Fínsko – Slovensko sk 6:2 (kon.) | Švajčiarsko – Nórsko 10:1 (kon.)
koniec
Fínsko
6:2 (2:2, 1:0, 3:0)
Slovensko
Štvrtok 07.12.2017, 17:00 • Zimný štadión Ondreja Nepelu, Bratislava • MS žien • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    Slovenské florbalové reprezentantky síce podľahli vicemajsterkám sveta Fínkam vo štvrťfinále majstrovstiev sveta pomerom 6:2, no v žiadnom prípade sa nemajú za čo hanbiť. Ich výkon ukázal, že slovenský florbal sa čím ďalej tým viac približuje svetovej úrovni. Navyše, ak nič iné, Slovenky si získali srdcia divákov, ktorí teraz skandovaným "Ďakujeme" ďakujú svojim hrdinkám za predvedený výkon. Za najlepšie hráčky zápasu boli vyhlásené slovenská brankárka Karolína Krištofová a z Fíniek to bola ich najproduktívnejšia hráčka Veera Kauppiová. Pre Slovenky sa však turnaj ešte nekončí, keď ešte budú môcť zabojovať o vytúžené piate miesto. Už zajtra od 13:00 k nemu môžu spraviť prvý krok, keď sa stretnú s porazeným z dvojice Švajčiarsko-Nórsko, ktorý sa začína v Aréne Ondreja Nepelu od 20:00. Ja sa na vás teším aj pri zajtrajšom online prenose, pre dnešok je to však už odo mňa všetko. Pekný večer vám praje Jakub Kocourek! (19:01:16)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:52
    Fínsko dalo gól! Fínky v posledných sekunádch ešte kozmeticky upravujú výsledok zásluhou druhého gólu ELIISY ALANKOVEJ. Asistencia: Kalliová.
     
    59:19
    Slovenky hrali so šiestimi hráčkami v poli, Paulíne Hudákovej jej strela z tesnej blízkosti nesadla tak, ako by potrebovala.
     
    59:00
    Michal Jedlička predsa len skúša ešte niečo vymyslieť a na začiatku poslednej minúty tretej tretiny si berie oddychový čas!
     
    58:33
    Lucia Košturiaková dnes v defenzíve vybojovala niekoľko dôležitých loptičiek, Fínky však každú možnosť na rýchly slovenský protiútok dokázali zrušiť skvelým návratom do defenzívy.
     
    57:28
    To snáď nie je možné! Paulína Hudáková bola teraz milimetre od gólu, Noora Vuorelaová však vytiahla zákrok z ríše snov!
     
    56:40
    Slovenky naďalej bez Karolíny Krištofovej v bránke, šestica hráčok v poli si však stále nevie vytvoriť nejaký súvislejší tlak.
     
    55:50
    Tak treba povedať, že Fínky zvládajú záver zápasu absolútne bravúrne takticky, keď ich striedanie trvá niekedy aj dvadsať sekúnd.
     
    54:55
    Alžbeta Ďuríková na ofenzívnom výlete stratila loptičku za fínskou bránkou, do opustenej slovenskej bránky zase mierila Hanna Sippilainenová, gólu dokázala zabrániť Michaela Šponiarová.
     
    53:53
    V tejto chvvíli si však Karolína Krištofová pripisuje ďalší zákrok proti strele Veere Kauppiovej a následne znova púšťa za seba na plochu hráčku do poľa. Slovenky hrajú vabank!
     
    53:37
    Fínky už hrajú mimoriadne skúsene, keď majú loptičku vo svojej moci, nikam sa zbytočne neponáhľajú, čo sa nepáči bratislavským tribúnam.
     
    52:40
    Slovenský tréner Michal Jedlička sa teraz pokúsil na chvíľu vytiahnuť z bránky Karolíny Krištofovú a Slovenky tak hrali so šiestimi hráčkami v poli, čo však nedokázala využiť na presnú strelu Karoliina Kujalaová.
     
    51:54
    Fínsko dalo gól! Smutným hrdinom dnešného zápasu bude, zdá sa, Karolína Krištofová. Tá dnes pochytala snáď aj nemožné, no teraz jej popod ľavú ruku prepadla ľahká strela VEERY KAUPPIOVEJ. Asistencia: Kippilaová.
     
    51:27
    Hanna Sippilainenová teraz snáď dvadsať sekúnd držala loptičku za slovenskou bránkou, Slovenky jej dobrou pozičnou hrou nedovolili prihrať na žiadnu z jej spoluhráčok.
     
    50:42
    Tak to bola šanca! Po dobrej práci Denisy Ferenčíkovej sa v zakončení pred Noorou Vuorelaovou ocitla Paulína Hudáková, no trafila len fínsku gólmanku!
     
    49:27
    Dobrá práca Andrey Šidlovej, ktorá vystihla prihrávku z pravého rohu od Niny Rantalaovej na Eliisu Alankovú a hru dokázala prerušiť.
     
    48:40
    Lenka Cupráková sa po prihrávke od Kataríny Klapitovej ocitla v podčíslení proti dvom Fínkam, pokúsila sa obstreliť My Kippilaovú, no trafila len do jej pravej nohy.
     
    48:00
    Fínsko dalo gól! Už to vyzeralo, že Alžbeta Ďuríková dokáže znova dobrým pohybom vytlačiť fínsku súperku zo streleckej pozície, no napokon je z toho predsa len štvrtý gól v sieti Slovenska, ktorý po šikovnej akcii strieľa ELIISA ALANKOVÁ. Asistencia: Rantalaová.

    Jakub Kocourek

    Góly a asistencie: 10. Kaupiová, 16. Sipiliainenová (Rantalaová), 34. Saariová (Kauppiová), 48. Alanková (Rantalaová), 52. Kauppiová (Kippilaová), 60. Alanková (Kalliová) – 8. Hudáková (Ferenčíková), 11. Cupráková (Klapitová)


    Fínsko: Vuorelaová (Siltanenová) – Kalliová, Nieminenová – Rantalaová, Sipilainenová, Alanková; Karjalainenová, Kippilaová – V. Kauppiová, Wickmanová, O. Kauppiová; E. Kujalaová, Manninenová – Kauppilaová, Luomaniemiová, K. Kujalaová; Eskelinenová – Saariová
    Slovensko: Krištofová (Hlavatá) – M. Šponiárová, Ďuríková – P. Hudáková, Košturiáková, Ferenčíková; Robová, Trošková – Klapitová, Sídková, Cupráková; Grossová, Kocurová – Kvásková, V. Bobotová, Bolová; Pinterová, Dzurinová, K. Hudáková