Everton – Chelsea 0:0 (kon.) | Brighton – Watford 1:0 (kon.) | Manchester City – Bournemouth 4:0 (kon.)
Southampton – Huddersfield Town 1:1 (kon.) | Stoke City – West Bromwich 3:1 (kon.) | Swansea – Crystal Palace 1:1 (kon.)
West Ham – Newcastle 2:3 (kon.) | Burnley – Tottenham 0:3 (kon.) | Leicester – Manchester United 2:2 (kon.)
koniec
Southampton FC
1:1 (1:0)
Huddersfield Town
Sobota 23.12.2017, 16:00 • St. Mary's Stadium, Southampton • Anglická Premier League • 19. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Na St. Mary's Stadium si oba tímy spravodlivo podelili body. Do vedenia síce išli v 24. minúte domáci futbalisti, keď sa presadil Charlie Austin, no po zmene strán vyrovnal na konečných 1:1 Laurent Depoitre. Okrem gólových situácií mali oba celky viacero zaujímavých príležitostí na zmenu skóre, no nedokázali ich premeniť a museli sa uspokojiť s remízou. (18:00:25)
     
    90+7
    Koniec zápasu.
     
    90+7
    Nathan Redmond (Southampton) a Collin Quaner (Huddersfield Town) sa takmer pobili o loptu. Hlavný rozhodca skrotil ich emócie žltou kartou.
     
    90+6
    Manolo Gabbiadini zostal ležať na trávniku po tvrdšom zákroku Zanku. Diváci pískali, takže rozhodca napokon prerušil hru.
     
    90+5
    Ošetrovanie Jonasa Lössla natiahlo nadstavený čas, v ktorom sú aktívnejší domáci futbalisti. Na rozhodnutie im však zostávajú posledné sekundy.
     
    90+4
    Southampton nevyužil ponúknutú šancu. Centrovaná lopta smerovala iba do priestoru, kde boli hráči Huddersfieldu.
     
    90+3
    Steve Mounié si pripísal zbytočný faul pri bránení autového vhadzovania a ponúka domácim nebezpečnú štandardku.
     
    90+2
    Jonas Lössl je zase ošetrovaný. Dánskeho brankára zasiahla pri zákroku lopta do tváre a opäť mu to spustilo krvácanie z nosa.
    90+1. Maja Jošida (SOT)
     
    90+1
    Maja Jošida mal na hlave rozhodnutie zápasu. Japonský stopér zakončoval po štandardke z hranice šestnástky, ale loptu poslal iba do ľavej žrde.
     
    90
    Nad rámec riadneho hracieho času sa budú hrať ešte štyri minúty. Stále je to dostatok priestoru na prípadnú zmenu skóre.
     
    89
    Aaron Mooy vymyslel pohotovú kolmú prihrávku za obranu, ale Tom Ince nebol pripravený na túto možnosť a nedokázal včas zareagovať.
     
    88
    Aaron Mooy rozohral štandardku z výhodnej pozície na ľavej strane, no nemal dostatočný počet spoluhráčov v pokutovom území.
     
    87
    Oba tímy chcú a neboja sa útočiť. Robia však veľké množstvo chýb, ktoré ich zastavujú ešte pred šestnástkou súpera.
     
    86
    Jonas Lössl vybehol vysoko z brány, boxoval loptu na hranici pokutového územia a mal šťastie, že domáci nestihli pohotovo vystreliť vo chvíli, keď nebol na svojom mieste.
     
    85
    Steve Mounié nevyužil príležitosť na rýchly brejk. Striedajúci útočník čakal na podporu spoluhráčov, ale tá neprišla. Prišiel akurát domáci zadák, ktorý ho odzbrojil.
    84. James Ward-Prowse (SOT)
     
    84
    James Ward-Prowse využil voľnosť v strede ihriska, vnikol do otvoreného priestoru a vypálil z približne dvadsiatich metrov. Jonas Lössl bol pripravený.

    Tomáš Lengyel

    Góly: 24. Ch. Austin – 64. Depoitre

    Karty:   54. Hoedt (SOT), 90+7. Redmond (SOT) – 90+7. Quaner (HUD)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 4:4. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 16:9.
    Southampton FC: Forster – Stephens, Jošida, Hoedt, Targett – S. Davis (72. P.-E. Höjbjerg), Lemina – Ward-Prowse, Tadić (72. Boufal), Redmond – Ch. Austin (79. Gabbiadini).
    Náhradníci: A. McCarthy – S. Long, Romeu, Boufal, Gabbiadini, P.-E. Höjbjerg, McQueen.

    Huddersfield Town: Lössl – Hadergjonaj (61. Smith), Zanka, Schindler, Malone – Mooy, Williams – Quaner, Ince, van La Parra (61. Lolley) – Depoitre (81. Mounié).
    Náhradníci: Coleman – Smith, Whitehead, Cranie, Löwe, Lolley, Mounié.