Novosibirsk – CSKA Moskva 1:5 (kon.) | Omsk – Helsinki 1:3 (kon.) | Barys – Viťaz 3:2 (po pr.)
Jugra Chanty-Mansijsk – HC Slovan sk 2:4 (kon.)
koniec
Jugra Chanty-Mansijsk
2:4 (0:1, 0:1, 2:2)
HC Slovan Bratislava
Piatok 03.11.2017, 15:00 • Kultúrno-zábavný komplex Arena Jugra, Chanty-Mansijsk • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    58:35 Nick Ebert (SBA) - 2:4
     
    58:35
    Slovan Bratislava dal gól!
    Domáci to ešte v závere skúsili pri hre bez brankára. Do šance sa dostával Vojtěch Polák, no neuspel. Následne puk získal v obrannom pásme NICK EBERT a trafil opustenú domácu bránu. Bez asistencie.
    56:56 Veli-Matti Savinainen (JUG) - 2:3
     
    56:56
    Jugra dal gól!
    Domáci hokejisti sa napokon radujú zo strelenia kontaktného gólu. Ivan Švarný zbytočne prišiel o puk v obrannom pásme, napokon sa dostal k strele Tobias Viklund a tesne pred Jakubom Štěpánkom jeho pokus výborne tečoval VELI-MATTI SAVINAINEN. Asistencie: Tobias Viklund a Vojtěch Polák.
     
    53:57
    Gól neplatí! Slovan Bratislava stále vyhráva o dva góly. Skutočne išlo o ofsajdové postavenie, čo potvrdili aj videorozhodcovia. Andrej Meszároš sa tak vracia späť na trestnú lavicu, a tak Jugra Chanty-Mansijsk pokračuje v početnej výhode.
     
    53:57
    Bohužiaľ, belasí išli úplne zbytočne do štyroch a potrestaní sú za to inkasovaným gólom. Maxim Pestuško vystrelil od modrej čiary, Jakub Štěpánek puk iba vyrazil pred seba a ARŤOM MICHEJEV ho napokon pretlačil do siete. Situáciu však zase posudzujú videorozhodcovia!
     
    53:06
    Veli-Matti Savinainen neprešiel do útočného pásma v súlade s pravidlami. Pískal sa ofsajd, no následne sa strhla menšia šarvátka. Rozhodcovia to šalamúnsky nevyriešili a za hrubosť vylučujú len Andreja Meszároša.
    51:08 Řepík (SBA) - 1:3
     
    51:08
    Slovan Bratislava dal gól!
    Paráda! Belasí vedú opäť dvojgólovým rozdielom. Michal Sersen v spolupráci s Marekom Viedenským udržal puk v útočnom pásme, následne Lukáš Kašpar našiel pred bránou osamoteného MICHALA ŘEPÍKA, no a ten trafil odkrytú časť brány. Asistencie: Lukáš Kašpar a Michal Sersen.
    42:19 Ondřej Vitásek (JUG) - 1:2
     
    42:19
    Jugra dal gól!
    Domáci hokejisti strieľajú dôležitý kontaktný gól. Iľja Šipov potiahol puk do útočného pásma a následne ho posunul na ONDŘEJA VITÁSKA. Český obranca si prehodil puk na forhendovú stranu a prekonal svojho krajana v bráne Slovana. Celá situácia sa ešte riešila s videorozhodcami, no Jugra neporušila pravidlo o príliš veľa hráčoch na ľade.
     
    38:58
    Slovan dokázal využiť presilovú hru, no vzápätí bude hrať ďalšiu. Gól totiž dosiahol pri avizovanom vylúčení. Na trestnú lavicu si už sadá za krosček Martin Štajnoch.
     
    38:58
    Slovan Bratislava dal gól!
    Belasí strieľajú v závere druhej tretiny nesmierne dôležitý gól. Po krásnej prihrávke Colbyho Genowaya spoza brány si izraelský útočník ELIEZER ŠERBATOV potiahol puk na forhendovú stranu a so šťastím z tesnej blízkosti prekonal brankára Iľju Proskuriakova. Asistencie: Colby Genoway a Zach Boychuk.
     
    35:38
    Tak to je obrovská škoda! Slovan výborne zahral prvú časť svojej presilovky. Marek Viedenský šikovne posunul puk Michalovi Řepíkovi, no ten trafil hornú žrď. O pár sekúnd neskôr nahadzoval puk na bránu Cam Barker, ale našiel len pripraveného Iľju Proskuriakova.
     
    35:07
    Slovan Bratislava bude mať k dispozícii opäť presilovú hru, ktorá bude trvať štyri minúty. Sergej Kupcov si nedal pozor na svoju hokejku a nešťastne ňou zasiahol tvár Simona Desprésa.
     
    31:45
    Tlak domáceho tímu bol teraz skutočne veľký a belasí na to doplácajú ďalším vylúčením. Na trestnú lavicu za krosček putuje kanadský obranca Simon Després.
     
    20:44
    Belasí sa budú musieť na začiatku druhého dejstva brániť presilovej hre súpera. Na trestnú lavicu smeruje Jan Buchtele, ktorý dostáva menší trest za hákovanie.
     
    14:05
    Obrovská šanca na strane hostí. Ivan Švárny sa presadil na ľavej strane, pred bránou našiel voľného Mareka Viedenského, no center druhej útočnej formácie nedokázal pretlačiť puk za chrbát domáceho brankára.
    12:20 Tomáš Hrnka (SBA) - 0:1
     
    12:20
    Slovan Bratislava dal gól!
    Hostia nevyužili štvorminútovú presilovú hru, no napriek tomu sa dostávajú do vedenia. Pavol Skalický zaviezol puk do útočného pásma, následne ho posunul na hokejku TOMÁŠA HRNKU, ktorý peknou strelou nad rameno prekonal Iľju Proskuriakova. Asistencie: Pavol Skalický a Ivan Švárny.
     
    09:24
    Trápenie v početnej výhode Slovana pokračuje. Anton Koroljov sa teraz dokonca dostal do úniku, no tiesnený Nickom Ebertom nedokázal kvalitne zakončiť a prekonať Jakuba Štěpánka.
     
    08:03
    Hostia budú hrať svoju prvú presilovú hru v dnešnom zápase. Vyšší trest 2+2 minúty dostáva za nebezpečnú hru vysokou hokejkou Maxim Pestuško. Verme, že Michal Sersen bude v poriadku a bude môcť pokračovať v zápase.
     
    03:22
    Slovan sa dostal do dobrej šance, no Marek Viedenský netečoval strieľanú prihrávku Lukáša Kašpara do siete. Bohužiaľ, po následnom vhadzovaní fauloval Pavol Skalický a putuje na trestnú lavicu.
     
    01:21
    Obrovská šanca na strane Slovana Bratislava! Eliezer Šerbatov sa predviedol krásnou individuálnou akciou, od pravého mantinelu sa natlačil pred bránu, ale puk nasmeroval len do pravej žrde brány Iľju Proskuriakova.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 43. Vitásek, 57. Viklund (Viklund, V. Polák) – 13. Hrnka (Skalický, Švarný), 39. Šerbatov (Co. Genoway, Boychuk), 52. Řepík (Kašpar, Sersen), 59. Ebert


    Jugra Chanty-Mansijsk: Proskuriakov (Šaryčenkov) – Viklund, Lekomcev (A), Vitásek, Štajnoch, Nekolenko, Pogorišný, Pereťagin – V. Polák, Varfolomejev, Savinainen – Koroljov, A. Michejev, Pestuško – Kozlovskij, Kupcov, Beľajev – Šurakov, Iľjin, Ankudinov – Šipov.
    HC Slovan Bratislava: Štěpánek (Mazanec) – Sersen, Ebert, Després, Meszároš (C), T. Voráček, Švarný (A), Barker – Boychuk, Buchtele, Řepík – Viedenský, Co. Genoway, Kašpar (A) – Šerbatov, Skalický, A. Šťastný – Sádecký, J. Mikúš, Hrnka.

    Rozhodca: Jevgenij Gamalej, Jurij Oskirko – Konstantin Gordenko, Viktor Tomilov.