Tottenham – Southampton 5:2 (kon.) | Bournemouth – West Ham 3:3 (kon.) | Chelsea – Brighton 2:0 (kon.)
Huddersfield Town – Stoke City 1:1 (kon.) | Manchester United – Burnley 2:2 (kon.) | Watford – Leicester 2:1 (kon.)
West Bromwich – Everton 0:0 (kon.) | Liverpool – Swansea 5:0 (kon.)
koniec
Watford FC
2:1 (1:1)
Leicester City
Utorok 26.12.2017, 16:00Anglická Premier League • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Watford prerušil sériu štyroch prehier a šiestich duelov v rade bez plného bodového zisku. The Hornets síce prespali úvodných štyridisať minút a po hlavičke Mahreza prehrávali, no ešte do prestávky vyrovnal Wagué. Jeho presný zásah domácich nakopol a v druhom polčase dokonali obrat. Po štandardke presne mieril Doucouré, no oficiálny zápis hovorí o vlastnom góle Kaspera Schmeichela, ktorý si loptu jemne tečoval za čiaru. Leicester tak nevyhral tretí ligový duel za sebou. (17:56:53)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Marc Albrighton posielal prudký center do ohňa, kde chcel hlavičkovať Harry Maguire. Loptu však nezasiahol a trafil akurát Heurelha Gomesa.
     
    90+2
    Watford nevyužil brejk troch proti dvom. Stefano Okaka nedostal presnú prihrávku a v sklze nedokázal nájsť voľného Richarlisona.
     
    90+1
    Druhý polčas nebol často prerušovaný. Preto hlavný rozhodca nadstavil obligátne tri minúty.
     
    90
    V úplnom závere riadneho hracieho času prichádza aj záverečné striedanie domácich. André Carrillo prenechal miesto Jeromovi Sinclairovi.
     
    88
    Marvin Zeegelaar (Watford) uvidel žltú kartu za svoje nešportové správanie. Domáci útočník komplikoval súperovi rozohrávku autového vhadzovania.
     
    87
    Watford druhýkrát striedal a trochu natiahol čas. Ben Watson odchádzal z ihriska pomaličky, vymenil ho Sebastian Prödl.
    86. Leonardo Ulloa (LEC)
     
    86
    Domáci brankár a zároveň kapitán Heurelho Gomes upokojuje svojich spoluhráčov. Záverečné minúty sú dôležité, pretože Watford čaká na víťazstvo už mesiac.
    85. Wes Morgan (LEC)
     
    85
    Heurelho Gomes predviedol dva mimoriadne dôležité zákroky po rohových kopoch. Najskôr zneškodnil koncovku Wesa Morgana a potom vytlačil do bezpečia aj hlavičku Leonarda Ullou.
     
    84
    Ešte pred rohovým kopom Leicester City strieda. Na ihrisko vybehol Leonardo Ulloa, ktorý vymenil Andy Kinga.
     
    83
    Marc Albrighton výborne odcentroval z pravého krídla do šestnástky, lopta však preletela ponad Islama Slimaniho a hostia získali iba roh.
    82. Tom Cleverley (WAT)
     
    82
    Ben Chilwell váhal s rozohrávkou a napokon prišiel o loptu. Do šance si ju potiahol Tom Cleverley, no jeho krížna strela skončila vedľa žrde.
     
    81
    Po dlhšej dobe vidíme žltú kartu. Andy King (Leicester) zastavil črtajúci sa protiútok Watfordu za cenu nedovoleného zákroku a následného trestu.
     
    81
    Kasper Schmeichel vybehol vysoko z brány a poslal loptu na voľného Marca Albrightona. Jeho center však domáci zrazili na autové vhadzovanie.
     
    80
    Do konca riadneho hracieho času zostáva posledných desať minút. Hostia majú stále dostatok priestoru na vyrovnanie, ale ich hra nie je ideálna.

    Tomáš Lengyel

    Góly: 45. Wagué, 65. Schmeichel (vla.) – 37. Mahrez

    Karty:   8. Watson (WAT), 13. Kabasele (WAT), 88. Zeegelaar (WAT) – 4. Maguire (LEC), 30. Dragović (LEC), 81. A. King (LEC)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 7:2. Rohy: 8:8. Ofsajdy: 4:6. Fauly: 6:13.
    Watford FC: Gomes – Janmaat, Wagué, Kabasele, Zeegelaar – Cleverley, Watson (87. Prödl), Doucouré – Carrillo (90. Sinclair), Richarlison, Pereyra (44. Okaka).
    Náhradníci: Bachmann – Prödl, Sinclair, Gray, Holebas, Capoue, Okaka.

    Leicester City: Schmeichel – Dragović (73. Gray), Maguire, Morgan, Chilwell – Mahrez, A. King (84. Ulloa), Albrighton, Ndidi – Okazaki (73. Slimani), Vardy.
    Náhradníci: Hamer – Gray, Slimani, Ulloa, James, Fuchs, Benalouane.