Novosibirsk – CSKA Moskva 1:5 (kon.) | Omsk – Helsinki 1:3 (kon.) | Barys – Viťaz 3:2 (po pr.)
Jugra Chanty-Mansijsk – HC Slovan sk 2:4 (kon.)
koniec
Jugra Chanty-Mansijsk
2:4 (0:1, 0:1, 2:2)
HC Slovan Bratislava
Piatok 03.11.2017, 15:00 • Kultúrno-zábavný komplex Arena Jugra, Chanty-Mansijsk • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisti Slovana Bratislava prerušili na ihriskách súperov negatívnu sériu prehier. Po prvýkrát od zápasu s Amurom Chabarovsk dokázali zvíťaziť, keď Jugru Chanty-Mansijsk zdolali 2:4. V záverečnej tretine sa toho stihlo udiať skutočne dosť. Domáci sa dvakrát priblížili na rozdiel gólu, no definitívne rozhodol o belasom víťazstve strelou do prázdnej brány Nick Ebert. Slovan má tak za sebou polovicu aktuálneho tripu, no už v nedeľu ho čaká náročné stretnutie s Avangardom Omsk. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa. (17:36:02)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:13
    Domáci hokejisti bojujú, no belasí ich odtláčajú do rohov klziska. Maxim Pestuško získal puk pri mantineli, ale spätnou prihrávkou na obrancu nič nevymyslel. Slovan to už zrejme ustojí a získa tri body.
    58:35 Nick Ebert (SBA) - 2:4
     
    58:35
    Slovan Bratislava dal gól!
    Domáci to ešte v závere skúsili pri hre bez brankára. Do šance sa dostával Vojtěch Polák, no neuspel. Následne puk získal v obrannom pásme NICK EBERT a trafil opustenú domácu bránu. Bez asistencie.
     
    58:00
    Nick Ebert zo stredného pásma nahodil puk na brankára a Iľja Proskuriakov radšej prerušuje hru. Vhadzovať sa bude po jeho ľavej ruke, no ešte predtým si domáci tréner berie oddychový čas.
     
    57:32
    Marek Viedenský vybojoval puk v útočnom pásme a následne našiel medzi kruhmi Michala Řepíka. Český útočník vystrelil, ale trafil len pripraveného domáceho gólmana. Škoda, mohlo byť rozhodnuté.
    56:56 Veli-Matti Savinainen (JUG) - 2:3
     
    56:56
    Jugra dal gól!
    Domáci hokejisti sa napokon radujú zo strelenia kontaktného gólu. Ivan Švarný zbytočne prišiel o puk v obrannom pásme, napokon sa dostal k strele Tobias Viklund a tesne pred Jakubom Štěpánkom jeho pokus výborne tečoval VELI-MATTI SAVINAINEN. Asistencie: Tobias Viklund a Vojtěch Polák.
     
    56:00
    Boris Sádecký sa teraz snažil presadiť individuálne. Trojici domácich hokejistov poriadne podkúril, ale napokon sa nedostal k strele na Iľju Proskuriakova.
     
    55:18
    Jakub Štěpánek si na svoje konto pripisuje ďalší úspešný zákrok. Presilová hra domáceho tímu sa skončila a späť do brány sa vrátil aj brankár Iľja Proskuriakov.
     
    54:55
    Andrej Šťastný mohol vyhodiť puk a trafiť opustenú bránu. Domáci obranca ale zachytil jeho strelu, a tak puk dostal slovenský hokejista len do stredného pásma.
     
    54:16
    Jugra Chanty-Mansijsk vrhá všetky sily do útoku a takmer šesť minút pred koncom zápasu hrá presilovú hru šiestich proti štyrom. Iľja Proskuriakov je na striedačke – obrovský risk v podaní domáceho trénera.
     
    53:57
    Gól neplatí! Slovan Bratislava stále vyhráva o dva góly. Skutočne išlo o ofsajdové postavenie, čo potvrdili aj videorozhodcovia. Andrej Meszároš sa tak vracia späť na trestnú lavicu, a tak Jugra Chanty-Mansijsk pokračuje v početnej výhode.
     
    53:57
    No, kontaktný gól domácich hokejistov napokon platiť nemusí. Opakované zábery ukazujú, že išlo minimálne o hraničné postavenie pri prechode do útočného pásma. Osobne si myslím, že to pokojne mohol byť ofsajd.
     
    53:57
    Bohužiaľ, belasí išli úplne zbytočne do štyroch a potrestaní sú za to inkasovaným gólom. Maxim Pestuško vystrelil od modrej čiary, Jakub Štěpánek puk iba vyrazil pred seba a ARŤOM MICHEJEV ho napokon pretlačil do siete. Situáciu však zase posudzujú videorozhodcovia!
     
    53:06
    Veli-Matti Savinainen neprešiel do útočného pásma v súlade s pravidlami. Pískal sa ofsajd, no následne sa strhla menšia šarvátka. Rozhodcovia to šalamúnsky nevyriešili a za hrubosť vylučujú len Andreja Meszároša.
     
    52:30
    Domáci hokejisti získali po zákazom uvoľnení zadarmo útočné pásmo. Po vyhranom vhadzovaní sa dostali k strele, no pokus Tobiasa Viklunda bol zrazený na ochrannú sieť.
     
    51:42
    Martin Štajnoch sa poriadne oprel do puku. Jeho strelu od modrej čiary ale obetavo zblokoval český obranca Tomáš Voráček. Podľa jeho grimasy je jasné, že slovenský obranca má poriadne tvrdú strelu.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 43. Vitásek, 57. Viklund (Viklund, V. Polák) – 13. Hrnka (Skalický, Švarný), 39. Šerbatov (Co. Genoway, Boychuk), 52. Řepík (Kašpar, Sersen), 59. Ebert


    Jugra Chanty-Mansijsk: Proskuriakov (Šaryčenkov) – Viklund, Lekomcev (A), Vitásek, Štajnoch, Nekolenko, Pogorišný, Pereťagin – V. Polák, Varfolomejev, Savinainen – Koroljov, A. Michejev, Pestuško – Kozlovskij, Kupcov, Beľajev – Šurakov, Iľjin, Ankudinov – Šipov.
    HC Slovan Bratislava: Štěpánek (Mazanec) – Sersen, Ebert, Després, Meszároš (C), T. Voráček, Švarný (A), Barker – Boychuk, Buchtele, Řepík – Viedenský, Co. Genoway, Kašpar (A) – Šerbatov, Skalický, A. Šťastný – Sádecký, J. Mikúš, Hrnka.

    Rozhodca: Jevgenij Gamalej, Jurij Oskirko – Konstantin Gordenko, Viktor Tomilov.