Podbrezová B – Poprad 0:6 (kon.) | Žilina B – Sereď 3:4 (kon.) | Trebišov – Spiš. N. Ves 2:1 (kon.)
koniec
FK Železiarne Podbrezová B
0:6 (0:3)
FK Poprad
Nedeľa 17.09.2017, 10:30 • Zelpo Aréna • MONACObet liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 10:30.
     
    FK Železiarne Podbrezová B

    Béčko horehronského mužstva sa po siedmich zápasoch drží na štrnástom mieste tabuľky druhej najvyššej súťaži s bilanciou jedno víťazstvo, jedna remíza a päť prehier. Doposiaľ jediná výhra prišla v štvrtom kole a bola dosť prekvapivá, nakoľko zverenci trénera Auxta šokovali gólom Kuca Šamorín. Remíza sa zrodila hneď na úvod proti Dolnej Ždani.

    FK Poprad

    Celok s ambíciami na postup do Fortuna ligy v úvode ročníka nedosahuje výsledky, ktoré by tomuto cieľu zodpovedali. Na vedúcu béčko MŠK Žilina aktuálne Poprad stráca až sedem bodov. K jeho súčasným jedenástim prispeli tri výhry, dve remízy a rovnaký počet prehier. Naposledy zverenci Jaroslava Belejčáka prehrali na pôde Zvolena 3:2, chuť si mierne napravili v Slovnaft Cupe, kde postúpili do tretieho kola.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Železiarne Podbrezová B: Vavrúš – Kopičár, Horváth, Marčuk, Hric (C), Fischer, Kuc, Jedinák, Haščák, Garaj, Bellay
    Náhradníci: Adamčák – Lukáčik, Weiss, Sokol, Mojžiš

    FK Poprad: Malec – Hatok, Hric, Palša (C), Kica – Kopúnek, Maťaš – Gallovič, Jančo, Kukoľ – Šesták
    Náhradníci: Deronja – Medak, Holiš, Horodník, Urbanič, Lukáč

    Rozhodca: Ďurčo – Jánošík, Vician – Ruc.
     
    Béčko Podbrezovej aj dnes nastupuje s veľmi mladou zostavou. Na súpiske sú hráči narodení iba v rokoch 1997 a 1998 (minuloroční dorastenci). Náhradný gólman je dokonca ročník 1999.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Poprad začal veľmi aktívne a defenzíva Podbrezovej mala hneď problém. Po centri zľava ešte Fischer odcentroval, ale prudkú ranu Hatoka musel vyraziť Vavrúš.
     
    2
    Lopta z rohového kopu preletela celou šestnástkou pomedzi všetkých hráčov nachádzajúcich sa v nej. Prvá ofenzíva akcia domácich skončila zastaveným centrom na Hrica.
     
    3
    Stanislav Šesták sa tlačil do šestnástky súpera, kde včas vybehol brankár Vavrúš a loptu vyrazil do hráča Popradu a od neho ide za čiaru.
     
    5
    Poprad získal priamy kop vedľa šestnástky súpera, avšak po centri Kukoľa prišla hlavička Palšu iba do miest, kde loptu bez problémov zachytil Šesták.
     
    6
    Stanislav Šesták sa dostal k hlavičke z malého vápna, lenže jeho pokus skončil nad bránu Sama Vavrúša.
     
    7
    Po centri z ľavej strany pred bránu Podbrezovej lopta skončila v rukaviciach Vavrúša. Po jeho vyhodení Bellay na krídle neuspel.
     
    9
    Kombinácia na ľavej strane popradskej ofenzívy síce mala priniesť center, avšak Gallovič loptu vôbec netrafil ideálne a tá skončila za bránkovou čiarou.
     
    10
    Jedinák sa rozbehol za obranu súpera, kde dostal loptu od Hrica, lenže nedokázal ju včas dobehnúť, pretože dobre zasiahli stopéri Popradu.
     
    11
    Center z ľavej strany na Maťaša neprešiel, hru dobre prečítal brankár Vavrúš a zachytil loptu.
     
    12
    Hatok sa na pravej strane dostal k centru, ktorý letel tesne nad zemou, no v šestnástke loptu netrafil nik. Poprad bude pokračovať rozohrávkou priameho kopu.
     
    13
    Po priamom kope hostí sa lopta dostala na hlavu Kuca, ten ju dostal do bezpečia a odvrátil zo šestnástky Podbrezovej.
     
    14
    Erik Hric sa dostal do súboja s Hatok, ktorého v strede ihriska poslal na zem. Faul sa nepískal, domáci ale športovo zakopli do autu.
     
    15
    Ďalšia ofenzívna snaha Popradu prišla po pravom krídle, centrovaná lopta bola domácimi hráčmi zrazená na rohový kop.
     
    16
    Center z rohového kopu vytlačil brankár Vavrúš preč zo svojej šestnástky, takže Podbrezová aj tomuto tlak súpera odolala, ale začína sa dostávať do poriadnej defenzívy.
     
    18
    Dávid Haščák sa dostal po krídle takmer k šestnástke súpera, kde si vypýtal faul a Podbrezová B bude mať výhodu priameho kopu.
     
    19
    Vysoký center Erika Hrica na zadnú tyč spoluhráčov nenašiel, lopta sa dostala do stredu ihriska po výkope brankára Malca.
     
    20
    Po dvadsiatich minútach hry musíme konštatovať, že hostia z Popradu sú prakticky jediným ofenzívnym tímom na ihrisku, pretože Podbrezovčania sa zatiaľ len dvakrát dostali do vápna súpera.
     
    21
    Žltú kartu dostáva Horváth (FK Poprad).
     
    22
    Jakub Hric sa po rohovom kope Popradu dostal k hlavičke spred malého vápna, loptu však nasmeroval tesne vedľa žrde Vavrúšovej brány.
     
    23
    Hatok sa dostal spred šestnástky Podbrezovej k prudkej strieľanej prihrávke a pred prázdnou časťou brány našiel dvojicu Kica – Šesták. Prvý menovaný trestuhodne minul.
     
    23
    Poprad dal gól!
    Po skvelom centri z pravej strany sa bývalý reprezentant STANISLAV ŠESTÁK nádherne zavesil do vzduchu a krásnou hlavičkou do rohu brány nedal mladému Vavrúšovi najmenšiu šancu na zákrok.
     
    25
    Ďalší dlhý pas na hranicu pokutového územia skontrolovali domáci obrancovia, Maťaš sa k lopte nedostal a nemohol pokračovať do šance.
     
    26
    Maťaš si vypýtal faul vedľa šestnástky Podbrezovej, lenže má nejaké zdravotné problémy, takže ošetrenie bude nevyhnutnosťou.
     
    28
    Maťaš bude po ošetrení v poriadku, Poprad mohol rozohrávať priamy kop. Center na Šestáka defenzíva Podbrezovej odvrátila a poradila si aj s ďalším centrom.
     
    29
    Prechod domácich dopredu nevyšiel podľa predstáv, Marčuk síce videl na krídle voľného Kopičára, no neposlal mu presnú prihrávku.
     
    30
    Žltú kartu dostáva Garaj (FK Železiarne Podbrezová B).
     
    31
    Dávid Gallovič vystrelil tiahly pokus po trávniku spoza šestnástky, no jeho pokus po jemnom teči Vavrúša skončil vedľa brány.
     
    32
    Poprad dal gól!
    Center VLADIMÍRA KUKOĽA z rohového kopu sa zatočil do brány a aj keď loptu Vavrúš mať mal, tá mu "pomedzi prsty" prešla až do siete.
     
    34
    Domáci síce vystihli rozohrávku brankára Maleca mimo jeho šestnástky, no loptu Jedinák po zisku v súboji s Hatokom okamžite aj stratil.
     
    35
    Kukoľ sa dostal do ďalšej možnosti, jeho strela z uhlu ale našla iba pripraveného brankára Vavrúša.
     
    36
    Opäť to bol Stano Šesták, koho hľadala centrovaná lopta z pravej strany, útočník Popradu ju ale nedokázal zakončil, a tak preletela za neho.
     
    37
    Poprad dal gól!
    Centrovaný pokus do šestnástky domácich sa síce Podbrezovčanom podarilo odvrátiť, avšak lopta pristála na nohe voľného JÁNA HATOKA a ten krásnou bombou do rohu brány strieľa gól kola.
     
    39
    Ján Garaj sa síce v strede poľa dostal cez troch protihráčov, následne nakopol loptu smerom na Hrica za obranu, ten neuspel.
     
    40
    Maťaš sa po krídle veľmi pekne preštrikoval až do pokutového územia, poslal prudkú loptu do malého vápna, lenže našiel iba Horvátha, ktorý odkopol.
     
    41
    Domáci sa niekoľko sekúnd držali pred šestnástkou súpera, center na jeho hranicu sa nepodaril a Jedinák už neuspel. Avšak, domáci získali priamy kop.
     
    42
    Prízemný center Jedináka dokázal na hranici päťky tečovať veľmi nebezpečne Kopičár, gólu perfektným zákrokom zabránil brankár Malec.
     
    43
    Viktor Jedinák vbehol do pokutového územia protivníka, kde mu lopta síce ušla, ale v sklze získal aspoň rohový kop.
     
    44
    Znova prišiel center po zemi, ktorý sa neujal. Podbrezová B napriek tomu získala ďalší rohový kop.
     
    45
    Erik Hric si po rozohrávke na krátko pripravil loptu pred šestnástkou a dokázal vystreliť. Jeho technický pokus skončil vysoko nad bránou.
     
    45+1
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Hostia prvý polčas totálne ovládli a tromi gólmi deklarujú svoju ofenzívnu snahu, na ktorú zatiaľ domáci mladíci z Podbrezovej nevedia veľmi odpovedať.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Horváth na pravej strane dvakrát dobre zasiahol. Najskôr zrazil centrovaný pokus a následne v sklze zastavil dovoleným spôsobom prienik Kicu.
     
    49
    Hostia síce veľmi dobre napádali rozohrávku domácich, ale loptu Poprad nezískal. Brankár Malec sa k nej dostal až po tom, ako Fischer nepresne hľadal Hrica.
     
    50
    Prienik Janča k šestnástke súpera sa síce úspechom neskončil, no mladý záložník Popradu dokázal ešte prihrať na Galloviča. Jeho pokus o vysunutie Kukoľa nevyšiel.
     
    51
    Vladimír Kukoľ našiel centrom na zadnej tyči pripraveného Stanislava Šestáka, ktorý sa okamžite pokúsil hlavou zakončiť do protipohybu Vavrúša, ten sa stihol premiestniť a zakročiť.
     
    51
    Poprad dal gól!
    Lopta z rohového kopu spadla do malého vápna domácich, kde zaspala obrana a STANISLAV ŠESTÁK guľatý nezmysle hlavou doklepol do siete.
     
    53
    Žltú kartu dostáva Kopúnek (FK Poprad).
     
    54
    Center z rohového kopu znova defenzíva domácich nezasiahla, k hlavičke sa preto dostal jeden z hostí, avšak trafil len dobre postaveného Horvátha.
     
    55
    Kukoľovi sa otvorilo krídlo, kadiaľ dostal loptu až k šestnástke, jeho center do druhej vlny jemne tečoval Fischer a dokázal tým zastaviť akciu Popradu.
     
    56
    Vladimír Kukoľ vystrelil po zemi k bližšej žrdi, brankár Vavrúš sa stihol premiestniť a vyrazil na roh. Ten rozohral spomínaný hráč Popradu, opäť poslal loptu smerom do brány, tentoraz si gólman Podbrezovej dal pozor.
     
    57
    Erik Hric v strede poľa faulovaný Kukoľom síce nebol, ale domáci kapitán mal nejaké zdravotné problémy, pre ktoré hra chvíľu stála.
     
    58
    Kica poslal krásny center na hranicu malého vápna, obrana Podbrezovej zaspala a Šesták mohol zakončovať úplne voľný vo výskoku. Lopta sa mu zviezla po kopačke a ušla za čiaru.
     
    59
    Kopičár loptu v strede poľa získal a Marčuk ju vyviezol smerom dopredu. Celú situáciu ale následne pokazil, pretože prihral priamo na kopačky Hatoka.
     
    60
    Znova prišiel dobrý center Kukoľa z krídla, pred Šestákom zakročil stopér Fischer, ktorý si poradil aj s ďalším centrom naspäť do šestnástky.
     
    62
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Jančo, prichádza Horodník.
     
    63
    Horodník po príchode na ihrisko okamžite získal priamy kop z dobrej pozície tesne spred šestnástky Podbrezovej B.
     
    64
    Strela Horodníka z priameho kopu skončila na vrchnej sieti Vavrúšovej brány.
     
    64
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová B: z ihriska odchádza Hric, prichádza Lukáčik.
     
    65
    Marčuk dostal prihrávku do šestnástky súpera, okamžite skúsil krížnu strelu, ktorá bola zrazená na rohový kop. Z toho sa však hráči domácich nedostali do zakončenia.
     
    66
    Šesták nabiehal po krídle s loptou na kopačke. Poslal prízemný center do druhej vlny, Horodníkovu strelu zrazil na roh Fischer.
     
    67
    Stano Šesták sa tlačil do ďalšieho zakončenia z vnútra päťky, guľatý nezmysel na roh odvrátil Fischer.
     
    67
    Horodník sa ocitol úplne sám s loptou na nohe na hranici bieleho bodu, gól však nedal preto, že pred bránou trafil do spoluhráča Šestáka.
     
    68
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Šesták, prichádza Holiš.
     
    69
    Po centri Kopičára do šestnástky sa k strele síce dostal Jedinák, no bol v páde a loptu netrafil ideálne. Malec nemal so zákrokom väčšie problémy.
     
    70
    Marčuk získal loptu v strede poľa, mohol ísť sám na bránu, lenže ešte sa obzeral, či nemá spoluhráčov niekde na blízku. Aj preto ho dobehol Palša, strela domáceho hráča preto išla tesne vedľa Malcovej brány.
     
    70
    Poprad dal gól!
    Striedajúci ŠTEFAN HOLIŠ zúžitkoval presný center z pravej strany a loptu umiestil k žrdi, od ktorej sa odrazila do siete.
     
    72
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová B: z ihriska odchádza Jedinák, prichádza Mojžiš.
     
    73
    Domáci hráči zahrali tesne pred svojou šestnástkou evidentne rukou, hlavný arbiter sa asi zmiloval a priamy kop nepíska.
     
    74
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Maťaš, prichádza Lukáč.
     
    75
    Po skvelom centri sprava sa Horodník síce dostal k hlavičke, ale loptu sklepol na hranicu malého vápna, kde sa ocitol Holiš. Jeho strela neprešla do siete vďaka skvelému bloku Kuca s Vavrúšom.
     
    76
    Kopičár sa dostal k zakončeniu z hranice šestnástky, vystrelil veľmi vysoko nad bránu. Jeho spoluhráči sa hnevali, lebo mohol prihrávať.
     
    78
    Podbrezová dlho kombinovala v strede poľa, keďže sa nevedela dostať z vlastnej polovici. Po prihrávke doľava loptu zachytil Hatok.
     
    79
    Marčuk síce vyhral hlavičkový súboj na polovici súpera, lenže loptu už nedostal k spoluhráčom. Znova ju získal Poprad.
     
    80
    Posledných desať minút, o všetkom je rozhodnuté. Záver bude pravdepodobne už iba dohrávať.
     
    81
    Daniel Horváth má kŕče, bude potrebovať pomoc aj od lekárov tímu. Chvíľu sa teda hrať nebude.
     
    82
    Po dobrej kombinácii na krídle sa Poprad dostal do šestnástky Podbrezovej, loptu aspoň na rohový kop dostal stopér Fischer.
     
    83
    Center z rohu síce problémy nenarobil, ale loptu následne domáci nevedeli odkopnúť. Palša sa teda dostal k strele z dobrej pozície, tesne minul.
     
    84
    Samuel Vavrúš musel riešiť situáciu po ďalšom rohovom kope, vysoký center na zadnú tyč dokázal zo vzduchu stiahnuť.
     
    85
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová B: z ihriska odchádza Haščák, prichádza Weiss.
     
    87
    Tečovaný center z krídla sa takmer dostal za bránkovú čiaru, brankár Vavrúš však loptu zachytil ešte pred ňou. Po prechode domácich dopredu sa Bellay nepresadil.
     
    88
    Horodník sa snažil prejsť dopredu po krídle, loptu si odkopol od nohy a Kuc skontroloval jej prechod za čiaru.
     
    89
    Pokus Horodníka spoza šestnástky išiel do stredu brány, lopta našla pripraveného brankára Vavrúš.
     
    90+1
    Poprad dal gól!
    Tak ešte jeden gól a prvý set je na konci. ŠTEFAN HOLIŠ zakončil v páde center sprava.
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    FK Poprad zaknihoval tri body po hladkom priebehu. Výhru 6:0 zariadili dvojgóloví Stano Šesták so Štefanom Holišom, raz sa presadili Kukoľ a Hatok. (12:20:15)

    Matej Kubove

    Góly: 23. Šesták, 32. Kukoľ, 37. Hatok, 51. Šesták, 70. Holiš, 90+1. Holiš

    Karty:   30. Garaj (ZLB) – 21. Horváth (PPD), 53. Kopúnek (PPD)


    FK Železiarne Podbrezová B: Vavrúš – Horváth, Fischer, Kuc, Bellay – Garaj, Haščák – Kopičár, Marčuk, Jedinák – Hric (C)
    Náhradníci: Adamčák – Lukáčik, Weiss, Sokol, Mojžiš

    FK Poprad: Malec – Hatok, Hric, Palša (C), Kica – Kopúnek, Maťaš – Gallovič, Jančo, Kukoľ – Šesták
    Náhradníci: Deronja – Medak, Holiš, Horodník, Urbanič, Lukáč

    Rozhodca: Ďurčo – Jánošík, Vician – Ruc