Hoffenheim – Hertha 1:1 (kon.) | Leverkusen – Freiburg 4:0 (kon.) | Dortmund – Kolín nad Rýnom 5:0 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
5:0 (2:0)
1. FC Kolín nad Rýnom
Nedeľa 17.09.2017, 18:00 • Signal Iduna Park, Dortmund • Nemecká Bundesliga • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Borussia Dortmund vstupovala do druhého polčasu s dvojgólovým vedením a asi málokto očakával, že by domáci nezískali tri body. Zverenci Petra Bosza v druhom polčase pridali ďalšie tri góly, keď sa postupne presadil dvakrát Pierre-Emerick Aubameyang, ktorý sa raz nemýlil ani z bieleho bodu, no a na konečných 5:0 upravil ďalší dvojgólový strelec dnešného zápasu Maximilian Philipp. Ten gólový účet stretnutia otvoril a napokon aj uzavrel. Kolínčania dnes na trávniku Signal Iduna Parku absolútne nič nepredviedli a pokračujú tak vo veľmi nevýrazných výkonoch z úvodu novej sezóny. Na dnes je to už odo mňa skutočne všetko, pekný zvyšok večera a úspešný štart do nového týždňa vám praje Jakub Kocourek! (19:54:56)
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    90
    Rozhodcovia už nechcú viac trápiť zdecimovaných hráčov Kolína, a tak nenadstavujú ani sekundu. Stretnutie sa tak končí.
     
    89
    Mahmoud Dahoud vyzval peknou prihrávkou za obranu na zakončenie Alexandra Isaka, ten ale bránu súpera netrafil, a tak bude Timo Horn odkopávať od vlastnej brány.
     
    88
    Mahmoud Dahoud dnes veľmi chce dať gól. Znova to tento nemecký stredopoliar skúsil z pomerne úctyhodnej vzdialenosti, ani teraz však bránu, v ktorej stojí Timo Horn netrafil.
     
    87
    Jhon Córdoba je dnes poriadne frustrovaný. Tentokrát si veľmi nepríjemne vyšliapol aj na druhého zo stopérskej dvojice Borussie Ömera Topraka.
     
    86
    Posledné striedanie dnešného duelu. Z ihriska za veľkých ovácií domáceho publika odchádza dvojgólový Pierre-Emerick Aubameyang, ktorý na svoje miesto púšťa na niekoľko minút Alexandra Isaka.
     
    85
    Domáci ale už nič zvláštne pri tejto pri tejto štandardnej situácii nevymýšľali a k ďalšiemu ohrozeniu brány Tima Horna ani neprišlo.
     
    84
    Zo zdĺhavej kombinácie, kedy si zahral aj Roman Bürki, vznikla kolmica za obranu pre Pierrea-Emericka Aubameyanga, uvidíme ďalší rohový kop Borussie Dortmund.
     
    83
    Hráči Dortmundu sú skutočne v obrovskej pohode a v týchto momentoch už niekoľko desiatok sekúnd ani len nepožičali loptu hosťom z Kolína nad Rýnom.
     
    82
    No tak Jhonovi Córdobovi sa dnes bude o Sokratisovi snáď aj snívať. Kapitán Borussie teraz poslal útočníka súpera v ďalšom zo série ich osobných súbojov k zemi. Všetko sa to ale odohráva v blízkosti poliaceho kruhu.
     
    81
    Dnes snáď po prvý raz prišlo k nedorozumeniu v zakladaní ofenzívnej akcie domácich. Sokratis Papastathopoulos odovzdal loptu Gonzalovi Castrovi, ten však už nedokázal presne orihrať Christianovi Pulisicovi.
     
    80
    Dan-Axel Zagadou teraz trošku poľavil na koncetrácii a pustil tak do zatiaľ najväčšej príležitosti hostí Simona Zollera. Ten však už bol tak blízko Romana Bürkiho, že nedokázal dôraznejšie zakončiť.
     
    79
    Łukasz Piszczek vyzval na center Christiana Pulisica, mladý americký supertalent však trafil len pred sebou stojaceho Dominiquea Heintza, a tak hostia vyrážajú do rýchleho protiútoku.
     
    78
    Z následného rohového kopu sa napokon po strieľanej prihrávke od Pierrea-Emericka Aubameyanga dostal k hlavičkovému zakončeniu Dan-Axel Zagadou, no proti jednému zo súperov si počínal v hlavičkovom súboji nedovolene.
     
    77
    Christian Pulisic sa rozbehol po pravej strane, zdvihol hlavu, chcel centrom nájsť Pierrea-Emericka Aubameyanga, proti jeho centru však dobre zasiahol Jannes Horn.
     
    76
    Jhon Córdoba sa chcel rozbehnúť popri Sokratisovi, kapitán Borussie však dnes predvádza takmer bezchybný výkon a aj tentokrát vyšiel z ich vzájomného súboja úspešnejšie.
     
    75
    Tak trochu dielom frustrácie bol tento strelecký pokus Marcela Risseho, ktorý trafil bránu domácich z približne 30-metrovej vzdialenosti. Roman Bürki si tak po veľmi-veľmi dlhom čase pripisuje na svoje konto nejaký zákrok.
     
    74
    Łukasz Piszczek sa však nevzdáva a ďalšou kolmicou skúsil nájsť tentokrát Pierrea-Emericka Aubameyanga. Lopta však smerovala len na Tima Horna.

    Jakub Kocourek

    Góly: 2. Philipp, 45+2. Papastathopoulos, 59. Aubameyang (pen.), 60. Aubameyang, 69. Philipp

    Karty:   39. Lehmann (KLN), 58. Klünter (KLN), 63. J. Córdoba (KLN)


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 12:2. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 11:10.
    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Papastathopoulos, Toprak, Zagadou – G. Castro – Şahin (66. Weigl), Dahoud – Jarmolenko (66. Pulisic), Aubameyang (86. Isak), Philipp.
    Náhradníci: Weidenfeller – Pulisic, Isak, Subotić, Kagawa, Weigl.

    1. FC Kolín nad Rýnom: Horn – Klünter, Meré, Heintz, Horn – Risse, Lehmann, Höger (64. Jojić), Bittencourt (56. Zoller) – J. Córdoba, Osako (64. F. Sörensen).
    Náhradníci: Kessler – Guirassy, Jojić, Zoller, F. Sörensen, Rausch, Maroh.

    Rozhodca: Patrick Ittrich