Tottenham – Southampton 5:2 (kon.) | Bournemouth – West Ham 3:3 (kon.) | Chelsea – Brighton 2:0 (kon.)
Huddersfield Town – Stoke City 1:1 (kon.) | Manchester United – Burnley 2:2 (kon.) | Watford – Leicester 2:1 (kon.)
West Bromwich – Everton 0:0 (kon.) | Liverpool – Swansea 5:0 (kon.)
koniec
Liverpool FC
5:0 (1:0)
Swansea City
Utorok 26.12.2017, 18:30 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    FC Liverpool po prvom dejstve viedol len o jeden gól, no žiadne prekvapenie na svoj účet nedopustil. V druhom polčase pridal ďalšie štyri presné zásahy, keď dvakrát skóroval Roberto Firmino a raz trafili do čierneho Trent Alexander-Arnold a Alex Oxlade-Chamberlain. Domáci si v závere urobili zo súpera trhací kalendár. Swansea City v jubilejnom desiatom zápase neskórovala, a tak zostáva na poslednom mieste Premier League. Naopak, zverenci Jürgena Kloppa sa dostávajú na priebežnú štvrtú priečku, ktorá zaisťuje účasť v predkole Lige majstrov. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok sviatočného večera. (20:26:59)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Simon Mignolet si v samotnom závere zápasu pripísal ešte pekný úspešný zákrok. Z dobrej palebnej pozície to vyskúšal Tammy Abraham, ale na piaty gól v sezóne si bude musieť ešte počkať.
     
    90+2
    Philippe Coutinho si dal záležať na priamom kope, dlho sa naň chystal, ale napokon trafil len jedného hráča v múre. Celú domácu akciu napokon ukončil ofsajdový verdikt po prihrávke na Georginia Wijnalduma.
     
    90+1
    Kyle Naughton si počínal nedovolene tesne pred vlastným pokutovým územím. Po faule na Adama Lallanu sa tak domácim futbalistom črtá veľká šanca na strelenie aj šiesteho gólu.
     
    90
    Hlavný rozhodca pridáva k dnešnému zápasu ešte tri minúty. Teraz sme mohli byť svedkami ďalšieho gólu, no Dominic Solanke nedokázal usmerniť do siete strieľanú prihrávku Jamesa Milnera.
     
    88
    Spoza pokutového územia to skúšal aj Adam Lallana, ktorý podstatnú časť sezóny vynechal pre zranenie. Tentokrát sa do streleckej listiny nezapísal, pretože mieril vysoko nad bránu.
     
    87
    Tak toto mohol byť skutočne krásny gól. Philippe Coutinho parádnym pasom našiel za obrannou líniou Dominica Solankeho, ale jeho volej skončil tesne vedľa brány súpera. Obranca Alfie Mawson toho musí mať už plné zuby.
    86. Dominic Solanke (LIV)
     
    86
    James Milner si spracoval pas smerujúci do priestoru ľavého krídla. Následne hľadal v šestnástke Dominica Solankeho, no ten tiesnený obrancom súpera nedokázal dôraznejšie zakončiť.
     
    85
    Rohový kop bude nasledovať aj na druhej strane. K ďalšej strele sa dostal Alex Oxlade-Chamberlain, ale tentokrát bol jeho strelecký pokus zblokovaný mimo priestoru brány.
     
    84
    Hostia mali po inkasovanom góle výhodu rohového kopu. Po centri z ľavej strany zakončoval v záklone Alfie Mawson, ale jeho pokus mieril vedľa brány belgického gólmana Simona Mignoleta.
     
    83
    Liverpool dal gól! Adam Lallana v dobrej šanci neuspel, ale o pár sekúnd neskôr dokončil jeho akciu ALEX OXLADE-CHAMBERLAIN. Ten sa presadil v šestnástke súpera cez Jordana Ayewa, spracoval si loptu na kolene a následne pekným volejom upratal loptu do siete.
     
    81
    Swansea City v januári tohto roka šokovala Anfield Road, keď senzačne vyhrala 3:2. Dnes však na súpera zvučného mena herne i kvalitou nemala a neodlepí sa od posledného miesta tabuľky.
     
    80
    Do konca zápasu zostáva posledných desať minút. Hráči v červených dresoch držia loptu na svojich kopačkách a súpera podobne ako počas celého zápasu k ničomu nepúšťajú.
     
    79
    Zápas je síce už rozhodnutý, no hráči Liverpoolu naďalej vysoko napádajú rozohrávku súpera. Adam Lallana dostal pod tlak Alfieho Mawsona, ktorý si musel pomôcť len pasom na Łukasza Fabiańskeho.
     
    78
    Na ihrisko sa dostane aj Renato Sanches, ktorý bol jednou z hviezd vlaňajších majstrovstiev Európy. Portugalčan vbieha na trávnik výmenou za Leroya Fera.
     
    77
    Swansea City sa po rohovom kope presadiť nedokázala. Naopak, po rýchlej akcii sa na druhej strane dostal k strele Adam Lallana, no anglický reprezentant minul bránu súpera.
     
    76
    Martin Olsson sa dostal k centru z pravej strany. Loptu na ceste do šestnástky zastavil Ragnar Klavan, a tak bude môcť Thomas Carroll zahrávať jeden z mála rohových kopov hostí.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 6. Coutinho, 52. Firmino, 65. Alexander-Arnold, 66. Firmino, 83. Oxlade-Chamberlain

    Karty:   56. M. Olsson (SWN)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 22:7. Střely mimo: 9:4. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 5:8.
    Liverpool FC: Mignolet – Alexander-Arnold, Matip, Klavan, Robertson (75. Milner) – Oxlade-Chamberlain, Can, Wijnaldum – M. Salah (69. Lallana), Firmino (68. Solanke), Coutinho (C).
    Náhradníci: Karius – Joe. Gomez, Milner, Lovren, Mané, Lallana, Solanke.

    Swansea City: Fabiański – Naughton, F. Fernández (C), Mawson, M. Olsson – Fer (78. Sanches), Mesa, T. Carroll – Routledge, J. Ayew, McBurnie (62. T. Abraham).
    Náhradníci: Nordfeldt – van der Hoorn, Rangel, Dyer, Sanches, Clucas, T. Abraham.

    Rozhodca: Kevin Friend – Adrian Holmes, Mark Scholes