Novosibirsk – CSKA Moskva 1:5 (kon.) | Omsk – Helsinki 1:3 (kon.) | Barys – Viťaz 3:2 (po pr.)
Jugra Chanty-Mansijsk – HC Slovan sk 2:4 (kon.)
koniec
Jugra Chanty-Mansijsk
2:4 (0:1, 0:1, 2:2)
HC Slovan Bratislava
Piatok 03.11.2017, 15:00 • Kultúrno-zábavný komplex Arena Jugra, Chanty-Mansijsk • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisti Slovana Bratislava prerušili na ihriskách súperov negatívnu sériu prehier. Po prvýkrát od zápasu s Amurom Chabarovsk dokázali zvíťaziť, keď Jugru Chanty-Mansijsk zdolali 2:4. V záverečnej tretine sa toho stihlo udiať skutočne dosť. Domáci sa dvakrát priblížili na rozdiel gólu, no definitívne rozhodol o belasom víťazstve strelou do prázdnej brány Nick Ebert. Slovan má tak za sebou polovicu aktuálneho tripu, no už v nedeľu ho čaká náročné stretnutie s Avangardom Omsk. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa. (17:36:02)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:13
    Domáci hokejisti bojujú, no belasí ich odtláčajú do rohov klziska. Maxim Pestuško získal puk pri mantineli, ale spätnou prihrávkou na obrancu nič nevymyslel. Slovan to už zrejme ustojí a získa tri body.
    58:35 Nick Ebert (SBA) - 2:4
     
    58:35
    Slovan Bratislava dal gól!
    Domáci to ešte v závere skúsili pri hre bez brankára. Do šance sa dostával Vojtěch Polák, no neuspel. Následne puk získal v obrannom pásme NICK EBERT a trafil opustenú domácu bránu. Bez asistencie.
     
    58:00
    Nick Ebert zo stredného pásma nahodil puk na brankára a Iľja Proskuriakov radšej prerušuje hru. Vhadzovať sa bude po jeho ľavej ruke, no ešte predtým si domáci tréner berie oddychový čas.
     
    57:32
    Marek Viedenský vybojoval puk v útočnom pásme a následne našiel medzi kruhmi Michala Řepíka. Český útočník vystrelil, ale trafil len pripraveného domáceho gólmana. Škoda, mohlo byť rozhodnuté.
    56:56 Veli-Matti Savinainen (JUG) - 2:3
     
    56:56
    Jugra dal gól!
    Domáci hokejisti sa napokon radujú zo strelenia kontaktného gólu. Ivan Švarný zbytočne prišiel o puk v obrannom pásme, napokon sa dostal k strele Tobias Viklund a tesne pred Jakubom Štěpánkom jeho pokus výborne tečoval VELI-MATTI SAVINAINEN. Asistencie: Tobias Viklund a Vojtěch Polák.
     
    56:00
    Boris Sádecký sa teraz snažil presadiť individuálne. Trojici domácich hokejistov poriadne podkúril, ale napokon sa nedostal k strele na Iľju Proskuriakova.
     
    55:18
    Jakub Štěpánek si na svoje konto pripisuje ďalší úspešný zákrok. Presilová hra domáceho tímu sa skončila a späť do brány sa vrátil aj brankár Iľja Proskuriakov.
     
    54:55
    Andrej Šťastný mohol vyhodiť puk a trafiť opustenú bránu. Domáci obranca ale zachytil jeho strelu, a tak puk dostal slovenský hokejista len do stredného pásma.
     
    54:16
    Jugra Chanty-Mansijsk vrhá všetky sily do útoku a takmer šesť minút pred koncom zápasu hrá presilovú hru šiestich proti štyrom. Iľja Proskuriakov je na striedačke – obrovský risk v podaní domáceho trénera.
     
    53:57
    Gól neplatí! Slovan Bratislava stále vyhráva o dva góly. Skutočne išlo o ofsajdové postavenie, čo potvrdili aj videorozhodcovia. Andrej Meszároš sa tak vracia späť na trestnú lavicu, a tak Jugra Chanty-Mansijsk pokračuje v početnej výhode.
     
    53:57
    No, kontaktný gól domácich hokejistov napokon platiť nemusí. Opakované zábery ukazujú, že išlo minimálne o hraničné postavenie pri prechode do útočného pásma. Osobne si myslím, že to pokojne mohol byť ofsajd.
     
    53:57
    Bohužiaľ, belasí išli úplne zbytočne do štyroch a potrestaní sú za to inkasovaným gólom. Maxim Pestuško vystrelil od modrej čiary, Jakub Štěpánek puk iba vyrazil pred seba a ARŤOM MICHEJEV ho napokon pretlačil do siete. Situáciu však zase posudzujú videorozhodcovia!
     
    53:06
    Veli-Matti Savinainen neprešiel do útočného pásma v súlade s pravidlami. Pískal sa ofsajd, no následne sa strhla menšia šarvátka. Rozhodcovia to šalamúnsky nevyriešili a za hrubosť vylučujú len Andreja Meszároša.
     
    52:30
    Domáci hokejisti získali po zákazom uvoľnení zadarmo útočné pásmo. Po vyhranom vhadzovaní sa dostali k strele, no pokus Tobiasa Viklunda bol zrazený na ochrannú sieť.
     
    51:42
    Martin Štajnoch sa poriadne oprel do puku. Jeho strelu od modrej čiary ale obetavo zblokoval český obranca Tomáš Voráček. Podľa jeho grimasy je jasné, že slovenský obranca má poriadne tvrdú strelu.
    51:08 Řepík (SBA) - 1:3
     
    51:08
    Slovan Bratislava dal gól!
    Paráda! Belasí vedú opäť dvojgólovým rozdielom. Michal Sersen v spolupráci s Marekom Viedenským udržal puk v útočnom pásme, následne Lukáš Kašpar našiel pred bránou osamoteného MICHALA ŘEPÍKA, no a ten trafil odkrytú časť brány. Asistencie: Lukáš Kašpar a Michal Sersen.
     
    50:19
    Ondřej Vitásek je evidentne povzbudený svojim gólom. Teraz vystrelil cez Cama Barkera, no našťastie minul bránu. Následne posunul bránu hostí, a tak sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    49:55
    Boris Sádecký predviedol peknú individuálnu akciu. Predral sa cez troch hráčov súpera a veľa nechýbalo k tomu, aby ohrozil aj brankára. Jeho následnú spätnú prihrávku nenašiel nikto v bielom drese.
     
    49:20
    Po reklamnej prestávke predviedli peknú akciu hostia. Pavol Skalický prenechal puk Andrejovi Šťastnému, ten vystrelil spoza obrancu, no brankára Iľju Proskuriakova trafil do masky.
     
    48:52
    Tak až teraz sa prerušuje hra, snáď prvýkrát od kontaktného gólu domácich. Ondřej Vitásek vystrelil od modrej čiary, no jeho strelu bez najmenších problémov kryje Jakub Štěpánek.
     
    48:28
    Pekná akcia slovenského klubu. Marek Viedenský prenechal puk do tandemu na Nicka Eberta. Kanaďan neváhal, prudko sa oprel do puku, no z pravej strany netrafil domácu svätyňu.
     
    48:00
    Stále hráme bez prerušenia, ale aj bez väčších šancí. Iľja Proskuriakov si na konto pripisuje rutinný zákrok po tom, čo ho strelou švihom ohrozil kanadský obranca Simon Després.
     
    46:43
    Pavol Skalický sa k puku nedostal, keďže pred ním dobre zapracoval Martin Štajnoch. Slovan ale dobre napáda rozohrávku súpera, aktívny je najmä rýchlonohý Eliezer Šerbatov.
     
    45:34
    Hostia sa dostali do brejku troch proti dvom. Zodpovednosť zobral na svoje plecia Zach Boychuk, ale jeho tvrdá strela z ľavého kruhu na vhadzovanie mierila vedľa brány Iľju Proskuriakova.
     
    44:44
    Teraz sleduje dlhší časový úsek bez prerušenia, ale hrá sa skôr v stredovej časti ihriska. Každopádne, domáci hokejisti zlepšili korčuľovanie a momentálne sú aktívnejším tímom.
     
    43:26
    Hostia sú trošku zaskočení, no musia sa koncentrovať na záverečný úsek zápasu. Na ľade Jugry Chanty-Mansijsk stále vyhrávajú a sú blízko k prvému víťazstvu vonku od polovice septembra.
     
    42:48
    Domácim hokejistom gól evidentne pomohol a dodal krídla. Veli-Matti Savinainen vletel do útočného pásma, no veľmi dobre ho stihol odstaviť od puku obranca Simon Després.
    42:19 Ondřej Vitásek (JUG) - 1:2
     
    42:19
    Jugra dal gól!
    Domáci hokejisti strieľajú dôležitý kontaktný gól. Iľja Šipov potiahol puk do útočného pásma a následne ho posunul na ONDŘEJA VITÁSKA. Český obranca si prehodil puk na forhendovú stranu a prekonal svojho krajana v bráne Slovana. Celá situácia sa ešte riešila s videorozhodcami, no Jugra neporušila pravidlo o príliš veľa hráčoch na ľade.
     
    41:47
    Pavel Varfolomejev prenikol do útočného pásma po ľavej strane, no jeho strela ku gólu neviedla. Každopádne, vhadzovať sa bude po pravej ruke brankára Jakuba Štěpánka.
     
    41:25
    Colby Genoway využil to, že domáci hokejisti išli striedať. Po pravej strane prenikol do útočného pásma, nahodil puk na brankára súpera a vybojoval aspoň vhadzovanie v útočnom pásme.
     
    40:50
    Iľja Proskuriakov musel opäť zasahovať. Tentokrát od modrej čiary prudko vystrelil Andrej Meszároš. Následne vhadzovanie ale hostia nezvládli a Jugra sa bez väčších problémov oslobodila.
     
    40:24
    Slovan na začiatku tretej tretiny ešte dohráva presilovú hru. Už to vyzeralo tak, že sa domáci oslobodia, no Andrej Meszároš udržal puk v pásme. Následne sa dostal do koncovky Colby Genoway, no jeho bekhendovú strelu kryje Iľja Proskuriakov.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Slovan Bratislava je veľmi blízko k tomu, aby prerušil negatívnu sériu zápasov na ľade súperov. Nad Jugrou Chanty-Mansijsk vedie úplne zaslúžene 0:2 po tom, čo presilovú hru dokázal využiť Eliezer Šerbatov. Belasí mali aj ďalšie šance, Michal Řepík nastrelil žrď a okrem toho sa dostal aj do ďalších nebezpečných zakončení. Slovan dnešnému zápasu dominuje a my veríme, že v tretej tretine si víťazstvo nenechá vziať.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:37
    Belasí sa ešte dostali do útočného pásma, no Marek Viedenský to nemal na strelu po prihrávke Nicka Eberta. Každopádne, Slovan zostáva v útočnom pásme a ešte môže niečo vymyslieť.
     
    38:58
    Slovan dokázal využiť presilovú hru, no vzápätí bude hrať ďalšiu. Gól totiž dosiahol pri avizovanom vylúčení. Na trestnú lavicu si už sadá za krosček Martin Štajnoch.
     
    38:58
    Slovan Bratislava dal gól!
    Belasí strieľajú v závere druhej tretiny nesmierne dôležitý gól. Po krásnej prihrávke Colbyho Genowaya spoza brány si izraelský útočník ELIEZER ŠERBATOV potiahol puk na forhendovú stranu a so šťastím z tesnej blízkosti prekonal brankára Iľju Proskuriakova. Asistencie: Colby Genoway a Zach Boychuk.
     
    38:22
    Jakub Štěpánek musel zasahovať. Po rýchlej akcii sa dostal k strele spoza obrancu jeho krajan Vojtěch Polák, ale brankár hostí puk na dvakrát skrotil.
     
    37:38
    Neúnavný Michal Řepík sa dostal k tretiemu streleckému pokusu v tejto presilovke. Tentokrát Iľja Proskuriakov chytá puk do lapačky, a tak sa bude vhadzovať po jeho ľavej ruke.
     
    37:17
    Iľja Proskuriakov vyrazil pred seba strelu Cama Barkera od modrej čiary. Následne mu pomohli jeho spoluhráči a prvýkrát v tomto oslabení vyhodili puk cez všetky čiary.
     
    36:44
    Michal Řepík sa dostal do ďalšieho dobrého zakončenia. V priestore medzi kruhmi bol prakticky sám, no jeho pokus dokázal zlikvidovať jeden z hrdinov doterajšieho priebehu zápasu Iľja Proskuriakov.
     
    36:20
    Slovanisti teraz dlho kombinovali v útočnom pásme. Následne vymysleli krásnu kombináciu. Po osi Zach Boychuk a Colby Genoway mohol zakončovať do prázdnej brány Jan Buchtele, no puk sa k nemu s dávkou smoly nedostal.
     
    35:38
    Tak to je obrovská škoda! Slovan výborne zahral prvú časť svojej presilovky. Marek Viedenský šikovne posunul puk Michalovi Řepíkovi, no ten trafil hornú žrď. O pár sekúnd neskôr nahadzoval puk na bránu Cam Barker, ale našiel len pripraveného Iľju Proskuriakova.
     
    35:07
    Slovan Bratislava bude mať k dispozícii opäť presilovú hru, ktorá bude trvať štyri minúty. Sergej Kupcov si nedal pozor na svoju hokejku a nešťastne ňou zasiahol tvár Simona Desprésa.
     
    33:44
    Belasí sa teraz bránia veľmi dobre a je jasné, že ani v tomto oslabení neinkasujú gól. Simon Després je už pripravený skočiť späť na ľadovú plochu.
     
    33:05
    Slovan Bratislava vyhadzuje puk do obranného pásma súpera. Jugra nezahrala vôbec zlú prvú polovicu presilovky, no teraz musí začínať až od brankára Iľju Proskuriakova.
     
    32:27
    Domáci hokejisti teraz herne ožili. V presilovej hre sa dostal k strele Ondřej Vitásek, o pár sekúnd neskôr z pravej páli aj Martin Štajnoch, no našťastie ani jeden pokus nesmeroval do priestoru troch žrdí.
     
    31:45
    Tlak domáceho tímu bol teraz skutočne veľký a belasí na to doplácajú ďalším vylúčením. Na trestnú lavicu za krosček putuje kanadský obranca Simon Després.
     
    30:38
    Zápas sa nám prehupol do svojej druhej polovice. Jugra ju začala veľkým tlakom v útočnom pásme, od modrej čiary pálil obranca Tobias Viklund, ale Jakub Štěpánek stihol puk zraziť svojimi betónmi.
     
    29:27
    Domáci hokejisti sa teraz dostali do útočného pásma. Na spätnú prihrávku spoza brány si nakorčuľoval Ivan Lekomcev, ale jeho strela z prvej mierila mimo brány Jakuba Štěpánka.
    29:00 Jan Buchtele (SBA), Zach Boychuk (SBA)
     
    29:00
    Iľja Proskuriakov sa opäť poriadne zapotil. Colby Genoway nahodil puk na bránu, k dorážke sa dostali Jan Buchtele i Zach Boychuk, no ani jeden z nich nedokázal prekonať domáceho brankára. Veľká škoda, šance sú, no góly nepribúdajú.
     
    28:36
    Jan Buchtele podržal puk v útočnom pásme, následne ho posunul na Tomáša Voráčka, no tvrdá strela českého obrancu od modrej čiary trafila len brániaceho hráča súpera.
     
    27:28
    Slovan je v dnešnom dueli jasne lepším tímom, no potreboval by streliť druhý, upokojujúci gól. Po ľavej strane vnikol do útočného pásma Michal Řepík, no jeho pokus skončil len na betónoch domáceho gólmana.
     
    26:54
    Po reklamnej prestávke si hráči Jugry príliš nerozumeli, a tak z toho pramení len zakázané uvoľnenie. Eduard Zankovets posiela na ľad druhú útočnú formáciu, na centri s Marekom Viedenským.
     
    26:22
    Andrej Meszároš predviedol podobne ako pred chvíľou Michal Sersen peknú akciu a podporil ofenzívu slovenského klubu. Po pravej strane sa dostal až pred brankára Iľju Proskuriakova, no v tom najnevhodnejšom momente mu puk ušiel.
     
    25:10
    Prvý útok bratislavského Slovana predviedol peknú kombináciu. Lukáš Kašpar nahadzoval puk pred bránu, kde bol Marek Viedenský. Následne sa k nim pridal aj Michal Řepík, ale puk po skrumáži v bráne neskočil.
     
    24:38
    Pekný individuálnym prienikom sa prezentoval Michal Sersen. Obranca bratislavského Slovana dokázal aj vystreliť, ale Iľja Proskuriakov jeho pokus vyrazil. Hrá sa už pomerne dlho bez prerušenia.
     
    23:42
    Domáci obrancovia si teraz príliš nerozumeli. Ich drobné zaváhanie sa snažil potrestať šikovný Boris Sádecký, ale jeho strela spoza obrancu bola zblokovaná na ochrannú sieť.
     
    22:52
    Jan Buchtele skočil na ľad, a tak sa belasí ubránili aj v druhom oslabení. Teraz je hra prerušená, pretože puk zrejme skončil na striedačke domáceho tímu. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    22:22
    Ivan Lekomcev od modrej čiary nahadzoval puk na bránu súpera, no skôr to bola akási výzva na teč pre jeho spoluhráčov. Tí však zakončiť nedokázali, no udržali aspoň výhodu útočného pásma.
     
    21:45
    Domáci hokejisti sa teraz prezentovali nepresnou strelou a následne prichádzajú o útočné pásmo. Slovan zatiaľ nevyhral dôležité vhadzovania, no napriek tomu sa dobre bráni.
     
    21:13
    Jakub Štěpánek si na svoje konto pripisuje ďalší úspešný zákrok. Od modrej čiary tvrdo vystrelil slovenský obranca Martin Štajnoch, ale puk nasmeroval len do lapačky českého gólmana.
     
    20:44
    Belasí sa budú musieť na začiatku druhého dejstva brániť presilovej hre súpera. Na trestnú lavicu smeruje Jan Buchtele, ktorý dostáva menší trest za hákovanie.
     
    20:21
    Úvod druhej časti patril hosťom. Zach Boychuk zaviezol puk do útočného pásma, následne sa k strele od modrej čiary dostal Michal Sersen a domáci brankár mal čo robiť, aby jeho strelu vyrazil.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Slovan Bratislava podobne ako v Astane zvládol úvodnú tretinu a vedie nad súperom z chvosta tabuľky Východnej konferencie 0:1. Jugra Chanty-Mansijsk toho v úvodnom dejstve veľa nepredviedla a môže byť rada, že neinkasovala viac gólov. Do listiny strelcov sa zapísal po peknej strele švihom Tomáš Hrnka, no v dobrých šanciach sa ocitli aj Eliezer Šerbatov či Marek Viedenský. Belasí môžu byť so svojim výkonom spokojní a verme, že v podobnom trende budú pokračovať aj v druhej tretine.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:31
    V poslednej minúte prvej tretiny sa ešte snažil niečo vymyslieť druhý domáci útok. Anton Koroljov z pravej strany hľadal pred bránou Maxima Pestuška, ale toho dobre bránil Andrej Meszároš.
     
    18:16
    Eliezer Šerbatov to v závere svojho striedania skúsil tvrdou strelou z ľavej strany, ale bránu súpera netrafil. Domáci tak získavajú puk a môžu založiť ďalšiu útočnú akciu spoza vlastnej brány.
     
    17:45
    Colby Genoway bol teraz na ľade prakticky sám, keďže jeho spoluhráči odišli striedať. Kanadský útočník sa snažil udržať puk, no proti presile obrancov súpera nemal veľa šancí na úspech.
     
    17:23
    Colby Genoway sa presadil popri pravom mantineli a následne časoval prihrávku na svojich spoluhráčov. Pred bránou bol Marek Viedenský i Lukáš Kašpar, ale do zakončenia sa neprebojovali.
     
    17:00
    Presne tri minúty pred koncom prvej časti musel opäť zasahovať Jakub Štěpánek. K strele z pravého kruhu na vhadzovanie sa dostal Arťom Michejev, ale českého brankára neprekonal.
     
    15:34
    Eliezer Šerbatov zbytočne špekuloval a stratil puk v obrannom pásme. K puku sa následne dostal Pavel Varfolomejev, vystrelil spoza obrancu, no našťastie trafil len betóny Jakuba Štěpánka.
     
    14:44
    Po reklamnej prestávke sa na ľade predstavila tretia útočná formácia hostí. Po prihrávke Andreja Šťastného sa do koncovky tlačil Simon Després, ale tesne pred zakončením ho poslal na ľad jeden z domácich hráčov.
     
    14:05
    Obrovská šanca na strane hostí. Ivan Švárny sa presadil na ľavej strane, pred bránou našiel voľného Mareka Viedenského, no center druhej útočnej formácie nedokázal pretlačiť puk za chrbát domáceho brankára.
     
    13:39
    Teraz sa dlhší časový úsek hralo bez prerušenia. Napokon sa píska po nepresnej rozohrávke domáceho tímu, ktorý sa voči pravidlám previnil zakázaným uvoľnením.
     
    12:44
    Domáci hokejisti spravil chybu v rozohrávke a takmer za to pykali. K pohotovej strele sa dostal Jan Buchtele, no z tesnej blízkosti netrafil bránu Jugry. Škoda, Slovan mohol viesť už o dva góly.
    12:20 Tomáš Hrnka (SBA) - 0:1
     
    12:20
    Slovan Bratislava dal gól!
    Hostia nevyužili štvorminútovú presilovú hru, no napriek tomu sa dostávajú do vedenia. Pavol Skalický zaviezol puk do útočného pásma, následne ho posunul na hokejku TOMÁŠA HRNKU, ktorý peknou strelou nad rameno prekonal Iľju Proskuriakova. Asistencie: Pavol Skalický a Ivan Švárny.
     
    11:05
    O ďalší strelecký pokus na domácu bránu sa postaral Cam Barker. Kanadský obranca, ktorý je písaný ako siedmy obranca, vypálil od modrej čiary, no Iľja Proskuriakov bol pozorný.
     
    10:35
    Od modrej čiary prudko vystrelil Andrej Meszároš. Kapitán bratislavského Slovana však mieril len do betónov domáceho brankára. Následne obrancovia Jugry vyhadzujú puk cez všetky čiary.
     
    10:12
    Hostia sa usadili v útočnom pásme. Pre prvú útočnú formáciu sa črtala dobrá šanca po prihrávke spoza brány, ale ani teraz nemusel Iľja Proskuriakov zasahovať.
     
    09:24
    Trápenie v početnej výhode Slovana pokračuje. Anton Koroljov sa teraz dokonca dostal do úniku, no tiesnený Nickom Ebertom nedokázal kvalitne zakončiť a prekonať Jakuba Štěpánka.
     
    08:38
    Hosťom presilová hra zatiaľ príliš nevychádza. Už dvakrát sa snažili o prechod do útočného pásma, no obrancovia Jugry v oboch prípadoch zastavili útočnú akciu a vyhodili puk cez všetky čiary.
     
    08:03
    Hostia budú hrať svoju prvú presilovú hru v dnešnom zápase. Vyšší trest 2+2 minúty dostáva za nebezpečnú hru vysokou hokejkou Maxim Pestuško. Verme, že Michal Sersen bude v poriadku a bude môcť pokračovať v zápase.
     
    07:15
    Teraz sa črtala šanca na rýchly brejk pre Slovan. Situáciu dvoch proti dvom skúšal zakončiť strelou spoza obrancu český útočník Jan Buchtele, ale Iľja Proskuriakov zasahovať nemusel.
     
    06:38
    Domáci hokejisti sa teraz dostali pred Jakuba Štěpánka, ale Kirill Beľajev bol tiesnený a nedokázal kvalitne zakončiť. Dobrú prácu odviedol zlepšujúci sa kanadský bek Nick Ebert.
     
    05:30
    Slovan Bratislava sa ubránil prvej presilovej hre súpera. Po tom čo na ľad naskočil Pavol Skalický predviedol peknú akciu z pravej strany Lukáš Kašpar, ale bránu súpera netrafil.
     
    04:12
    Hostia teraz dokázali prerušiť hru a vhadzovať sa bude v strednom pásme. Jugra má síce najhoršie presilové hry v celej KHL, ale tentokrát rozhodne nebola ďaleko od strelenia vedúceho gólu.
     
    03:39
    Belasí mali v úvode svojho oslabenia veľké šťastie. Od modrej čiary tvrdo vystrelil švédsky obranca Tobias Viklund, ale našťastie sa puk po zákroku Jakuba Štěpánka odrazil mimo belasej brány.
     
    03:22
    Slovan sa dostal do dobrej šance, no Marek Viedenský netečoval strieľanú prihrávku Lukáša Kašpara do siete. Bohužiaľ, po následnom vhadzovaní fauloval Pavol Skalický a putuje na trestnú lavicu.
     
    02:40
    Hra je prerušená, pretože sa hostia previnili postavením mimo hru. Hlavný rozhodca Jevgenij Gamalej tak bude vhadzovať len v strednom pásme.
     
    01:48
    Slovan Bratislava je v úvode zápasu aktívnejším mužstvom. Aj teraz sa pre neho črtal náznak prečíslenia, no Boris Sádecky až príliš dlho špekuloval a do streleckej pozície sa nedostal.
    01:21 Eliezer Šerbatov (SBA)
     
    01:21
    Obrovská šanca na strane Slovana Bratislava! Eliezer Šerbatov sa predviedol krásnou individuálnou akciou, od pravého mantinelu sa natlačil pred bránu, ale puk nasmeroval len do pravej žrde brány Iľju Proskuriakova.
     
    00:49
    Martin Štajnoch nahodil puk do útočného pásma a mierne v rozohrávke za bránou zazmätkoval Jakub Štěpánek. Pred bránou hostí už číhal Arťom Michejev, ale našťastie sa puk k nemu nedostal.
     
    00:15
    Už po pätnástich sekundách je hra prerušená. Hostia sa snažili dostať do útočného pásma, ale jeden z čiarových rozhodcov si všimol postavenie mimo hry, v ktorom bol Michal Řepík.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Jugra Chanty-Mansijsk: Proskuriakov (Šaryčenkov) – Viklund, Lekomcev (A), Vitásek, Štajnoch, Nekolenko, Pogorišný, Pereťagin, Kozlovskij – V. Polák, Varfolomejev, Savinainen – Koroljov, A. Michejev, Pestuško – Kupcov, Beľajev, Šurakov – Iľjin, Ankudinov.

    HC Slovan Bratislava: Štěpánek (Mazanec) – Sersen, Ebert, Després, Meszároš (C), T. Voráček, Švarný (A), Barker – Boychuk, Buchtele, Řepík – Viedenský, Co. Genoway, Kašpar (A) – Šerbatov, Skalický, A. Šťastný – Sádecký, J. Mikúš, Hrnka.

    Rozhodcovia: Jevgenij Gamalej, Jurij Oskirko – Konstantin Gordenko, Viktor Tomilov.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z Kontinentálnej hokejovej ligy. Bratislavský Slovan v posledných troch stretnutiach nebodoval, no teraz má veľkú šancu prelomiť túto nepriaznivú sériu. Jeho ďalším súperom totiž bude Jugra Chanty-Mansijsk.

    HC JUGRA

    Jugra Chanty-Mansijsk patrí medzi mužstvá, ktoré tradične uzatvárajú tabuľku Východnej konferencie KHL. V ostatných štyroch ročníkoch neskončila lepšie ako na jedenástom mieste a ružovo to s ňou nevyzerá ani v tejto sezóne. Zverenci Anatoliho Jemelina sú predposlední so ziskom 26 bodov. Len tri zápasy dokázali vyhrať v riadnom hracom čase a 16-krát nebodovali. Ich obrana je rovnako slabučká ako v prípade slovenského tímu. Jugra dostala už 94 gólov a brankárska jednotka Iľja Proskuryakov inkasuje 3,05 gólu na zápas. Klub, v ktorom pôsobí aj slovenský obranca Martin Štajnoch, naposledy prehral s CSKA Moskva 0:5, hoci hostia nastúpili bez svojich najväčších opôr. Najproduktívnejším hráčom je Pavel Varfolomeyev s bilanciou sedem gólov a tri asistencie. Jugra má najhoršie presilové hry v KHL a v priemere inkasuje z každého štvrtého oslabenia. Drobnú výhodu by mohla mať pokiaľ by prišli na rad samostatné nájazdy, keďže v tejto hernej činnosti už štyrikrát uspela.

    SLOVAN BRATISLAVA

    Slovan Bratislava stráca na účasť vo vyraďovacích bojoch už 15 bodov, čo je zrejme najpodstatnejšia informácia. Pod vedením Eduarda Zankovetsa je badať isté herné zlepšenie, no body na konto pribúdajú veľmi, veľmi pomaly. Naposledy belasí bodovali ešte v zápase s Dynamom Moskva, ktoré doma zdolali aj vďaka premiérovým gólom Lukáša Kašpara. Následne prehrali tri zápasy po sebe, pričom v nich inkasovali až tucet gólov. V stredu nestačili na kazašskú Astanu. Tá po úvodnom dejstve síce prehrávala, no následne zlepšila hru a vďaka hattricku Nigela Dawesa vyhrala 5:2. Tímu okolo kapitána Andreja Meszároša sa absolútne nedarí v zápasoch vonku. Doposiaľ vyhral len na ľade Amuru Chabarovsk, ktorý v polovici septembra zdolal 2:3. Bieloruský tréner na aktuálny štvorzápasový trip nezobral najproduktívnejšieho hráča Radka Smoleňáka, keďže mu údajne nesedí do herného štýlu. Belasí majú obrovské problémy v defenzíve a je otázkou krátkeho času, kedy inkasujú stý gól. Slovan má najhoršie prvé tretiny zo všetkých tímov KHL, no oproti Jugre má o niečo lepšie čísla v presilovkách i oslabeniach.

    POSLEDNÝCH PÄŤ VZÁJOMNÝCH ZÁPASOV

    03.09.17 Slovan Bratislava – HC Jugra 2:3 sn
    15.01.17 Slovan Bratislava – HC Jugra 3:2
    12.11.16 HC Jugra – Slovan Bratislava 2:1
    29.11.15 HC Jugra – Slovan Bratislava 1:3
    17.10.15 Slovan Bratislava – HC Jugra 6:0
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 43. Vitásek, 57. Viklund (Viklund, V. Polák) – 13. Hrnka (Skalický, Švarný), 39. Šerbatov (Co. Genoway, Boychuk), 52. Řepík (Kašpar, Sersen), 59. Ebert


    Jugra Chanty-Mansijsk: Proskuriakov (Šaryčenkov) – Viklund, Lekomcev (A), Vitásek, Štajnoch, Nekolenko, Pogorišný, Pereťagin – V. Polák, Varfolomejev, Savinainen – Koroljov, A. Michejev, Pestuško – Kozlovskij, Kupcov, Beľajev – Šurakov, Iľjin, Ankudinov – Šipov.
    HC Slovan Bratislava: Štěpánek (Mazanec) – Sersen, Ebert, Després, Meszároš (C), T. Voráček, Švarný (A), Barker – Boychuk, Buchtele, Řepík – Viedenský, Co. Genoway, Kašpar (A) – Šerbatov, Skalický, A. Šťastný – Sádecký, J. Mikúš, Hrnka.

    Rozhodca: Jevgenij Gamalej, Jurij Oskirko – Konstantin Gordenko, Viktor Tomilov.