménech – Nemanja Maksimović, Vietto, Zaza, Pereira, Soler, Vidal.

    Real Madrid CF: Navas – Carvajal, Varane, Nacho Fernández, Marcelo – Modrić, Casemiro, Kroos – Bale, Benzema, Ronaldo.
    Náhradníci: Casilla – Hernández, L. Vázquez, M. Llorente, Asensio, Mayoral, Kovačić..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Valencia sa drží od začiatku zápasu na lopte, ale všetko to je na polovici domáceho celku, takže zápas začína dosť opatrne.
     
    2
    Real Madrid sa snaží prebrať iniciatívu v stretnutí, ale stále sa ani jeden tím nedostal bližšie k šestnástke súpera.
     
    3
    Real Madrid dnes nastúpil v modrých dresoch a práve táto farba sa aktuálne snaží kombinovať v strede ihriska. Valencia aktuálne len napáda.
     
    4
    Marcelo zachytil prenesenie hry na ľavú stranu a loptu posunul na Ronalda. Okamžite sa na Portugalčana z tribún zniesla vlna bučania.
     
    5
    Cristiano Ronaldo sa na krídle nedostal k centru ani prihrávke a zároveň bol poslaný na zem. Na rovné nohy sa dvíhal veľmi ťažko.
     
    6
    Zrazený center pred bránu hostí išiel na Navasa, avšak najskôr loptu pred ním zobral Nacho aj napriek tomu, že Kostaričan si zakričal a následne to zopakoval aj Varane. Dve nedorozumenia v komunikácii.
     
    7
    Dlhý pas za obranu domácich do šestnástky Valencie pred Ronaldom odvrátil Neto pred seba, ale zrušil pri tom spoluhráča Garaya. Vzápätí strieľal v obrovskej šanci zoči-voči Brazílčanovi Bale, ale gólman Valencie uspel.
    7. Ezequiel Garay (VAL), Neto (VAL), Gareth Bale (REA)
     
    8
    Neto aj Garay sú poriadne otrasení po tomto súboji a hra je tak na nejaký čas prerušená, pretože obaja Juhoameričania potrebujú ošetrenie.
     
    9
    V hre sa už pokračuje. Real Madrid športovo vrátil loptu súperovi, pretože ten ju zakopol za postrannú čiaru.
     
    10
    Domáci hráči prešli pred veľké vápno súpera, odkiaľ prudko strieľal Rodrigo, avšak pokus odchovanca Realu Madrid mieril tesne nad bránu.
     
    11
    Marcelo zľava centroval dosť nepresne, hostia sa k lopte aj tak dostali a kombinujú s ňou v okolí veľkého vápna "netopierov".
     
    12
    Naďalej pokračuje hra na polovici domáceho celku, no Real sa nevie dostať cez veľmi dobre sformovanú defenzívu protivníka do vápna.
     
    13
    Dobre postavený Varane dostal loptu odkopom za autovú čiaru, pretože Santi Mina sa už rozbiehal za francúzskeho obrancu madridského tímu.
     
    15
    Cristiano Ronaldo sa dostal do veľkého vápna súpera, kde bol sklzom poslaný na zem. Ezequiel Garay tak zariadil penaltu pre svoj bývalý klub.
     
    16
    Real Madrid dal gól!
    CRISTIANO RONALDO penaltu bez problémov premenil, pretože brankár Neto padol na opačnú stranu, ako Portugalčan zamieril.
    16. Martín Montoya (VAL), Cristiano Ronaldo (REA) - 0:1
    16. Cristiano Ronaldo (REA) - 0:1
     
    17
    Valencia chcela odpovedať akciou po krídle, Carvajal ju zastavil tak, že dokonca bude môcť práve tento krajný obranca vhadzovať.
     
    18
    Gareth Bale poslal pekný center na zadnú tyč, kde bol Ronaldo. Ten si chcel ešte loptu potiahnuť do lepšej pozície, ale fauloval.
     
    19
    Presing hráčov Realu Madrid viedol k zisku lopty, o čo sa však postaral až obranca Nacho Fernández na poliacej čiare.
     
    20
    Dvadsať minút je za nami a Real Madrid vzhľadom na svoju súčasnú situáciu prekvapivo vyhráva vďaka penalte Ronalda.
     
    21
    Rodrigo strieľal síce z dobrej pozície v šestnástke, ale iba do prvého hráča súpera. Vzápätí dorážať nedokázal Parejo.
     
    22
    Dani Parejo sa previnil faulom, pretože musel nejako zastaviť rodiacu sa kontru súpera, a tak to skúsil nedovolene.
     
    23
    Rodrigo sa rozbehol smerom dopredu, avšak Modrič ho zozadu prepadol a loptu mu na hranici faulu zobral, ten sa nepíska.
     
    24
    Kondogbia si veľmi dlho kľučkami hľadal pozíciu na strelu pred šestnástkou, až poslal nádherný projektil smerom k žrdi, ale ešte krajšie dokázal zakročiť Keylor Navas.
     
    25
    Po kontre Realu Madrid z rohu veľkého vápna strieľal Cristiano Ronaldo, Garay jeho pokus zrazil pred Netom na rohový kop.
    25. Geoffrey Kondogbia (VAL)
     
    26
    Len druhý roh v zápase a prvý pre Real Madrid síce Kroos kopol na Varaneho, avšak predtým fauloval Ronaldo, ktorý bol dlho držaný za dres.
     
    27
    Dani Parejo sa na krídle zbavil Carvajala a dostal sa k centru, jeho pokus ale pred Minom zachytil Keylor Navas.
     
    28
    Parejo našiel centrom pred bránou Realu Madrid Kondogbiu, ten zakončoval hlavou, priestor brány sa mu trafiť nepodarilo.
     
    30
    Real Madrid kombináciou v strede poľa chce upokojiť stále viac útočiaceho súpera, pretože Valencia v posledných minútach cíti šancu.
     
    31
    Marcelo uvoľnil na krídlo Balea, ten cez Montoyu získal rohový kop. Toni Kroos centrom našiel iba rukavice Neta.
     
    32
    Lato a Gaya zakombinovali na ľavej strane ihriska, odkiaľ však prišiel veľmi nepresný center vysoko nad bránu súpera.
     
    33
    Valencia získava rohový kop, pričinil sa o to hlavne Kondogbia, ktorého je dnes poriadne vidieť. Pas na zadnú tyč Garay vrátil pred bránu, kde mal stopercentnú možnosť spomínaný Francúz, no loptu netrafil dobre. Gól by aj tak netrafil, pretože stopér Valencie vracal loptu spoza čiary.
     
    34
    Mestalla sa hnevá na hlavného arbitra, že nedal Marcelovi žltú kartu po tom, ako kapitán Realu prerušil kontru faulu, Brazílčan sa čuduje, prečo sa pískalo.
    34. Ezequiel Garay (VAL), Keylor Navas (REA)
     
    35
    Center na zadnú tyč pred bránu Realu hľadal Santiho Minu, pred ním loptu odpratal do bezpečia Varane a navyše bol aj faulovaný.
     
    36
    Ofenzívny faul domácich končí snahu rozvinúť útočnú akciu, k lopte sa prakticky zadarmo dostal Real Madrid.
     
    37
    Druhá penalta pre Real Madrid! Karim Benzema bol v hlavičkovom súboji faulovaný Montoyom, čo sa domácim vôbec nepáči a tento zákrok bol naozaj diskutabilný.
    37. Martín Montoya (VAL), Karim Benzema (REA)
     
    38
    Real Madrid dal gól!
    CRISTIANO RONALDO premieňa aj druhú nariadenú penaltu. Tentoraz loptu napálil prudko k pravej žrdi z pohľadu Neta, ktorý spadol na rovnakú stranu, ale nedokázal zasiahnuť.
    38. Cristiano Ronaldo (REA) - 0:2
     
    39
    Cristiano Ronaldo sa na krídle prebíjal k lopte, pomohol si faulom proti Montoyovi, čo sa Portugalčanovi vôbec nepáči.
     
    40
    Cristiano Ronaldo zakončoval tiahlou strelou spoza veľkého vápna, priestor troch žrdí sa mu trafiť nepodarilo.
     
    41
    Coquelin zvládol hlavičkový súboj s Cristianom Ronaldo, Valencia tak môže prejsť dopredu po ľavej strane ihriska.
     
    42
    Dani Parejo spadol do veľkom vápne Realu Madrid. Zdalo sa, že bol podkopnutý, avšak na veľkú nevôľu fanúšikov sa faul nepíska.
     
    43
    Nacho Fernández dokázal na krídle zastaviť rýchleho Guedesa, ktorému sklzom spadol pod nohy a loptu odkopol za autovú čiaru.
     
    44
    Santi Mina centrom našiel Rodriga pred bránou súpera, ten vo veľkej šanci zakončoval spred prázdnej svätyne Keylora Navasa nad.
    44. Rodrigo (VAL)
     
    45
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45+1
    Nacho v strede ihriska faulom zastavil rodiaci sa protiútok súpera, žlatá karta stále neprichádza.
    45+1. Gonçalo Guedes (VAL), Keylor Navas (REA)
     
    45+2
    Goncalo Guedes mohol zásahom do šatní znížiť, avšak z hranice šestnástky ho po jeho strele Navas vychytal. Hlavný rozhodca už nedovolil zahrať roh.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Zaujímavý prvý polčas je za nami. Real Madrid vyhráva o dva presné zásahy, ktoré zaznamenal Cristiano Ronaldo premenením dvojice pokutových kopov. Zatiaľ čo ten prvý bol jasný, druhý o niečo viac diskutabilnejší. Druhé dejstvo začne približne o 17:18.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Gonçalo Guedes, prichádza Carlos Soler.
     
    47
    Gareth Bale v snahe vyviesť loptu zo svojej polovice fauloval, Valencia tak pokračuje v kombinácii, ktorou polčas aj otvorila.
     
    48
    Cristiano Ronaldo bežal za dlhou loptou na hranicu veľkého vápna súpera, ale tam bol skôr Coquelin a prihrávkou na Neta všetko vyriešil.
     
    49
    Na strane Valencie sa začínajú rozcvičovať ďalší hráči, zatiaľ čo si Mina nabehol do šestnástky súpera na kolmicu, ale narazil do Casemira, doslova narazil, takže penaltu si pýtal márne.
     
    50
    Druhý polčas sa rozbieha pomerne dosť opatrne. Real Madrid vie, že vyhráva o dva góly, a tak sa jeho hráči nejako veľmi dopredu neženú.
     
    52
    Žltú kartu dostáva Gareth Bale (Real Madrid CF).
     
    53
    Nacho bol pri prihrávke za obranu prvý, ale následne loptu Keylor Navas odkopol za bránkovú čiaru. Po akcii domácich si Gaya faul nevypýtal.
     
    54
    Karim Benzema dostal loptu na hranicu veľkého vápna, potiahol si ju hlbšie do šestnástky, ale prudkou strelou trafil iba bočnú sieť.
    54. Karim Benzema (REA)
     
    55
    Prudká prihrávka z ľavej strany pred bránu Realu prešla až k vzdialenejšej žrdi, kde bol Rodrigo o dva kroky neskôr a preto nemohol zakončovať. Po ďalšom pase prišla hlavička Gayu do Navasa.
     
    56
    Valencia kombinuje na súperovej polovici, celá akcia je ale veľmi ďaleko od brány Keylora Navasa.
     
    57
    Cristiano Ronaldo si po jednom zo súbojov držal koleno, no pokračuje v hre aj keď kus kríva. Vyzerá to však tak, že bude v poriadku.
     
    58
    Po faule na Solera bola ponechaná výhoda, Santi Mina cez Casemira vybojoval iba rohový kop pre Valenciu.
     
    58
    Valencia dala gól!
    SANTI MINA ostal na chvíľu nestrážený v pokutovom území Realu Madrid, čo využil na presnú hlavičku. Domáci tak dramatizujú tento duel.
    58. Santiago Mina (VAL) - 1:2
     
    59
    Žltú kartu dostáva José Gayá (Valencia CF).
     
    60
    Na ihrisko museli prísť lekári hosťujúceho tímu, pretože Gaya veľmi nebezpečne dohral Varaneho, ktorý sa s problémami vracia späť na rovné nohy.
     
    61
    Zrazený center zľava poslal Martín Montoya na rohový kop pre Real Madrid.
     
    62
    Pas na hranicu malého vápna defenzíva Valencie odvrátila iba pred seba, kde na loptu v páde dočahoval Gareth Bale, ale poslal ju vedľa priestoru troch žrdí.
     
    63
    Soler centrom po zemi sprava objavil na hranici veľkého vápna, ktorého pravačka nasmerovala loptu vysoko nad bránu Keylora Navasa.
     
    64
    Žltú kartu dostáva Raphaël Varane (Real Madrid CF).
     
    65
    Po centri do veľkého vápna Realu Madrid lopta nebezpečne padla do pozícií, odkiaľ by sa dala ohroziť brána a preto ju Nacho radšej poslal na roh.
     
    66
    Keylor Navas musel vytiahnuť veľmi dobrý zákrok, pretože z hranice veľkého vápna ho preveril Rodrigo, ale Kostaričan nohou vykopol.
    66. Dani Parejo (VAL)
     
    67
    Santi Mina strieľal z uhlu krížnu strelu k vzdialenejšej žrdi, bránu minul a navyše bol v ofsajde.
     
    68
    Cristiano Ronaldo si nabehol na peknú prihrávku do malého vápna, vystrelil cez obrancu, ale Neto vytiahol dôležitý zákrok.
    68. Cristiano Ronaldo (REA)
     
    69
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Gareth Bale, prichádza Lucas Vázquez.
     
    70
    Casemiro terčom ostrejšieho zákroku v strede ihriska. Dvíhal sa s problémami, no bude v poriadku.
     
    71
    Žltú kartu dostáva Daniel Carvajal (Real Madrid CF).
     
    72
    Dani Parejo centroval pred bránu Keylora Navasa dosť nepresne, nakoľko nízky center poslal iba do miest, kde boli pripravení hráči súpera.
     
    73
    Postup Toniho Kroosa po ľavom krídle bol zastavený faulom, pretože nemeckého majstra sveta rukou na zem stiahol obranca súpera Montoya.
     
    74
    Rýchla kontra Valencie priniesla center Gayu zľava na hranicu veľkého vápna pre Minu, avšak strelec prvého gólu Valencie si loptu zle spracoval. Na druhej strane Benzema cez Montoyu roh nezískal, aj keď sa kopať mal.
     
    75
    Luka Modrič sa perfektne vrátil a získal loptu, avšak po jej vyvezení o ňu rýchlo prišiel, pretože nepresne prihrával.
     
    76
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Rodrigo, prichádza Simone Zaza.
     
    77
    Martín Montoya dostal loptu pred šestnástku súpera, kde sa podrážala, a tak prišiel hlavičkový súboj, kde Nacha fauloval práve bývalý obranca Barcelony.
     
    78
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Toni Lato, prichádza Andreas Pereira.
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Karim Benzema, prichádza Marco Asensio.
     
    79
    Garay niekoľko metrov pred vlastnou šestnástkou fauloval Cristiana Ronalda a práve tento hráč Realu bude zahrávať priamy kop, pretože je to dobrá pozícia na priami strelu.
     
    80
    Cristiano Ronaldo dal lopte dosť dobrú razanciu a prudko ju nasmeroval povedľa múru, avšak bránu prekopol o nejaký meter.
     
    81
    Pereira fauloval pri postrannej čiare Carvajala, následne si Coquelin nedovolene pomohol v súboji s Modričom.
     
    82
    Cristiano Ronaldo mohol zaknihovať hattrick po krásnom pase od Modriča do šestnástky, ale Portugalčan z hranice bieleho bodu poslal tečovanú strelu nad bránu.
     
    83
    Keylor Navas poslal dlhý pas do stredu poľa, kde Modrič hlavičkový súboj s Gayom prehral, bude to však aut pre Real Madrid.
     
    84
    Real Madrid dal gól!
    MARCELO strieľa nesmierne dôležitý gól a Mestalla stíchla! Brazílčan si loptu potiahol od postrannej čiary, narazil si s Asensiom a strelou k bližšej žrdi z mierneho uhlu strieľa krásny gól.
    84. Marcelo (REA) - 1:3
     
    85
    Andreas Pereira po príchode viac fauluje, ako hrá futbal, tentoraz si to odniesol nepríjemným kopancom Dani Carvajal.
     
    86
    Valencia má pred záverečnými minútami nesmierne ťažkú situáciu a aby získala z domáceho zápasu čo i len bod, tak bude musieť pripraviť taký menší zázrak.
     
    87
    Žltú kartu dostáva Dani Parejo (Valencia CF).
     
    88
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Luka Modrić, prichádza Mateo Kovačić.
     
    89
    Real Madrid sa snaží hlavne naťahovať čas a to mu v týchto chvíľach ide dosť dobre. Valencia sa nevie dostať pred bránu Navasa.
     
    89
    Real Madrid dal gól!
    TONI KROOS navyšuje vedenie Realu a definitívne rozhodne o tom, že tri body dnes poputujú do hlavného mesta, pretože Nemec poslal po prihrávke od Marcela a narážačke spred šestnástky krásnu technickú strelu k žrdi.
    89. Toni Kroos (REA) - 1:4
     
    90
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90+2
    Santi Mina sa cez Carvajala až do šestnástky nedostal, respektíve nedostal sa tam s loptou pri nohe, pretože obranca Realu mu ju zobral.
     
    90+3
    Cristiano Ronaldo mohol strieľať spoza šestnástky, avšak ešte prihrával a to robiť asi nemal, pretože Kovačiča nenašiel.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Real Madrid si veľmi dôležitým víťazstvom napravil chuť z prehry a vypadnutiu v Copa del Rey na úkor Leganés. Cristiano Ronaldo dal dva góly z penált, skórovali aj Marcelo a Toni Kroos a keďže zníženie Minu bolo málo, tak "Biely balet" na tretiu Valenciu po tomto kole stráca iba dva body. Ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa. (18:07:06)

    Matej Kubove

    Góly: 58. S. Mina – 16. Ronaldo (pen.), 38. Ronaldo (pen.), 84. Marcelo, 89. Kroos

    Karty:   59. Gayá (VAL), 87. Parejo (VAL) – 52. Bale (REA), 64. Varane (REA), 71. Carvajal (REA)


    Valencia CF: Neto – Montoya, Garay, Coquelin, Lato (78. Pereira) – Guedes (46. Soler), Parejo, Kondogbia, Gayá – S. Mina, Rodrigo (76. Zaza).
    Náhradníci: Doménech – Nemanja Maksimović, Vietto, Zaza, Pereira, Soler, Vidal.

    Real Madrid: Navas – Carvajal, Varane, Nacho Fernández, Marcelo – Modrić (88. Kovačić), Casemiro, Kroos – Bale (69. L. Vázquez), Benzema (78. Asensio), Ronaldo.
    Náhradníci: Casilla – Hernández, L. Vázquez, M. Llorente, Asensio, Mayoral, Kovačić.