Fínsko – Slovensko sk 6:2 (kon.) | Švajčiarsko – Nórsko 10:1 (kon.)
koniec
Fínsko
6:2 (2:2, 1:0, 3:0)
Slovensko
Štvrtok 07.12.2017, 17:00 • Zimný štadión Ondreja Nepelu, Bratislava • MS žien • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    Vážení fanúšikovia!

    Slovenskú ženskú florbalovú reprezentáciu dnes čaká na domácich majstrovstvách sveta štvrťfinálový duel. Po prvý raz na turnaji však nebudú do zápasu vstupovať v role favoritiek. Ich súperkami totiž budú aktuálne vicemajsterky sveta Fínky. Stretnutie sa na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu začína o 17:00.

    FÍNSKO

    Fínske reprezentantky nenechali v základnej skupine nič na náhodu a potvrdili papierové predpoklady, keď ju s veľkým prehľadom a plným počtom bodov dokázali vyhrať. Do šampionátu vstúpili náročným zápasom proti Česku, ktorý však počas celého priebehu kontrolovali a napokon triumfovali s prehľadom 5:1. Následne sa zverenkám trénera Lasseho Kurronena do cesty v škandinávskom derby postavili Nórky. Cez tie však florbalistky z krajiny tisícich jazier prešli ako parný valec, keď im nadelili debakel 10:1. Posledný duel v skupine proti Lotyškám, to bola zo strany Fínska ešte väčšia exhibícia. Gólovú nádielku si fínske reprezentantky rozdelili pekne rovnomerne po štyri presné zásahy v každej tretine, inkasovali len raz a tešili sa z ďalších dvoch bodov po triumfe 12:1. Fínsko sa tak stalo víťazom základnej A-skupiny, vďaka čomu si zabezpečilo priamy postup do štvrťfinále MS a zároveň dva dni voľna. Fínske florbalistky strelili do týchto chvíľ na turnaji 27 gólov, pričom najväčšiu zásluhu má na tom kanonierka Veera Kauppiová. Táto ešte len 20-ročná talentovaná krídelníčka sa do čierneho trafila už sedemkrát a slovenská defenzíva si tak na ňu bude musieť dávať veľký pozor.

    SLOVENSKO

    Slovenské florbalistky majú na historicky prvých majstrovstvách sveta na domácej pôde dobre nakročené za stanoveným cieľom, ktorým je minimálne piate miesto. V základnej skupine vo všetkých stretnutiach jednoznačne prevyšovali svoje súperky a Singapur, Estónsko a už vôbec nie Austrália, im nenarobili žiadne problémy. V osemfinálovom dueli proti Nemecku to už bolo o niečom inom. Zverenky českého trénera Michala Jedličku síce pomerne rýchlo viedli 2:0, no Nemky predvádzali mimoriadne agresívnu hru, ktorá spôsobovala Slovenkám veľké problémy. Najskôr dokázali znížiť na 2:1 a približne v polovici zápasu dokonca aj vyrovnať. Slovenské reprezentantky ale boli v rozhodujúcich chvíľach v ofenzíve dostatočne efektívne a navyše ich niekoľkokrát podržala aj skvelá brankárka Karolína Krištofová. Dievčatá si včera dopriali deň voľna, počas ktorého si pozreli aj štvrťfinálový duel Česka s Poľskom. V zápase s Nemeckom sa v druhej tretine veľmi nepríjemne zranila obrankyňa Alžbeta Ďuríková, ktorá sa však hneď po zápase vyjadrila, že jej koleno by malo byť v poriadku a vo štvrťfinálovom zápase by nemala chýbať. U ďalších hráčok by sa žiadne zdravotné problémy vyskytovať nemali.

    Veľkou otázkou pred štvrťfinálovým sviatkom je to, ako zvládne doteraz nie príliš preverená slovenská defenzíva očakávaný veľký nápor od superfavorita z Fínska. Ak by sa Slovenkám podarilo dlho držať nejaký priaznivý stav, Fínky by mohli znervóznieť a možno by sme sa v Aréne Ondreja Nepelu mohli dočkať aj nejakého prekvapenia, ktovie. Na tribúnach sa očakáva zatiaľ rekordná návšteva od začiatku MS, a tak verme, že aj fanúšikovia poženú naše florbalistky vpred a uvidíme pekné florbalové divadlo. Nenechajte si ho ujsť v našom online prenose od 17:00!
     
    Úvodné zostavy:

    Fínsko: Vuorelaová (Siltanenová) – Kalliová, Nieminenová – Rantalaová, Sipilainenová, Alanková; Karjalainenová, Kippilaová – V. Kauppiová, Wickmanová, O. Kauppiová; E. Kujalaová, Manninenová – Kauppilaová, Luomaniemiová, K. Kujalaová; Eskelinenová – Saariová

    Slovensko: Krištofová (Hlavatá) – M. Šponiárová, Ďuríková – P. Hudáková, Košturiáková, Ferenčíková; Robová, Trošková – Klapitová, Sídková, Cupráková; Grossová, Kocurová – Kvásková, V. Bobotová, Bolová; Pinterová, Dzurinová, K. Hudáková.
     
    Krásny štvrtkový podvečer zo Zimného štadióna Ondreja Nepelu. Najväčšia športová hala na Slovensku bude už o malú chvíľu svedkom veľkého florbalového sviatku. Slovenské florbalové reprezentantky totiž vo štvrťfinále domácich majstrovstiev sveta nastúpia proti úradujúcim vicemajsterkám sveta Fínkam. Slovenky po prvý raz na turnaji nie sú favoritakmi, no všetci veríme, že veľkého favorita potrápia a možno sa dnes večer dočkáme aj nejakého prekvapenia! Držte doma palce a sledujte náš online prenos!
     
    Oba tímy už sú nastúpené na hracej ploche. Vypočuli sme si hymny Slovenska aj Fínska, zostáva už len predstaviť otváracie formácie a stretnutie sa môže začať!
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    0:09
    Michaela Šponiarová chcela rozohrať prvú akciu Sloveniek po ľavom krídle, loptičku však poslala len za bočný mantinel, a tak môžu robehnúť svoj úvodný útok Fínky.
     
    0:54
    Karolína Krištofová si prpisuje dôležitý prvý zákrok, keď dokázala zasiahnuť proti nepríjemnej strele Mie Karjalainenovej z pravej strany.
     
    1:11
    Premiérovo musela zasahovať aj Noora Vurelaová, a to keď Lucia Košturiaková priklepla lotpičku na stred ihriska Paulíne Hudákovej.
     
    1:57
    Tak zatiaľ to vyzerá na skvelé ofenzívne predstavenie, Oona Kaupiová triafa len do Karolíny Krištofovej.
     
    2:39
    Slovenská brankárka Karolína Krišotofová potvrdzuje skvelú formu z predchádzajúceho zápasu, keď tentokrát neodovolila skórovať Katri Luomaniemiovej.
     
    3:28
    Fínky znova manévrovali s loptičkou na našej polovici, no slovenskej defenzíve sa ju podarilo dostať aspoň za mantinel, a tak môžu obe mužstvá prestriedať. V aktivite však budú pokračovať fínske florbalistky.
     
    3:58
    Slovenky zvolili od úvodu zápasu taktiku zabezpečenej defenzívy a rýchlych protiútokov, zatiaľ im však prechod do ofenzívy príliš nevychádza.
     
    4:25
    V prvej nebezpečnej príležitosti sa ocitla aj najproduktívnejšia hráčka Fínska, Veera Kauppiová, no Karolína Krištofová zasiahla svojou pravou nohou.
     
    5:30
    Slovenské reprezentantky sa znova pokúšali prekvapiť súperky rýchlym protiútokom, Klaudia Robová sa však napokon rozhodla situáciu upokojiť prihrávkou na Luciu Košturiakovú.
     
    6:27
    Tak teraz sme si vydýchli! Nina Rantalaová totiž strelou z osi ihriska po zmätkoch v našej defenzíve opečiatkovala hornú žrď brány Karolíny Krištofovej!
     
    7:04
    Slovensko dalo gól! Je to tam! Slovenky dávajú prvý gól! Fantastickú robotu odviedla kapitánka Lucia Košturiaková, ktorá potiahla loptičku po pravej strany, odovzdala ju Denise Ferenčíkovej, ktorá pred odkrytou bránkou našla PAULÍNU HUDÁKOVÚ, a tá sa už nemohla mýliť! Asistencia: Denisa Ferenčíková.
     
    8:45
    Fínky nás od inkasovaného gólu zvierajú na našej polovici a dá sa očakávať, že ich tlak sa bude s postpom minút len stupňovať.
     
    9:02
    Tak toto sme necceli. Katarína Klapitová sekla po hokejke svojej súperky a musí si ísť na dve minúty oddýchnuť na trestnú lavicu. Verme, že tam vydrží celých 120 sekúnd.
     
    9:42
    Fínsko dalo gól! Zbytočný gól v našej sieti. Michaela Šponiarová až príliš dho váhala s vyhodením loptičky z polovice Slovenska, zobrala jej ju OONA KAUPIOVÁ, a tá si pekným blafákom vychutnala Karolínu Krištofovp. Bez asistencie.
     
    10:18
    Slovensko dalo gól! Najlepšia odpoveď, akú sme si mohli želať! Katarína Klapitová vyslala do útoku LENKU CUPRÁKOVÚ, tá sa fantastickým spôsobom pretlačila cez obrankyňu Fínska a nedala šancu Noore Vuorelaovej v bránke súperiek! Asistencia: Klapitová.
     
    11:26
    Fínky sa naďalej tlačia do útoku, znova sa snažila dorážať Veera Kaupiová, Karolína Krištofová dokázala zasiahnuť svojou pravou nohou pri bližšej žrdke.
     
    12:31
    Tak teraz sa z tribúny Arény Ondreja Nepelu ozýva poriadny piskot, Klaudia Robová totiž v jasnej príležitosti sekala po hokejke Veery Kauppiovej, a tak musia ísť Slovenky znova do štyroch.
     
    13:10
    Slovenské florbalistky sa zatiaľ v tomto oslabení fantasticky bránia, keď skvelú robotu odviedli Lucia Košturiaková s Alžbetou Ďuríkovou, ktoré dostali loptičku ďaleko na polovicu Fínska.
     
    14:04
    Tak toto bude mimoriadne náročné. Slovenky totiž približne 30 sekúnd budú hrať len v trojici, na trestnú lavicu odchádza Michaela Šponiarová.
     
    15:40
    Fínsko dalo gól! Oslabenie 3 na 5 sa síce Slovenkám podarilo ubrániť, Fínky však využívajú skrátenú presilovku o jednu hráčku, keď sa po pomerne jednoduchej kombinácii presadzuje strelou z osi ihriska HANNA SIPILAINENOVÁ. Asistencia: Rantalaová.
     
    16:47
    Fínky sa teraz snažili zatlačiť slovenské florbalistky čo najďalej od vlastnej brány, Lucia Košturiaková však dokázala potiahnuť loptičku na polovicu Fínska, Lenka Cupráková tesne míňa bránku Noory Vuorelaovej!
     
    17:30
    Znova sa z tribún ozýva poriadny hukot na adresu českých rozhodcov dnešného zápasu, keď sa po súboji s jednou z fínskych obrankyň ocitla na zemi Paulína Hudáková, no bez trestu.
     
    18:37
    Fínske florbalistky zahrávali štandardnú situáciu z ľavej strany, Karolína Krištofová si poradila aj s nastreľovanou loptičkou, aj s dorážkou Kristiiny Kaupilaovej.
     
    19:20
    Kristiina Kaupilaová sa v tejtp chvíli len ťažko zdvíha z hracej plochy za našou bránkou, kde ju nepríjemne na mantinel narazila Kristína Hudáková.
     
    19:26
    Tak to snáď už nemôže byť ani pravda. Rozhodcovia posielajú Slovenky znova len do štyroch, po druhýkrát odchádza na trestnú lavicu Michaela Šponiarová.
     
    19:53
    Fantastickú robotu odviedla znova v defenzíve kapitánka Lucia Košturiaková, ktorá potiahla loptičku na polovicu Fínska a následne dokonca vybojovala aj štandardnú situáciu.
     
    19:58
    Denisa Ferenčíková ešte musel zviesť jeden šprintérsky súboj do defenzívy, no v prvej tretine sa už nič nestane.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina štvrťfinálového zápasu medzi Fínskom a Slovenskom ponúkla fantastický florbal, v ktorom dokázali Slovenky pri hre 5 na 5 držať krok s vysokými favoritkami. Dokonca dvakrát viedli, keď sa presadili Paulína Hudáková aj Lenka Cupráková, Fínky však dokázali využiť dve presilové hry. Po prvých dvadsiatich minútach je tak stav zápasu medzi Fínskom a Slovenskom nerozhodný 2:2. Slovenky si dokázali, že aj s Fínskom sa dá hrať, musia však byť omnoho disciplinovanejšie a vyvarovať sa chýb v defenzíve. Nechajme sa prekvapiť, čoho sa dočkáme v druhej tretine. Každopádne, duel je naďalej otvorený.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:19
    Slovenky začlai druhú tretinu v oslabení o Michaelu Šponiarovú, no zatiaľ to zvládajú veľmi dobre. Najskôr strelu My Kippilaovej zblokovala Paulína Hudáková a následne sa ďalším dobrým zákrokom predviedla aj Karolína Krištofová.
     
    21:26
    V úplnom závere presilovej hry Fínska mali Slovenky šťastie, keď osamotená Katri Luomaniemiová pred Karolínou Krištofovou netrafila loptičku tak, ako by si predstavovala.
     
    22:54
    Tak to je veľká škoda! Jana Trošková mohla poslať do samostantého úniku Kristínu Hudákovú, no v momente prihrávku zlomila hokejku.
     
    23:50
    Michaela Šponiarová tentokrát odštartovala prečíslenie Slovenska, no dlho váhala s prihrávkou na Paulínu Hudákovú, a tak o loptičku prišla.
     
    24:57
    Slovenky sa snažia tlačiť do ofenzívy ešte viac ako v prvej tretine, no to ponúka len príležitosti na rýchle protiútoky pre fínsky tím. Aj teraz mala Karolína Krištofová dávku šťastia, keď Minnou Kalliovou zívala jej prázdna bránka.
     
    25:55
    Lucia Košturiaková nastrelila loptičku na Nooru Vuorelaovú, tá aj so šťastím zasiahla, o dorážku sa ešte pokúšala aj Denisa Ferenčíková.
     
    26:50
    Prvý útok Slovenska teraz robí poriadny vietor v defenzíve Fíniek, zo strany Paulíny Hudákovej si to však tentokrát pýtalo skoršiu streľbu.
     
    27:43
    Lucia Košturiaková sa pekne pretlačila po ľavej strane, Silja Eskelinenová ju však do zakončenia tentokrát nepustila.
     
    28:19
    Po dlhšom čase boli Fíny v súvislejšej ofenzívnej aktivite našej polovici, loptička však opustila ihrisko, a tak môžu rozohrávať znova Slovenky.
     
    29:13
    Andrea Šidlová zaviezla šikovne loptičku až pred bránku Fínska, vrátila ju späť Alžbete Ďuríkovej, ktorá ju nastreľovala an teč pre Lenku Cuprákovú.
     
    29:36
    Lenka Cupráková sa len ťažko zdvíha od pravého mantinelu po kontakte s fínskou súperkou, no ani z tohto vylúčenie na strane Fínska nebude...
     
    30:49
    Slovenky sa po rýchlom prechode do útoku samy zbrzdili nepresnou prihrávkou Andrey Šidlovej, no napokon Klaudia Robová dokázala neutralizovať protiakciu Fíniek.
     
    31:51
    Paulína Hudáková vyvinula tlak na rozohrávku súperiek, no slovenské florbalistky z rozohrávky z rohu napokon nič nevyťažili. Zostávajú ale pri loptičke.
     
    32:30
    Fínske florbalistky sa teraz nebezpečne točili okolo bránky Karolíny Krištofovej, tá si však počkala na zakončenie Niny Rantalaovej a loptičku prikryla.
     
    33:21
    Fínsko dalo gól! Tak toto je nepríjemné. Slovenky sa dlho veľmi dobre bránili tlaku Fíniek, no tie sa napokon predsa len presadzujú potom, čo bola na hranici bránkoviska dostatočne dôrazná JENNA SAARIOVÁ.
     
    33:28
    Kristína Hudáková sa šikovne pretiahla popri fínskych hráčkach a pred streleným gólom ju zastavilo len sekanie Katri Luomaniemiovej. Slovenky si zahrajú prvú presilovú hru v zápase.
     
    34:28
    MInúta presilovej hry je preč a Fínky ju zatiaľ zvládajú skvelou pozičnou hrou v defenzíve. Lucia Košturiaková sa už niekoľkokrát pokúšala nájsť priestor na prihrávku pre Paulínu Hudákovú, no zatiaľ neúspešne.
     
    35:28
    Tak bohužiaľ. Slovenky v tejto presilovej hre ani raz nevystrelili, Fínky zahrali prvé oslabenie v zápase mimoriadne skúsene.
     
    36:48
    My Kippilaová poriadne tvrdo poslala k zemi Luciu Košturiakovú, no rozhodcovia z Českej republiky sa tentokrát rozhodli nevylučovať. Slovenky však zostávajú pri loptičke.
     
    37:18
    Toto môže byť zaujímavá príležitosť. Fínky sa totiž v blízkosti svojho bránkoviska previnili proti pravidlám a Slovenky tak budú rozohrávať štandardnú situáciu.
     
    37:25
    Michaela Šponiarová mala vyrovnanie na hokejke, Noora Vorelaová však dokázala skvelým spôsobom jej strelu vyraziť!
     
    38:15
    Klaudia Robová spravila veľkú chybu v rozohrávke spoza vlastnej bránky, Veera Kaupiová však na Karolínu Krištofovú nevyzrela.
     
    39:12
    Loptička tentokrát ušla dokonca aj Lucii Košturiakovej, Eliisa Alanková to ale využiť nedokázala.
     
    39:53
    Fantastická Karolína Krištofová! Fínky teraz zatlačili Slovenky do hlbokej defenzívy, Oona Kauppi to mierila do ľavého horného rohu, Krištofová ale vytiahla skvelý zákrok svojou ľavačkou!
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine oba tímy trochu ubrali z tempa, no napriek tomu sme videli mimoriadne zaujímavý florbal. Fínkam sa podarilo strhnúť vedenie na svoju stranu po góle z hokejky Jenny Saariovej. Slovenky si vypracovali aj nejaké príležitosti, z ktorých však skórovať nedokázali. Pri svojej prvej presilovej hre dokonca ani raz nevystrelili na fínsku brankárku Nooru Vuorelaovú. Na strane slovenských florbalistiek začínajú pribúdať zbytočné chyby, no naďalej sa ich výkon dá označiť za celkom kvalitný. Verme, že sa im v poslednej tretine podarí vyrovnať a možno aj spôsobiť prvé obrovské prekvapenie na úkor favorita na MS v Bratislave. Ženú ich k tmou mimoriadne sympaticky zaplnené tribúny Štadióna Ondreja Nepelu.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:30
    Slovenky znova vyhrali úvodné buly tretiny, no Denisa Ferenčíková loptičku na pravom krídle stratila, a tka môžu hrať Fínky.
     
    41:01
    Nina Rantalaová robí poriadne problémy slovenskej defenzíve, Karolína Krištofová si však s jej dvoma zakončeniami v priebehu pár sekúnd poradila.
     
    42:00
    Hlásateľ práve ohlásil, že tento zápas si prišlo do Arény Ondreja Nepelu pozrieť 3856 divákov, čo je zatiaľ najvyššia návšteva od začiatku šampionátu!
     
    42:58
    Famózna, fantastická Karolína Krištofová! Tá teraz po chybe Alžbety Ďuríkovej znova nadvakrát rozosmutnila Ninu Rantalaovú dvoma neuveriteľnými zákrokmi!
     
    43:55
    Slovenské florbalistky skúšali niečo vymyslieť na polovici súperiek, no tam nedokázali vymyslieť nič, čím by prekvapili dobre brániace Fínky.
     
    44:57
    Takisto aj fínske florbalistky tentokrát zakončili útok bez streľby na bránku, keď Alžbeta Ďuríková zobrala loptičku z hokejky Kristiiny Kauppilaovej.
     
    45:47
    Klaudia Robová spravila trochu zbytočnú chybu v rozohrávke, no Karolína Krištofová si znova vychutnala Ninu Rantalaovú.
     
    46:37
    Michaela Šponiarová napravila svoju menšiu nepozornosť, keď dobrým dôrazom v osobnom súboji nedovolila natlačiť sa do streľby Mii Karjalainenovej.
     
    48:00
    Fínsko dalo gól! Už to vyzeralo, že Alžbeta Ďuríková dokáže znova dobrým pohybom vytlačiť fínsku súperku zo streleckej pozície, no napokon je z toho predsa len štvrtý gól v sieti Slovenska, ktorý po šikovnej akcii strieľa ELIISA ALANKOVÁ. Asistencia: Rantalaová.
     
    48:40
    Lenka Cupráková sa po prihrávke od Kataríny Klapitovej ocitla v podčíslení proti dvom Fínkam, pokúsila sa obstreliť My Kippilaovú, no trafila len do jej pravej nohy.
     
    49:27
    Dobrá práca Andrey Šidlovej, ktorá vystihla prihrávku z pravého rohu od Niny Rantalaovej na Eliisu Alankovú a hru dokázala prerušiť.
     
    50:42
    Tak to bola šanca! Po dobrej práci Denisy Ferenčíkovej sa v zakončení pred Noorou Vuorelaovou ocitla Paulína Hudáková, no trafila len fínsku gólmanku!
     
    51:27
    Hanna Sippilainenová teraz snáď dvadsať sekúnd držala loptičku za slovenskou bránkou, Slovenky jej dobrou pozičnou hrou nedovolili prihrať na žiadnu z jej spoluhráčok.
     
    51:54
    Fínsko dalo gól! Smutným hrdinom dnešného zápasu bude, zdá sa, Karolína Krištofová. Tá dnes pochytala snáď aj nemožné, no teraz jej popod ľavú ruku prepadla ľahká strela VEERY KAUPPIOVEJ. Asistencia: Kippilaová.
     
    52:40
    Slovenský tréner Michal Jedlička sa teraz pokúsil na chvíľu vytiahnuť z bránky Karolíny Krištofovú a Slovenky tak hrali so šiestimi hráčkami v poli, čo však nedokázala využiť na presnú strelu Karoliina Kujalaová.
     
    53:37
    Fínky už hrajú mimoriadne skúsene, keď majú loptičku vo svojej moci, nikam sa zbytočne neponáhľajú, čo sa nepáči bratislavským tribúnam.
     
    53:53
    V tejto chvvíli si však Karolína Krištofová pripisuje ďalší zákrok proti strele Veere Kauppiovej a následne znova púšťa za seba na plochu hráčku do poľa. Slovenky hrajú vabank!
     
    54:55
    Alžbeta Ďuríková na ofenzívnom výlete stratila loptičku za fínskou bránkou, do opustenej slovenskej bránky zase mierila Hanna Sippilainenová, gólu dokázala zabrániť Michaela Šponiarová.
     
    55:50
    Tak treba povedať, že Fínky zvládajú záver zápasu absolútne bravúrne takticky, keď ich striedanie trvá niekedy aj dvadsať sekúnd.
     
    56:40
    Slovenky naďalej bez Karolíny Krištofovej v bránke, šestica hráčok v poli si však stále nevie vytvoriť nejaký súvislejší tlak.
     
    57:28
    To snáď nie je možné! Paulína Hudáková bola teraz milimetre od gólu, Noora Vuorelaová však vytiahla zákrok z ríše snov!
     
    58:33
    Lucia Košturiaková dnes v defenzíve vybojovala niekoľko dôležitých loptičiek, Fínky však každú možnosť na rýchly slovenský protiútok dokázali zrušiť skvelým návratom do defenzívy.
     
    59:00
    Michal Jedlička predsa len skúša ešte niečo vymyslieť a na začiatku poslednej minúty tretej tretiny si berie oddychový čas!
     
    59:19
    Slovenky hrali so šiestimi hráčkami v poli, Paulíne Hudákovej jej strela z tesnej blízkosti nesadla tak, ako by potrebovala.
     
    59:52
    Fínsko dalo gól! Fínky v posledných sekunádch ešte kozmeticky upravujú výsledok zásluhou druhého gólu ELIISY ALANKOVEJ. Asistencia: Kalliová.
     
    Koniec zápasu.
     
    Slovenské florbalové reprezentantky síce podľahli vicemajsterkám sveta Fínkam vo štvrťfinále majstrovstiev sveta pomerom 6:2, no v žiadnom prípade sa nemajú za čo hanbiť. Ich výkon ukázal, že slovenský florbal sa čím ďalej tým viac približuje svetovej úrovni. Navyše, ak nič iné, Slovenky si získali srdcia divákov, ktorí teraz skandovaným "Ďakujeme" ďakujú svojim hrdinkám za predvedený výkon. Za najlepšie hráčky zápasu boli vyhlásené slovenská brankárka Karolína Krištofová a z Fíniek to bola ich najproduktívnejšia hráčka Veera Kauppiová. Pre Slovenky sa však turnaj ešte nekončí, keď ešte budú môcť zabojovať o vytúžené piate miesto. Už zajtra od 13:00 k nemu môžu spraviť prvý krok, keď sa stretnú s porazeným z dvojice Švajčiarsko-Nórsko, ktorý sa začína v Aréne Ondreja Nepelu od 20:00. Ja sa na vás teším aj pri zajtrajšom online prenose, pre dnešok je to však už odo mňa všetko. Pekný večer vám praje Jakub Kocourek! (19:01:16)

    Jakub Kocourek

    Góly a asistencie: 10. Kaupiová, 16. Sipiliainenová (Rantalaová), 34. Saariová (Kauppiová), 48. Alanková (Rantalaová), 52. Kauppiová (Kippilaová), 60. Alanková (Kalliová) – 8. Hudáková (Ferenčíková), 11. Cupráková (Klapitová)


    Fínsko: Vuorelaová (Siltanenová) – Kalliová, Nieminenová – Rantalaová, Sipilainenová, Alanková; Karjalainenová, Kippilaová – V. Kauppiová, Wickmanová, O. Kauppiová; E. Kujalaová, Manninenová – Kauppilaová, Luomaniemiová, K. Kujalaová; Eskelinenová – Saariová
    Slovensko: Krištofová (Hlavatá) – M. Šponiárová, Ďuríková – P. Hudáková, Košturiáková, Ferenčíková; Robová, Trošková – Klapitová, Sídková, Cupráková; Grossová, Kocurová – Kvásková, V. Bobotová, Bolová; Pinterová, Dzurinová, K. Hudáková