Everton – Chelsea 0:0 (kon.) | Brighton – Watford 1:0 (kon.) | Manchester City – Bournemouth 4:0 (kon.)
Southampton – Huddersfield Town 1:1 (kon.) | Stoke City – West Bromwich 3:1 (kon.) | Swansea – Crystal Palace 1:1 (kon.)
West Ham – Newcastle 2:3 (kon.) | Burnley – Tottenham 0:3 (kon.) | Leicester – Manchester United 2:2 (kon.)
koniec
Southampton FC
1:1 (1:0)
Huddersfield Town
Sobota 23.12.2017, 16:00 • St. Mary's Stadium, Southampton • Anglická Premier League • 19. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+7
    Nathan Redmond (Southampton) a Collin Quaner (Huddersfield Town) sa takmer pobili o loptu. Hlavný rozhodca skrotil ich emócie žltou kartou.
    90+1. Maja Jošida (SOT)
     
    90+1
    Maja Jošida mal na hlave rozhodnutie zápasu. Japonský stopér zakončoval po štandardke z hranice šestnástky, ale loptu poslal iba do ľavej žrde.
     
    81
    David Wagner využíva svoju poslednú možnosť na striedanie. Z trávnika odišiel strelec vyrovnávajúceho gólu Laurent Depoitre, vymenil ho Steve Mounié.
     
    79
    Charlie Austin opustil trávnik v sprievode dvoch lekárov. Na jeho miesto vybehol Manolo Gabbiadini, ktorý dostáva nečakanú príležitosť.
    77. Charlie Austin (SOT)
     
    77
    Jonas Lössl dnes druhýkrát zlyhal pri rozohrávke. Dánsky gólman vykopol loptu priamo na voľného Charlieho Austina, ktorý postupoval sám na bránu. Bol však tiesnený a nedokázal prekonať Lössla.
     
    72
    Southampton takisto ponúka hneď dvojité striedanie. Z ihriska schádzajú Dušan Tadić a Steven Davis. Nahradia ich Sofiane Boufal a Pierre-Emile Höjbjerg.
    64. Laurent Depoitre (HUD) - 1:1
     
    64
    Huddersfield Town práve strelil gól! Hosťujúci tréner mal šťastnú ruku. Jeho žolík Tom Smith ideálne nacentroval do šestnástky, kde bol úplne voľný LAURENT DEPOITRE a presnou hlavičkou prekonal bezmocného Frasera Forstera.
     
    61
    Hosťujúci kouč uskutočnil hneď dvojité striedanie. Z ihriska odišli Florent Hadergjonaj a Rajiv van La Parra, prišli Joe Lolley a Tom Smith.
    61. Charlie Austin (SOT)
     
    61
    Stopercentná šanca Southamptonu. Rýchly Nathan Redmond urobil zo situácie dvoch proti dvom brejk dvoch na jedného, prihral pred bránu voľnému Charliemu Austinovi, ale jeho strela prekvapivo minula cieľ.
     
    54
    Hlavný rozhodca prvýkrát v zápase vytiahol žltú kartu. Potrestaný bol Wesley Hoedt (Southampton), ktorý stiahol na trávnik prenikajúceho Toma Inca.
    41. Charlie Austin (SOT)
     
    41
    Jonas Lössl urobil veľkú chybu v rozohrávke, keď pri výkope trafil akurát napádajúceho Dušana Tadića. Lopta sa potom dostala k Charliemu Austinovi, ktorého lob dánsky brankár na poslednú chvíľu zastavil.
     
    37
    Veľká príležitosť domáceho tímu. Mario Lemina vymyslel výbornú prihrávku do behu na Nathana Redmonda, ale jeho zakončenie nebolo ideálne. Následne dorážali Dušan Tadić, James Ward-Prowse aj Steven Davis. Ani jeden z nich však neprekonal Lössla.
     
    33
    Na opačnej strane dostal prihrávku do behu Charlie Austin, no loptu pred ním stihol skryť v náručí Jonas Lössl. Domáci útočník však situáciu dohral a špičkou kopačky ho atakoval priamo do tváre.
    24. Charlie Austin (SOT) - 1:0
     
    24
    Southampton dal gól! Domáci futbalisti zužitkovali ponúknutú štandardku. Hlavička Wesleyho Hoedta síce nesmerovala do siete, no tesne pred bránou ju CHARLIE AUSTIN usmernil za chrbát Jonasa Lössla.
     
    15
    Veľká šanca pre Huddersfield. Florent Hadergjonaj výborne odcentroval do pokutového územia a hlavička Christophera Schindlera sa zastavila na brvne.
     
    7
    Tom Ince naviedol loptu z pravej strany do šestnástky a poslal ju k voľnému Aaronovi Mooyovi. Jeho strela z desiatich metrov bola zblokovaná.

    Tomáš Lengyel

    Góly: 24. Ch. Austin – 64. Depoitre

    Karty:   54. Hoedt (SOT), 90+7. Redmond (SOT) – 90+7. Quaner (HUD)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 4:4. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 16:9.
    Southampton FC: Forster – Stephens, Jošida, Hoedt, Targett – S. Davis (72. P.-E. Höjbjerg), Lemina – Ward-Prowse, Tadić (72. Boufal), Redmond – Ch. Austin (79. Gabbiadini).
    Náhradníci: A. McCarthy – S. Long, Romeu, Boufal, Gabbiadini, P.-E. Höjbjerg, McQueen.

    Huddersfield Town: Lössl – Hadergjonaj (61. Smith), Zanka, Schindler, Malone – Mooy, Williams – Quaner, Ince, van La Parra (61. Lolley) – Depoitre (81. Mounié).
    Náhradníci: Coleman – Smith, Whitehead, Cranie, Löwe, Lolley, Mounié.