Real Madrid – Tottenham 1:1 (kon.) | APOEL – Dortmund 1:1 (kon.) | Lipsko – Porto 3:2 (kon.)
Monaco – Besiktas 1:2 (kon.) | Feyenoord – Doneck 1:2 (kon.) | Manchester City – Neapol 2:1 (kon.)
Maribor – Liverpool 0:7 (kon.) | S. Moskva – Sevilla 5:1 (kon.)
koniec
APOEL Nikósia
1:1 (0:0)
Borussia Dortmund
Utorok 17.10.2017, 20:45 • GSP Stadium, Nikósie • Liga majstrov • Skupina H
Predzápasové kurzy
     
    Zaznel závrečný hvizd rozhodcu, s ktorým prišiel aj koniec stretnutia. To možno označiť ako priemerné. Mali sme možnosť vidieť dva presné zásahy a zopár zaujímavých príležitostí, ale predzápasové očakávania boli o niečo vyššie. Domáci celok sa sústredil na pevnú defenzívu a udrieť sa snažil po rýchlych kontrách a naopak hostia vsadili na kombinačný štýl hry, čo im napokon prienieslo len jeden bod. Odo mňa to je na dnes všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc. Z pozície komentátora sa Vám hlásil Róbert Gašpárek. (22:43:36)
     
    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 3:3.
    Střely mimo: 4:8.
    Rohy: 2:11.
    Ofsajdy: 4:1.
    Fauly: 15:12.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
    90+3.
     
    90+3
    Isak si v súboji počínal nedovoleným spôsobom, čo si všimol asistent rozhodcu, ktorý okamžite upozornil toho hlavného. Ten mu dal za pravdu, a tak bude APOEL zahrávať nepriamy voľný kop.
     
    90+2
    Peknú prihrávku za obranu si spracoval Ghayas Zahid a z hranice šestnástky vystrelil. Ale jeho pokus bol nepresný a Roman Burki ho tak pohodlne chytil.
     
    90+1
    V druhom polčase sa nadstavujú ešte tri minúty navyše.
     
    90
    Záver stretnutia jednoznačne patrí hosťujúcej Borussie, ktorá je usadená na polovici súpera, kde si vytvára menší tlak.
     
    89
    Žltú kartu dostáva Roland Sallai (APOEL FC).
     
    88
    Christian Pulisić svojím centrom hľadal lepšie postaveného spoluhráča, ale k nemu sa lopta napokon nedostala. Dokázal ju zachytiť jeden z obrancov.
     
    87
    Žltú kartu dostáva Sokratis Papastathopoulos (Borussia Dortmund). Nešportové správanie.
     
    87
    Žltú kartu dostáva Mickaël Poté (APOEL FC). Nešportové správanie.
     
    86
    Christian Pulisić nedal veľkú šancu po tom ako si našiel priestor v pokutovom území! Jeho útočná snaha minula pravú žrď o niekoľko centimetrov.
     
    85
    Zástavka letí do nebies! Mickael Poté je tým mužom, ktorý sa nechal chytiť v ofsajdovej pasci súpera.
     
    84
    Žltú kartu dostáva Julian Weigl (Borussia Dortmund).
     
    82
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Andrij Jarmolenko, prichádza Alexander Isak.
    81.
     
    81
    Roland Sallai sa dostal k odrazenej lopte na hranici pokutového územia a bez váhania vystrelil. Sľubný pokus zablokoval jeden z obrancov.
     
    80
    Hostia sa usadili na polovici súpera, kde si medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok s cieľom rozhodiť defenzívu APOELU.
     
    78
    Efstathios Aloneftis sa dobrým pohybom dostal s loptou do pokutového územia. Strelu ale netrafil ideálne a poslal ju vedľa pravej žrde.
     
    77
    Žltú kartu dostáva Jeremy Toljan (Borussia Dortmund).
     
    74
    Momentálny pomer držania lopty je: 32% – 68%.
     
    73
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Marcel Schmelzer, prichádza Maximilian Philipp.
     
    72
    Striedanie v tíme APOEL FC: z ihriska odchádza Lorenzo Ebecilio, prichádza Roland Sallai.
     
    71
    Shinji Kagawa nacentroval do pokutového územia takmer z postrannej čiary. Loptu ale netrafil tak, ako chcel a dobre organizovaná defenzíva zasiahla. Asistent arbitra ukazuje na rohovú zástavku. Rohový kop pre Dortmund.
     
    69
    Šancu na skórovanie si vytvoril Shinji Kagawa, ale jeho snaha o zmenu skóre stroskotala o milimetre. Zo strednej diaľky sa jeho strela odrazila od brvna mimo.
    67. Sokratis Papastathopoulos (DOR) - 1:1
     
    67
    Dortmund dal gól!
    SOKRATIS PAPASTATHOPOULOS mení skóre na ukazovateli po zakončení v štýle rybyčky. Jeho strela smeruje k ľavej žrdi. Obrancovia mu poskytli príliš veľa priestoru a on to využil na prekonanie gólmana. Stav zápasu je 1:1!
     
    67
    Mario Gotze načechral do šestnástky nebezpečný center z rohového kopu, ale nikto zo spoluhráčov nedokázal predskočiť obranu súpera.
     
    66
    Christian Pulisić posiela center do priestoru, kde je len obrana súpera, ktorá odvracia nebezpečie. Lopta sa ocitla mimo hry a Dortmund tak bude zahrávať rohový kop.
     
    64
    Christian Pulisić zbytočne nešpekuloval a poslal tvrdý strelecký pokus z väčšej vzdialenosti. Jeho projektil si to namieril nad brvno. Nasledovať bude odkop od bránky APOELU.
    62. Mickaël Poté (APO) - 1:0
     
    62
    Apoel dal gól!
    Po obrovskej chybe hosťujúcej defenzívy sa do zakončenia dostal jeden z domácich hráčov. Na tento pokus dokázal ešte gólman reagovať, ale na dorážku MICKAËLA POTÉHO už nie. Ten si gólmana obišiel a neskôr do prázdnej bránky zakončil. Stav stretnutia je 1:0!
     
    61
    Pierre-Emerick Aubameyang je v zóne najväčšieho ohrozenia pre obranu súpera, nakoľko strieľa. Jeho pokus ale minul len ľavú žrď. Mizerné zakončenie.
     
    60
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Ömer Toprak, prichádza Jeremy Toljan.
     
    59
    Mario Gotze poslal loptu do priestoru. Dostal sa k nej Christian Pulisić, ale ten ju nedokázal spracovať a lopty sa tak zmocnil jeden z obrancov. Lopta opúšťa hraciu plochu. Dortmund tak získava výhodu rohového kopu.
     
    57
    Loptu majú pevne pod kontrolou futbalisti hosťujúceho celku, ktorí si ju medzi sebou vymieňajú na vlastnej polovici ihriska formou krátkych prihrávok.
     
    56
    Lorenzo Ebecilio sa prihnal do pokutového územia ako víchor, ale streleckú parketu si nedokázal vytvoriť. Lopta putuje mimo hry a Borussia Dortmund bude zahrávať odkop od vlastnej bránky.
     
    55
    Marc Bartra to skúšal presným centrom do šestnástky, ale Raul Gudino loptu zachytil.
     
    53
    Shinji Kagawa zahráva rohový kop, ktorým ale veľa vzruchu nenarobil. Lopta putovala do skrumáže hráčov súpera, ktorý loptu vykopli mimo pokutové územia.
     
    52
    Shinji Kagawa nakopol loptu do veľkého vápna, ale spoluhráča sa mu nepodarilo nájsť. Obrana súpera zastavila rodiaci sa útok. Lopta ide do zámedzia a nasleduje rohový kop. Dortmund so šancou ohroziť bránku súpera.
     
    51
    Lopta sa nachádza na polovici Borussie Dortmund, ale sú to práve hostia, kto ju má pevne pod kontrolou.
     
    50
    Podľa asistenta rozhodcu bol Mickael Poté mimo hry. Po vzhliadnutí opakovaného záberu mu musíme dať za pravdu.
     
    49
    Marc Bartra sa skúsil uvoľniť, ale zradil ho prvý dotyk, vďaka čomu o ňu prišiel.
     
    48
    Útočnú snahu sme sledovali aj na opačnej strane, ale individuálny prienik jedného z hráčov hostí stroskotal na brániacom hráčovi.
     
    47
    Mickaël Poté si zbehol do vápna súpera, kde sa snažil reagovať na center svojho spoluhráča. Chýbalo len veľmi málo, aby sa dostal do vážnej príležitosti.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Máme za sebou prvý polčas. Ten možno označiť z hľadiska atraktivity ako veľmi nezáživný až nudný. Mali sme možnosť sledovať veľmi slabú snahu smerom dopredu od oboch celkov. APOEL sa sústredí na pevnú defenzívu a udrieť sa snaží po rýchlych kontrách a naopak hostia dnes vsadili na kombinačný štýl hry, ktorý im zatiaľ absolútne nevychádza podľa predstáv. Dúfajme, že sa výkon oboch tímov po polčase zlepší a budeme sledovať futbal hodný Ligy majstrov. My sa Vám opäť hlásime približne o 15 minút.
     
    45+4
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+3
    Marcel Schmelzer skúsil prekvapiť gólmana peknou strelou. Chýbala tomu presnosť a lopta skončila len nad brvnom.
     
    45+2
    Mickaël Poté si svoj nábeh zle načasoval, pretože sa v čase prihrávky nachádzal v ofsajdovom postavení.
     
    45+1
    Štvrtý rozhodca sa rozhodol v prvom polčase nadstaviť štyri minúty navyše. Môže za to najmä dlho trvajúce ošetrovanie domáceho gólmana.
     
    45
    Striedanie v tíme APOEL FC: z ihriska odchádza Boy Waterman, prichádza Raúl Gudiño.
     
    42
    Boy Waterman ostáva po súboji ležať na trávniku a potrebuje prvú pomoc tímu lekárov. Nechajme sa prekvapiť, či bude v hre aj naďalej pokračovať alebo uvidíme ďalšie striedanie na strane domácich.
     
    41
    Efstathios Aloneftis nacentroval loptu dopredu. Takmer sa až do zakončenia dostal vďaka tomu Lorenzo Ebecilio, keby Roman Burki neukázal dobrú predvídavosť a akciu nezastavil.
     
    40
    Schmelzer robil čo mohol, aby stihol dlhý pas svojho spoluhráča. Prihrávka bola však pridlhá a lopta smerovala až za bránkovú čiaru. Nasledovať bude odkop od bránky APOELU.
     
    39
    K rohovej zástavke sa postavil Andriy Yarmolenko, ktorý poslal do šestnástky mäkkučký center, ktorý zachytil jeden z obrancov.
     
    38
    Mario Gotze sa vydal sám dopredu s cieľom pripraviť šancu pre spoluhráčov, ale v tomto rozlete ho zastavil hráč súpera. Dortmund aktuálne s rohovým kopom.
     
    37
    Predzápasové očakávania boli rozhodne o niečo vyššie. Momentálne sledujeme veľmi nezáživný a nebojím sa povedať, že až nudný zápas. Dúfajme, že sa čoskoro dočkáme úvodného gólu, ktorý toto stretnutie veľmi potrebuje.
     
    36
    Do šestnástky centruje Ghayas Zahid. Zasahuje ale Roman Burki a odvracia akékoľvek nebezpečie.
     
    35
    Efstathios Aloneftis skúsil doručiť center s cieľom nájsť spoluhráča. Defenzíva súpera vďaka dobrej práci odvrátila nebezpečie. Tím APOEL si vybojoval rohový kop. Súper tak bude naďalej odolávať útočnej snahe.
     
    33
    Momentálny pomer strieľ na bránu je: 0:1.
     
    32
    Obranca si svoju robotu splnil na výbornú. Divákom predviedol parádny zákrok, keď sa mu podarilo zablokovať strelu zo strednej diaľky, ktorú vyslal Mario Gotze.
     
    31
    V hre sa po dlhšom prerušení pokračuje ďalej. Pri lopte sú momentálne hostia, ktorí kombinujú na vlastnej polovici ihriska.
     
    30
    Striedanie v tíme APOEL FC: z ihriska odchádza Igor De Camargo, prichádza Mickaël Poté.
     
    28
    Hra je prerušená a Igor de Camargo bude potrebovať opateru lekárov. Dúfajme, že to nebude s ním príliš vážne a do hry ešte zasiahne.
     
    27
    Toprak sa prezentoval veľmi nepresným pasom, po ktorom lopta smeruje až za postrannú čiaru. APOEL FC bude zahrávať out na polovici Borussie.
     
    26
    Andriy Yarmolenko sa dostal k lopte na hranici pokutového územia a napálil loptu z prvej vysoko do neba ponad brvno.
     
    25
    Máme tu čas na malé štatistické okienko. Momentálny pomer držania lopty je: 38% – 62%.
     
    23
    Domáci futbalisti majú výhodu outového vhadzovania na polovici súpera.
     
    22
    Po nedovolenom zákroku Lorenza Ebeciliho mohli hostia skórovať po nariadenom priamom kope. Ku realizácii sa postavil Aubameyang, ale jeho priame ohrozenie skončilo len v rukaviciach gólmana.
     
    21
    Žltú kartu dostáva Lorenzo Ebecilio (APOEL FC).
     
    20
    Domáci mali výhodu rohového kopu, ale Ghayas Zahid poslal veľmi zlý center, ktorý poľahky zachytila defenzíva súpera.
     
    19
    Julian Weigl skočil do zákroku, ale Aleksei Kulbakov videl v tomto prípade faul. Pri lopte bude domáci celok.
     
    18
    Igor de Camargo si našiel center do veľkého vápna a vytvoril si priestor na zakončenie. Divákom ponúkol len nepresný pokus letiaci vedľa pravej tyčky.
     
    17
    Slabučký center z rohu poslal Andriy Yarmolenko a Boy Waterman tak nemal problém dostať sa k lopte.
    16.
     
    16
    Andriy Yarmolenko centroval do šestnástky súpera, ale na jeho pokus reagoval len brániaci hráč, ktorý loptu poslal za bránkovú čiaru. Borussia Dortmund bude zahrávať rohový kop.
     
    15
    Rohový kop zahrá Andriy Yarmolenko. Celá akcia končí len u defenzívy súpera.
     
    14
    Lopta sa dostala až mimo ihriska a Dortmund tak získava rohový kop.
     
    13
    Efstathios Aloneftis poslal dopredu dlhý pas, ale Roman Burki sa ho pohodlne zmocnil.
     
    11
    Christian Pulisić poslal do šestnástky súpera nepríjemný center, do ktorého sa hlavou oprel Kagawa. Jeho hlavičkový pokus smeruje mimo bránky.
     
    10
    Andriy Yarmolenko skúsil nájsť spoluhráčov centrom do pokutového územia. Nanešťastie pre neho, obrana súpera predčila útočiacich hráčov a odvrátila nebezpečenstvo.
     
    8
    Neúspešný center do pokutového územia. Christian Pulisić so svojou snahu narazil na obranu súpera.
     
    7
    Shinji Kagawa poslal do šestnástky nebezpečný center z rohu, ale lopta končí napokon mimo.
     
    6
    Andriy Yarmolenko zahral priamy kop celkom slušne, ale jeden z obrancov zareagoval rovnako výborne a z výskoku hlavičkuje loptu do bezpečia. Lopta ide mimo hry. Šancu skórovať z rohového kopu bude mať Dortmund.
     
    5
    Andriy Yarmolenko načechral center do šestnástky, ale defenzíva súpera loptu odvrátila. Lopta je v zámedzí a tím Dortmund si vďaka aktivite vybojoval rohový kop.
     
    4
    Pri lopte sú už domáci futbalisti, ktorí sa na dlhší čas usadili na vlastnej polovici ihriska.
     
    3
    Dobrá prihrávka sa dokotúľala až do šestnástky, z kadiaľ ju Andriy Yarmolenko poslal na orbitu. Lopta snáď ešte stále plachtí.
     
    2
    Weigl bol v útoku až príliš aktívny, čo neuniklo pozornosti hlavného arbitra, ktorý odpískal nedovolený zákrok.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    APOEL FC: Waterman – Vouros, Merkis, Rueda, Lago – Morais (C), Vinicius – Zahid, Ebecilio, Aloneftis – De Camargo.
    Náhradníci: Gudiño – Alexandrou, Antoniou, Farías, Ž. Milanov, Poté, Sallai.

    Borussia Dortmund: Bürki – Schmelzer (C), Papastathopoulos, Toprak, Bartra – M. Götze, Kagawa, Weigl – Jarmolenko, Aubameyang, Pulisic.
    Náhradníci: Weidenfeller – G. Castro, Isak, Philipp, Şahin, Toljan, Zagadou.

    Rozhodca: Aleksej Kulbakov – Žuk, Masljanko – Chromčenko – Sčerbakov, Dzmitrjieu..
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes máme na programe 3. kolo skupinovej fázy Ligy majstrov, kde APOEL FC bude hostiť na vlastnom štadióne Borussiu Dortmund. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

    APOEL FC:

    Futbalisti tohto celku nevstúpili do skupinovej fázy Ligy majstrov podľa predstáv. Po druhom kole sa nachádzajú na poslednej štvrtej priečke bez bodového zisku. V prvom kole nestačili na favorizovaný Real Madrid, kde podľahli rozdielom triedy. Rovnaký výsledok sa udial aj v druhom meraní síl. Tentoraz na vlastnom trávniku v zápase s Tottenhamom. V tomto zápase sa hetrikom prezentoval Harry Kane. V domácej súťaži sa im naopak darí celkom dobre, keď sa po 5. kole nachádzajú na 4. priečke tabuľky so ziskom 10 bodov a s dvomi zápasmi k dobru. Na svojom konte majú tri víťazstvá, jednu remízu a jednu porážku. Posledný ligový zápas odohrali pred zrakmi vlastných fanúšikov, ktorí sledovali víťazstvo 2:0 v zápase s Doxou.

    BORUSSIA DORTMUND:


    Podobný scénar sa opakuje aj v prípade Dortmundu. Hráči tohto nemeckého celku figurujú v skupine Ligy majstrov na tretej priečke taktiež bez bodového zisku. V prvom kole sa predstavili na trávniku Tottenhamu, kde sa opäť blysol dvomi gólmi Harry Kane, ktorý veľmi pomohol svojmu tímu k víťazstvu 3:1 z pohľadu Dortmundu. Rovnaký výsledok sa zrodil aj na domácej pôde, kde hráči Dortmundu privítali Real Madrid. Jediným šťastným domácim strelcom sa stal v 54. minúte Aubameyang. V ligovej časti to je už iná káva. Momentálne sa nachádzajú po 8. kole na 1. priečke so ziskom 19 bodov. To sa im podarilo po šiestich víťazstvách, jednej remíze a jednej porážke. Tú zaznamenali práve v poslednom ligovom stretnutí, keď podľahli výsledkom 2:3 v zápase s Lipskom.

    Z pozície komentátora sa Vám bude hlásiť Róbert Gašpárek.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Róbert Gašpárek

    Góly: 62. Poté – 67. Papastathopoulos

    Karty:   21. Ebecilio (APO), 87. Poté (APO), 89. Sallai (APO) – 77. Toljan (DOR), 84. Weigl (DOR), 87. Papastathopoulos (DOR)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 4:8. Rohy: 2:11. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 15:12.
    APOEL Nikósia: Waterman (45. Gudiño) – Vouros, Merkis, Rueda, Lago – Morais (C), Vinicius – Zahid, Ebecilio (72. Sallai), Aloneftis – De Camargo (30. Poté).
    Náhradníci: Gudiño – Alexandrou, Antoniou, Farías, Ž. Milanov, Poté, Sallai.

    Borussia Dortmund: Bürki – Schmelzer (C) (73. Philipp), Papastathopoulos, Toprak (60. Toljan), Bartra – M. Götze, Kagawa, Weigl – Jarmolenko (82. Isak), Aubameyang, Pulisic.
    Náhradníci: Weidenfeller – G. Castro, Isak, Philipp, Şahin, Toljan, Zagadou.

    Rozhodca: Aleksej Kulbakov – Žuk, Masljanko – Chromčenko – Sčerbakov, Dzmitrjieu.