Tottenham – Southampton 5:2 (kon.) | Bournemouth – West Ham 3:3 (kon.) | Chelsea – Brighton 2:0 (kon.)
Huddersfield Town – Stoke City 1:1 (kon.) | Manchester United – Burnley 2:2 (kon.) | Watford – Leicester 2:1 (kon.)
West Bromwich – Everton 0:0 (kon.) | Liverpool – Swansea 5:0 (kon.)
koniec
Watford FC
2:1 (1:1)
Leicester City
Utorok 26.12.2017, 16:00Anglická Premier League • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu z dvadsiateho kola anglickej Premier League. V rámci programu na Boxing day si zmerajú sily Watford FC a Leicester City.

    Watford chce čo najrýchlejšie zabudnúť za výsledky z ostatného mesiaca. Po solídnom štarte sezóny figuroval v blízkosti najbohatších anglických klubov v popredí tabuľky. Teraz však klesol na desiatu pozíciu. Dôvodom je séria šiestich zápasov bez víťazstva, počas ktorej získali Hornets jediný bod. Futbalisti Watfordu čakajú na plný bodový zápis od 25. novembra. Postupne prehrali s Manchestrom United, remizovali s Tottehamom a podľahli Burnley, Crystal Palace, Huddersfieldu aj Brightonu.

    Leicester City vyskočil vďaka vydareným zápasom na prelome novembra a decembra do hornej polovice tabuľky a teraz mu patrí ôsma priečka. Líšky však po šnúre štyroch víťazných duelov v rade dvakrát zaváhali a ich posun vpred sa trochu spomalil. Šestnásteho decembra doma prehrali s Crystal Palace prekvapivo vysoko 0:3, no tesne pred Vianocami remizovali 2:2 s Manchestrom United, keď vydolovali remízu v nadstavenom čase.

    Watford a Leicester sa v aktuálnej sezóne ešte nestretli. V dvoch vzájomných zápasoch z minulého ročníka sa však tešil vždy domáci tím. Watford triumfoval na vlastnom trávniku 2:1 a Leicester 3:0.
     
    Úvodné zostavy:

    Watford FC: Gomes – Janmaat, Wagué, Kabasele, Zeegelaar – Cleverley, Watson, Doucouré – Carrillo, Richarlison, Pereyra.
    Náhradníci: Bachmann – Prödl, Sinclair, Gray, Holebas, Capoue, Okaka.

    Leicester City: Schmeichel – Dragović, Maguire, Morgan, Chilwell – Mahrez, A. King, Albrighton, Ndidi – Okazaki, Vardy.
    Náhradníci: Hamer – Gray, Slimani, Ulloa, James, Fuchs, Benalouane.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Chris Kavanagh fúkol do píšťalky a sviatočný duel medzi Watfordom a Leicestrom City sa mohol začať. Domáci nastúpili v žlto-čiernej kombinácii, hostia kompletne v bielom.
     
    2
    Roberto Pereyra sa rozbehol po ľavom krídle, ale bol zastavený ešte pred šestnástkou súpera. Obranca Leicestru predviedol efektný defenzívny sklz.
     
    3
    Tom Cleverley dostával kvalitnú prihrávku na hranicu pokutového územia, ale nedokázal si spracovať loptu a nevystrelil.
     
    4
    Harry Maguire (Leicester) si mohol odpustiť tvrdý súboj v strede poľa, keď poslal protihráča k zemi. Hlavný rozhodca neváhal a vytiahol žltú kartu.
     
    5
    Roberto Pereyra nemal potrebnú rýchlosť na ľavej strane a nedokázal zareagovať na prudkú prihrávku do otvoreného priestoru.
     
    7
    Leicester City prišiel o loptu po dlhšej kombinácii na súperovej polovici. Dôvodom bol útočný faul Wesa Morgana.
     
    8
    Hlavný arbiter Chris Kavanagh je dnes nekompromisný, no opäť oprávnene vytiahol žltú kartu. Tentoraz ju videl Ben Watson (Watford), ktorý sklzom zneškodnil Marca Albrightona.
     
    9
    Marc Albrighton rozohral rohový kop. Loptu zakrútil prudko smerom na bránu, no Heurelho Gomes výborne zasiahol a vyboxoval ju do bezpečia.
     
    10
    V úvodných desiatich minútach boli tvorivejší futbalisti Leicestru City. Domáci hráči sa prezentovali akurát jednou žltou kartou.
     
    11
    Marc Albrighton rýchlo otáčal hru prihrávkou na voľného Bena Chilwella, ale loptu poslal mimo ihriska.
     
    13
    Do tretice je tu žltá karta v rukách hlavného rozhodcu. Christian Kabasele (Watford) išiel do riskantného sklzu a nedovolene zastavil rozbehnutého Šindžiho Okazakiho.
     
    14
    Všetko podstatné sa deje medzi šestnástkami. Zatiaľ čakáme na gólovú príležitosť. Nie príliš zaujímavý futbal spestrujú akurát fauly.
     
    16
    Watford dostal výhodu rohového kopu. Tom Cleverley však poslal loptu len do priestoru, kde boli hráči Leicestru.
     
    17
    Riyad Mahrez sa ocitol v atraktívnej pozícii za obranou Watfordu, dostal presnú loptu, ale podľa rozhodcu na čiare stál v tesnom ofsajde.
     
    18
    Ben Chilwell využil benevolentnú hru domácich obrancov, urobil si priestor na ľavom krídle a výborne odcentroval. V šestnástke sa presadil nízky Šindži Okazaki a hlavičkou donútil Gomesa k zákroku.
    18. Šindži Okazaki (LEC)
     
    19
    Následný rohový kop hostia nevyužili. Lopta preletela pokutovým územím a do hry ju uvedie brankár Heurelho Gomes.
     
    20
    Po dvadsiatich minútach stále platí konštatovanie, že ofenzívnejšiu náladu majú hráči Leicestru. Líšky sa postarali aj o jedinú strelu do priestoru brány.
     
    21
    Tom Cleverley a Marc Albrighton sa nepríjemne zrazili v okolí stredového kruhu a hosťujúci záložník utrpel tržnú ranu, ktorú mu teraz ošetruje lekár.
     
    22
    Marc Albrighton je už ošetrený a dnešný zápas bude dohrávať s ofačovanou hlavou. Domáci fanúšikovia ho odmenili piskotom, pretože trochu zbytočne sedel s lekárom priamo na hracej ploche.
     
    23
    Wes Morgan a Kasper Schmeichel sa trochu nedohodli v defenzívnej činnosti. Hosťujúci kapitán poslal svojmu brankárovi loptu hlavou do iného priestoru ako to očakával. Dánsky gólman však rýchlo zareagoval.
     
    25
    Pre Kaspera Schmeichela to bolo aspoň malé spestrenie doterajšieho nudného zápasu. Dán nemal vôbec žiadnu prácu a hru sleduje len z diaľky.
     
    26
    Jamie Vardy zahodil stopercentnú šancu. Kanonier "líšok" dostal vynikajúcu prihrávku do behu od Marca Albrightona, išiel sám na brankára Gomesa, ale nečakane minul cieľ.
    26. Jamie Vardy (LEC)
     
    27
    Hlavnému rozhodcovi Chrisovi Kavanaghovi dnes na čiare asistuje žena, Sian Masseyová-Ellisová. Po jej rozhodnutí sa domáci fanúšikovia hnevali, no potom im priznala autové vhadzovanie, čím si ich okamžite získala.
     
    29
    Watford mal výhodu štandardky. Tom Cleverley poslal loptu do šestnástky, kde ju získal Abdoulaye Doucouré, no jeho pokus bol zblokovaný na roh.
     
    30
    Aleksandar Dragović (Leicester) si pomáhal rukami v súboji Robertom Pereyrom a súpera ťahal za dres. Logickým vyústením bola už štvrtá žltá karta v tomto zápase.
     
    31
    Ben Chilwell predviedol dlhý šprint z vlastnej polovice až k šestnástke súpera. Jeho postup napokon zastavil zákrok Daryla Janmaata.
     
    32
    Na oboch stranách vidíme viacero štandardných situácií. Centrované lopty smerujú do nebezpečných priestorov, ale tam sa nedeje nič zaujímavé.
     
    33
    Riyad Mahrez skúsil strelu spoza pokutového územia, ale lopta mu nesadla na kopačku a Heurelho Gomes ju schoval v náručí.
     
    34
    André Carrillo hýril pohybom po pravom krídle a jeho snaha napokon viedla k zisku rohového kopu pre Watford FC.
     
    35
    Domáci futbalisti prišli o šancu skórovať zo štandardky. Molla Wagué sa previnil útočným faulom v šestnástke.
     
    36
    Leicester City takisto nezužitkoval rohový kop. V pokutovom území sa tlačil do zakončenia Wes Morgan, no v páde nemieril presne.
     
    37
    Leicester City dáva gól! Hostia zaslúžene otvárajú skóre. Marc Albrighton udržal loptu pod tlakom, otočil sa s ňou a naslepo odcentroval pred bránu. Našiel úplne voľného RIYADA MAHREZA, ktorého hlavička skončila v sieti.
    37. Riyad Mahrez (LEC) - 0:1
     
    39
    Inkasovaný gól by mohol Watford vyprovokovať k zvýšenej aktivite. Domáci hráči v doterajšom priebehu stretnutia ani raz nevystrelili na bránu.
     
    40
    Richarlison mal na kopačke vyrovnanie. Domáci útočník si prebral loptu na hranici šestnástky, mal pred sebou len Kaspera Schmeichela, ešte aj toho si položil na trávnik, no zblízka trafil iba bočnú sieť.
    40. Richarlison (WAT)
     
    41
    Stále však platí fakt, že Watford neposlal ani raz loptu medzi tri žrde. Richarlison mal ale najväčšiu šancu domácich a jej zahodenie ho môže mrzieť.
     
    43
    Marc Albrighton poriadne pretiahol center od rohovej zástavky. Lopta smerovala na Wesa Morgana, ktorý však zo zadnej žrde nepresne prihrával pred bránu.
     
    44
    Domáci lodivod bude striedať ešte pred prestávkou. Z ihriska odchádza Roberto Pereyra, ktorého nahradí Stefano Okaka.
     
    45
    Roberto Pereyra zasadol na striedačku a nesignalizoval žiadne zranenie. Zmena tesne pred odchodom do šatní nie je tradičná.
     
    45
    Watford práve strelil gól! Domáci futbalisti stihli vyrovnať ešte pred prestávkou. Po rohovom kope sa lopta odrazila pred bránu a MOLLA WAGUÉ ju z tesnej blízkosti poslal do siete.
    45. Molla Wagué (WAT) - 1:1
     
    45+2
    Leicester City doplatil na to, že Watfordu dovolil v úvodnom dejstve až päť rohových kopov. Prvé štyri síce nepriniesli šancu, ale z piateho padol gól.
     
    45+3
    Hlavný rozhodca nadstavil až tri minúty navyše. Pridaný čas sa pomaly chýli ku koncu, no pravdepodobne budeme hrať ešte pár sekúnd.
     
    45+4
    Richarlison zahodil ďalšiu obrovskú šancu. Mladý Brazílčan prudko vypálil zvnútra pokutového územia a jeho delovka sa zastavila na žrdi.
     
    45+5
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Štyridsať minút bol prvý polčas pod kontrolou Leicestru City. Hostia mali viac z hry, vytvorili si niekoľko príležitostí a vďaka presnej hlavičke Mahreza otvorili skóre. Potom však prišli chvíle domáceho mužstva. Richarlison v tutovke zaváhal, Wagué v úvode nadstaveného času vyrovnal a Richarlison mohol otočiť stav, no namieril do žrde.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Hráči sú späť na ihrisku. Cez prestávku nedošlo k žiadnej zmene v zostavách, no domáci kouč dnes už raz striedal.
     
    47
    Marvin Zeegelaar bol zastavený v postupe vpred. Domáci útočník dokázal aspoň odcentrovať, ale loptu získal Kasper Schmeichel.
     
    48
    Daryl Janmaat predviedol šikovné kľučky na pravej strane, ale nemal dostatok času na presnejšiu prihrávku do šestnástky.
     
    49
    Jamie Vardy sa z ničoho nič ocitol s loptou v pokutovom území. Domáca defenzíva však bleskovo reagovala a nedovolila mu vystreliť.
     
    50
    Watford nezvládol prechod do rýchleho protiútoku. Pokus o krížnu prihrávku dopadol katastrofálne. Abdoulaye Doucouré odkopol loptu mimo ihriska.
     
    52
    Harry Maguire dlho váhal s prihrávkou a napokon poslal loptu na Bena Chilwella do ofsajdovej pozície. Hostia sa musia vrátiť do obrany.
     
    53
    Riyad Mahrez nedokázal vystreliť cez brániaceho hráča, lopta sa odrazila k Ndidimu, ale jeho pokus bol takisto iba zblokovaný.
     
    54
    Harry Maguire nepochopiteľne bežal s loptou do priestoru, kde nemal žiadneho spoluhráča. Aj preto jeho prihrávka nikoho nenašla.
     
    56
    Začiatok druhého polčasu pripomína úvod prvého dejstva. Hráči sú opatrní, a tak čakáme na šance.
     
    57
    Abdoulaye Doucouré sa pokúsil o strelu z diaľky, ale iba neveriacky krútil hlavou, pretože loptu napálil vysoko nad bránu.
     
    58
    Riyad Mahrez zakrútil loptu nebezpečne smerom k bráne. Do priestoru si nabiehal Jamie Vardy, ale k úspechu mu chýbal krok.
     
    59
    Stefano Okaka si spracoval loptu chrbtom k bráne a zakončil nožničkami. Síce minul bránu, ale vyslúžil si potlesk domácich fanúšikov.
     
    60
    Leicester predviedol výbornú kombináciu v brejku troch proti dvom. Riyad Mahrez posunul loptu Marcovi Albrightonovi, ten ešte hľadal pred prázdnou bránou Jamieho Vardyho, no včas zasiahol obranca Watfordu.
     
    62
    Aleksandar Dragović nedovolene zastavil prenikajúceho Richarlisona a domáci priaznivci si ihneď pýtali druhú žltú kartu. Hlavný rozhodca však správne nevytiahol červenú.
     
    63
    Watford zahral nacvičený signál zo štandardky. Na konci kombinácie bol Abdoulaye Doucouré, ktorý netrafil priestor brány.
     
    65
    Watford práve strelil gól! Domáci futbalisti otáčajú stav stretnutia. Center zo štandardky našiel Doucourého, ktorý z ostrého uhla prekvapil KASPERA SCHMEICHELA. Dánsky brankár si nechtiac usmernil loptu za chrbát a Ben Chilwell ju nestihol loptu ešte pred čiarou.
    65. Kasper Schmeichel (WAT) - 2:1


     
    66
    Leicester City po dobrom štarte do zápasu postupne stráca pôdu pod nohami. Od úvodného gólu Mahreza si nevypracoval výraznejšiu šancu.
     
    67
    Stefano Okaka zakončoval volejom zvnútra šestnástky, ale rozhodca na čiare ho videl v ofsajde. Domáci útočník sa však poďakoval spoluhráčovi za prihrávku.
     
    69
    Čoskoro môžeme očakávať prvé striedanie na strane hostí. Na lavičke hostí už prebieha diskusia o tom, kto pôjde na trávnik.
     
    70
    Harry Maguire stál v ofsajde a nemohol hlavičkovať v pokutovom území. Proti rozhodnutiu ženskej arbiterky na čiare neprotestoval.
     
    72
    Watford nevyužil ponúknutý rohový kop. Lopta smerovala na prednú žrď, kde si ju postrážili hráči v bielom.
     
    73
    Očakávané striedanie v tíme hostí je realitou. Z ihriska odišli Aleksandar Dragović a Šindži Okazaki. Na ich miesta vybehli Demarai Gray a Islam Slimani.
     
    74
    Hosťujúci kouč jasne posilnil ofenzívu. Do hry poslal dvoch útočne ladených futbalistov, ktorí by mali hroziť najmä svojou rýchlosťou.
     
    76
    Marvin Zeegelaar využil ponúknutý priestor na ľavom krídle, ale nemal podporu spoluhráčov. Získal aspoň roh pre Watford.
     
    77
    Watfordu dnes príliš nevychádzajú rohové kopy, ale po jednom z nich dokázali domáci futbalisti vyrovnať stav a odvtedy majú v zápase prevahu.
     
    78
    Islam Slimani si hodil loptu medzi dvoch obrancov Watfordu a bežal s ňou do pokutového územia. Domáci ho zastavili na poslednú chvíľu.
     
    80
    Do konca riadneho hracieho času zostáva posledných desať minút. Hostia majú stále dostatok priestoru na vyrovnanie, ale ich hra nie je ideálna.
     
    81
    Kasper Schmeichel vybehol vysoko z brány a poslal loptu na voľného Marca Albrightona. Jeho center však domáci zrazili na autové vhadzovanie.
     
    81
    Po dlhšej dobe vidíme žltú kartu. Andy King (Leicester) zastavil črtajúci sa protiútok Watfordu za cenu nedovoleného zákroku a následného trestu.
     
    82
    Ben Chilwell váhal s rozohrávkou a napokon prišiel o loptu. Do šance si ju potiahol Tom Cleverley, no jeho krížna strela skončila vedľa žrde.
    82. Tom Cleverley (WAT)
     
    83
    Marc Albrighton výborne odcentroval z pravého krídla do šestnástky, lopta však preletela ponad Islama Slimaniho a hostia získali iba roh.
     
    84
    Ešte pred rohovým kopom Leicester City strieda. Na ihrisko vybehol Leonardo Ulloa, ktorý vymenil Andy Kinga.
     
    85
    Heurelho Gomes predviedol dva mimoriadne dôležité zákroky po rohových kopoch. Najskôr zneškodnil koncovku Wesa Morgana a potom vytlačil do bezpečia aj hlavičku Leonarda Ullou.
    85. Wes Morgan (LEC)
     
    86
    Domáci brankár a zároveň kapitán Heurelho Gomes upokojuje svojich spoluhráčov. Záverečné minúty sú dôležité, pretože Watford čaká na víťazstvo už mesiac.
    86. Leonardo Ulloa (LEC)
     
    87
    Watford druhýkrát striedal a trochu natiahol čas. Ben Watson odchádzal z ihriska pomaličky, vymenil ho Sebastian Prödl.
     
    88
    Marvin Zeegelaar (Watford) uvidel žltú kartu za svoje nešportové správanie. Domáci útočník komplikoval súperovi rozohrávku autového vhadzovania.
     
    90
    V úplnom závere riadneho hracieho času prichádza aj záverečné striedanie domácich. André Carrillo prenechal miesto Jeromovi Sinclairovi.
     
    90+1
    Druhý polčas nebol často prerušovaný. Preto hlavný rozhodca nadstavil obligátne tri minúty.
     
    90+2
    Watford nevyužil brejk troch proti dvom. Stefano Okaka nedostal presnú prihrávku a v sklze nedokázal nájsť voľného Richarlisona.
     
    90+3
    Marc Albrighton posielal prudký center do ohňa, kde chcel hlavičkovať Harry Maguire. Loptu však nezasiahol a trafil akurát Heurelha Gomesa.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Watford prerušil sériu štyroch prehier a šiestich duelov v rade bez plného bodového zisku. The Hornets síce prespali úvodných štyridisať minút a po hlavičke Mahreza prehrávali, no ešte do prestávky vyrovnal Wagué. Jeho presný zásah domácich nakopol a v druhom polčase dokonali obrat. Po štandardke presne mieril Doucouré, no oficiálny zápis hovorí o vlastnom góle Kaspera Schmeichela, ktorý si loptu jemne tečoval za čiaru. Leicester tak nevyhral tretí ligový duel za sebou. (17:56:53)

    Tomáš Lengyel

    Góly: 45. Wagué, 65. Schmeichel (vla.) – 37. Mahrez

    Karty:   8. Watson (WAT), 13. Kabasele (WAT), 88. Zeegelaar (WAT) – 4. Maguire (LEC), 30. Dragović (LEC), 81. A. King (LEC)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 7:2. Rohy: 8:8. Ofsajdy: 4:6. Fauly: 6:13.
    Watford FC: Gomes – Janmaat, Wagué, Kabasele, Zeegelaar – Cleverley, Watson (87. Prödl), Doucouré – Carrillo (90. Sinclair), Richarlison, Pereyra (44. Okaka).
    Náhradníci: Bachmann – Prödl, Sinclair, Gray, Holebas, Capoue, Okaka.

    Leicester City: Schmeichel – Dragović (73. Gray), Maguire, Morgan, Chilwell – Mahrez, A. King (84. Ulloa), Albrighton, Ndidi – Okazaki (73. Slimani), Vardy.
    Náhradníci: Hamer – Gray, Slimani, Ulloa, James, Fuchs, Benalouane.