Fínsko – Slovensko sk 6:2 (kon.) | Švajčiarsko – Nórsko 10:1 (kon.)
koniec
Fínsko
6:2 (2:2, 1:0, 3:0)
Slovensko
Štvrtok 07.12.2017, 17:00 • Zimný štadión Ondreja Nepelu, Bratislava • MS žien • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    59:52
    Fínsko dalo gól! Fínky v posledných sekunádch ešte kozmeticky upravujú výsledok zásluhou druhého gólu ELIISY ALANKOVEJ. Asistencia: Kalliová.
     
    59:00
    Michal Jedlička predsa len skúša ešte niečo vymyslieť a na začiatku poslednej minúty tretej tretiny si berie oddychový čas!
     
    57:28
    To snáď nie je možné! Paulína Hudáková bola teraz milimetre od gólu, Noora Vuorelaová však vytiahla zákrok z ríše snov!
     
    52:40
    Slovenský tréner Michal Jedlička sa teraz pokúsil na chvíľu vytiahnuť z bránky Karolíny Krištofovú a Slovenky tak hrali so šiestimi hráčkami v poli, čo však nedokázala využiť na presnú strelu Karoliina Kujalaová.
     
    51:54
    Fínsko dalo gól! Smutným hrdinom dnešného zápasu bude, zdá sa, Karolína Krištofová. Tá dnes pochytala snáď aj nemožné, no teraz jej popod ľavú ruku prepadla ľahká strela VEERY KAUPPIOVEJ. Asistencia: Kippilaová.
     
    48:00
    Fínsko dalo gól! Už to vyzeralo, že Alžbeta Ďuríková dokáže znova dobrým pohybom vytlačiť fínsku súperku zo streleckej pozície, no napokon je z toho predsa len štvrtý gól v sieti Slovenska, ktorý po šikovnej akcii strieľa ELIISA ALANKOVÁ. Asistencia: Rantalaová.
     
    42:58
    Famózna, fantastická Karolína Krištofová! Tá teraz po chybe Alžbety Ďuríkovej znova nadvakrát rozosmutnila Ninu Rantalaovú dvoma neuveriteľnými zákrokmi!
     
    42:00
    Hlásateľ práve ohlásil, že tento zápas si prišlo do Arény Ondreja Nepelu pozrieť 3856 divákov, čo je zatiaľ najvyššia návšteva od začiatku šampionátu!
     
    39:53
    Fantastická Karolína Krištofová! Fínky teraz zatlačili Slovenky do hlbokej defenzívy, Oona Kauppi to mierila do ľavého horného rohu, Krištofová ale vytiahla skvelý zákrok svojou ľavačkou!
     
    37:25
    Michaela Šponiarová mala vyrovnanie na hokejke, Noora Vorelaová však dokázala skvelým spôsobom jej strelu vyraziť!
     
    33:28
    Kristína Hudáková sa šikovne pretiahla popri fínskych hráčkach a pred streleným gólom ju zastavilo len sekanie Katri Luomaniemiovej. Slovenky si zahrajú prvú presilovú hru v zápase.
     
    33:21
    Fínsko dalo gól! Tak toto je nepríjemné. Slovenky sa dlho veľmi dobre bránili tlaku Fíniek, no tie sa napokon predsa len presadzujú potom, čo bola na hranici bránkoviska dostatočne dôrazná JENNA SAARIOVÁ.
     
    25:55
    Lucia Košturiaková nastrelila loptičku na Nooru Vuorelaovú, tá aj so šťastím zasiahla, o dorážku sa ešte pokúšala aj Denisa Ferenčíková.
     
    19:26
    Tak to snáď už nemôže byť ani pravda. Rozhodcovia posielajú Slovenky znova len do štyroch, po druhýkrát odchádza na trestnú lavicu Michaela Šponiarová.
     
    16:47
    Fínky sa teraz snažili zatlačiť slovenské florbalistky čo najďalej od vlastnej brány, Lucia Košturiaková však dokázala potiahnuť loptičku na polovicu Fínska, Lenka Cupráková tesne míňa bránku Noory Vuorelaovej!
     
    15:40
    Fínsko dalo gól! Oslabenie 3 na 5 sa síce Slovenkám podarilo ubrániť, Fínky však využívajú skrátenú presilovku o jednu hráčku, keď sa po pomerne jednoduchej kombinácii presadzuje strelou z osi ihriska HANNA SIPILAINENOVÁ. Asistencia: Rantalaová.
     
    14:04
    Tak toto bude mimoriadne náročné. Slovenky totiž približne 30 sekúnd budú hrať len v trojici, na trestnú lavicu odchádza Michaela Šponiarová.
     
    12:31
    Tak teraz sa z tribúny Arény Ondreja Nepelu ozýva poriadny piskot, Klaudia Robová totiž v jasnej príležitosti sekala po hokejke Veery Kauppiovej, a tak musia ísť Slovenky znova do štyroch.
     
    10:18
    Slovensko dalo gól! Najlepšia odpoveď, akú sme si mohli želať! Katarína Klapitová vyslala do útoku LENKU CUPRÁKOVÚ, tá sa fantastickým spôsobom pretlačila cez obrankyňu Fínska a nedala šancu Noore Vuorelaovej v bránke súperiek! Asistencia: Klapitová.
     
    9:42
    Fínsko dalo gól! Zbytočný gól v našej sieti. Michaela Šponiarová až príliš dho váhala s vyhodením loptičky z polovice Slovenska, zobrala jej ju OONA KAUPIOVÁ, a tá si pekným blafákom vychutnala Karolínu Krištofovp. Bez asistencie.
     
    9:02
    Tak toto sme necceli. Katarína Klapitová sekla po hokejke svojej súperky a musí si ísť na dve minúty oddýchnuť na trestnú lavicu. Verme, že tam vydrží celých 120 sekúnd.
     
    7:04
    Slovensko dalo gól! Je to tam! Slovenky dávajú prvý gól! Fantastickú robotu odviedla kapitánka Lucia Košturiaková, ktorá potiahla loptičku po pravej strany, odovzdala ju Denise Ferenčíkovej, ktorá pred odkrytou bránkou našla PAULÍNU HUDÁKOVÚ, a tá sa už nemohla mýliť! Asistencia: Denisa Ferenčíková.
     
    6:27
    Tak teraz sme si vydýchli! Nina Rantalaová totiž strelou z osi ihriska po zmätkoch v našej defenzíve opečiatkovala hornú žrď brány Karolíny Krištofovej!

    Jakub Kocourek

    Góly a asistencie: 10. Kaupiová, 16. Sipiliainenová (Rantalaová), 34. Saariová (Kauppiová), 48. Alanková (Rantalaová), 52. Kauppiová (Kippilaová), 60. Alanková (Kalliová) – 8. Hudáková (Ferenčíková), 11. Cupráková (Klapitová)


    Fínsko: Vuorelaová (Siltanenová) – Kalliová, Nieminenová – Rantalaová, Sipilainenová, Alanková; Karjalainenová, Kippilaová – V. Kauppiová, Wickmanová, O. Kauppiová; E. Kujalaová, Manninenová – Kauppilaová, Luomaniemiová, K. Kujalaová; Eskelinenová – Saariová
    Slovensko: Krištofová (Hlavatá) – M. Šponiárová, Ďuríková – P. Hudáková, Košturiáková, Ferenčíková; Robová, Trošková – Klapitová, Sídková, Cupráková; Grossová, Kocurová – Kvásková, V. Bobotová, Bolová; Pinterová, Dzurinová, K. Hudáková