Tottenham – Southampton 5:2 (kon.) | Bournemouth – West Ham 3:3 (kon.) | Chelsea – Brighton 2:0 (kon.)
Huddersfield Town – Stoke City 1:1 (kon.) | Manchester United – Burnley 2:2 (kon.) | Watford – Leicester 2:1 (kon.)
West Bromwich – Everton 0:0 (kon.) | Liverpool – Swansea 5:0 (kon.)
koniec
Liverpool FC
5:0 (1:0)
Swansea City
Utorok 26.12.2017, 18:30 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    87
    Tak toto mohol byť skutočne krásny gól. Philippe Coutinho parádnym pasom našiel za obrannou líniou Dominica Solankeho, ale jeho volej skončil tesne vedľa brány súpera. Obranca Alfie Mawson toho musí mať už plné zuby.
    86. Dominic Solanke (LIV)
     
    83
    Liverpool dal gól! Adam Lallana v dobrej šanci neuspel, ale o pár sekúnd neskôr dokončil jeho akciu ALEX OXLADE-CHAMBERLAIN. Ten sa presadil v šestnástke súpera cez Jordana Ayewa, spracoval si loptu na kolene a následne pekným volejom upratal loptu do siete.
     
    78
    Na ihrisko sa dostane aj Renato Sanches, ktorý bol jednou z hviezd vlaňajších majstrovstiev Európy. Portugalčan vbieha na trávnik výmenou za Leroya Fera.
     
    75
    Štvrťhodinu pred koncom vidíme posledné striedanie v podaní nemeckého trénera Jürgena Kloppa. Ten na ihrisko poslal Jamesa Milnera, ktorý nahradí vysmiateho Andrewa Robertsona.
     
    69
    V rýchlom slede sme svedkami druhého domáceho striedania. Jürgen Klopp dopraje odpočinok aj Mohamedovi Salahovi, ktorého na záverečných dvadsať minút nahradí Adam Lallana.
     
    68
    Roberto Firmino v dnešnom zápase hatrrick nezaznamená, pretože ho Jürgen Klopp sťahuje z ihriska. Brazílskeho kanoniera nahradí na hrote útoku Dominic Solanke.
    66. Roberto Firmino (LIV) - 4:0
     
    66
    Liverpool dal gól! Obrovská chyba v rozohrávke hostí je potrestaná štvrtým inkasovaným gólom. Po chybe Leroya Fera sa zmocnil lopty Mohamed Salah. Egypťan sa neulakomil, nezištnou prihrávkou našiel ROBERTA FIRMINA, ktorý už jednoducho nemohol nedať – 4:0.
    65. Trent Alexander-Arnold (LIV) - 3:0
     
    65
    Liverpool dal gól! Domáci futbalisti vedú už trojgólovým rozdielom. Alfie Mawson odvrátil center z ľavej strany len na nohu TRENTA ALEXANDRA-ARNOLDA. Ten si loptu dokázal posunúť do šestnástky a s prispením hornej žrde prekonal Łukasza Fabiańskeho.
     
    62
    Spomínané striedanie hostí je realitou. Oliver McBurnie putuje na lavičku náhradníkov. Na jeho miesto prichádza najlepší strelec mužstva a mládežnícky reprezentant Albionu – Tammy Abraham.
     
    60
    Hodinu hry ukončila pekná akcia waleského klubu. Leroy Fer sa po centri z pravej strany dostal k strele z hranice bieleho bodu, ale jeho nevydarená strela končí mimo brány.
     
    56
    Hlavný rozhodca dnešného zápasu Kevin Friend prvýkrát siaha do svojho vrecka. Potrestaným hráčom je Martin Olsson, ktorý si nedokázal poradiť s prenikajúcim Robertom Firminom.
    52. Roberto Firmino (LIV) - 2:0
     
    52
    Liverpool dal gól! Brazílska spolupráca dostáva domáci celok do komfortnej pozície. Philippe Coutinho presným pasom z priameho kopu našiel v pokutovom území ROBERTA FIRMINA, no a ten presným zakončením prekonal Fabiańskeho. Čisté svedomie nemôže mať Federico Fernández, ktorý si nepostrážil hráča súpera.
    45+1. Roberto Firmino (LIV)
     
    45+1
    V nadstavenom čase mohol Liverpool druhýkrát skórovať. Hostia zbytočne stratili loptu a Mohamed Salah ju okamžite posunul na voľného Roberta Firmina. Brazílčan však možno trošku zbytočne váhal a napokon jeho strela cez Alfieho Mawsona mierila vedľa brány.
    6. Philippe Coutinho (LIV) - 1:0
     
    6
    Liverpool dal gól! Domáci futbalisti sa veľmi rýchlo dostávajú do vedenia. Jordan Ayew stratil loptu v strede ihriska po tom, čo ho atakoval Roberto Firmino. Mohamed Salah následne loptu posunul na PHILIPPEHO COUTINHA, no a ten krásnou strelou spoza pokutového územia prekonal bezmocného Łukasza Fabiańskeho.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 6. Coutinho, 52. Firmino, 65. Alexander-Arnold, 66. Firmino, 83. Oxlade-Chamberlain

    Karty:   56. M. Olsson (SWN)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 22:7. Střely mimo: 9:4. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 5:8.
    Liverpool FC: Mignolet – Alexander-Arnold, Matip, Klavan, Robertson (75. Milner) – Oxlade-Chamberlain, Can, Wijnaldum – M. Salah (69. Lallana), Firmino (68. Solanke), Coutinho (C).
    Náhradníci: Karius – Joe. Gomez, Milner, Lovren, Mané, Lallana, Solanke.

    Swansea City: Fabiański – Naughton, F. Fernández (C), Mawson, M. Olsson – Fer (78. Sanches), Mesa, T. Carroll – Routledge, J. Ayew, McBurnie (62. T. Abraham).
    Náhradníci: Nordfeldt – van der Hoorn, Rangel, Dyer, Sanches, Clucas, T. Abraham.

    Rozhodca: Kevin Friend – Adrian Holmes, Mark Scholes