Kanada – USA 3:4 (0:2 po s.n.) | Česko – Bielorusko 6:5 (kon.) | Švédsko – Švajčiarsko 7:2 (kon.)
Fínsko – Slovensko sk 5:2 (kon.)
koniec
Švédsko
7:2 (1:1, 2:1, 4:0)
Švajčiarsko
Sobota 30.12.2017, 20:10 • Harborcenter, Buffalo, USA • Majstrovstvá sveta do 20 rokov • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Švédski reprezentanti do 20 rokov pokračujú vo svojej suverénnej jazde základnou skupinou na svetovom šampionáte tejto vekovej kategórie, keď po Bielorusku a Česku zdolali suverénnym spôsobom aj Švajčiarsko. V záverečnej tretine navýšilu svoje vedenie už na rozdiel piatich gólov, keď zvíťazili 7:2. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a teraz už fandite Slovensku, ktoré zatiaľ sympaticky vzdoruje favorizovanému Fínsku. Pekný večer! (22:33:13)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:40
    Švédi držia puk na svojich hokejkách s vedomím, že si z tohto zápasu po veľmi dobrom výkone odnesú do tabuľky tri body.
     
    58:55
    Na opačnej strane znova veľmi rýchli švédski obrancovia znemožnili dôraznejšie zakončiť uniknutému Philippovi Kurashevovi.
     
    58:42
    Pred Isacom Lundeströmom sa otvoril priestor na osi ihriska, a tak neváhal a vyprášil betóny Mattea Ritza, ktorý však ani tentokrát hru neprerušil.
     
    57:40
    Už poniekoľkýkrát dnes predviedol veľkú tecnickú zdatnosť Timothy Liljegren, ktorý zaviezol puk do útočnej tretiny, odvzdal ho Timovi Söderlundovi, ktorý však tentokrát proti švajčiarskemu gólmanovi neuspel.
     
    57:28
    Tentokrát rozhodcovia videli hru Švédov so zdvihnutou hokejkou, a tak presúvajú hru do ich obranného pásma.
     
    56:43
    Už tradične sa hra veľmi rýchlo presťahovala pred Mattea Ritza, kde sa Švajčiari znova dokázali oslobodiť len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    56:25
    Larsson musel tentokrát podržať svoju pravú žrdku, kam sa mu chcel pomerne šikovne natlačiť Justin Sigrist, švédsky brankár to s prehľadom zvládol.
     
    56:08
    Aby sa Filip Larsson nenudil až príliš, tak si v tejto chvíli po veľmi dlhej dobe pripisuje ďalší jednoduchý zákrok po strele z pravej strany.
     
    55:36
    Trom korunkám sa znova podarilo veľmi rýchlo presunúť hru z vlastnej polovice až do útočného pásma, kde sa to však všetko v týchto chvíľach odohráva len pri mantineloch.
     
    54:40
    Švédi boli znova nasťahovaní v útočnom pásme, Gustav Lindström si však na útočnej modrej čiare nespracoval puk a následne spôsobil postavenie mimo hry.
     
    54:11
    Okamžite po vhadzovaní v obrannom pásme Švajčiarov sa do ďalšieho zakončenia natlačil Rasmus Dahlin, so svojou dorážkou neuspel ani jeho kolega z obrany Erik Brännström.
     
    54:05
    Tak predsa len je tu necelých šesť minút pred koncom zápasu ešte jedna reklamná prestávka, ktrú propagačnou strelou do chráničov Mattea Ritza zariadil Axel Jonsson Fjällby.
     
    53:50
    Švajčiari už akoby absolútne rezignovali a už sa ani len nepokúšajú nejakým spôsobom podkurovať defenzíve v pohode hrajúcich Švédov.
    52:17 Elias Pettersson (SWE) - 7:2
     
    52:17
    Švédsko dalo gól!
    Wow, wow, wow. ELIAS PETTERSSON práve strieľa gól, ktorým bude konkurovať Samuelovi Bučekovi v ankete o najkrajší presný zásah turnaja. Proti trojici Švajčiarov predviedol sériu mimoriadne rýchlych kľučiek, následne si poradil aj s brankárom Ritzom a v akrobatickej pozícii nechytateľne zavesil!
    51:43 Fabian Zetterlund (SWE) - 6:2
     
    51:43
    Švédsko dalo gól!
    Švajčiari odrazu kopia v defenzíve jednu chybu za druhou. Ani tentokrát nedostali absolútne nepochopiteľne puk z vlastného obranného pásma, dostal sa k nemu FABIAN ZETTERLUND a prestrelil už poriadne frustrovaného Ritza.

    Jakub Kocourek

    Góly a asistencie: 6. Andersson (A. Nylander, Pettersson), 27. Andersson, 33. Jonsson Fjällby, 45. Pettersson, 51. Söderlund, 52. Zetterlund, 53. Pettersson – 11. Müller, 40. Miranda


    Švédsko: F. Larsson (Gustavsson) – Liljegren, Moverare (A), Dahlin, Brännström, G. Lindström, Sellgren, Högberg – Karlström, J. Boqvist, Andersson (C) – Pettersson, L. Lindström, A. Nylander (A) – Söderlund, Lundeström, Steen – Davidsson, G. Gustafsson, Jonsson Fjällby – Zetterlund.
    Švajčiarsko: Ritz (A. Schmid) – Riva, Egli, Geisser, Gross (A), Le Coultre, Berni, Barandun, Cavalleri – Maillard (A), Miranda, Kurashev – Simic (C), Eggenberger, Heim – Sigrist, Jäger, Nussbaumer – Müller, Leuenberger, Rohrbach.

    Rozhodca: Andris Ansons, Robin Sir – Markus Hagerström, William Hancock