HC Slovan – Helsinki sk 3:2 (kon.)
koniec
HC Slovan Bratislava
3:2 (1:1, 0:0, 2:1)
Jokerit Helsinki
Sobota 30.12.2017, 17:00 • Aréna Ondreja Nepelu, Bratislava • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované a Slovan dnes potešil vypredanú Arénu Ondreja Nepelu. Cez vianočné sviatky ozbíjal o všetky body Severanov a dnes o svojom víťazstve rozhodol až v tretej tretine. Hostia na gól Eberta ešte našli odpoveď, no Lamper sa postaral o zisk troch bodov pre domácich. Najlepšími hráčmi zápasu vyhlásení: Nicklas Jensen a Jakub Štepánek. Diváci búrlivým potleskom ďakujú domácim pri čestnom kole a ja želám všetkým veselého Silvestra a úspešný štart do Nového roku 2018. Z Bratislavy pekný večer všetkým nielen na Slovensko želá Vladimír Korduliak. (19:37:28)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:05
    Řepík poslal puk do stredného pásma Kašparovi, ktorý nepochopiteľne nevystrelil a puk vracal späť Řepíkovi.
     
    58:50
    Ebertov puk z obranného pásma len o milimetre minul pravú žrď opustenej bránky Jokeritu. Zakázané uvoľnenie.
     
    58:42
    Oddychový čas hostí, ktorí plánujú záver tretej tretiny, akciu teraz zakončili pukom do bránkoviska, Štepánek ho schoval pod svojimi rukavicami.
     
    58:35
    Zapolski na striedačke, Jokerit hrá power play so šiestimi korčuliarmi na ľade.
     
    57:48
    Jokerit na modrej stroskotal na defenzíve domácich, ofsajd a vhadzovať budeme v strednom pásme.
     
    57:25
    Slovan sa spod tlaku vyslobodil len za cenu zakázaného uvoľnenia, hra sa sťahuje späť pred Štepánka.
     
    57:17
    Slovan poslal puk von z pásma, Jokerit opäť vyrobil brejkovú akciu a na jej konci puk v moci Štepánka, ktorý ho v tradičnom pokľaku schoval vo svojom výstroji.
     
    56:14
    Lepistö sa prezentoval dvomi pukmi smerom na Štepánka, Jakub oba poslal späť do hry, podržal domácich, Jokerit vyrobil obrovský tlak v pásme belasých a poriadne motal domácim hlavy.
    54:08 Patrik Lamper - 3:2
     
    54:08
    Slovan Bratislava dal gól!
    Šťastný spoza bránky poslal puk pred bránkovisko a PATRIK LAMPER si puk spracoval k pohotovej streľbe a jednoducho to tam zavesil. Asistencia: Andrej Šťastný.
     
    53:25
    Després v dobrom obrannom zákroku zobral puk hosťom a poslal do akcie Eberta, Nick vystrelil z pravej strany po prechode modrou, Zapolski puk zastavil hokejkou a poslal späť do hry.
    52:57 Steve Moses - 2:2
     
    52:57
    Jokerit Helsinki dáva gól!
    Gilroy vystrelil od modrej, Štepánek puk vyrazil medzi kruhy, kde v pohotovej dorážke uspel STEVE MOSES. Asistencia: Matt Gilroy.
     
    51:22
    Moses sa prezentoval strelou švihom z pravej strany z kruhu, Štepánek mal puk v náručí, keď doň nakorčuľoval drzo Lepistö, arbitri však vylučovať nebudú, obrancovia domácich to mali riešiť pästným súbojom.
     
    50:55
    Slovan vyhral buly v pásme hostí, puk však s malou razanciou smeroval na Zapolskeho a Ryan ho pohotovo schoval pod svoju rukavicu.
     
    49:40
    Řepík opäť v brejku nakorčuľoval na pravý kruh a pohotovo príklepom vystrelil, Zapolski podržal Severanov, cez pravý betón a ochranné sklo puk poslal na ochrannú sieť.

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 20. J. Mikúš, 42. Ebert (Sádecký, Garbutt), 55. Lamper (A. Šťastný) – 7. N Jensen (H. Ikonen, Regin), 53. Moses (Gilroy)


    HC Slovan Bratislava: Štepánek (Sedláček) – Meszároš (C), Sersen (A), Ebert, Després, Voráček, Švarný, Bačík – Řepík, Genoway, Kašpar (A) – Mikúš, Šerbatov, Buchtele – Lamper, Šťastný, Skalický – Sloboda, Sádecký, Garbutt
    Jokerit Helsinki: Zapolski (Rämö) – Gilroy, Kivistö, Lepistö (A), Huhtala, Lauridsen, J. Jensen – N. Jensen, Regin (C), Ikonen – Moses, O´Neill, Joensuu (A) – Palola, Norman, Jormakka – Antilla, Wirtanen, Marjamäki – Mäki

    Rozhodca: Jeřábek, Fraňo (CZE) – Kučava, Novikov

    Diváci: 10.055