Lipsko – Frankfurt 2:1 (kon.) | Hoffenheim – Schalke 2:0 (kon.) | Brémy – Freiburg 0:0 (kon.)
Mainz – Hertha 1:0 (kon.) | Stuttgart – Augsburg 0:0 (kon.) | Dortmund – Mönchengladbach 6:1 (kon.)
koniec
RB Lipsko
2:1 (1:0)
Eintracht Frankfurt
Sobota 23.09.2017, 15:30 • Red Bull Arena (Leipzig) • Nemecká Bundesliga • 6. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes sa zameriame na 6. kolo nemeckej Bundesligy, kde RB Leipzig privíta na svojom trávniku Eintracht Frankfurt. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

    RB LEIPZIG

    Minuloročný vicemajster momentálne figuruje na 9. priečke tabuľky so ziskom 7 bodov. To sa mu podarilo po dvoch víťazstvách, jednej remíze a dvoch porážkach. Futbalisti tohto celku dovedna nastrieľali svojim súperom 8 gólov, ale aj 6 inkasovali. Posledné dva ligové zápase skončili bez plného bodového zisku. Naposledy cestovali na trávnik Augsburgu, kde diváci mali možnosť vidieť len jeden presný zásah a to v 4. minúte z kopačky domáceho Gregoritscha. Zápas sa skončil výsledkom 1:0 z pohľadu Augsburgu. Timo Werner rozvlnil sieť súperov v 4 prípadoch a je tak v tejto sezóne najlepším strelcom tímu RB Lipsko. Podarí sa mu skórovať aj v dnešnom stretnutí s tabuľkovým susedom?

    EINTRACHT FRANKFURT

    Futbalisti tohto celku sa po 5. kole nachádzajú na 10. priečke s rovnakým bodovým ziskom ako ich dnešný súper. Zaujímavosťou je, že na svojom konte majú len tri presné zásahy, ale naopak len tri inkasované. Na svojom konte majú dve víťazstvá, jedna remíza a dve porážky. Na svoj posledný ligový zápas vycestovali do slabo hrajúceho Kolína, kde si vybojovali najtesnejšie možné víťazstvo. Postaral sa o to v 22. minúte Haller, ktorý sa nemýlil z pokutového kopu.

    Z pozície komentátora sa Vám bude hlásiť Róbert Gašpárek.
     
    Úvodné zostavy:

    RB Leipzig: Gulácsi – Klostermann, Orban, Upamecano, Halstenberg – Ilsanker, Demme – Sabitzer, Forsberg – Augustin, Werner.
    Náhradníci: Mvogo – Bernardo, Y. Poulsen, Konaté, Bruma, Kaiser, Laimer.

    Eintracht Frankfurt: Hradecky – D. Abraham, Hasebe, Falette – Chandler, G. Fernandes, de Guzmán, Willems – Kamada, M. Wolf – Haller.
    Náhradníci: Zimmermann – Rebić, Jović, Gaćinović, K-P. Boateng, Russ, Tawatha.

    Rozhodca: Brand – Schroder, Assmuth.
     
    Úvodné zostavy:

    RB Leipzig: Gulácsi – Klostermann, Orban (C), Upamecano, Halstenberg – Ilsanker, Demme – Sabitzer, Forsberg – Augustin, Werner.
    Náhradníci: Mvogo – Bernardo, Y. Poulsen, Konaté, Bruma, Kaiser, Laimer.

    Eintracht Frankfurt: Hradecky – D. Abraham (C), Hasebe, Falette – Chandler, G. Fernandes, de Guzmán, Willems – Kamada, M. Wolf – Haller.
    Náhradníci: Zimmermann – Rebić, Jović, Gaćinović, K-P. Boateng, Russ, Tawatha.

    Rozhodca: Brand – Schroder, Assmuth.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Orbán si skvelo postrážil loptu, ku ktorej nepustil útočiaho hráča. Lopta putuje do zámedzia a domáci budú mať odkop od vlastnej bránky.
     
    3
    Výborná súhra medzi hráčmi tímu RB Lipsko. Tempo hry menia pomocou dlhých prihrávok alebo sériou krátkych pasov. Excelentná tímová práca.
     
    4
    Timo Werner krátkou prihrávkou hľadal svojho spoluhráča v šestnástke, ale ten jeho úmysel nedokázal prečítať a tak loptu nezachytil. Napriek tomu sú aj naďalej pri lopte domáci hráči.
     
    5
    Timo Werner sa snažil zachytiť dlhý kros svojho spoluhráča, ale tam si Hradecky svoj priestor postrážil a loptu zo vzduchu stiahol.
     
    6
    Emil Forsberg neváhal a až takmer z postrannej línie poslal do šestnástky utešený center. Nepodarilo sa mu ale nájsť žiadneho zo spoluhráčov
     
    7
    Od začiatku stretnutia majú hru pod kontrolou jednoznačne domáci futbalisti, ktorí sú usadení na polovici súpera.
     
    8
    Hradecky musel zasahovať vo vlastnom vápne, keď dokázal vyboxovať nepríjemný center Tima Wernera.
     
    9
    Halstenberg posielal takmer z poliacej čiary dlhú prízemnú prihrávku, ale na jeho úmysel nereagoval ani jeden z jeho spoluhráčov. Loptu si spracoval až Hradecky, ktorý má loptu pod kontrolou.
     
    10
    Eintracht Frankfurt získal výhodu outového vhadzovania na vlastnej polovici ihriska.
     
    11
    Dayotchanculle Upamecano skúša prekvapiť súpera okamžitou rozohrávkou z priameho voľného kopu.
     
    12
    Loptu majú pevne pod kontrolou domáci futbalisti, ktorí si medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok na vlastnej polovici ihriska.
     
    13
    Timo Werner sa pokúsil odcentrovať loptu z pravej strany ihriska. Jeho prvý pokus bol zblokovaný, ale druhý center už do pokutového územia prešiel. Letiaci projektil dokázal zachytiť brániaci hráč.
     
    14
    Marcel Sabitzer vystrelil z odrazenej lopty z hranice veľkého vápna. Nedokázal ale prestreliť hráčov stojacich medzi ním a bránkou.
     
    15
    Domáci futbalisti mali po nedovolenom zákroku výhodu voľného kopu. Ku realizácii sa postavil Marcel Halstenberg, ale jeho priame ohrozenie smerovalo len vedľa pravej tyčky. Nasledovať bude odkop od bránky Frankfurtu.
     
    17
    Domáci futbalisti sa sériou krátkych prihrávok snažia rozhodiť defenzívu súpera a vytvoriť si lepšiu streleckú pozíciu.
     
    18
    Jean-Kevin Augustin skúša nájsť spoluhráčov vo veľkom vápne s pasom za obranu, ale útočnú snahu zastavuje výborným zákrokom obranca súpera.
     
    19
    Daichi Kamada sa dopustil útočného faulu a rozhodca Benjamin Brand okamžite nariaďuje priamy voľný kop.
     
    20
    Domáci gólman musel vyutekať zo svojej obvyklej pozície, aby bol pri lopte skôr ako útočiaci hráč. To sa mu podarilo a loptu vyboxoval za hranicu vlastného vápna.
     
    21
    Marcel Sabitzer posiela dopredu center. Adresátom mal byť Emil Forsberg, ale jeden z obrancov pristúpil včas a črtajúce sa nebezpečie odvrátil.
     
    22
    Timo Werner si nabehol na presný pas do pokutového územia a pokúsil sa obstreliť brankára. Celkom mu to nevyšlo. Lopta preletela mimo tri žrde.
     
    23
    Haller síce dokázal zachytiť dlhú prihrávku jeho spoluhráča, ale sklamal ho prvý dotyk s loptou, po ktorom sa lopta ocitla na kopačka brániaceho hráča.
     
    24
    Máme tu čas na malé štatistické okienko. Momentálny pomer držania lopty je: 73% – 27%.
     
    25
    Lukas Klostermann nedokázal načechrať loptu do priestoru, kam smerovali jeho spoluhráči. Lopta je za bránkovou čiarou a Frankfurt má odkop od bránky.
     
    26
    Po súboji ostáva na trávniku ležať otrasený Gelson Fernandes, ktorý si pýta opateru tímu lekárov. Dúfajme, že bude v poriadku a v hre bude aj naďalej pokračovať bez nejakého zdravotného obmedzenia.
     
    27
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Gélson Fernandes, prichádza Kevin-Prince Boateng.
     
    28
    Tím RB Leipzig práve strelil gól!
    Hosťujúci gólman ešte dokázal vyraziť pred seba strelecký pokus Tima Wernera, ale len na kopačku JEAN-KÉVIN AUGUSTIN, ktorého úloha bola, doraziť loptu do úplne prázdnej bránky. To sa mu podarilo, vďaka čomu ide jeho tím do vedenia 1:0!
    28. Jean-Kévin Augustin (RBL) - 1:0
     
    30
    Domáci, napriek tomu, že dokázali vsietiť úvodný gól, tak aj naďalej sa vrhajú do útoku. Vďaka ich útočnej snahe si dokázali vybojovať voľný kop.
     
    31
    Centrovaná lopta po voľnom kope nemala dostatočnú výšku a tak ju poľahky zachytil hneď prvý brániaci hráč.
     
    33
    Dayotchanculle Upamecano má po súboji nejaké zdravotné komplikácie. Dúfajme, že v hre bude čoskoro pokračovať.
     
    34
    Dayotchanculle Upamecano už aj pokračuje v hre ďalej, ale už sa stihol previniť faulom. Hostia majú výhodu voľného kopu z väčšej vzdialenosti.
     
    36
    Haller nestihol dlhú prihrávku svojho spoluhráča a tak lopta putovala až do zámedzia. RB Leipzig bude pokračovať odkopom od vlastnej bránky.
     
    37
    Dayotchanculle Upamecano sa pokúsil doručiť loptu do šestnástky z pravej strany, ale jeho center dokázal zblokovať brániaci hráč. Domáci budú zahrávať rohový kop.
     
    38
    Centrovaná lopta po rohovom kope síce prepadla v šestnástke súpera, ale do zakončenia sa nedostal nikto. Loptu majú stále na svojich kopačkách domáci futbalisti.
     
    39
    Timo Werner zbytočne nešpekuloval a vyslal smerom k bránke tvrdý pokus, ale jeho zakončenie zblokoval jeden z obrancov.
     
    40
    Dlhé, krátke a na dva dotyky. Tieto prihrávky ukazuje RB Lipsko a je to dôkaz výbornej spolupráce hráčov. Súper sa k lopte dostane len veľmi ťažko.
     
    41
    Jean-Kevin Augustin sa dopustil útočného faulu. Benjamin Brand všetko videl celkom jasne a zapískal. Jean-Kevin Augustin (RB Lipsko) sa háda ostošesť, ale rozhodnutie arbitra je nemenné.
     
    42
    Domáci kombinujú na polovici súpera, ale ich kombinácia sa veľmi rýchlo končí po útočnom faule jedného z domácich hráčov.
     
    43
    Lopta je už mimo nebezpečia. Timo Werner skúšal preľstiť súpera, ale nepochodil. Asistent rozhodcu signalizuje vhadzovanie pre Frankfurt.
     
    44
    Už to vyzeralo tak, že sa Timo Werner dostane do samostatného úniku, ale v tom ho zastavil verdikt asistenta rozhodcu. Ten si všimol, že sa v čase prihrávky nachádzal v ofsajdovom postavení.
     
    45+1
    Štvrtý rozhodca sa rozhodol v prvom polčase nadstaviť ešte nejaký čas navyše. Tento údaj bohužial nepoznáme, tak môžme len hádať, ale pravdepodobne to budú dve minútky.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Zaznel hvizd hlavného rozhodcu, ktorý ukončil prvý polčas. Ten možno označiť ako priemerný. Nebolo to síce žiadne futbalové gala predstavenie, ale ani žiadna nuda. Mali sme možnosť vidieť jeden presný zásah z domácej strany a zopár zaujímavých príležitostí. Domáci celok dnes vsadil na kombinačný štýl hry a naopak hostia sa viac sústredia na pevnú defenzívu a udrieť sa snažia po rýchlych kontrách. My sa Vám opäť hlásime približne o 15 minút.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Zástavka v ruke asistenta rozhodcu smeruje k oblohe. Timo Werner je opäť v postavení mimo hru. Na svoju šancu presadiť sa gólovo vytrvalo striehne na úrovni posledného obrancu
     
    48
    Forsberg sa snažil presadiť individuálnym spôsobom, ale jeho prienik cez trojicu brániacich hráčov nebol úspešný a o loptu prišiel.
     
    49
    Sebastien Haller vypálil z rohu veľkého vápna. Lopta putovala do pravého spodného kúta siete, ale Peter Gulacsi prišiel včas a zákrokom pokus nepustil ďalej.
     
    50
    Domáci celok mal výhodu rohového kopu, ktorý zahral Eil Forsberg, ale jeho centrovaný pokus odvrátila defenzíva súpera.
     
    51
    Do obrovskej príležitosti sa dostal Emil Forsberg, ktorý si dokázal vytvoriť strelecký priestor. Jeho delovka si to namierila tesne vedľa ľavej tyčky.
     
    52
    Sabitzer hľadal na pravej strane nabiehajúceho spoluhráča, ale jeho prihrávka bola veľmi čitateľná a tak ju dokázal zachytiť jeden z obrancov.
     
    53
    Stefan Ilsanker si dokázal spracovať prihrávku spoluhráča, ale zakončil už v čase, keď sa lopta nachádzala mimo hry. Eintracht Frankfurt bude pokračovať odkopom od vlastnej bránky.
     
    54
    Skvelá domáca defenzíva dokázala útočiaceho súpera vytlačiť až k vlastnému gólmanovi.
     
    56
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Dajči Kamada, prichádza Ante Rebić.
     
    57
    Domáce publikum sa búri! Dožadovalo sa priameho kopu po údajnom faule jedného z hráčov hostí. Hlavný arbiter necháva hru pokračovať bez prerušenia.
     
    58
    Eintracht Frankfurt získava výhodu outového vhadzovania na polovici súpera.
     
    59
    Dlhú loptu z priameho kopu poslal David Abraham, ale nebezpečný center zachytil Peter Gulácsi.
     
    60
    Jean-Kevin Augustin sa po súboji pred hranicou veľkého vápna ocitol na zemí. Hlavný rozhodca svojím hvizdom vstupuje do diania hry a nariaďuje voľný kop v prospech domáceho celku.
     
    61
    Emil Forsberg zahral priamy kop tesne spoza šestnástky. Jeho tvrdá strela rozkývala iba bránkovú konštrukciu. Výborná strela, ale bez gólového efektu.
     
    62
    Žltú kartu dostáva Kevin-Prince Boateng (Eintracht Frankfurt).
     
    62
    Žltú kartu dostáva Dayot Upamecano (RB Leipzig).
     
    63
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Sébastien Haller, prichádza Luka Jović.
     
    64
    Eintracht Frankfurt bude zahrávať rohový kop z pravej strany ihriska. Nechajme sa prekvapiť ako s ním vynaložia.
     
    65
    Centrovanú loptu po rohovom kope zasiahol jeden z hráčov hostí a poslal loptu až za chrbát gólmana. Gól však nie je platný, pretože úspešný strelec si v šestnástke počínal nedovoleným spôsobom.
     
    67
    Tím RB Leipzig práve strelil gól!
    TIMO WERNER si spracoval odrazenú loptu v šestnástke súpera a následnou presnou strelou do ľavej časti bránky zvyšuje náskok svojho tímu! Stav stretnutia je 2:0!
    67. Timo Werner (RBL) - 2:0
     
    69
    Pri lopte sú hostia, ktorí zakladajú útok po ľavej strane ihriska. Tam však skvelo zapracoval jeden z brániacich hráčov a loptu získal späť na domácu stranu.
     
    70
    Emil Forsberg poslal loptu do veľkého vápna z boku ihriska, ale center je zablokovaný napokon.
     
    71
    Timo Werner bol v útoku až príliš aktívny a v súboji sa previnil voči pravidlám. Eintracht Frankfurt bude zahrávať voľný kop.
     
    72
    Jetro Willems doručil do šestnástky sľubný center, ale jeden z hráčov súpera získal loptu a odvrátil tak hrozbu. Frankfurt zahrá rohový kop.
     
    73
    Striedanie v tíme RB Leipzig: z ihriska odchádza Jean-Kévin Augustin, prichádza Yussuf Poulsen.
     
    74
    Eintracht Frankfurt zahrá rohový kop. Nádeje na gólové zakončenie ale hasnú s odkopom obrancu.
     
    75
    Momentálny pomer držania lopty je: 63% – 37%.
     
    76
    Hostia sa pokúšajú ešte o malý futbalový zázrak. Na dlhšiu dobu sa usadili na polovici súpera, kde si snažia vytvoriť tlak.
     
    77
    Frankfurt dal gól!
    ANTE REBIĆ si zbehol na hranicu malého vápna, kde dostal milimetrový center. Neskôr už stačilo len loptu trafiť do úplne odkrytej bránky. Hostia dokázali zdramatizovať priebeh stretnutia. Stav zápasu je momentálne 2:1! Asistenciu si na svoje konto pripíše Marius Wolf.
    77. Ante Rebić (FRN) - 2:1
     
    79
    Ante Rebić si nedokázal spracovať jednoduchú prihrávku, vďaka čomu lopta putovala za postrannú čiaru. RB Leipzig bude vhadzovať.
     
    80
    Hlavný arbiter bol nútený fúknuť do píšťaľky po útočnej hre Ante Rebića. Pri lopte budú domáci futbalisti.
     
    81
    Timo Werner sa dostal do obrovskej príležitosti, ale jeho hlavičkový pokus z bezprostrednej blízkosti len opečiatkoval hornú žrď. To bola šanca!
     
    83
    Striedanie v tíme RB Leipzig: z ihriska odchádza Lukas Klostermann, prichádza Bruma.
     
    84
    Lopta sa nachádza na polovici Frankfurtu, ale sú to práve hostia, kto ju má pevne pod kontrolou.
     
    85
    Emil Forsberg je sám na seba naštvaný, pretože zahodil veľkú šancu. Odrazenú loptu poslal kúsok od pravej žrde.
     
    86
    Eintracht Frankfurt mal po nedovolenom zákroku výhodu voľného kopu. V šestnástke súpera sa najlepšie zorientoval Abraham, ale jeho hlavičkový pokus, smerujúci k ľavej tyčke, dokázal Gulácsi vytesniť na rohový kop.
     
    87
    Centrovanú loptu po rohovom kope dokázal zlikvidovať pripravený gólman, ktorý loptu vyboxoval za hranicu vlastného vápna.
     
    89
    Marcel Sabitzer bol veľmi blízko k skórovaniu. Presnejšie asi meter. Presne táto vzdialenosť mu chýbala, aby v sklze upratal loptu do siete.
     
    90
    Žltú kartu dostáva Ante Rebić (Eintracht Frankfurt).
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca sa rozhodol v druhom polčase nadstaviť ešte tri minúty navyše.
     
    90+2
    V závere druhého polčasu majú domáci výhodu voľného kopu, s ktorého rozohrávkou sa príliš neponáhľajú.
     
    90+3
    Striedanie v tíme RB Leipzig: z ihriska odchádza Timo Werner, prichádza Dominik Kaiser.
     
    90+4
    Center z rohového kopu, ktorý zahral tím Frankfurt, pohodlne upratali obrancovia súpera.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 5:3.
    Střely mimo: 8:4.
    Rohy: 2:4.
    Ofsajdy: 3:5.
    Fauly: 9:16.
     
    Zaznel záverečný hvizd hlavného rozhodcu, ktorý ukončil dnešné stretnutie. V ňom sme mali možnosť vidieť hneď tri presné zásahy. RB Lipsko dokázalo zvíťaziť vďaka svojej kombinačnej hre v pomere 2:1 a tak plný bodový zisk ostáva doma. Odo mňa to je na dnes všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. Zápasom Vás sprevádzal Róbert Gašpárek. (17:27:51)

    Róbert Gašpárek

    Góly: 28. Augustin, 67. Werner – 77. Rebić

    Karty:   62. Upamecano (RBL) – 62. K-P. Boateng (FRN), 90. Rebić (FRN)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 8:4. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 3:5. Fauly: 9:16.
    RB Lipsko: Gulácsi – Klostermann (83. Bruma), Orban (C), Upamecano, Halstenberg – Ilsanker, Demme – Sabitzer, Forsberg – Augustin (73. Y. Poulsen), Werner (90+3. Kaiser).
    Náhradníci: Mvogo – Bernardo, Y. Poulsen, Konaté, Bruma, Kaiser, Laimer.

    Eintracht Frankfurt: Hradecky – D. Abraham (C), Hasebe, Falette – Chandler, G. Fernandes (27. K-P. Boateng), de Guzmán, Willems – Kamada (56. Rebić), M. Wolf – Haller (63. Jović).
    Náhradníci: Zimmermann – Rebić, Jović, Gaćinović, K-P. Boateng, Russ, Tawatha.

    Rozhodca: Brand – Schroder, Assmuth