Kanada – USA 3:4 (0:2 po s.n.) | Česko – Bielorusko 6:5 (kon.) | Švédsko – Švajčiarsko 7:2 (kon.)
Fínsko – Slovensko sk 5:2 (kon.)
koniec
Švédsko
7:2 (1:1, 2:1, 4:0)
Švajčiarsko
Sobota 30.12.2017, 20:10 • Harborcenter, Buffalo, USA • Majstrovstvá sveta do 20 rokov • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Švédski reprezentanti do 20 rokov pokračujú vo svojej suverénnej jazde základnou skupinou na svetovom šampionáte tejto vekovej kategórie, keď po Bielorusku a Česku zdolali suverénnym spôsobom aj Švajčiarsko. V záverečnej tretine navýšilu svoje vedenie už na rozdiel piatich gólov, keď zvíťazili 7:2. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a teraz už fandite Slovensku, ktoré zatiaľ sympaticky vzdoruje favorizovanému Fínsku. Pekný večer! (22:33:13)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:40
    Švédi držia puk na svojich hokejkách s vedomím, že si z tohto zápasu po veľmi dobrom výkone odnesú do tabuľky tri body.
     
    58:55
    Na opačnej strane znova veľmi rýchli švédski obrancovia znemožnili dôraznejšie zakončiť uniknutému Philippovi Kurashevovi.
     
    58:42
    Pred Isacom Lundeströmom sa otvoril priestor na osi ihriska, a tak neváhal a vyprášil betóny Mattea Ritza, ktorý však ani tentokrát hru neprerušil.
     
    57:40
    Už poniekoľkýkrát dnes predviedol veľkú tecnickú zdatnosť Timothy Liljegren, ktorý zaviezol puk do útočnej tretiny, odvzdal ho Timovi Söderlundovi, ktorý však tentokrát proti švajčiarskemu gólmanovi neuspel.
     
    57:28
    Tentokrát rozhodcovia videli hru Švédov so zdvihnutou hokejkou, a tak presúvajú hru do ich obranného pásma.
     
    56:43
    Už tradične sa hra veľmi rýchlo presťahovala pred Mattea Ritza, kde sa Švajčiari znova dokázali oslobodiť len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    56:25
    Larsson musel tentokrát podržať svoju pravú žrdku, kam sa mu chcel pomerne šikovne natlačiť Justin Sigrist, švédsky brankár to s prehľadom zvládol.
     
    56:08
    Aby sa Filip Larsson nenudil až príliš, tak si v tejto chvíli po veľmi dlhej dobe pripisuje ďalší jednoduchý zákrok po strele z pravej strany.
     
    55:36
    Trom korunkám sa znova podarilo veľmi rýchlo presunúť hru z vlastnej polovice až do útočného pásma, kde sa to však všetko v týchto chvíľach odohráva len pri mantineloch.
     
    54:40
    Švédi boli znova nasťahovaní v útočnom pásme, Gustav Lindström si však na útočnej modrej čiare nespracoval puk a následne spôsobil postavenie mimo hry.
     
    54:11
    Okamžite po vhadzovaní v obrannom pásme Švajčiarov sa do ďalšieho zakončenia natlačil Rasmus Dahlin, so svojou dorážkou neuspel ani jeho kolega z obrany Erik Brännström.
     
    54:05
    Tak predsa len je tu necelých šesť minút pred koncom zápasu ešte jedna reklamná prestávka, ktrú propagačnou strelou do chráničov Mattea Ritza zariadil Axel Jonsson Fjällby.
     
    53:50
    Švajčiari už akoby absolútne rezignovali a už sa ani len nepokúšajú nejakým spôsobom podkurovať defenzíve v pohode hrajúcich Švédov.
    52:17 Elias Pettersson (SWE) - 7:2
     
    52:17
    Švédsko dalo gól!
    Wow, wow, wow. ELIAS PETTERSSON práve strieľa gól, ktorým bude konkurovať Samuelovi Bučekovi v ankete o najkrajší presný zásah turnaja. Proti trojici Švajčiarov predviedol sériu mimoriadne rýchlych kľučiek, následne si poradil aj s brankárom Ritzom a v akrobatickej pozícii nechytateľne zavesil!
    51:43 Fabian Zetterlund (SWE) - 6:2
     
    51:43
    Švédsko dalo gól!
    Švajčiari odrazu kopia v defenzíve jednu chybu za druhou. Ani tentokrát nedostali absolútne nepochopiteľne puk z vlastného obranného pásma, dostal sa k nemu FABIAN ZETTERLUND a prestrelil už poriadne frustrovaného Ritza.
     
    51:13
    Davydovi Barandunovi sa síce nepodarilo vyhodiť puk ďalej ako do stredného pásma, následne sa však Švédi vystavili postaveniu mimo hry, a tak je hra prerušená. Zápas sa dohrá po poslednej reklamnej prestávke.
    50:01 Tim Söderlund (SWE) - 5:2
     
    50:01
    Švédsko dalo gól!
    No a dovolím si tvrdiť, že v tejto chvíli je už definitívne rozhodnuté. TIM SÖDERLUND si vypýtal puk na útočnú modrú čiaru, z pravej strany sa pretlačil cez Tobiasa Geissera a nedal čancu Matteovi Ritzovi.
     
    49:42
    Valentin Nussbaumer nahodil puk za švédsku bránku, následne si ho aj sám dokorčuľoval, potom však už nič nebezpečné vymyslieť nedokázal.
     
    49:11
    Tak sme sa dočkali prerušenia hry, ktoré prichádza po postavení mimo hry, v ktorom sa ocitli rozbehnutí švédski útočníci. Pokračovať budeme po reklamnej prestávke.
     
    48:45
    No tak zápas dostáva znova tempo z druhej tretiny, keď od štvrého gólu Švédov hráme bez prerušenia. Matteo Ritz musel riešiť strelecké pokusy od Eliasa Pettersona aj Alexandra Nylandera. Na opačnej strane pálil len do Fiilipa Larssona Nando Eggenberger.
     
    47:15
    Na opačnej strane mal pri ďalšom pokuse o úniku Marco Miranda znova v pätách až dvojicu švédskych hokejistov, a tak nemohol dôraznejšie zakončiť. Filip Larssson si pripisuje ďalší jednoduchý zákrok.
     
    46:49
    Dvoma ďalekonosnými projektilmi, ktoré však nepriniesli nič nebezpečné, sa v tejto chvíli pripomenul aj talentovaný obranca Rasmus Dahlin.
     
    46:00
    Švédski mladíci aj po strelení štvrtého gólu veľmi dobre zatávarajú stredné pásmo a neutralizujú tak aj najmenšiu snahu súpera o nejaký prekvapivý protiútok.
    44:54 Elias Pettersson (SWE) - 4:2
     
    44:54
    Švédsko dalo gól!
    Nádherná akcia v podaní Švédiv pravdepodobne defintivíne láme zápas na ich stranu. Švajčiari nedostali puk z vlastnej obrannej tretiny, útočníci odišli striedať, a tak tam obranná dvojica zostala sama na celý útok Švédska. Puk napokon za chrbát Mattea Ritza dostal po peknej kombinácii ELIAS PETTERSSON.
     
    43:38
    Neuveriteľné, čo teraz zahodil Linus Lindström, ktorý po vyrazenom puku od Mattea Ritza trafil úplne osamotený na hranici bránkoviska len do chráničov švajčiarskeho gólmana!
     
    43:06
    Švajčiari na svojej taktike zatiaľ nič nemenia a evidentne sa budú snažiť vyrážať do rýchlych protiútokov. Jeden taký im teraz prekazilo postavenie mimo hry v podaní Daria Rohrbacha.
     
    42:47
    Timothy Liljegren prekabátil celú švajčiarsku defenzívu, keď obkrúžil bránku a krížom cez pásmo našiel Isaca Lundeströma, ktorý ale puk netrafil tak, ako by si predstavoval.
     
    41:35
    Alexaander Nylander si vypýtal puk na vrchol pravého kruhu, trafil však len obetavého obrancu Švajčiarska. O pár sekúnd neskôr švédska defenzíva musela hasiť pokus o únik od Philippa Kurasheva.
     
    40:51
    Lias Andersson by veľmi rád dosiahol hetrikový presný zásah. Teraz znova dobiedzal pred švajčiarskym brankárom Matteom Ritzom, ktorý však zostal na svojej bránkovej čiare pevný.
     
    40:38
    Švédi sa rýchlo nasťahovali do útočného pásma, kde znova číhal na prihrávku spoza bránky pred bránkoviskom Lias Andersson, hra sa prerušuje až po nahodení od Rasmusa Dahlina.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Aj v druhej tretine sme sledovali mimoriadne zaujímavý duel, v ktorom je pred záverečnou dvadsaťminútovkou všetko naďalej otvorené. Švédom sa síce podarilo odskočiť na rozdiel dvoch gólov zásluhou druhého presného zásahu Liasa Anderssona a gólu z oslabenia v podaní Axela Jonssona Fjällbyho, v úplnom závere prostrednej časti hry však znížil opäť na rozdiel jediného gólu Marco Miranda. Veľmi dôležitým momentom v úvode tretej tretiny bude presilová hra Švédska, keď ešte 90 sekúnd bude na trestnej laivci sedieť Ken Jäger. Ak by sa Trom korunkám podarilo skórovať, mohli by psychicky definitívne zlomiť svojho súpera.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:28
    Tak za toto švajčiarsky kouč Kena Jägera rozhodne nepochváli. Útočník Helvétov sa totiž krátko po kontaktnom góle svojho tímu previnil za švédskou bránkou podrazením, za čo si musí ísť odpykať dvojminútový trest na trestnú lavicu.
    39:14 Marco Miranda (SUI) - 3:2
     
    39:14
    Švajčiarsko dalo gól!
    Švajčiarom sa podarilo dosiahnuť mimoriadne dôležitý kontaktný gól ešte v závere druhej tretiny! Postaral sa o to MARCO MIRANDA, ktorý využil ďalšie nedorozumenie vo švédskej defenzíve. To tentokrát nepresnou prihrávkou vyrobil Jacob Moverare. Bez asistencie.
     
    38:29
    Švajčiari sa nevedia dostať cez prehustené stredné pásmo kombinačne, a tak to vyskúšalo najjednoduchším možným spôsobom – nahodením na Filipa Larssona. Vďaka tomu získavajú vhadzovanie po jeho ľavej ruke.
     
    38:23
    Švédski mladíci však toto oslabenie zvládajú majstrovsky. V jeho prvej polovici Švajčiarom nedovolili ani len sa usadiť v útočnom pásme a vytlačili ich s pukom až pred vlastného brankára.
     
    37:22
    Záver druhej tretiny bude ešte zaujímavý. Na trestú lavicu totiž odchádza aj Rasmus Dahlin, ktorý si nedal pozor na výšku, v akej manévruje so svojou hokejkou a zasiahol jedného zo Švajčiarov.
     
    36:57
    Švajčiari v presilovej hre zabudli na útočnej modrej čaire na Tima Söderlunda, ktorý si vypýtal prihrávku, následne však puk nasmeroval len do pripraveného Mattea Ritza.
     
    35:51
    Švédi v závere hry so štyrmi hráčmi na oboch stranách tak trochu zbytočne zaútočili, stratili puk a následne sa museli vracať do defenzívy, keďže už sa do protiútoku rútil Axel Simic.
     
    35:31
    Švajčiari vyhrali vhadzovanie v pásme a Filip Larsson musel okamžite zasahovať. Pokračovať budeme po ďalšej reklamnej prestávke.
     
    35:25
    Tak toto Tri korunky vôbec nezvládli. V posledných minútach akoby trošku poľavili v koncentrácii a po nevydarenej prvej polovici presilovej hry zle striedali. Chvíľu sa tak bude hrať so štyrmi hráčmi na oboch stranách, potom si Švajčiari zahrajú takmer 100 sekúnd trvajúcu presilovú hru.
     
    35:00
    Švédi síce v tejto presilovej hre držia puk v útočnom pásme na svojich hokejkách, nehrajú ju však s takou intenzitou, ako tie predchádzajúce početné prevahy. Videli sme tam asi dva nepresné strelecké pokusy.
     
    33:47
    Navyše, Švédi si v tejto chvíli zahrajú presilovú hru, keď Tim Berni za vlastnou bránkou absolútne zbytočne podarzil Eliasa Pettersona.
    32:27 Axel Jonsson Fjällby (SWE) - 3:1
     
    32:27
    Švédsko dalo gól!
    Tak toto je naozaj neuveriteľný zápas. Pred malou chvíľou vyrobil ďalšiu chybu vo vlastnom obrannom pásme nešťastník dnešného zápasu Linus Högberg, následne ju však dokázal napraviť. Naopak, chyby sa na útočnej modrej čiare o pár sekúnd dopustil Dominik Egli, puk mu zobral AXEL JONSSON FJÄLLBY, ktorý sa už sám zoči voči Matteovi Ritzovi nemýlil. Bez asistencie.
     
    31:49
    Švédski hokejisti nedokázali vyhodiť puk z vlastného obranného pásma, ten sa dostal na hokejku Nica Grossa, ktorý vyskúšal pozornosť Filipa Larssona. O pár sekúnd švédsky brankár už musel prerušiť hru po aktivite Philippa Kurasheva.
     
    31:14
    Fredrik Karlström to teraz v súboji proti Kenovi Jägerovi so svojou snahou získať puk prehnal, previnil sa nebezpečnou hrou vysokou hokejkou, a tak oslabuje svoj tím na najbližšie dve minúty. Švajčiarsko tak dostáva ideálnu príležitosť vyrovnať nepriaznivý stav zápasu.
     
    30:52
    Alexander Nylander teraz v útočnom pásme neuveriteľným spôsobom vycvičil jedného zo švajčiarskych obrancov, následne však už nedokázal kvalitnejšie zakončiť. Na opačnej strane kryl Filip Larsson puk z hokejky Nanda Eggenbergera.
     
    30:11
    Druhá tretina tohto duelu má skutočne neuveriteľné tempo a tak až v úvode jej druhej polovice prichádza na rad prvá reklamná prestávka. Po nej sa bude vhadzovať pred Matteom Ritzom.
     
    29:37
    Timothy Liljegren si vypýtal na útočnej modrej puk od svojho kolegu z obrany Brännströma, no ďalekonosným pokusom len vyprášil betóny švajčiarskeho gólmana.
     
    28:33
    Tempo hry je skutočne obrovské, teraz si však Švédi nerozumeli v rozohrávke z vlastnej polovice a vyrobili tak zakázané uvoľnenie.
     
    27:30
    Švajčiari zatiaľ v druhej tretine nehrajú zle, no korčuliarsky veľmi vyspelí švédski hokejisti s nimi stíhajú vo vlastnom obrannom pásme korčuľovať, a tak ich do vážnejších príležitostí nepúšťajú.
     
    26:53
    Tri korunky predviedli ďalšiu peknú kombináciu celého druhého útoku, strela Alexandera Nylandera však končí len na chráničoch Mattera Ritza.
    26:07 Lias Andersson (SWE) - 2:1
     
    26:07
    Švédsko dalo gól!
    Švédi využívajú nepozornosť v švajčiarskej obrane a idú znova do vedenia. Postaral sa o to znova LIAS ANDERSSON, ktorý získal puk pri pravom mantineli a sám zoči voči švajčiarskemu gólmanovi nezaváhal.
     
    25:13
    Zápas teraz nabral poriadne tempo a akcie sa striedajú na oboch stranách. Brankári však čakajú na nejaký ťažší zákrok v druhej tretine.
     
    23:45
    Tri korunky v tejto presilovej hre vrhali všetky sily do útoku. Po jej úplnom skončení sa do ďalšej príležitosti rútil z trestnej lavice navrátivší Axel Simic, ktorý si však prihrávku od svojho kolegu nedokázal spracovať.
     
    22:55
    Švajčiarom sa naskytla možnosť protiútoku, ktorú však dobrou prácou v defenzíve vyriešil Timothy Liljegren, ktorý nepustil unikajúceho švajčiarskeho útočníka do zakončenia.
     
    22:23
    Pekne to teraz vymysleli Švédi, keď Alexander Nylander poslal puk za bránku na Eliasa Pettersona, ktorý hľadal pred bránkoviskom Liasa Anderssona, ktorý však puk netrafil tak, ako by si predstavoval.
     
    21:42
    "Všadebol" Rasmus Dahlin znova svojim fantastickým pohybom spôsobil poriadny vietor v defenzíve Švajčiarska, zastavil ho až Axel Simic s pomocou hákovania. Švédi si tak zahrajú presilovú hru.
     
    20:55
    Lias Andersson sa oprel do puku na pravom krídle, bránku však netrafil. Na opačnej strane zasahoval Filip Larsson proti Nandovi Eggenbergerovi po strele švajčiarskeho kapitána z tesnej blízkosti.
     
    20:16
    Už po štvrť minúte prichádza prvé prerušenie hry, keď Jacob Moverare poslal puk cez všetky čiary až za Mattea Ritza, a tak sa hra vráti do obranného pásma Švédov.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá tretina zápasu medzi juniorskými výbermi Švédska a Švajčiarska ponúkla veľmi zaujímavý svižný hokej. O niečo viac z hry mali Tri korunky, ktoré sa dostali aj do vedenia zásluhou využitej presilovej hry, keď sa do streleckej listiny zapísal Lias Andersson. Švajčiari sa dočkali vyrovnania, keď sa kurióznym spôsobom po hrúbke švédskeho obrancu Linusa Högberga presadil Nicolas Müller. Stav je tak po úvodných 20 minútach nerozhodný 1:1.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:55
    Švajčiari sa ešte dostali na chvíľu do útočného pásma, kde s pukom manipuloval Marco Miranda, čas na ohrozenie Filipa Larssona im však už nezostal.
     
    19:24
    Rasmus Dahlin sa znova chcel natlačiť do zakončeniam tentokrát mu však puk z hokejky zobral Tobias Geisser.
     
    19:06
    Lias Andersson nahadzoval puk z ľavej strany od mantinelu do bránkoviska, kde si situáciu postrážil Matteo Ritz. Vhadzovať sa však bude po jeho pravej ruke.
     
    18:46
    Elias Petterson unikol po pravom krídle obrancovi Dominikovi Eglimu, puk však následne nasmeroval len nad švajčiarsku bránku. Následne čiaroví rozhodcovia videli na opačnej strane postavenie mimo hry v podaní Marca Mirandu.
     
    18:07
    Tak toto Švédom nevyšlo. Timothy Liljegren chcel prihrávkou z vlastného obranného pásma až na útočnú modrú nájsť jedného zo svojich spoluhráčov, je však z toho len zakázané uvoľnenie.
     
    17:21
    Švédi mohli ísť do vedenia. Prsty v tom mal dnes zatiaľ veľmi aktívny Axel Jonsson Fjällby, ktorý ponúkol pekný puk na teč pred bránkovisko Marcusovi Davidssonovi.
     
    17:09
    Na opačnej strane zasahuje aj Philip Larsson, po jeho zákroku lapačkou nasleduje posledná reklamná prestávka v prvej tretine. Vhadzovať sa bude v obrannom pásme Švédska.
     
    16:20
    Tentokrát to Tri korunky skúsili pre zmenu pramočiaro. Rasmus Dahlin sa ako obranca ocitol na útočnej modrej čiare, svoj samostatný únik však nezakončil presne.
     
    15:27
    Švédom v posledných okamihoch chýba odvaha natlačiť sa do zakončenia. Naďalej dokážu vybojovať puk v útočnom pásme, avšak v porovnaní s úvodom zápasu veľmi znížili početnosť streľby.
     
    14:32
    Elias Petterson prihrával za švajčiarskou bránkou Alexandrovi Nylanderovi, ktorý si však puk nedokázal spracovať a následne musel Timothy Liljegen likvidovať protiútok Švajčiarov.
     
    13:53
    Axel Jonsson Fjällby zostal v útočnom pásme ako posledný Švéd, a tak puk len nahodil na švajčiarsku bránku. Vhadzovať sa bude po pravej ruke Mattea Ritza.
     
    13:11
    No a o pár sekúnd neskôr sa situáciu opakuje, keď si tentokrát pri prechode do útočného pásma nerozumela prvá formácia švédskeho výberu.
     
    12:37
    Potom, čo so založením útoku neuspela štvrtá formácia Švajčiarov sa o to pokúsili Švédi, Oskar Steen však svoj tím vystavil postaveniu mimo hry. Ak by sa tak nestalo, Švédsko by malo možnosť prečíslenia troch proti dvom.
     
    12:03
    Matteo Ritz si pripisuje jeden z tých ľahších zákrokov, keď puk schoval vo svojej lapačke a hru prerušil. Pokračovať budeme po ďalšej reklamnej prestávke.
     
    11:42
    No tak do týchto chvíľ to vyzeralo, že Švédi majú zápas pod absolútnou kontrolou, no Švajčiarom sa aj s dávkou poriadneho šťastia podarilo vyrovnať, a tak začíname v podstate odznova.
    10:13 Nicolas Müller (SUI) - 1:1
     
    10:13
    Švajčiarsko dalo gól!
    Sledovali sme mimoriadne atraktívny úsek zápasu, keď sa šance striedali na oboch stranách, no že padne takýto gól, to by rozhodne nikto nepredpokladal. Rasmus Dahlin zaváhal vo vlastnom obrannom pásme, NICOALS MÜLLER pokračoval v napádaní aj pri Linusovi Högbergovi, ktorému napokon vypichol puk tak, že ho nasmeroval priamo za prekvapeného Filipa Larssona! Bez asistencie.
     
    08:55
    Na opačnej strane sa zase na Mattea Ritza úplne sám rútil Linus Lindström, švajčiarsky gólman však napodobnil svojho nárpotivka a švédskeho útočníka vychytal!
     
    08:37
    Alexander Nylander príliš špekuloval s rozohrávkou z vlastného obranného pásma, čo využil Ken Jäger, jeho zakončenie k ľavej žrdke však vykopol skvelým zákrokom betónom Filip Larsson!
     
    07:30
    Guillaume Maillard zobral v strednom pásme puk Liasovi Anderssnovi, z čoho napokon vznikol takmer minútu trvajúci pobyt Švajčiarov pred brankárom Filipom Larssonom. Videli sme aj nepresné strelecké pokusy z hokejky Marca Mirandu a Philippa Kurasheva.
     
    06:21
    Švédi do týchto chvíľ absolútne vládnu tomuto zápasu a Švajčiari absolútne nestíhajú reagovať na ich hru. Pri ďalšom útoku Troch koruniek puk opustil ľadovú plochu, a tak je hra prerušená. Pokračovať budeme po prvej reklamnej prestávke tohto zápasu.
    05:25 Lias Andersson (SWE) - 1:0
     
    05:25
    Švédsko dalo gól!
    Švédsko využíva hneď prvú početnú prevahu v zápase a dostáva sa do rýchleho vedenia. Alexander Nylander si prebral puk na ľavom kruhu a jednoducho ho poslal na teč pred bránkovisko, kde ho za chrbát Mattea Ritza nasmeroval LIAS ANDERSSSON. Asistencie: Nylander, Petterson.
     
    05:05
    Söderlund však bol pri tejto svojej akcii napokon nedovolene atakovaný obrancom Simonom Le Colutreom, a tak si Švédi zahrajú prvú presilovú hru v tomto zápase.
     
    04:29
    Skvelú individuálnu akciu až z vlastného obranného pásma predviedol Tim Söderlund, ktorý si prebral puk pred vlastnou bránkou a nakorčuľoval si až pred Mattea Ritza, ktorý mu však skórovať nedovolil.
     
    03:43
    Philipp Kurashev prišiel o puk v strednom pásme, Švajčiari však mali aj trochu šťastia, keďže následne sa Švédi vystavili postaveniu mimo hry, keďže pri prechode do útočného pásma bol jeden z nich až príliš netrpezlivý.
     
    02:45
    Švédski mladíci sú zatiaľ mimoriadne aktívni a svojich švajčiarskych súperov už od úvodu prevyšujú najmä v rýchlosti korčuľovania. Švajčiari sa do týchto chvíľ v podstate k ničomu nedostali.
     
    01:55
    Poprvýkrát to na tribúnach len tak zahučalo, a to keď sa do puku z ľavej strany oprel Axel Jonsson Fjällby, ktorý však bránu Mattea Ritza tesne minul.
     
    01:11
    Teraz Nemci získavajú útočné pásmo v podstate zadarmo, keď Nandovi Eggenbergerovi nevyšiel šprintérsky súboj s Rasmusom Dahlinom, a tak sa píska zakázané uvoľnenie.
     
    00:30
    Švédi začali zápas pobytom v útočnom pásme, z ktorého však vyplynulo len jedno nepresné bekhendové zakončenie v podaní Jespera Boqvista z hranice bránkoviska.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Švédsko: F. Larsson (Gustavsson) – Liljegren, Moverare (A), Dahlin, Brännström, G. Lindström, Sellgren, Högberg – Karlström, J. Boqvist, Andersson (C) – Pettersson, L. Lindström, A. Nylander (A) – Söderlund, Lundeström, Steen – Davidsson, G. Gustafsson, Jonsson Fjällby – Zetterlund.

    Švajčiarsko: Ritz (A. Schmid) – Riva, Egli, Geisser, Gross (A), Le Coultre, Berni, Barandun, Cavalleri – Maillard (A), Miranda, Kurashev – Simic, Eggenberger (C), Heim – Sigrist, Jäger, Nussbaumer – Müller, Leuenberger, Rohrbach.

    Rozhodca: Andris Ansons, Robin Sir – Markus Hagerström, William Hancock.
     
    Vážení fanúšikovia!

    Hokejové majstrovstvá sveta hráčov do 20 rokov v americkom Buffale pokračujú dnes ďalším hracím dňom. V tomto online prenose sa bližšie pozrieme na súboj základnej A-skupiny medzi Švédskom a Švajčiarskom. Úvodné buly je naplánované na 20:00.

    ŠVÉDSKO

    Švédi prišli na juniorský šampionát tento rok s pomerne veľkými ambíciami, napriek tomu, že na zisk medaily z majstrovstiev sveta juniorov čakajú od roku 2014. V posledných troch rokoch vždy nezvládli súboj o bronz, a tak by chceli túto „kliatbu“ určite prelomiť. Na turnaji zatiaľ pôsobia pomerne suverénnym dojom, keď v prvých dvoch dueloch nestratili ani bod. Najskôr si Tri korunky poradili s Bieloruskom vysoko 6:1 a následne zvládli aj náročnejší zápas proti motivovaným Čechom výsledkom 3:1. V úvodnom stretnutí sa však rozbiehali trochu pomalšie, keď ho definitívne na svoju stranu strhli až v druhej polovici. S Čechmi to už bolo o niečom inom, keď švédski mladíci položili základ svojho úspechu už v úvodnej tretine, ktorú vyhrali 2:0. Najprduktívnejším hráčom tímu trénera Tomasa Monténa je syn legendárneho Michaela Nylandera a brat ďalšej vychádzajúcej hviezdy NHL Williama Nylandera 19-ročný Alexander, ktorý zatiaľ nazbieral 4 kanadské body za bilanciu 1+3. Veľkou oporou je aj jedna z najväčších draftových nádejí roku 2018, ešte len 17-ročný obranca Rasmus Dahlin. Ten vo dvoch zápasoch zaznamenal až štyri gólové asistencie.

    ŠVAJČIARSKO

    Švajčiarski juniori nemajú až také vysoké ambície ako ich najbližší súper, na šampionáte v Buffale sa však pokúsia aspoň prekvapiť. Štart do turnaja nemali úplne presvedčivý, keď sa poriadne vytrápili s outsiderom skupiny z Bieloruska. Napriek tomu, že to dlho vyzeralo, že Helvéti majú priebeh tohto zápasu pod absolútnou kontrolou, viedli 1:0, no nedarilo sa im pridať poisťujúci presný zásah, a tak prišiel v závere druhej tretiny trest v podobe vyrovnania. Navyše, Bielorusom sa v záverečnej dvadsaťminútovke podarilo strhnúť vedenie na svoju stranu. Následne však Švajčiarom pomohli svojimi obrovskými chybami v defenzíve k opätovnému získaniu tentoraz už definitívneho vedenia 3:2. V dueli s rovesníkmi z Ruska zverenci trénera Christiana Wohlwenda podali už predsa len o niečo kvalitnejší výkon, zbornú 50 minút poriadne trápili, no napokon to na viac ako prehru 2:5 nstačilo. Zo švajčiarskeho mužstva v úvodných dvoch vystúpeniach na turnaji rozhodne zaujal niekoľkými skvelými zákrokmi brankár Philip Wüthrich. Ofenzívnymi oporami sú zase hráči ako Philipp Kurashev, kapitán Nando Eggenberger, Marco Miranda či ofenzívny bek Nico Gross. Žiaden z nich však zatiaľ nenazbieral viac ako dva kanadské body.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:00.

    Jakub Kocourek

    Góly a asistencie: 6. Andersson (A. Nylander, Pettersson), 27. Andersson, 33. Jonsson Fjällby, 45. Pettersson, 51. Söderlund, 52. Zetterlund, 53. Pettersson – 11. Müller, 40. Miranda


    Švédsko: F. Larsson (Gustavsson) – Liljegren, Moverare (A), Dahlin, Brännström, G. Lindström, Sellgren, Högberg – Karlström, J. Boqvist, Andersson (C) – Pettersson, L. Lindström, A. Nylander (A) – Söderlund, Lundeström, Steen – Davidsson, G. Gustafsson, Jonsson Fjällby – Zetterlund.
    Švajčiarsko: Ritz (A. Schmid) – Riva, Egli, Geisser, Gross (A), Le Coultre, Berni, Barandun, Cavalleri – Maillard (A), Miranda, Kurashev – Simic (C), Eggenberger, Heim – Sigrist, Jäger, Nussbaumer – Müller, Leuenberger, Rohrbach.

    Rozhodca: Andris Ansons, Robin Sir – Markus Hagerström, William Hancock