Kanada – USA 3:4 (0:2 po s.n.) | Česko – Bielorusko 6:5 (kon.) | Švédsko – Švajčiarsko 7:2 (kon.)
Fínsko – Slovensko sk 5:2 (kon.)
koniec
Česko
6:5 (0:1, 5:2, 1:2)
Bielorusko
Sobota 30.12.2017, 18:08 • Key Bank Center, Buffalo • Majstrovstvá sveta do 20 rokov • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Českí hokejisti to napokon zvládli a pripisujú si druhé víťazstvo na juniorskom svetovom šampionáte. Bielorusko predviedlo svoj najlepší výkon na turnaji, no napriek tomu ho čaká iba súboj o zotrvanie v elitnej kategórii. Na strane domácich bol za najlepšieho hráča zápasu vyhlásený Marek Zachar, ktorý celé stretnutie rozhodol gólom v 54. minúte. Vladislav Gabrus ešte vykresal iskričku nádeje, no Bielorusi už vyrovnať nestihli. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem ešte pekný hokejový večer. (20:43:26)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:33
    Bielorusom sa nedarí vyvinúť nejaký záverečný tlak. Česi opäť dostali puk do útočného pásma a od cenných troch bodov ich delí už len necelá polminúta.
     
    59:05
    Prebieha posledná minúta tretej tretiny a Česi zahnali súpera až za jeho vlastnú bránu. Dmitrij Rodik sa už pozerá na striedačku, no zatiaľ musí zostať vo svojej bráne.
     
    58:25
    Jakub Škarek teraz pomohol svojim spoluhráčov v rozohrávke. Česko sa naďalej bráni a uvidíme, či Bielorusi skúsia aj záverečnú hru bez brankára.
     
    58:00
    Do konca zápasu zostávajú už len dve minúty. Teraz to robia Česi veľmi umne. Držia puk v útočnom pásme a zbierajú cenné sekundičky.
     
    56:40
    Nepresný pokus registrujeme aj na českej strane. Každopádne, teraz potrebujú hrať Bielorusi, ktorým sa čas na strelenie vyrovnávajúceho gólu kráti.
     
    56:11
    Ivan Drozdov to teraz zobral na seba. Vystrelil z ľavého kruhu na vhadzovanie, ale našťastie pred domácich českú bránu netrafil.
     
    55:45
    Petr Kodýtek vyhadzoval puk z obrannej tretiny, no mal šťastie, že ho na ceste na tribúnu tečovalo tvrdené sklo. Namiesto vylúčenia tak budeme svedkami len vhadzovania v útočnom pásme hostí.
     
    55:16
    Bielorusko zásluhou Ilju Litvinova získava útočné pásmo. Už každé vhadzovanie v útočnom pásme bude veľmi dôležité. Ešte predtým si však môžeme vychutnať poslednú reklamnú pauzu.
    54:52 Vladislav Gabrus (BLR) - 6:5
     
    54:52
    Bielorusko dalo gól! Neuveriteľné strelecké dostihy pokračujú ďalej. Martin Kaut stratil puk v strednom pásme, bieloruský obranca VLADISLAV GABRUS následne prešiel do toho útočného a strelou švihom spoza obrancu prekonal Jakuba Škareka.
     
    53:54
    Dmitrij Rodik musel zasahovať po strele od modrej čiary. Nevšimol som si síce autora streleckého pokusu, no ten nemal veľké šance na úspech.
    53:23 Marek Zachar (CZE) - 6:4
     
    53:23
    Česko dalo gól!
    Tak som to možno zakríkol, pretože česky kapitán MAREK ZACHAR strieľa dôležitý šiesty gól. Prebral si puk pri ľavom mantineli, následne vletel do útočného pásma a v samostatnom nájazde nedal Dmitrijmu Rodikovi šancu. Asistencia: Vojtěch Budík.
     
    52:15
    Bieloruskí hokejisti sú teraz všade a robia favoritovi zápasu obrovské problémy. No, zrejme budeme svedkami ešte poriadne dramatického záveru stretnutia.
     
    51:38
    Českí hokejisti sa snažia brániť stredné pásmo a je vidieť, že majú strach o výsledok zápasu. Naopak, Bielorusi sú rozbehnutí a smerujú za strelením vyrovnávajucého gólu.
     
    51:19
    Po strelenom góle sa snažil o vyrovnanie Ivan Drozdov, ale jeho strela bola zblokovaná. Na druhej strane pálil po prihrávke Martina Nečasa Jakub Lauko, ale trafil bieloruského brankára do masky.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 22. R. Pavlík (Safin, K. Reichel), 22. Hájek (Nečas, Budík), 26. Zadina (Michnáč, M. Kaut), 33. Chytil (M. Zachar, Hájek), 36. R. Pavlík (Chytil), 54. M. Zachar (Budík) – 9. Šarangovič (Jerjomenko, Litvinov), 21. Drozdov (Suško, Bovbel), 39. Šarangovič (Suško, Bovbel), 51. Martynov (Drozdov, Jerjomenko), 55. Gabrus


    Česko: Kořenář (21. Škarek) – Budík, Hájek, F. Král, J. Galvas, Vála (A), Šalda – M. Zachar (C), Chytil, Safin – Michnáč, Nečas, Zadina – R. Pavlík, K. Reichel (A), M. Kaut – Kurovský, Kodýtek, Lauko – Hrabík.
    Bielorusko: Griščenko (36. Rodik) – Gabrus, Jerjomenko, Derjabin, Sokolovskij, Martyňuk, Gostev, Burovcev – Bovbel, Šarangovič (A), Suško (C) – Martynov, Pisčuk, Drozdov – Litvinov, Rjadčenko (A), Lukaševič – Grinkevič, Michalčuk, Anisimov – Astaševič.

    Rozhodca: Jacob Grumsen (DEN), Artur Kulev (RUS) – Franco Castelli (SUI), Rene Jensen (DEN)