Fínsko – Slovensko sk 6:2 (kon.) | Švajčiarsko – Nórsko 10:1 (kon.)
koniec
Fínsko
6:2 (2:2, 1:0, 3:0)
Slovensko
Štvrtok 07.12.2017, 17:00 • Zimný štadión Ondreja Nepelu, Bratislava • MS žien • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    33:28
    Kristína Hudáková sa šikovne pretiahla popri fínskych hráčkach a pred streleným gólom ju zastavilo len sekanie Katri Luomaniemiovej. Slovenky si zahrajú prvú presilovú hru v zápase.
     
    19:26
    Tak to snáď už nemôže byť ani pravda. Rozhodcovia posielajú Slovenky znova len do štyroch, po druhýkrát odchádza na trestnú lavicu Michaela Šponiarová.
     
    14:04
    Tak toto bude mimoriadne náročné. Slovenky totiž približne 30 sekúnd budú hrať len v trojici, na trestnú lavicu odchádza Michaela Šponiarová.
     
    12:31
    Tak teraz sa z tribúny Arény Ondreja Nepelu ozýva poriadny piskot, Klaudia Robová totiž v jasnej príležitosti sekala po hokejke Veery Kauppiovej, a tak musia ísť Slovenky znova do štyroch.
     
    9:02
    Tak toto sme necceli. Katarína Klapitová sekla po hokejke svojej súperky a musí si ísť na dve minúty oddýchnuť na trestnú lavicu. Verme, že tam vydrží celých 120 sekúnd.

    Jakub Kocourek

    Góly a asistencie: 10. Kaupiová, 16. Sipiliainenová (Rantalaová), 34. Saariová (Kauppiová), 48. Alanková (Rantalaová), 52. Kauppiová (Kippilaová), 60. Alanková (Kalliová) – 8. Hudáková (Ferenčíková), 11. Cupráková (Klapitová)


    Fínsko: Vuorelaová (Siltanenová) – Kalliová, Nieminenová – Rantalaová, Sipilainenová, Alanková; Karjalainenová, Kippilaová – V. Kauppiová, Wickmanová, O. Kauppiová; E. Kujalaová, Manninenová – Kauppilaová, Luomaniemiová, K. Kujalaová; Eskelinenová – Saariová
    Slovensko: Krištofová (Hlavatá) – M. Šponiárová, Ďuríková – P. Hudáková, Košturiáková, Ferenčíková; Robová, Trošková – Klapitová, Sídková, Cupráková; Grossová, Kocurová – Kvásková, V. Bobotová, Bolová; Pinterová, Dzurinová, K. Hudáková