Nitra – Trenčín 5:1 (kon.) | Žilina – Košice 3:2 (kon.) | B. Bystrica – Nové Zámky 8:1 (kon.)
Poprad – Zvolen 2:3 (0:1 po s.n.) | Lipt. Mikuláš – Detva 0:1 (kon.)
koniec
HK Nitra
5:1 (3:0, 2:1, 0:0)
HK DUKLA Trenčín
Sobota 30.12.2017, 16:00 • Nitra Arena, Nitra • Tipos Extraliga (SR) • 32. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Vážení fanúšikovia!

    Slovenská hokejová Tipsport liga má dnes na programe zápasy svojho 32. kola, ktoré je zároveň posledným hracím dňom v tomto kalendárnom roku. Spoločne sa bližšie pozrieme do Nitry, kde domáci v atraktívnom dueli privítajú od 16:00 vedúci tím tabuľky Duklu Trenčín.

    HK NITRA

    Nitrania plnia v tejto sezóne úlohu úradujuceho vicemajstra. V tej aktuálnej však za tými najlepšími momentálne zaostávajú, keď sa nachádzajú až na priebežnej 5. priečke. V doteraz odohratých 33 kolách nazbierali zatiaľ rovných 60 bodov a napríklad na tretiu Banskú Bystricu ich aktuálne strácajú až sedem. Corgoni sa v od úvodu tipsportligového ročníka nevyhli niekoľkým pomerne zbytočným zaváhaniam, ktoré ich stáli lepšie postavenie v tabuľke. Ich problém však rozhodne nie je v ofenzívem ktorá je so 118 nastrieľanými gólmi druhou najkvalitnejšou v celej súťaži. Lídrami tímovej produktivity Nitranov sú Michal Krištof s Matejom Paulovičom. Prvý menovaný je s 39 kanadskými bodmi za 10 gólov a 29 asistencií dokonca na čele produktivity Tipsport ligy. Paulovič nazbieral o šesť bodov menej a patrí mu tretia priečka. Zverenci trénerskeho dua Andrej Kmeč-Antonín Stavjaňa sa však pomerne výrazne trápia v defenzíve. Doposiaľ inkasovali už 95-krát a v tomto smere je na tom lepšia napríklad aj barážové priečky okupujúci Liptovský Mikuláš. V závere kalendárneho roka majú Corgoni formu ako na hojdačke, keď z posledných piatich zápasov trikrát vyhrali a dvakrát prehrali. Na Štefana sa navyše poriadne vytrápili s nováčikom z Nitry, keď prehrávali už 0:3, no v záverečnej tretine sa im podarilo otočiť na konečných 5:4.

    HK DUKLA TRENČÍN

    Trenčania prežívajú fantastickú sezónu. Po dlhých rokoch sa pod Hradom Matúša Čáka bavia hokejom, keď v podstate od začiatku súťaže vedú celý tipsportligový pelotón z čela tabuľky. Z 33 zápasov odišli len šesťkrát bez zisku aspoň bodu a dohromady nazbierali zatiaľ 73 bodov. Vojaci sú síce na prvej priečke, no v posledných stretnutiach tak trochu doplácajú na mierny pokles tej skvelej formy zo začiatku sezóny a navyše, zozadu im na chrbát dýcha rozbehnutý Zvolen. Zverenci trénera Petra Oremusa sa však stále môžu pochváliť suverénne najlepšou defenzívou spomedzi všetkých mužstiev Tipsportligy, keď inkasovali len 60 gólov. Na druhej strane, 101 strelených gólov, to je až piata najproduktívnejšia ofenzíva. Lídrami tímu v tomto smere sú skúsení Peter Ölvecký s Brankom Radivojevičom, ktorí nazbierali 29, respektíve 28 kanadských bodov. Trenčania stratili v posledných piatich kolách šesť bodov, keď nezvládli dva duely v rade – doma proti Popradu ani neskórovali a v Banskej Bystrici im zápas po vyrovnanom priebehu ušiel v poslednej päťminútovke.

    V Nitre nás dnes čaká rozhodne mimoriadne zaujímavý duel. A to aj napriek tomu, že oba tímy výrazne trápia zranenia dôležitých hráčov. Nitranom chýba napríklad vážnejšie zranený Tomáš Mikuš, otázny je aj štart ďalšej ofenzívnej opory Michala Krištofa, ktorý nehral ani proti Detve. Trenčania sa zase budú musieť zaobísť napríklad bez Tomáša Starostu, do zostavy by sa však mal vrátiť Peter Ölvecký. Pre tieto mužstvá to bude v aktuálnej sezóne už štvrté vzájomné stretnutie. Zaujímavosťou je, že v tých prvých troch sa ani raz z víťazstva netešilo domáce mužstvo. Nitrania uspeli dvakrát pod Hradom Matúša Čáka, Trenčania zasa zvíťazili v doposiaľ jedinom meraní síl v Nitre.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Nitra: Lawson (Laco) – Mezei, Rais, Paulovič, Krištof, Macík – Ordzovenský, Milam, Blackwater, Slovák, Kovacs – Rýgl, Versteeg, Rzavský, J. Ručkay, Csányi – Mir. Pupák, Mich. Pupák, H. Ručkay, Šille, Fominykh

    Dukla Trenčín: Valent (Hiadlovský) – Frühauf, Pač, Varga, Pardavý jr., Radivojevič – Cebák, Holenda, Bezúch, Bulík, Sojčík – Bohunický, Ďurkech, Kukuča, Dlouhý, Mikula – Themár, Gašparovič, Švec, Špankovič

    Rozhodca: Jozef Kubuš, Vladimír Fridirch – Tomáš Gegáň, Roman Výleta.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:26
    No tak zápas nám začína poriadne zaujímavo. Veľkú chybu v rozohrávke spravil Peter Frühauf, ktorý poslal puk len na hokejku Mateja Pauloviča. Ten nastreľoval puk na bránu Michala Valenta, kde ho však nedokázal správne nasmerovať Radoslav Macík.
     
    01:23
    Michal Valent musel riešiť ďalšiu veľkú príležitosť domácich, keď tentokrát čelil náporu Judda Blackwatera, Mareka Slováka aj Justina Kovacsa. Predtým ešte Nathan Lawson čelil dvom streleckým pokusom Juraja Bezúcha.
     
    02:34
    Trenčania si zahrajú prvú presilovú hru zápasu, keď si na trestnú lavicu musí ísť za nebezpečný krosček sadnúť Jakub Ručkay.
     
    03:13
    Hostia sa dokázali usadiť v útočnom pásme, Branko Radivojevič poslal puk na pravú stranu, strelu Matúša Holendu chcel ešte tečovať Ján Pardavý.
     
    04:25
    Nitranom sa konečne podarilo vyhodiť puk spred Nathana Lawsona a nielen to. Michal Valent musel riešiť zaujímavý strelecký pokus po ľavom krídle rozbehnutého Judda Blackwatera.
     
    05:08
    Corgoni sa ubránili prvému oslabeniu v zápase, Matej Paulovič zaviezol puk do útočného pásma, kde ho ponúkol na modrú čiaru obrancovi Martinovi Rýglovi, Michal Valent jeho pokus vyrazil.
     
    05:46
    Tentokrát hosťom podkúril nitriansky prvý útok, keď si ďalšiu strelu pripisuje Marek Slovák, Michal Valent znova bez prerušenia hry zasahuje a dopredu môžu vyraziť hráči Dukly.
     
    06:50
    Tak teraz sa hra presúva z jednej strany na druhú, hráme pomerne dlho bez prerušenia. Niekoľko zákrokov si pripísali brankári na oboch stranách. Zápas má skutočne vysoké tempo.
     
    07:55
    Matej Paulovič poslal puk spoza bránky až na obrancu Matúša Raisa, ten ho však už nedokázal ponúknuť na teč niektorému zo svojich spoluhráčov.
     
    08:44
    Ondrej Mikula ťahal akciu hostí po ľavom krídle, pravdepodobne Radek Dlohý však bol rýchlejší ako jeho spoluhráč s pukom, a tak sa píska postavenie mimo hry v podaní Trenčanov.
     
    09:06
    Peter Sojčík šikovne vypichol puk jednému z nitrianskych obrancov, následne však bola jehoprihrávka na Tomáša Bulíka zrazená na ochrannú sieť.
     
    09:32
    Daniel Rzavský vysunul do protiútoku Jakuba Ručkaya, ktorý sa šikovne vyhol Brankovi Radivojevičovi, MIchal Valent však predviedol reflexívny zákrok pravým betónom.
     
    10:26
    Nádhernú individuálnu akciu teraz predviedol Matej Paulovič, keď skvelým spôsobom doslova vycvičil Mareka Pača a pokúsil sa zasunúť puk k bližšej žrdke, kde však bol pripravený Michal Valent.
     
    11:30
    Dukla sa dokázala usadiť v útočnom pásme, avšak tam najskôr prišlo k nepresnímu pokusu z hokejky Tomáša Bulíka, Juraj Bezúch následne puk pri mantineli stratil.
     
    11:36
    Miroslav Pupák zbytočne podkúril svojmu tímu, keď zaváhal pri rozohrávke a puk mu zobral Ondrej Mikula, našťastie pre domácich bol až príliš blízko pri Nathanovi Lawsonovi.
     
    12:55
    Matej Paulovič hrá dnes opäť vo veľkej pohode a po ďalšej súhre s Michalom Krištofom znova ohrozil Michala Valenta v bránke trenčianskej Dukly.
     
    13:43
    Marek Slovák sa dravým prienikom cez trojicu súperov dostal až do útočného pásma, prihrával doľava na Judda Blackwatera, ktorý však v týchto miestach chýbal.
     
    14:33
    Michal Pupák poslal puk medzi dvojicu Trenčanov na Henriicha Ručkaya,. ktorého v poslednej chvíli do samostatného úniku nepustil Matúš Holenda.
     
    14:55
    Nitrania si nerozumeli v rozohrávke, a tak sa vhadzovalo pred Lawsonom. Trenčanom sa podarilo vyhrať buly, Jakub Gašparovič poslal puk dozadu na Mareka Pača, ktorého strela však bola zblokovaná.
     
    15:55
    Na obidvoch stranách sme v týchto momentoch videli nevydarené založenia rýchlych protiútokov, obrany zatiaľ pracujú celkom slušne.
     
    16:15
    Nitra dala gól!
    Prvý nitriansky útok v tejto chvíli ukázal, že sa už vidí snáď aj naslepo. Matej Paulovič skvelým spôsobom zareagoval na odrazený puk od zadného mantinelu a krásnou zadovkou našiel MICHALA KRIŠTOFA, ktorý už nemal problém prestreliť Michala Valenta. Asistencie: Paulovič, Rais.
     
    17:10
    Nitrania budú mať navyše ideálnu príležitosť odskočiť na rozdiel dvoch gólov, keď sa vo vlastnom obrannom pásme previnil nebezpečnou hrou vysokou hokejkou obranca Juraj Cebák.
     
    17:55
    Matej Paulovič nakopol motory, prenikol do útočného pásma a takmer z hranice bránkovej čiary naservíroval puk Marekovi Slovákovi, ten triafa len pripraveného Michala Valenta!
     
    18:23
    Nitra dala gól!
    Nitrania sa museli znova vracať do útočného pásma, čo jednoduchým spôsobom vyriešil Jameson Milam, ktorý napálil puk na Valenta, ten ho vyrazil len pred seba, kde sa najlepšie zorientoval JUSTIN KOVACS. Asistencia: Milam.
     
    19:45
    Nitra dala gól!
    No tak defenzíva Trenčanov v závere prvej tretiny doslova horí. Obrancom vojakov chýba dôraz v predbránkovom priestore, navyše niekoľko nie príliš istých zákrokov predviedol už aj Michal Valent. Gólman Dukly znova vyrazil nastrelený puk len pred seba, čo na ďalšiu úspešnú dorážku využil MICHAL KRIŠTOF. Asistencie: Paulovič, Rais.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina stretnutia medzi HK Nitra a Duklou Trenčín priniesla pomerne neočakávaný priebeh. Obe mužstvá začali veľmi aktívne, akcie sa striedali na oboch stranách, no na úvodný gól sme museli čakať až do 17. minúty,. keď sa po prvý raz do čierneho trafil Michal Krištof. O dve minúty neskôr Justin Kovacs navýšil vedenie Corgoňov, no a na priebežných 3:0 v prospech domáceho tímu upravil svojim druhým gólom v zápase Michal Krištof len 15 sekúnd pred prvou sirénou. Ak chce dnes líder tabuľky v Nitre získať aspoň bod, v nasledujúcich dvoch tretinách bude musieť poriadne pridať. V záverečných 40 minútach sa tak máme rozhodne na čo tešiť.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:13
    Kuriózny moment na úvod druhej tretiny, keď musel svoj reflex predviesť aj Antonín Stavjaňa, ktorý zachytil do pravej ruky puk letiaci zo stredného pásma na lavičku Nitry.
     
    20:47
    Justin Kovacs sa chcel po rýchlej kombinácii Nitranov pretlačiť cez Juraja Cebáka, ktorý mu dokázal zakončenie znepríjemniť, čím pomohol Michalovi Valentovi.
     
    21:05
    Nitrania podnikli ďalší útok po pravej strane, kde si však Jakub Ručkay pri prechode do útočného pásma nerozumel so svojimi spoluhráčmi, a tak je z toho postavenie mimo hry.
     
    21:41
    Adam Špankovič pálil z hranice ľavého kruhu na vhadzovanie, bránku netrafil, Jozef Švec už na odrazený puk zareagovať nedokázal. Nathan Lawson si tak vydýchol.
     
    22:05
    Na opačnej strane sa do zakončenia natlačil Matej Paulovič, ktorý však bránku Michala Valenta tentokrát netrafil a musí sa rýchlo vracať do defenzívy.
     
    22:37
    Rozhodcovia teraz vykazujú hru do stredného pásma, keď sa im nepáčil dôraz Branka Radivojeviča na bránkovisku, v ktorom stojí Nathan Lawson.
     
    23:10
    Marek Slovák dokázal so svojimi spoluhráčmi vyvinúť veľký tlak na obranu Trenčanov, Matúš Holenda to musel všetko vyriešiť len zakázaným uvoľnením.
     
    23:32
    Nitra dala gól!
    Tak a už je to o štyri góly. JAKUB RUČKAY si vypýtal prhihrávku od mantinelu na os ihriska, preštrikoval sa až pred Michala Valenta, ktorého napokon nadvakrát dokázal aj prekonať. Asistencia: Csányi.
     
    24:05
    Tlak v obrannom pásme Trenčanov si teraz dokonca dokázala vytvoriť aj štvrtá formácia Corgoňov, po niekoľkých nepresných streleckých pokusoch prišla nepresná prihrávka od Henricha Ručkaya na Daniila Fominykha.
     
    25:18
    Nitra dala gól!
    Tak kde teraz boli Trenčania, to snáď vedia len oni. Absolútne neobsadení členovia nitrianskeho druhého útoku si užili doslova luxusné množstvo voľného priestoru v útočnom pásme. Justin Kovacs zachytil puk na útočnej modrej čiare, poslal krížnu prihrávku na Judda Blackwatera, ktorý ho ešte ako na zlatom podnose ponúkol MAREKOVI SLOVÁKOVI. Asistencie: Kovacs, Blackwater.
     
    25:18
    To, čo sa dalo očakávať, sa aj stáva realitou. Michalovi Valentovi zápas proti jeho bývalému tímu absolútne nevyšiel a už v úvode druhej tretiny prepúšťa miesto Tomášovi Hiadlovskému.
     
    26:19
    Trenčania poslali puk cez všetky čiary. Oveľa dôležitejšie veci sa však odohrávali pri striedačke Nitry, kde sa do seba pustili Daniel Rzavský s Brankom Radivojevičom, Rzavského prišiel pomstiť Kanaďan Mitch Versteeg. Rozhodcovia napokon túto situáciu vyriešili menšími trestami za hrubosť pre Versteega a Radivojeviča. Dve minúty budeme hrať so štyrmi hráčmi na oboch stranách.
     
    27:17
    Trenčanom sa v priebehu prvej minúty hry so štyrmi hráčmi na oboch stranách podarilo vyhodiť puk do bezpečia až dvakrát, no napokon sa do prvej príležitosti predsa len dostali Trenčania, keď nepresne pálil Henrich Ručkay.
     
    28:19
    Tak hru so štyrmi hráčmi na oboch stranách máme za sebou. Videli sme niekoľko zaujímavýchg akcií pred oboma bránkami, chýbala však nejaká väčšia príležitosť.
     
    29:35
    Trebnčania kombinovali v útočnom pásme, kde však Adam Themár nenašiel žiadneho zo svojich spoluhráčov, a tak si puk zobral na svoju hokejku Michal Pupák.
     
    30:07
    Radoslav Macík využil svoje fyzické parametre pri mantineli v útočnom pásme, vybojoval puk pre Branislava Mezeia. Skúsený obranca vypálil od modrej čiary, no zrazený puk skončil len na ochrannej sieti. Vhadzovať sa bude po pravici brankára Hiadlovského.
     
    30:22
    Tak na toto sa nepozerá vôbec dobre. Ondrej Mikula nabral rýchlosť po ľavom krídle, stíhal ho Matej Paulovič, ktorý ho v snahe odobrať puk nepríjemne zasiahol do nechráneného miesta. Trenčania si tak zahrajú v početnej prevahe.
     
    30:35
    Skvelý Nathan Lawson! Ten v posledných minútach nemal veľa práce, no tentokrát ukázal svoje veľké kvality, keď efektným zákrokom lapačkou zlikvidoval dorážku Jakuba Gašparoviča po zrazenej strele Juraja Bezúcha.
     
    31:12
    Dukla však teraz prepadla v útočnom pásme a mohla inkasovať dokonca aj v oslabení, keď sa do prečíslenia 2 na 1 dostala dvojica Marek Slovák-Judd Blackwater, Slovák v tejto situácii už trošku zbytočne hľadal svojho zámorského kolegu.
     
    32:23
    Nitrania ustála toto oslabenie bez inkasovaného gólu, naopak, mohli zavŕšiť poltucet strelených gólov v dnešnom dueli. V týchto chvíľach sa však predsa len Trenčania dokázali usadiť pred Nathanom Lawsonom.
     
    33:15
    Hostia sa dlho držali v útočnom pásme, potom však prišla nepresnosť z hokejky Matúša Holendu a o pár sekúd skončil dokonca puk len na striedačke Dukly. Hra je prerušená, vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    33:30
    Trenčín dal gól!
    Trenčanom dnešný zápas príliš nevychádza, no teraz predviedol štvrtý útok skutočne krásnu kombináciu. Jozef Švec prenikol po pravom krídle a krásnou prihrávkou na stred ihriska ponúkol puk ADAMOVI ŠPANKOVIČOVI, ktorý sa dokázal pretlačiť cez vracajúceho sa Ordzovenského. Asistencie: Švec, Gašparovič.
     
    33:45
    Len pár sekúnd po vhadzovaní si mohli Nitrania vziať späť päťgólové vedenie, Tomášľ Hiadlovský však dokázal vykopnúť betón proti príklepu Mareka Slováka.
     
    35:15
    Trenčanov predsa len strelený gól trochu osmelil a v posledných sekundách donútili Nathana Lawsona k niekoľkým zákrokom, ktorými mu však len vylepšili štatistiky.
     
    36:15
    Dukla niekoľkokrát nedokázala dostať puk cez stredné pásmo, čo napokon vyústilo do protiútoku domácich. Daniel Rzavský vyzval na zakončenie Timoteja Šilleho, Tomáš Hiadlovský nadvakrát zasahuje.
     
    36:24
    Peter Ordzovenský nahodil puk do útočného pásma ešte z vlastnej polovice, Hiadlovský ho radšej pred rozbehnutým Marekom Slovákom prikryl.
     
    36:40
    Justin Kovacs prešiel okolo trenčianskeho obrancu, spoza bránky naservíroval puk Marekovi Slovákovi, ktorý bránku Tomáša Hiadlovského tentokrát tesne minul!
     
    37:25
    Tak ako záver prvej, aj posledné minúty druhej tretiny patria domácim hokejistom a Tomáš Hiadlovský musel pred dobiedzajúcimi Nitranmi prikryť ďalší puk.
     
    37:55
    Michal Krištof pálil z ľavej strany, hetriku sa však dnes zatiaľ nedočkal. Tomáš Hiadlovský si mohol vydýchnuť, puk končí na zadnom mantineli.
     
    38:49
    Radoslav Macík sa rozbehol s pukom po osi ihriska a aj keď napokon nezakončil, získal pre svoj tím aspoň útočné pásmo, keď dohral akciu pred Hiadlovským.
     
    39:55
    Judd Blackwater unikal po pravej strane, pri strele spoza obrancu však puk minul, napokon z toho bolo zakončenie Justina Kovacsa, proti ktorému úspešne zasiahol Tomáš Hiadlovský.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina priniesla pravdepodobne definitívne rozhodnutie o víťazstve domácich Nitranov, ktorí vďaka presným zásahom Jakuba Ručkaya a Mareka Slováka odskočili Trenčínu na rozdiel piatich gólov. Po piatom inkasovanom góle vymenil Michala Valenta v bránke Trenčína Tomáš Hiadlovský, ktorý si zatiaľ drží čisté konto. Dukle sa však predsa len podarilo prekonať Nathana Lawsona, keď peknú súhru štvrtej formácie zakončil Adam Špankovič. O víťazovi stretnutia je tak pravdepodobne rozhodnuté, nechajme sa však prekvapiť, čo nám prinesie posledná dvadsaťminútovka.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:45
    V úvode tretej tretiny sme videli po jednom nevydaenom prechode útočnej modrej čiary na oboch stranách, Jameson Milan zakladajú akciu Nitry až spoza Lawsona.
     
    41:25
    Úvodný tlak v záverečnej časti hry si vytvorili domáci. Najskôr pálil nepresne od modrej čiary Jameson Milam, o pár sekúnd neskôr musel Hiadlovský zasahovať proti Slovákovi a Blackwaterovi.
     
    41:48
    Dobrú prácu odviedol mladý trenčianský útočník Andrej Kukuča, ktorý svojim dôrazom vybojoval útočné pásmo pre svojtím. Po vyhratom vhadzovaní zrazil Michal Pupák strelu Jakuba Gašparoviča na ochrannú sieť.
     
    41:58
    Nitriansky prvý útok chcel preniknúť do útočného pásma, Matej Paulovič s pukom však nemal takú rýchlosť ako Michal Krištof na ľavom krídle.
     
    42:41
    Peter Sojčík zenpríjemňoval život Nathanovi Lawsonovi na bránkovisku. Gól z toho síce nebol, Trenčania však zostávajú v útočnom pásme. Vhadzuje sa po pravici nitrianskeho gólmana.
     
    43:16
    Marek Slovák sa snažil využiť pravidlo o hybridnom zakázanom uvoľnení, Matúš Holenda však bol pri puku za trenčianskou bránkou rýchlejšie ako nitriansky útočník.
     
    43:21
    Trenčanom sa podarilo vyhrať vhadzovanie v útočnom pásme, puk putoval dozadu na Lukáša Bohunického, ktorý preveril kvality lapačky Nathana Lawsona.
     
    43:40
    Corgoňom sa zatiaľ v tretej tretine nedarí prechod do ofenzívy, keď sa aj tentokrát previnili postavením mimo hry. Ak som dobre videl, tak v ofsajde bol Michal Krištof.
     
    44:05
    Timotej Šille sa ocitol v dobrej pozícii pred Tomášom Hiadlovským, avšak neuspel. Následne sa neujal ani projektil Michala Pupáka z hranice medzi kruhmi na vhadzovanie.
     
    45:15
    Juraj Bezúch najskôr svojim streleckým pokusom trafil pred sebou stojaceho Jamesona Milama, následne bránku Lawsona netrafil Lukáš Bohunický.
     
    45:32
    Ďalší ofsajd Nitranov. Tentokrát prechod do rýchleho protiútoku nezvládol Judd Blackwater, ktorý bol v útočnom pásme pomalšie ako Justin Kovacs.
     
    46:23
    Martin Rýgl poslal puk na polovicu súpera Danielovi Rzavskému, ten strieľal spoza dvojice obrancov, Tomáš Hiadlovský vykopol puk k pravému mantinelu.
     
    47:03
    Timotej Šille sa tlačil cez Juraja Cebáka až do zakončenia, z tohto súboja však vyšiel úspešnejšie skúsený obranca Trenčína, ktorý Šilleho vytlačil z ideálneho streleckého uhla. Vhadzovať sa však bude pred Tomášom Hiadlovským.
     
    47:16
    Michal Krištof nahadzoval puk do bránkoviska, ten sa napokon dostal až na ľavý kruh k Branislavovi Mezeiovi, ktorého strela bola zblokovaná. Vhadzuje sa znova v obrannom pásme hostí.
     
    47:50
    Tak teraz sme videli veľmi zaujímavú polminútu. Tá sa celá odohrávala pri mantineli. Najskôr tam bol súboj až štvorice hokejistov o puk, z ktorého napokon vyšiel víťazne Matej Paulovič, ten však o pár sekúnd neskôr schytal poriadny bodyček od Lukáša Bohunického.
     
    48:58
    Karol Csányi pálil z pravého kruhu, Tomáš Hiadlovský zasahovať nemusel, puk opečiatkoval len zadný mantinel za jeho bránkou.
     
    49:26
    Trenčania si zahrajú štvorminútovú presilovú hru potom, čo Karol Csányi po strate puku nepríjemne zasiahol do tváre Matúša Holendu, čo sa nezaobišlo bez krvavého zranenia mladého obrancu Dukly.
     
    49:38
    Dukla začala presilovú hru veľmi dobre. Najskôr musel Nathan Lawson kryť pokus Petra Frühaufa od moderej čiary a následne bol na bránkovisku aktívny Ondrej Mikula. To sa však nepáčilo rozhodcom, ktorí vykazujú hru do stredného pásma.
     
    50:29
    Dobrá práca Jamesona Milama, ktorý vypichol v poslednej chvíli puk Tiborovi Vargovi a následne ho mohol poslať cez všetky čiary. Nitrania sa tak oslobodzujú.
     
    51:20
    Tak Dukle táto presilová hra zatiaľ vôbec nevychádza a po ďalšom vyhodenom puku až za Hiadlovského začína ďalšiu akciu Juraj Cebák.
     
    52:00
    Trenčania kombinovali pred Nathanom Lawsonom, strela Branka Radivojeviča bola veľmi nepresná a Nitra znova posiela puk do bezpečnej zóny.
     
    52:45
    Matúš Holenda neprestrčil puk popri mantineli na svojho spoluhráča, čo domáci využili na jeho ďalšie odpálenie. Čas pre vojakov sav tejto dlhej presilovej hre pomaly kráti.
     
    53:35
    Po štyroch minútach hráme opäť v plnom počte hráčov na oboch stranách. Dukla svoju absolútne nevydarenú presilovú hru zavŕšila už po jej skončení, keď vyrobila zbytočné zakázané uvoľnenie.
     
    53:56
    Judd Blackwater mal teraz aj trochu šťastia, keď síce stratil puk na obrannej modrej čiare, Trenčania sa však následne vystavili do postavenia mimo hry.
     
    54:20
    Trenčania vybojovali puk v strednom pásme, Tibor Varga ho potiahol po pravej strane, Ján Pardavý však jeho prihrávku vo vzduchu trafiť nedokázal!
     
    54:49
    Vyzerá to tak, že zápas sa bude už dohrávať v pomerne pokojnom tempe. Trenčania však teraz vyrobili ďalšie zakázané uvoľnenie, a tak sa hra presunie pred Tomáša Hiadlovského.
     
    55:39
    Judd Blackwater získal puk od Adama Themára, položil si brankára Hiadlovského, následne sa však sám dostal z ideálnej pozície, a tak nemohol ani zakončiť, ani prihrávať Matejovi Paulovičovi.
     
    56:24
    Po viacerých nepresnostiach na oboch stranách sa domáci Nitrania vystavili ďalšiemu postaveniu mimo hry. Rozhodcovia museli riešiť aj problémy s kockou v Nitra aréne, ktorá teraz vypovedala poslušnosť, a tak bude do konca stretnutia pri každom prerušení zostávajúci čas hlásiť hlásateľka.
     
    56:53
    Jakub Ručkay si vypýtal prihrávku spoza bránky na hranicu bránkoviska, kde ho však do zakončenia po dobrej práci nepustil Matúš Holenda, ktorý tak pomohol Tomášovi Hiadlovskému.
     
    57:50
    Matej Paulovič sa z ničoho nič dostal k zakončeniu spoza Adama Themára, Tomáš Hiadlovský si situáciu pred dorážajúcim Radoslavom Macíkom postrážil.
     
    58:14
    Tak záver dnešného zápasu sa poriadne kúskuje. Ďalšie prerušenie hry prinieslo postavenie mimo hry v podaní trenčianskeho štvrtého útoku.
     
    59:10
    Henrich Ručkay sa snažil bekhendovou prihrávkou naslepo nájsť Karola Csányiho, puk však skončil len na trenčianskych hokejkách.
     
    59:58
    V úplnom závere stretnutia prišlo ešte k pomerne výraznej výmene názorov medzi Adamom Themárom a Daniilom Fominykhom, ktorú však rozhodcovia vyriešili bez trestov, a tak sa zápas končí.
     
    Koniec zápasu.
     
    Hokejisti Nitry zvládli posledné domáce vystúpenie v Tipsport lige v rámci kalendárneho roka 2017 na výbornú, keď lídra tabuľky z Trenčína zdolali až prekvapivo jednoznačne 5:1. Základ tohto úspechu položili už v závere prvej dvadsaťminútovky, keď v priebehu necelých troch minút strelili tri góly, dva pridali v prostrednej časti hry. Trenčania sa zmohli už len na kontaktný presný zásah. V záverečnej tretine sme žiadny presný zásah nevideli. Dukla tak zaznamenala tretiu prehru z posledných štyroch zápasov a v prípade trojbodového víťazstva Zvolenčanov v Poprade môže dokonca prísť o náskok na čele tipsportligovej tabuľky. Pre túto chvíľu je to odo mňa všetko, majte ešte pekný večer! (18:24:34)

    Jakub Kocourek

    Góly a asistencie: 17. Krištof (Paulovič, Rais), 19. Kovacs (Milam), 20. Kri (Paulovič, Rais), 24. Ručkay (Csányi), 26. Slovák (Blackwater, Kovacs) – 34. Špankovič (Švec, Gašparovič)


    HK Nitra: Lawson (Laco) – Mezei, Rais, Paulovič, Krištof, Macík – Ordzovenský, Milam, Blackwater, Slovák, Kovacs – Rýgl, Versteeg, Rzavský, J. Ručkay, Csányi – Mir. Pupák, Mich. Pupák, H. Ručkay, Šille, Fominykh
    HK DUKLA Trenčín: Valent (Hiadlovský) – Frühauf, Pač, Varga, Pardavý jr., Radivojevič – Cebák, Holenda, Bezúch, Bulík, Sojčík – Bohunický, Ďurkech, Kukuča, Dlouhý, Mikula – Themár, Gašparovič, Švec, Špankovič

    Rozhodca: Jozef Kubuš, Vladimír Fridirch – Tomáš Gegáň, Roman Výleta