Everton – Chelsea 0:0 (kon.) | Brighton – Watford 1:0 (kon.) | Manchester City – Bournemouth 4:0 (kon.)
Southampton – Huddersfield Town 1:1 (kon.) | Stoke City – West Bromwich 3:1 (kon.) | Swansea – Crystal Palace 1:1 (kon.)
West Ham – Newcastle 2:3 (kon.) | Burnley – Tottenham 0:3 (kon.) | Leicester – Manchester United 2:2 (kon.)
koniec
Southampton FC
1:1 (1:0)
Huddersfield Town
Sobota 23.12.2017, 16:00 • St. Mary's Stadium, Southampton • Anglická Premier League • 19. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Na St. Mary's Stadium si oba tímy spravodlivo podelili body. Do vedenia síce išli v 24. minúte domáci futbalisti, keď sa presadil Charlie Austin, no po zmene strán vyrovnal na konečných 1:1 Laurent Depoitre. Okrem gólových situácií mali oba celky viacero zaujímavých príležitostí na zmenu skóre, no nedokázali ich premeniť a museli sa uspokojiť s remízou. (18:00:25)
     
    90+7
    Koniec zápasu.
     
    90+7
    Nathan Redmond (Southampton) a Collin Quaner (Huddersfield Town) sa takmer pobili o loptu. Hlavný rozhodca skrotil ich emócie žltou kartou.
     
    90+6
    Manolo Gabbiadini zostal ležať na trávniku po tvrdšom zákroku Zanku. Diváci pískali, takže rozhodca napokon prerušil hru.
     
    90+5
    Ošetrovanie Jonasa Lössla natiahlo nadstavený čas, v ktorom sú aktívnejší domáci futbalisti. Na rozhodnutie im však zostávajú posledné sekundy.
     
    90+4
    Southampton nevyužil ponúknutú šancu. Centrovaná lopta smerovala iba do priestoru, kde boli hráči Huddersfieldu.
     
    90+3
    Steve Mounié si pripísal zbytočný faul pri bránení autového vhadzovania a ponúka domácim nebezpečnú štandardku.
     
    90+2
    Jonas Lössl je zase ošetrovaný. Dánskeho brankára zasiahla pri zákroku lopta do tváre a opäť mu to spustilo krvácanie z nosa.
    90+1. Maja Jošida (SOT)
     
    90+1
    Maja Jošida mal na hlave rozhodnutie zápasu. Japonský stopér zakončoval po štandardke z hranice šestnástky, ale loptu poslal iba do ľavej žrde.
     
    90
    Nad rámec riadneho hracieho času sa budú hrať ešte štyri minúty. Stále je to dostatok priestoru na prípadnú zmenu skóre.
     
    89
    Aaron Mooy vymyslel pohotovú kolmú prihrávku za obranu, ale Tom Ince nebol pripravený na túto možnosť a nedokázal včas zareagovať.
     
    88
    Aaron Mooy rozohral štandardku z výhodnej pozície na ľavej strane, no nemal dostatočný počet spoluhráčov v pokutovom území.
     
    87
    Oba tímy chcú a neboja sa útočiť. Robia však veľké množstvo chýb, ktoré ich zastavujú ešte pred šestnástkou súpera.
     
    86
    Jonas Lössl vybehol vysoko z brány, boxoval loptu na hranici pokutového územia a mal šťastie, že domáci nestihli pohotovo vystreliť vo chvíli, keď nebol na svojom mieste.
     
    85
    Steve Mounié nevyužil príležitosť na rýchly brejk. Striedajúci útočník čakal na podporu spoluhráčov, ale tá neprišla. Prišiel akurát domáci zadák, ktorý ho odzbrojil.
    84. James Ward-Prowse (SOT)
     
    84
    James Ward-Prowse využil voľnosť v strede ihriska, vnikol do otvoreného priestoru a vypálil z približne dvadsiatich metrov. Jonas Lössl bol pripravený.
     
    83
    Obaja tréneri využili všetky tri striedania a momentálne už nemôžu siahať do zostavy. Do konca duelu zostáva približne desať minút čistého času.
     
    81
    David Wagner využíva svoju poslednú možnosť na striedanie. Z trávnika odišiel strelec vyrovnávajúceho gólu Laurent Depoitre, vymenil ho Steve Mounié.
     
    80
    Jack Stephens pokazil nádejnú akciu domácich. Na pravom krídle mal dostatok času aj priestoru na center, no loptu poslal presne do rukavíc Jonasa Lössla.
     
    79
    Charlie Austin opustil trávnik v sprievode dvoch lekárov. Na jeho miesto vybehol Manolo Gabbiadini, ktorý dostáva nečakanú príležitosť.
     
    78
    Charlie Austin sa zranil pri riešení gólovej šance. Domáci kanonier si pravdepodobne natiahol zadný stehenný sval a bude musieť striedať.
    77. Charlie Austin (SOT)
     
    77
    Jonas Lössl dnes druhýkrát zlyhal pri rozohrávke. Dánsky gólman vykopol loptu priamo na voľného Charlieho Austina, ktorý postupoval sám na bránu. Bol však tiesnený a nedokázal prekonať Lössla.
     
    76
    Southampton pohrozil z rohového kopu. Prudký center našiel v pokutovom území voľného Japonca Maju Jošidu, ale jeho hlavička nesmerovala na bránu.
     
    74
    Momentálne je náročné odhadovať, kam sa bude uberať zápas v záverečných minútach. Oba tímy chcú získať tri body, tlačia sa dopredu a to je dobrá správa pre nestranných divákov.
     
    73
    Tesne po striedaní nasledoval rohový kop domáceho celku. Lopta smerovala do päťky, kde kraľoval brankár Huddersfieldu Jonas Lössl.
     
    72
    Southampton takisto ponúka hneď dvojité striedanie. Z ihriska schádzajú Dušan Tadić a Steven Davis. Nahradia ich Sofiane Boufal a Pierre-Emile Höjbjerg.
     
    70
    Do konca riadneho hracieho času zostáva posledných dvadsať minút. Domáci lodivod už chystá prvú zmenu vo svojej základnej zostave.
     
    69
    Aaron Mooy je teraz častým adresátom prihrávok od svojich spoluhráčov, no dohovára im, že musia občas hľadať aj niekoho iného.
     
    68
    Hráčom Huddersfieldu teraz narástli krídla. Po strelenom góle získali stratené sebavedomie a čoraz častejšie útočia.
     
    66
    Tom Smith predviedol ďalší vynikajúci center z pravého krídla, ale Tom Ince nedokázal vystreliť v šestnástke. Forster zasahoval až po slabom zakončení Lolleyho.
     
    65
    Charlieho Austina musí teraz dvojnásobne mrzieť nepremenená šanca spred štyroch minút, keď bol osamotený v šestnástke a mal pred sebou iba Lössla.
    64. Laurent Depoitre (HUD) - 1:1
     
    64
    Huddersfield Town práve strelil gól! Hosťujúci tréner mal šťastnú ruku. Jeho žolík Tom Smith ideálne nacentroval do šestnástky, kde bol úplne voľný LAURENT DEPOITRE a presnou hlavičkou prekonal bezmocného Frasera Forstera.
     
    63
    Laurent Depoitre bol vo svojej typickej pozícii chrbtom k bráne, pripravil loptu na strelu Aaronovi Mooyovi, ale jeho pokus domáca defenzíva zblokovala.
     
    61
    Hosťujúci kouč uskutočnil hneď dvojité striedanie. Z ihriska odišli Florent Hadergjonaj a Rajiv van La Parra, prišli Joe Lolley a Tom Smith.
    61. Charlie Austin (SOT)
     
    61
    Stopercentná šanca Southamptonu. Rýchly Nathan Redmond urobil zo situácie dvoch proti dvom brejk dvoch na jedného, prihral pred bránu voľnému Charliemu Austinovi, ale jeho strela prekvapivo minula cieľ.
     
    60
    Ubehla hodina hry a domáci futbalisti majú stále najtesnejší náskok. Čoskoro môžeme očakávať prvé zmeny v zostavách.
     
    59
    Charlie Austin bol nachytaný v ofsajdovej pozícii. Síce loptu sklepával do šance Mariovi Leminovi, ale ten nemohol strieľať.
     
    58
    Danny Williams vletel do súboja s Dušanom Tadićom a Srba poslal na trávnik. Hlavný rozhodca bol blízko a tentoraz nevytiahol žltú kartu.
     
    57
    Domáci zase nezvládli brejk do otvorenej obrany. Nathan Redmond bežal zbytočne k postrannej čiare a celú akciu zbrzdil.
     
    56
    Rozbehnutý Mario Lemina mohol v protiútoku vysunúť do šance jedného zo svojich spoluhráčov, ale začal váhať a napokon nič nevymyslel.
     
    55
    Po faule mali hostia výhodu štandardky. Aaron Mooy chcel prekvapiť Forstera priamou strelou, ale loptu napálil až na tribúnu.
     
    54
    Hlavný rozhodca prvýkrát v zápase vytiahol žltú kartu. Potrestaný bol Wesley Hoedt (Southampton), ktorý stiahol na trávnik prenikajúceho Toma Inca.
     
    53
    Rajiv van La Parra neuspel na ľavej strane. Chcel sa individuálne presadiť cez brániaceho súpera, ale lopta mu ušla mimo ihriska.
     
    52
    Huddersfield predvádza v útoku stereotypnú hru. Väčšinu akcií tlačí cez krídelné priestory a skúša šťastie centrami do šestnástky.
     
    50
    Rajiv van La Parra sa tlačil do hlavičky v pokutovom území Southamptonu, ale stál pri ňom pozorný Jack Stephens, ktorý poslal loptu do bezpečia.
     
    49
    Steven Davis mal dostatok voľného priestoru na pravej strane, do šestnástky mu nabiehalo viacero spoluhráčov, no nedokázal im adresovať presnejší center.
     
    48
    Tom Ince zbytočne napádal rozohrávku domáceho tímu, pretože stál v tesnom ofsajde a nesmel sa zapojiť do hry.
     
    47
    Matt Targett si nabehol z pozície krajného obrancu až do pokutového územia, ale nedostal ideálnu prihrávku a nemohol zakončovať.
     
    46
    Diváci sa pomaly usádzajú v hľadisku, no hráči už bežia po trávniku. Cez prestávku nedošlo k žiadnej zmene v zostavách.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Futbalisti Huddersfieldu vstúpili do zápasu aktívnejšie a vytvorili si dve nádejné príležitosti, ktoré sa mohli skončiť gólom. Aaron Mooy a Christopher Schindler však nemierili presne. Za slabú efektivitu ich potrestal v 24. minúte Charlie Austin, ktorý zabezpečil Southamptonu tesné vedenie. Od tohto momentu mali viac z hry domáci a vytvorili si šance na poistenie tesného náskoku.
     
    45+5
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+4
    Dušan Tadić nemohol pokračovať v ofenzívnej akcii. Srbský kreatívny záložník sa ocitol v tesnom ofsajde.
     
    45+3
    Nathan Redmond mal pred sebou voľný priestor v strede poľa, mohol aj zakončovať, no zvolil trochu zbytočnú prihrávku na Dušana Tadića.
     
    45+2
    Záverečné sekundy úvodného dejstva patria hosťom. Huddersfield častejšie drží loptu a tlačí sa smerom dopredu.
     
    45+1
    Dôvodom dlhšie nadstavenia je ošetrovanie Jonasa Lössla, ktorý mal tvári tržnú ranu po nepríjemnom ataku od Charlieho Austina.
     
    45
    Hlavný rozhodca Lee Probert musel podľa očakávania pridávať pár minút navyše. Napokon ich nadstavil štyri.
     
    44
    Aaron Mooy mal na starosti rozohrávku štandardky z pravého krídla. Prudký center Austrálčana smeroval do ohňa, no žiaden z jeho spoluhráčov sa nedostal do koncovky.
     
    43
    Danny Williams sa snažil vysunúť na pravom krídle Toma Inca, ale nenačasoval mu presnú prihrávku a loptu získali domáci futbalisti.
     
    42
    Jonas Lössl mal opäť prácu. Tentoraz riešil prízemnú strelu Nathana Redmonda zo strednej vzdialenosti, ktorej chýbala razancia.
    41. Charlie Austin (SOT)
     
    41
    Jonas Lössl urobil veľkú chybu v rozohrávke, keď pri výkope trafil akurát napádajúceho Dušana Tadića. Lopta sa potom dostala k Charliemu Austinovi, ktorého lob dánsky brankár na poslednú chvíľu zastavil.
     
    39
    James Ward-Prowse rozohral rohový kop a loptu zakrútil smerom k bráne. Vo vzduchu ale kraľovali futbalisti Huddersfieldu.
     
    38
    Opäť bol v akcii rýchly Nathan Redmond. Na hranici pokutového územia prihral Charliemu Austinovi, ale jeho strela bola zblokovaná.
     
    37
    Veľká príležitosť domáceho tímu. Mario Lemina vymyslel výbornú prihrávku do behu na Nathana Redmonda, ale jeho zakončenie nebolo ideálne. Následne dorážali Dušan Tadić, James Ward-Prowse aj Steven Davis. Ani jeden z nich však neprekonal Lössla.
     
    36
    Všetko je vyriešené. Jonas Lössl bude pokračovať v dnešnom zápase, no hlavný rozhodca pridá v závere polčasu nejaké minúty navyše.
     
    35
    Ošetrovanie stále prebieha. Jonas Lössl sedí na trávniku a sú pri ňom lekári. Medzitým sa začal rozcvičovať náhradný gólman Joel Coleman.
     
    34
    Jonas Lössl mal na nose malú krvavú ranu, takže teraz je v opatere lekárov. Rozhodcovia na to zblízka dohliada, no nevytiahol žltú kartu.
     
    33
    Na opačnej strane dostal prihrávku do behu Charlie Austin, no loptu pred ním stihol skryť v náručí Jonas Lössl. Domáci útočník však situáciu dohral a špičkou kopačky ho atakoval priamo do tváre.
    32. Charlie Austin (SOT)
     
    32
    Aaron Mooy pohotovým lobom vysunul do brejku rozbehnutého Toma Inca, ale Fraser Forster výborne vyšiel mimo šestnástku a všetko vyriešil hlavičkou.
     
    31
    Christopher Schindler nešetril v súboji Matta Targetta a domáci obranca si pýtal od hlavného rozhodcu kartu. Ten nevidel dôvod na takýto trest.
     
    30
    Po polhodine hry vládne väčšia spokojnosť v domácom tábore. Southampton vyťažil gól zo série štandardiek, no teraz je zase aktívnejší Huddersfield.
    29. Christopher Schindler (HUD)
     
    29
    Christopher Schindler zahodil ďalšiu gólovú príležitosť. Opäť zostal voľný v pokutovom území, kvalitne hlavičkoval, ale tesne minul cieľ.
     
    28
    Hostia sa po inkasovanom góle ťažko dostávajú späť do rytmu. V úvode zápasu boli lepší, ale vydarená fáza niekoľkých minút priniesla Southamptonu vedenie.
     
    27
    Zaujímavosťou je, že domáci skórovali hneď z prvej strely do priestoru brány. Jonas Lössl tak stále čaká na úvodný úspešný zákrok.
     
    25
    Charlie Austin potvrdil, že je šestnástkovým typom útočníka. Pred bránou sa pohotovo zorientoval a zblízka nedal šancu defenzíve hostí.
    24. Charlie Austin (SOT) - 1:0
     
    24
    Southampton dal gól! Domáci futbalisti zužitkovali ponúknutú štandardku. Hlavička Wesleyho Hoedta síce nesmerovala do siete, no tesne pred bránou ju CHARLIE AUSTIN usmernil za chrbát Jonasa Lössla.
     
    24
    Nathan Redmond prudko odcentroval z pravej strany do pokutového územia, ale hostia loptu odvrátili na ďalší roh.
     
    23
    Dušan Tadić rozbehol na pravom krídle Jacka Stephensa, ale ten bol križovaný Dannym Williamsom a získal iba rohový kop.
     
    21
    Laurent Depoitre je často cieľom dlhých nakopávaných lôpt. Preto ho vidíme väčšinou v pozícii chrbtom k bráne.
     
    20
    Úvodných dvadsať minút prinieslo dve zaujímavé príležitosti na strane hostí. Huddersfield je zatiaľ nebezpečnejší a kreatívnejší.
     
    18
    The Saints nevyužili výhodu rohového kopu. Steven Davis si pomohol faulom v pokutovom území, a tak nasleduje odkop Jonasa Lössla.
     
    17
    Futbalisti Huddersfieldu sa dostali pod tlak napádajúcich hráčov a nedokázali si presne prihrať. Loptu majú domáci.
     
    16
    Vzápätí rozohrali hostia aj rohový kop, no ten im nevyšiel podľa predstáv. Nasledovala iba nepresná strela spoza šestnástky.
     
    15
    Veľká šanca pre Huddersfield. Florent Hadergjonaj výborne odcentroval do pokutového územia a hlavička Christophera Schindlera sa zastavila na brvne.
     
    14
    Nathan Redmond stál v ofsajde a najskôr bežal za loptou. Potom sa síce tváril, že ho hra nezaujíma, ale Lee Probert nenechal domácich pokračovať.
     
    13
    Ofenzívna snaha hostí bola zastavená. Laurent Depoitre opustil s loptou hraciu plochu, a tak nasleduje vhadzovanie Southamptonu.
     
    11
    Florent Hadergjonaj zbytočne dohral Matta Targetta po odohraní lopty a domáci futbalista tvrdo dopadol na trávnik. Hlavný arbiter to zatiaľ vyriešil dohovorom.
     
    10
    Dušan Tadić sa hnevá na hlavného rozhodcu, ktorý mu odoprel možnosť pokračovať v útočnej akcii. Srb však nedovolene atakoval protihráča.
     
    9
    Domáci rozohrali rohový kop na krátko. Ich kombinácia sa mala skončiť strelou Charlieho Austina, ale ten sa nedostal k lopte.
     
    8
    Hráči Southamptonu zatiaľ ukazujú, že nevydarené zápasy z predchádzajúcich týždňov im nepridali na pohode. Robia jednu zbytočnú chybu za druhou.
     
    7
    Tom Ince naviedol loptu z pravej strany do šestnástky a poslal ju k voľnému Aaronovi Mooyovi. Jeho strela z desiatich metrov bola zblokovaná.
     
    6
    Maja Jošida zaváhal tesne pred bránou. Nedokázal odkopnúť loptu a Fraser Forster ju na poslednú chvíľu stiahol do rukavíc, pretože mohol zakončovať Laurent Depoitre.
    5. Maja Jošida (SOT)
     
    5
    Mario Lemina zaváhal na stredovej čiare a pustil súperov do rýchleho protiútoku. Preto zatiahol za dres Depoitra, čo znamenalo prerušenie brejku.
     
    4
    Tom Ince sa ocitol v nádejnej pozícii na hranici pokutového územia, ale nemohol pokračovať v akcii, pretože stál v tesnom ofsajde.
     
    3
    Scott Malone bol dostatočne rýchly na ľavom krídle, ale trúfol si proti veľkej presile a napokon mu lopta odskočila od kopačky.
     
    2
    Ako hlavný rozhodca povedie dnešný duel Lee Probert. Hlavný arbiter teraz prvýkrát fúkol do píšťalky, keďže videl faul Dušana Tadića.
     
    1
    Domáci futbalisti mali na starosti úvodný výkop. Southampton dnes nastúpil tradične v bielo-červených dresoch. Huddersfield si zvolil čierne dresy s ružovými prvkami.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Southampton FC: Forster – Stephens, Jošida, Hoedt, Targett – S. Davis, Lemina – Ward-Prowse, Tadić, Redmond – Ch. Austin.
    Náhradníci: A. McCarthy – S. Long, Romeu, Boufal, Gabbiadini, P.-E. Höjbjerg, McQueen.

    Huddersfield Town: Lössl – Hadergjonaj, Zanka, Schindler, Malone – Mooy, Williams – Quaner, Ince, van La Parra – Depoitre.
    Náhradníci: Coleman – Smith, Whitehead, Cranie, Löwe, Lolley, Mounié.
     
    Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu anglickej Premier League. V predvianočnom devätnástom kole na seba narazia Southamtpon FC a Huddersfield Town.

    Southampton okupuje v polovici súťaže dvanáste miesto so ziskom osemnástich bodov. The Saints zaznamenali v doterajších osemnástich dueloch iba štyri víťazstvá, šesť remíz a až osem porážok so skóre 17:24. Navyše, juhoanglický klub nevyhral už päť ligových duelov po sebe. V uplynulých dvoch vystúpeniach dokonca ani nebodoval, keď podľahol vonku Chelsea 0:1 a predtým doma prehral s Leicestrom vysoko 1:4. V súboji s nováčikom je však Southampton favoritom a mohol by dosiahnuť druhé víťazstvo za ostatné dva mesiace.

    Huddersfield Town sa drží tesne pred svojim dnešným súperom na jedenástej pozícii. Na konte má 21 bodov za šesť triumfov, tri remízy a deväť prehier. Nováčik má síce negatívne skóre 16:30, ale napriek tomu sa nachádza v strede tabuľky. Futbalisti Huddersfieldu prekvapili odborníkov dobrým vstupom do sezóny, no vo zvyšku ročníka bude ich cieľom pravdepodobne len záchrana medzi elitou. Po sérii štyroch prehier na prelome novembra a decembra sa teraz zdvihli. V uplynulých troch ligových súbojoch získali šesť bodov za víťazstvá 2:0 s Brightonom a 4:1 vo Watforde. Podľahli len favorizovanej Chelsea pomerom 1:3.

    Southampton a Huddersfield na seba narazia druhýkrát v aktuálnej sezóne. Prvý vzájomný duel v úvode ročníka sa skončil spravodlivou deľbou bodov po výsledku 0:0.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Tomáš Lengyel

    Góly: 24. Ch. Austin – 64. Depoitre

    Karty:   54. Hoedt (SOT), 90+7. Redmond (SOT) – 90+7. Quaner (HUD)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 4:4. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 16:9.
    Southampton FC: Forster – Stephens, Jošida, Hoedt, Targett – S. Davis (72. P.-E. Höjbjerg), Lemina – Ward-Prowse, Tadić (72. Boufal), Redmond – Ch. Austin (79. Gabbiadini).
    Náhradníci: A. McCarthy – S. Long, Romeu, Boufal, Gabbiadini, P.-E. Höjbjerg, McQueen.

    Huddersfield Town: Lössl – Hadergjonaj (61. Smith), Zanka, Schindler, Malone – Mooy, Williams – Quaner, Ince, van La Parra (61. Lolley) – Depoitre (81. Mounié).
    Náhradníci: Coleman – Smith, Whitehead, Cranie, Löwe, Lolley, Mounié.