Tottenham – Southampton 5:2 (kon.) | Bournemouth – West Ham 3:3 (kon.) | Chelsea – Brighton 2:0 (kon.)
Huddersfield Town – Stoke City 1:1 (kon.) | Manchester United – Burnley 2:2 (kon.) | Watford – Leicester 2:1 (kon.)
West Bromwich – Everton 0:0 (kon.) | Liverpool – Swansea 5:0 (kon.)
koniec
Liverpool FC
5:0 (1:0)
Swansea City
Utorok 26.12.2017, 18:30 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.
     
    Vážení čitatelia, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z anglickej Premier League. Dnešný program futbalového „Boxing day“ ukončí stretnutie na Anfield Road, kde domáci Liverpool privíta v kríze hrajúcu Swansea City. Zápas bude rozhodovať Kevin Friend.

    FC LIVERPOOL

    FC Liverpool figuruje na štvrtom mieste tabuľky s 20-bodovou stratou na vedúci Manchester City. Tím pod vedením Jürgena Kloppa síce len dvakrát prehral, no dopláca na príliš veľa nerozhodných výsledkov. Na svojom konte ich má už osem, a tak je spoločne s WBA remízovým kráľom súťaže. V ostatných štyroch zápasoch až trikrát remizoval, no možno konštatovať, že na základe priebehu hry ich mal všetky vyhrať. Napríklad, v piatok viedol na Emirates Stadium o dva góly, zápasu dominoval, no v priebehu 53. až 58. minúty nepochopiteľne trikrát inkasoval. Napokon to uhral aspoň na remízu 3:3, keď svoj siedmy gól v sezóne zaznamenal Roberto Firmino. Streleckým lídrom je Mohamed Salah, ktorý sa s 15 gólmi delí o post najlepšieho strelca Premier League s Harrym Kaneom. Najväčším problémom Liverpoolu je obrana, ale zároveň je veľký rozdiel medzi jej výkonmi doma a vonku. The Reds inkasovali 23 gólov, ale na Anfield Road majú skóre 14:3. V dnešnom dueli im budú chýbať Jordan Henderson, Alberto Moreno, Joel Matip, Nathaniel Clyne a tiež Daniel Sturridge.

    SWANSEA CITY

    Swansea City uzatvára tabuľku Premier League so ziskom 13 bodov. Zaujímavosťou je, že pred rokom na tom bola ešte horšie, keď sa krčila na poslednom mieste s iba deviatimi bodmi. Nepresvedčivé výkony sa prejavili na trénerskej zmene. Paula Clementa dočasne nahradil stále aktívny futbalista Leon Britton. Hlavným problémom waleského klubu je ofenzíva. Tej výrazne uškodila strata Gylfiho Sigurðssona. S odchodom tohto Islanďana akoby sa stratila aj celá ofenzívna myšlienka. Swansea strieľa v priemere 0,58 gólu na zápas, v desiatich stretnutiach nestrelila gól a vonku prehrala šesť duelov po sebe. Najlepším strelcom tímu je štvorgólový Tammy Abraham, no ten naposledy napol sieť v polovici októbra. Pre Swansea to bude druhá návšteva Liverpoolu v priebehu ôsmich dní. Minulý pondelok prehrala v Goodison Parku 1:3, keď rozhodujúci gól zaznamenal spomínaný Sigurðsson. Navyše, už v piatej minúte si privodil svalové zranenie Wilfried Bony a chýbať bude aj dnes. Labute v poslednom meraní síl šokovali Anflield Road, keď ako jasný outsider vyhrali 3:2.
     
    Úvodné zostavy:

    Liverpool FC: Mignolet – Alexander-Arnold, Matip, Klavan, Robertson – Oxlade-Chamberlain, Can, Wijnaldum – M. Salah, Firmino, Coutinho (C).
    Náhradníci: Karius – Joe. Gomez, Milner, Lovren, Mané, Lallana, Solanke.

    Swansea City: Fabiański – Naughton, F. Fernández (C), Mawson, M. Olsson – Fer, Mesa, T. Carroll – Routledge, J. Ayew, McBurnie.
    Náhradníci: Nordfeldt – van der Hoorn, Rangel, Dyer, Sanches, Clucas, T. Abraham.

    Rozhodcovia: Kevin Friend – Adrian Holmes, Mark Scholes.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného zápasu mali hostia, ktorí nastúpili v čiernych dresoch. Liverpool hrá v tradičnej červenej kombinácii a prvej minúte stretnutia vyčkáva na vlastnej polovici ihriska.
     
    2
    Estónsky obranca Ragnar Klavan dlhým pasom hľadal na hranici pokutového územia Mohameda Salaha. Egyptský kanonier sa ale k lopte nedostal, a tak bude odkopávať Łukasz Fabiański.
     
    3
    Wayne Routledge sa snažil presadiť popri pravej postrannej čiare, ale dobre si s ním poradil Andrew Robertson. Anglický futbalista vybojoval vhadzovanie a následne môžu kombinovať jeho spoluhráči.
     
    4
    Po pravej strane to teraz skúsili aj domáci futbalisti. Trent Alexander-Arnold posúval loptu na Alexa Oxlada-Chamberlaina, ale bývalý záložník londýnskeho Arsenalu sa individuálne nepresadil.
     
    5
    Registrujeme ďalšiu nepresnosť v kombinácii domáceho tímu. Trent Alexander-Arnold sa prezentoval príliš dlhou prihrávkou, po ktorej bude nasledovať len odkop od brány poľského gólmana.
     
    6
    Liverpool dal gól! Domáci futbalisti sa veľmi rýchlo dostávajú do vedenia. Jordan Ayew stratil loptu v strede ihriska po tom, čo ho atakoval Roberto Firmino. Mohamed Salah následne loptu posunul na PHILIPPEHO COUTINHA, no a ten krásnou strelou spoza pokutového územia prekonal bezmocného Łukasza Fabiańskeho.
    6. Philippe Coutinho (LIV) - 1:0
     
    7
    Philippe Coutinho dnes oslavuje svoj 200. zápas vo farbách Liverpoolu a domácich fanúšikov už v úvode potešil krásnym gólovým momentom. Opäť potvrdil, že má parádnu strelu zo strednej vzdialenosti.
     
    8
    Hostia to teraz skúšali cez svoju ľavú stranu. Center sa však do nebezpečného priestoru nedostal, pretože loptu pohotovo odvrátil kamerunský obranca Joël Matip.
     
    9
    Trent Alexander-Arnold teraz podcenil center z ľavej strany a mal šťastie, že Jordan Ayew nehlavičkoval presnejšie. Lopta napokon končí len v rukaviciach Simona Mignoleta, ktorý sa v piatok na Emirates Stadium príliš nezaskvel.
     
    10
    Roberto Firmino sa teraz snažil individuálne presadiť cez Federica Fernándeza. Spočiatku to vyzeralo dobre, ale napokon spätným pasom trafil len padajúceho obrancu waleského klubu.
     
    11
    Mohamed Salah parádnym pasom našiel v pokutovom území Philippa Coutinha. Brazílčan následnou spätnou prihrávkou našiel na hranici šestnástky Andrewa Robertsona, ale jeho prudká strela nesmerovala medzi tri žrde.
     
    13
    Federico Fernández si tentokrát počínal nedovolene v súboji s Robertom Firminom. Hlavný rozhodca Kevin Friend píska faul, a tak sa Liverpoolu črtá dobrá šanca na strelenie gólu.
     
    14
    Mohamed Salah to skúšal priamou strelou, ale trafil len múr. Následne ešte z náročnej pozície hlavičkoval Ragnar Klavan, ale jeho zakončenie mierilo nad bránu Łukasza Fabiańskeho.
     
    15
    S úvodnou štvrťhodinou zápasu môžu byť domáci futbalisti spokojní. Philippe Coutinho sa parádnou strelou spoza šestnástky postaral o vedúci gól a celkovo sa Swansea prakticky k ničomu nedostala.
     
    16
    Teraz sme videli trošku rozháraný úsek hry. Na oboch stranách sme sledovali nepresné prihrávky. Napokon túto situáciu vyriešil Joël Matip, ktorý sa po zranení vrátil do základnej zostavy Liverpoolu.
     
    17
    Philippe Coutinho mal trošku viac priestoru, čo okamžite využil. Z ľavej strany poslal pekný center do šestnástky a veľa nechýbalo k tomu, aby dokázal hlavičkovať Mohamed Salah.
     
    18
    Mohamed Salah sa ocitol v pokutovom území v obkľúčení troch hráčov súpera. Poriadne ich povyzvŕtal, ale napokon ho o loptu spoločne pripravili Thomas Carroll a Kyle Naughton.
     
    19
    Na druhej strane sa snažil niečo vymyslieť Wayne Routledge. Krajný obranca Andrew Robertson ho síce nezastavil, ale následne napravil jeho menšie zaváhanie Georginio Wijnaldum.
     
    20
    Oliver McBurnie dnes nastúpil v útočnej formácii a na začiatku dvadsiatej minúty sa dostal do zakončenia. Bol však v náročnej pozícii, a tak nenarobil Simonovi Mignoletovi väčšie problémy.
     
    21
    Swansea City teraz dlhší časový úsek drží loptu na svojich kopačkách. Liverpool nejako agresívne nenapáda a hokejovou terminológiou možno povedať, že si vybral menší oddychový čas.
     
    22
    Ragnar Klavan teraz vystúpil z obrannej formácie a urobil dobre. Oliver McBurnie po súboji s ním prišiel o loptu a následne fauloval domáceho obrancu zozadu Leroy Fer.
     
    23
    Roberto Firmino zachytil rozohrávku súpera a okamžite začal novú útočnú akciu domáceho tímu. Tú napokon zakončil strelou spoza šestnástky Emre Can, ale nebol taký úspešný ako Philippe Coutinho.
     
    24
    Trent Alexander-Arnold veľmi dobre zachytil prihrávku smerujúcu do priestoru ľavého krídla. Následne ale trošku zazmätkoval a nepresnou prihrávkou pripravil domácich o možnosť rýchleho brejku.
     
    25
    Teraz drží loptu vo svojej moci Liverpool. Vymieňajú si ju najmä obrancovia Joël Matip a Ragnar Klavan. Prekvapujúco dnes Jürgen Klopp nechal na lavičke náhradníkov Dejana Lovrena.
     
    26
    Mohamed Salah vnikol s loptou do pokutového územia, ale jeho následná strela ľavačkou bola zrazená. O niekoľko sekúnd neskôr pálil aj Alex Oxlade-Chamberlain, no jeho prudký projektil mieril nad bránu.
     
    28
    Nepresnosť v kombinácii hostí. Kyle Naughton adresoval kolmú prihrávku na Wayna Routledga, no ten nemal reálnu šancu udržať loptu na hracej ploche. Nasledovať tak bude len odkop od brány.
     
    29
    Jordan Ayew sa teraz snažil presadiť individuálne. Pred pokutovým územím domáceho tímu si ho ale zobral na starosti Georginio Wijnaldum a dôrazným spôsobom ho pripravil o loptu.
     
    30
    Wayne Routledge sa presadil cez Andrewa Robertsona po pravej strane a následne posielal center do pokutového územia. Na jeho pas už čakal Oliver McBurnie, ale ešte pred ním loptu odvrátil do bezpečia Joël Matip.
     
    31
    Liverpool to často skúša streleckými pokusmi spoza pokutového územia. Tentokrát zobral zodpovednosť na seba Roberto Firmino, ale jeho strela pravačkou mierila vedľa brány o niekoľko decimetrov.
    31. Roberto Firmino (LIV)
     
    32
    Liverpool trošku poľavil, čo sa snaží využiť jeho súper. Po pravej strane to opäť skúšal Wayne Routledge, ale tentokrát si s ním Andrew Robertson poradil oveľa lepšie, keď ho vytlačil na polovicu ihriska.
     
    33
    Domáci futbalisti sa snažia získať územnú prevahu, no musíme pochváliť aj hostí za aktívne napádanie. Najmä vďaka tomu kombinujú hráči v červených dresoch len na vlastnej polovici.
     
    34
    Po trošku nudnom úseku hry sme sa dočkali peknej akcie Liverpoolu. Trent Alexander-Arnold centroval z pravej strany, no Roberto Firmino si pri zakončení počínal v rozpore s pravidlami. Faulovaným hráčom bol Federico Fernández.
     
    35
    Mohamed Salah ukázal svoju rýchlosť a udržal loptu na hracej ploche. Následne sa dostal k centru Alex Oxlade-Chamberlain, ale pred Robertom Firminom poslal loptu do bezpečia zrejme Martin Olsson.
     
    36
    Už v predzápasovom príspevku sme spomínali tragickú ofenzívu hostí. Na Anfield Road sa to zatiaľ potvrdzuje a nič nenasvedčuje tomu, že by sme mali byť svedkami podobnej senzácie ako v januári tohto roka.
     
    37
    Oliver McBurnie teraz ustál súboj s Joëlom Matipom a dokonca sa dostal k strele z vnútra pokutového územia. Svoju šancu ale nevyužil, keďže trafil len estónskeho obrancu Ragnara Klavana.
     
    38
    Trent Alexander-Arnold bol na pravej strane úplne sám, ale jeho následný center nenašiel nikoho v pokutovom území waleského klubu. Nasledovať tak bude len vhadzovanie Martina Olssona.
     
    39
    Fantasticky teraz zasiahol Alfie Mawson. Domáci útočníci to pred pokutovým územím skúšali šikovnou narážačkou, no obranca hostí v poslednej chvíli zastavil kolmú prihrávku smerujúcu na Roberta Firmina.
     
    40
    Po zblokovanej strele Philippeho Coutinha mali domáci výhodu rohového kopu. Ten zahral spomínaný Brazílčan, ale našiel len obrancu Alfieho Mawsona, ktorý poslal loptu mimo šestnástky.
     
    41
    Domáci teraz poriadne zatlačili svojho súpera do pokutového územia. Po centri Roberta Firmina z ľavej strany spadol po kontakte s Thomasom Carollom na trávnik Mohamed Salah, ale hlavý arbiter pokutový kop nepíska.
     
    42
    Na ihrisku sa teraz nehrá, pretože ošetrovaný bude musieť byť Emre Can. Nemecký reprezentant má zrejme nejaké svalové problémy a uvidíme, či ho Jürgen Klopp bude musieť stiahnuť z ihriska.
     
    44
    Tak až v predposlednej minúte prvého polčasu sa na Anfield Road opäť hrá. Domáci futbalisti to skúšali šikovnou narážačkou na jeden dotyk, no podobne ako pred niekoľkými sekundami neuspeli.
     
    45
    Riadny hrací čas prvého polčasu sa naplnil po tom, čo Trent Alexander-Arnold fauloval v strede poľa Jordana Ayewa. Medzitým sme sa dozvedeli údaj o nadstavenom čase, Kevin Friend pridáva ešte 120 sekúnd.
     
    45+1
    V nadstavenom čase mohol Liverpool druhýkrát skórovať. Hostia zbytočne stratili loptu a Mohamed Salah ju okamžite posunul na voľného Roberta Firmina. Brazílčan však možno trošku zbytočne váhal a napokon jeho strela cez Alfieho Mawsona mierila vedľa brány.
    45+1. Roberto Firmino (LIV)
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Domáci futbalisti dominovali prvému polčasu, ale ich očakávané víťazstvo ešte rozhodne nie je jasnou záležitosťou. Zverenci Jürgena Kloppa skórovali len raz, keď sa krásnou strelou spoza šestnástky zaskvel Philippe Coutinho. The Reds následne trošku stiahli nohu z plynového pedálu a nevytvorili si ďalšie vážnejšie gólové šance. Za zmienku stojí spomenúť len záver prvého dejstva, keď Roberto Firmino z dobrej pozície minul bránu. Swansea si zatiaľ prakticky neškrtla, čím potvrdzuje status najhoršej ofenzívy súťaže. Druhý polčas sa začne o 19:33 hod.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Domáci futbalisti v úvode druhého dejstva zaútočili po pravej strane. Center Trenta Alexandra-Arnolda bol už ale zbytočný, pretože tesne pred tým lopta opustila vymedzený priestor.
     
    47
    Domáci futbalisti teraz držia loptu na svojich kopačkách, no kombinujú ďaleko od brány súpera. Celkovo Łukasz Fabiański nemal v prvom polčase veľa práce, ale na strelu Philippeho Coutinha jednoducho nemal šancu reagovať.
     
    48
    Trent Alexander-Arnold poslal veľmi dobrý center do súperovej šestnástky. Na jeho pas si nabiehal Roberto Firmino, ale chýbalo mu niekoľko centimetrov na to, aby dokázal hlavičkovať.
     
    49
    Tentokrát chybovali v rozohrávke domáci futbalisti, konkrétne to bol Roberto Firmino kto sa "zaskvel" nepresnou prihrávkou. Okamžite to využil Jordan Ayew, ale jeho strela z veľkej diaľky nemala veľa šancí na úspech.
     
    50
    Roberto Firmino presnou prihrávkou našiel pred pokutovým územím Mohameda Salaha. Ten sa následne presadil cez statického Federica Fernándeza, ale jeho strela ľavačkou mierila len do miest, kde stál Łukasz Fabiański.
     
    51
    Philippe Coutinho teraz rozvinul rýchly brejk domáceho tímu. Približne tridsať metrov od brány ho ale za cenu faulu zastavil Leroy Fer. Žltá karta z toho síce nie je, no priamy kop samozrejme áno.
     
    52
    Liverpool dal gól! Brazílska spolupráca dostáva domáci celok do komfortnej pozície. Philippe Coutinho presným pasom z priameho kopu našiel v pokutovom území ROBERTA FIRMINA, no a ten presným zakončením prekonal Fabiańskeho. Čisté svedomie nemôže mať Federico Fernández, ktorý si nepostrážil hráča súpera.
    52. Roberto Firmino (LIV) - 2:0
     
    53
    Domáci futbalisti vedú už dvojgólovým rozdielom. Zhodou okolností skórovali v rovnakom čase ako na Emirates Stadium, no teraz sa nepredpokladá, že by inkasovali tri rýchle góly za sebou.
     
    55
    Domáci futbalisti mali výhodu rohového kopu. Od pravej rohovej zástavky poslal loptu do šestnástky Mohamed Salah, ale hráči v červených dresoch sa do zakončenia nedostali.
     
    56
    Hlavný rozhodca dnešného zápasu Kevin Friend prvýkrát siaha do svojho vrecka. Potrestaným hráčom je Martin Olsson, ktorý si nedokázal poradiť s prenikajúcim Robertom Firminom.
     
    57
    Domáci futbalisti predviedli pekný signál pri zahraní priameho kopu. Philippe Coutinho našiel presnou prihrávkou na hranici bieleho bodu Mohameda Salaha, no ten pohotovou strelou mieril vedľa ľavej žrde.
     
    58
    Liverpool teraz dominuje zápasu a ďalší gól je zrejme len otázkou času. Teraz sa dostal k ďalšej strele Philippe Coutinho, no vďaka bloku obrancu súpera mal Łukasz Fabiański uľahčenú pozíciu.
     
    59
    Teraz sa dostali pred pokutové územie súpera aj hostia. Z pravej strany centroval zrejme Wayne Routledge, ale Trent Alexander-Arnold dobre zasiahol pred dobiedzajúcim Oliverom McBurniem.
     
    60
    Hodinu hry ukončila pekná akcia waleského klubu. Leroy Fer sa po centri z pravej strany dostal k strele z hranice bieleho bodu, ale jeho nevydarená strela končí mimo brány.
     
    61
    Akcia domáceho tímu je prerušená verdiktom čiarového rozhodcu. V postavení mimo hry sa ocitol strelec druhého gólu Roberto Firmino. Okrem toho budeme svedkami prvého striedania hostí.
     
    62
    Spomínané striedanie hostí je realitou. Oliver McBurnie putuje na lavičku náhradníkov. Na jeho miesto prichádza najlepší strelec mužstva a mládežnícky reprezentant Albionu – Tammy Abraham.
     
    63
    Domáci futbalisti získali loptu v strede ihriska a následne rozbehli svoju tradičnú rýchlu akciu. Mohamed Salah hľadal kolmým pasom Roberta Firmina, ale výborne zasiahol Thomas Carroll.
     
    65
    Liverpool dal gól! Domáci futbalisti vedú už trojgólovým rozdielom. Alfie Mawson odvrátil center z ľavej strany len na nohu TRENTA ALEXANDRA-ARNOLDA. Ten si loptu dokázal posunúť do šestnástky a s prispením hornej žrde prekonal Łukasza Fabiańskeho.
    65. Trent Alexander-Arnold (LIV) - 3:0
     
    66
    Liverpool dal gól! Obrovská chyba v rozohrávke hostí je potrestaná štvrtým inkasovaným gólom. Po chybe Leroya Fera sa zmocnil lopty Mohamed Salah. Egypťan sa neulakomil, nezištnou prihrávkou našiel ROBERTA FIRMINA, ktorý už jednoducho nemohol nedať – 4:0.
    66. Roberto Firmino (LIV) - 4:0
     
    67
    Domáci futbalisti v priebehu dvoch minút definitívne rozhodujú o osude dnešného stretnutia. Na svoje konto si pripíšu cenné tri body, ktorými sa opäť priblížia k svojmu cieľu, ktorým je účasť v Lige majstrov.
     
    68
    Roberto Firmino v dnešnom zápase hatrrick nezaznamená, pretože ho Jürgen Klopp sťahuje z ihriska. Brazílskeho kanoniera nahradí na hrote útoku Dominic Solanke.
     
    69
    V rýchlom slede sme svedkami druhého domáceho striedania. Jürgen Klopp dopraje odpočinok aj Mohamedovi Salahovi, ktorého na záverečných dvadsať minút nahradí Adam Lallana.
     
    70
    Liverpool kontroluje dianie na ihrisku a robí si prakticky čo chce. Philippe Coutinho sa teraz snažil presadiť individuálne cez dvoch hráčov, ale napokon sa do zakončenia nepredral.
     
    72
    Philippe Coutinho dnes patrí k najlepším hráčom na ihrisku. Aj teraz ukázal svoje technické zručnosti, prebral si loptu a napokon ho len za cenu faulu zastavil Thomas Carroll.
     
    73
    Alex Oxlade-Chamberlain je v druhom polčase prakticky neviditeľný. Teraz sa nám pripomenul len nedovoleným zákrokom v strede ihriska. Faulovaným hráčom bol Wayne Routledge.
     
    74
    Domáci futbalisti držia loptu na svojich kopačkách a nikam sa neponáhľajú. O troch bodoch je rozhodnuté, no otázkou zostáva, či si Simon Mignolet udrží čisté konto.
     
    75
    Štvrťhodinu pred koncom vidíme posledné striedanie v podaní nemeckého trénera Jürgena Kloppa. Ten na ihrisko poslal Jamesa Milnera, ktorý nahradí vysmiateho Andrewa Robertsona.
     
    76
    Martin Olsson sa dostal k centru z pravej strany. Loptu na ceste do šestnástky zastavil Ragnar Klavan, a tak bude môcť Thomas Carroll zahrávať jeden z mála rohových kopov hostí.
     
    77
    Swansea City sa po rohovom kope presadiť nedokázala. Naopak, po rýchlej akcii sa na druhej strane dostal k strele Adam Lallana, no anglický reprezentant minul bránu súpera.
     
    78
    Na ihrisko sa dostane aj Renato Sanches, ktorý bol jednou z hviezd vlaňajších majstrovstiev Európy. Portugalčan vbieha na trávnik výmenou za Leroya Fera.
     
    79
    Zápas je síce už rozhodnutý, no hráči Liverpoolu naďalej vysoko napádajú rozohrávku súpera. Adam Lallana dostal pod tlak Alfieho Mawsona, ktorý si musel pomôcť len pasom na Łukasza Fabiańskeho.
     
    80
    Do konca zápasu zostáva posledných desať minút. Hráči v červených dresoch držia loptu na svojich kopačkách a súpera podobne ako počas celého zápasu k ničomu nepúšťajú.
     
    81
    Swansea City v januári tohto roka šokovala Anfield Road, keď senzačne vyhrala 3:2. Dnes však na súpera zvučného mena herne i kvalitou nemala a neodlepí sa od posledného miesta tabuľky.
     
    83
    Liverpool dal gól! Adam Lallana v dobrej šanci neuspel, ale o pár sekúnd neskôr dokončil jeho akciu ALEX OXLADE-CHAMBERLAIN. Ten sa presadil v šestnástke súpera cez Jordana Ayewa, spracoval si loptu na kolene a následne pekným volejom upratal loptu do siete.
     
    84
    Hostia mali po inkasovanom góle výhodu rohového kopu. Po centri z ľavej strany zakončoval v záklone Alfie Mawson, ale jeho pokus mieril vedľa brány belgického gólmana Simona Mignoleta.
     
    85
    Rohový kop bude nasledovať aj na druhej strane. K ďalšej strele sa dostal Alex Oxlade-Chamberlain, ale tentokrát bol jeho strelecký pokus zblokovaný mimo priestoru brány.
     
    86
    James Milner si spracoval pas smerujúci do priestoru ľavého krídla. Následne hľadal v šestnástke Dominica Solankeho, no ten tiesnený obrancom súpera nedokázal dôraznejšie zakončiť.
    86. Dominic Solanke (LIV)
     
    87
    Tak toto mohol byť skutočne krásny gól. Philippe Coutinho parádnym pasom našiel za obrannou líniou Dominica Solankeho, ale jeho volej skončil tesne vedľa brány súpera. Obranca Alfie Mawson toho musí mať už plné zuby.
     
    88
    Spoza pokutového územia to skúšal aj Adam Lallana, ktorý podstatnú časť sezóny vynechal pre zranenie. Tentokrát sa do streleckej listiny nezapísal, pretože mieril vysoko nad bránu.
     
    90
    Hlavný rozhodca pridáva k dnešnému zápasu ešte tri minúty. Teraz sme mohli byť svedkami ďalšieho gólu, no Dominic Solanke nedokázal usmerniť do siete strieľanú prihrávku Jamesa Milnera.
     
    90+1
    Kyle Naughton si počínal nedovolene tesne pred vlastným pokutovým územím. Po faule na Adama Lallanu sa tak domácim futbalistom črtá veľká šanca na strelenie aj šiesteho gólu.
     
    90+2
    Philippe Coutinho si dal záležať na priamom kope, dlho sa naň chystal, ale napokon trafil len jedného hráča v múre. Celú domácu akciu napokon ukončil ofsajdový verdikt po prihrávke na Georginia Wijnalduma.
     
    90+3
    Simon Mignolet si v samotnom závere zápasu pripísal ešte pekný úspešný zákrok. Z dobrej palebnej pozície to vyskúšal Tammy Abraham, ale na piaty gól v sezóne si bude musieť ešte počkať.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    FC Liverpool po prvom dejstve viedol len o jeden gól, no žiadne prekvapenie na svoj účet nedopustil. V druhom polčase pridal ďalšie štyri presné zásahy, keď dvakrát skóroval Roberto Firmino a raz trafili do čierneho Trent Alexander-Arnold a Alex Oxlade-Chamberlain. Domáci si v závere urobili zo súpera trhací kalendár. Swansea City v jubilejnom desiatom zápase neskórovala, a tak zostáva na poslednom mieste Premier League. Naopak, zverenci Jürgena Kloppa sa dostávajú na priebežnú štvrtú priečku, ktorá zaisťuje účasť v predkole Lige majstrov. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok sviatočného večera. (20:26:59)

    Miroslav Kováčik

    Góly: 6. Coutinho, 52. Firmino, 65. Alexander-Arnold, 66. Firmino, 83. Oxlade-Chamberlain

    Karty:   56. M. Olsson (SWN)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 22:7. Střely mimo: 9:4. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 5:8.
    Liverpool FC: Mignolet – Alexander-Arnold, Matip, Klavan, Robertson (75. Milner) – Oxlade-Chamberlain, Can, Wijnaldum – M. Salah (69. Lallana), Firmino (68. Solanke), Coutinho (C).
    Náhradníci: Karius – Joe. Gomez, Milner, Lovren, Mané, Lallana, Solanke.

    Swansea City: Fabiański – Naughton, F. Fernández (C), Mawson, M. Olsson – Fer (78. Sanches), Mesa, T. Carroll – Routledge, J. Ayew, McBurnie (62. T. Abraham).
    Náhradníci: Nordfeldt – van der Hoorn, Rangel, Dyer, Sanches, Clucas, T. Abraham.

    Rozhodca: Kevin Friend – Adrian Holmes, Mark Scholes