Hoffenheim – Hertha 1:1 (kon.) | Leverkusen – Freiburg 4:0 (kon.) | Dortmund – Kolín nad Rýnom 5:0 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
5:0 (2:0)
1. FC Kolín nad Rýnom
Nedeľa 17.09.2017, 18:00 • Signal Iduna Park, Dortmund • Nemecká Bundesliga • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Vážení fanúšikovia!

    Vítam vás pri sledovaní online textového prenosu zo zápasu 4. kola nemeckej Bundesligy. Spoločne sa pozrieme do Signal Iduna Parku, kde domáca Borussia Dortmund privíta 1. FC Kolín. Stretnutie sa začína o 18:00.

    BORUSSIA DORTMUND

    Borussia Dortmund v minulej sezóne zaostala nielen za svojim tradičným rivalom Bayernom Mníchov, ale aj veľkým prekvapením ročníka RB Lipsko. V tomto ročníku však má znova len tie najvyššie ciele. Napriek neúspechu došlo na lavičke BVB k pomerne prekvapivej zmene, keď Thomasa Tuchela vystriedal bývalý kouč Ajaxu Amsterdam Peter Bosz. Borussia stratila počas prestupového obdobia aj jeden zo svojich najväčších klenotov Ousmaneho Dembélého, ktorý odišiel do FC Barcelona. Na jeho miesto priviedla Andrija Jarmolenka z Dynama Kyjev. V lige zatiaľ predvádza Borussia veľmi kvalitné výkony, napriek tomu sa nevyhla jednému zaváhaniu, keď práve minulý víkend remizovala na pôde Freiburgu 0:0. Práve kvalitná defenzíva je základom k doposiaľ získaným siedmim bodom pre mužstvo z Dortmundu. Ku cti slúži zverencom Petra Bosza aj to, že v lige zatiaľ ani raz neinkasovali. Počas týždňa však nepredviedli úplne presvedčivý výkon v Lige majstrov na pôde Tottenhamu Hotspur, keď londýnskym Kohútom podľahli 1:3. Najlepším ligovým strelcom Borussie je zatiaľ len dvojgólový Pierre-Emerick Aubameyang. Petrovi Boszovi bude v dnešnom ťažkom zápase chýbať niekoľko zaujímavých hráčov. Zdravotné problémy trápia Raphaela Guerreira, Marcela Schmelzera, Marca Reusa a Sebastiana Rodeho. Navyše, otáznik visí aj nad štartom ďalšieho kvarteta – Marc Bartra, André Schürrle, Eric Durm.

    1.FC KOLÍN

    Kolínčania predvádzali v uplynulej bundesligovej sezóne veľmi dobrý futbal, ktorý im napokon vyniesol konečné 5. miesto v tabuľke a účasť v pohárovej Európe po 25 rokoch. Počas leta však Capkovia prišli o svojho najlepšieho kanoniera – Anthony Modeste si to namieril do čínskeho Tianjinu. Namiesto neho prišiel do mužstva z Mainz Kolumbijčan Jhon Cordoba. Zverenci trénera Petra Stogera nevstúpili do nového ligového ročníka vôbec dobre. V úvodných troch kolách nezískali ani bod, strelili len jeden gól a spadli až na úplné dno tabuľky. Do súťaže vstúpili tesnou porážkou na pôde Borussie Mönchengladbach, nasledovala domáca porážka od Hamburgu. No a minulý týždeň Kolínčania až prekvapujúco jasne nestačili na Augsburg, ktorému podľahli rozdielom triedy 0:3. Navyše, počas týždňa napriek obrovskej podpore svojich verných fanúšikov v stretnutí základnej skupiny Európskej ligy UEFA prehrali aj na pôde rovnako trápiaceho sa Arsenalu 1:3, keď im nestačilo ani polčasové vedenie 1:0. Trénerovi Petrovi Stogerovi bude v dnešnom dueli chýbať dvojica dôležitých hráčov – lotyšský útočník Arťoms Rudnevs a nemecký reprezentačný bek Jonas Hector, ktorý sa zranil práve v súboji s Arsenalom.

    POSLEDNÝCH PÄŤ VZÁJOMNÝCH STRETNUTÍ:

    Dortmund – Kolín n. R. 0:0
    Kolín n. R. – Dortmund 1:1
    Dortmund – Kolín n. R. 2:2
    Kolín n. R. – Dortmund 2:1
    Dortmund – Kolín n. R. 0:0
     
    Úvodné zostavy:

    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Papastathopoulos, Toprak, Zagadou – G. Castro – Şahin, Dahoud – Jarmolenko, Aubameyang, Philipp.
    Náhradníci: Weidenfeller – Pulisic, Isak, Subotić, Kagawa, Weigl.

    1. FC Kolín nad Rýnom: Horn – Klünter, Meré, Heintz, Horn – Risse, Lehmann, Höger, Bittencourt – J. Córdoba, Osako.
    Náhradníci: Kessler – Guirassy, Jojić, Zoller, F. Sörensen, Rausch, Maroh.

    Rozhodca: Patrick Ittrich.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Zápas sa začal rozohrávkou domáceho tímu. Ten ale nezačal úplne ideálne, keď potom, čo sa nepresadil Andrij Jarmolenko musel proti Jhonovi Córdobovi na opačnej strane zasahovať Sokratis Papasthatopoulos a treba povedať, že ak by nebola prvá minúta, grécky bek by pravdepodobne videl žltú kartu.
     
    2
    Dortmund dal gól! Tak toto je ideálny štart pre domáci tím. Andrij Jarmolenko sa na pravom krídle pohral s Jannesom Hornom a poslal ideálny center pred Tima Horna, na ktorý si skvelým spôsobom nabehol MAXIMILIAN PHILIPP a prudkou hlavičkou nedal šancu súperovmu brankárovi.
    2. Maximilian Philipp (DOR) - 1:0
     
    3
    Kolínčania sa snažia okamžite odpovedať, z ich úvodnom útoku z pravej strany vyťažili po defenzívnom zásahu Dana-Axela Zagadou aspoň úvodný rohový kop zápasu.
     
    4
    Hostia ale nepreviedli túto štandardnú situáciu tak, ako by si predstavovali, pri lopte sú tak znova hráči v žlto-čiernej kombinácii poháňaní znova beznádejne zaplnenými domácimi tribúnami.
     
    5
    Borussia však po ideálnom štarte do zápasu sa už v tejto chvíli nemá kam ponáhľať, a tak si defenzívna štvorica domáceho tímu vymieňala niekoľko desiatok sekúnd loptu v blízkosti poliaceho kruhu.
     
    6
    Mahmoud Dahoud skúsil vysokou loptou do pokutového územia nájsť Andrija Jarmolenka, ktorého si ale tentokrát Jannes Horn postrážil, a tak z toho príležitosť pre Dortmund nevznikla.
     
    7
    V siedmej minúte stretnutia sme videli po jednom nedovolenom zákroku na oboch stranách. Najskôr poslal k zemi Maximilian Philipp Matthiasa Lehmanna a následne si nedovolene počínal aj Leonardo Bitencourt proti Łukaszovi Piszczekovi.
     
    8
    Hostia sa po prvý raz v zápase na dlhšiu dobu usadili na polovici súpera, po zásahu Dana-Axela Zagadoua však z toho bude v tomto prípade len autové vhadzovanie pre Kolín.
     
    9
    Vznikol z neho protiútok pre Borussiu, domáci futbalisti však pokazili prečíslenie 4 na 3. Následne musela byť hra prerušená, keď na hranici vlastného pokutového územia zostal s bolestivou grimasou ležať Andrij Jarmolenko.
     
    10
    Máme za sebou prvých desať minút hry a treba povedať, že v nich jednoznačne dominovali hráči Borussie Dortmund. Tí sa ujali rýchleho vedenia a svojmu súperovi zatiaľ absolútne nič nedovolili.
     
    11
    Andrij Jarmolenko to znova skúšal prudko nastreľovať do "malého vápna", tentokrát si však Timo Horn situáciu dobre postrážil a loptu dokázal skryť vo svojej náruči.
     
    12
    Domáci to zatiaľ hrajú takmer výlučne cez Andrija Jarmolenka. Aj tentokrát hľadal Sokratis vysokou loptou práve šikovného Ukrajinca, pri lopte však bol o niečo skôr Timo Horn.
     
    13
    Ömer Toprak skúšal kolmicou na ľavej strane vyzvať do šance Maximiliana Philippa, avšak jeho úmysel dobrým defenzívnym zákrokom vystihol Jorge Meré.
     
    14
    Tak teraz mala Borussia aj trošku šťastia, keď vzájomný súboj Jhona Córdobu so Sokratisom, ktorý vyzeral tak 50 na 50 napokon posúdil rozhodca v prospech domácich, ktorí tak budú zahrávať od vlastného pokutového územia.
     
    15
    Snáď po prvýkrát sa dnes stalo, že Andrijovi Jarmolenkovi nevyšla kombinácia s jeho spoluhráčom, keď si na pravom krídle nerozumel s Gonzalom Castrom. Je z toho autové vhadzovanie pre 1. FC Kolín.
     
    16
    Dortmundčania majú obrovskú prevahu, keď loptu držia až 70% z doterajšieho hracieho času. S výnimkou gólovej akcie sa však zatiaľ ťažko presadzujú cez defenzívu hostí.
     
    17
    To bola šanca! Mahmoud Dahoud vymyslel nádhernú vysokú loptu na Gonzala Castra, ktorý už mohol sám zakončovať, no akciu ešte vyšperkoval prihrávkou z prvej na Pierrea-Emericka Aubameyanga, proti jeho voleju skvelo zasiahol Timo Horn!
    17. Pierre-Emerick Aubameyang (DOR)
     
    18
    Po následnej štandardnej situácii sa do vzduchu dobre zavesil Sokratis, avšak jeho hlavička mierila len nad bránu hostí, ktorí si tak môžu znova na chvíľu vydýchnuť.
     
    19
    Rohový kop sme videli aj na opačnej strane, keď tentokrát Sokratis dobre zapracoval aj v defenzíve proti Jujovi Osakovi, Kolínčania však ani z jedného z dvoch centrov od ľavej rohovej zastávky neohrozili bránu Romana Bürkiho.
     
    20
    Andrij Jarmolenko je od úvodu stretnutia mimoriadne aktívny, tentokrát však svojim streleckým pokusom Tima Horna nevystrašil a do útoku tak vyrážajú opäť hostia.
     
    21
    Registrujeme aj prvý ofsajd dnešného zápasu, keď sa po vysokej lopte z hĺbky poľa v nedovolenej pozícii za obranou ocitol útočník Capkov Jhon Córdoba.
     
    22
    Andrij Jarmolenko robí skutočne obrovské problémy defenzíve súpera. Teraz nova pomerne poľahky prešiel cez Jannesa Horna a jeho prudký prízemný center musel na rohový kop odvracať Jorge Meré.
     
    23
    Z tejto štandardnej situácie od pravej rohoveh zastávky ale domáci nič nevymysleli. Napriek tomu zostávajú pri lopte, ďalšiu akciu však zakladajú až z vlastnej polovice ihriska.
     
    24
    Sokratis sa teraz vydal na menší ofenzívny výlet a urobil veľmi dobre, keď vymyslel krásnu kolmicu na Pierre-Emericka Aubameyanga. Ten loptu stihol ešte na hracej ploche a pri svojom centri z hranice bránkovej čiary trafil do ruky brániaceho Dominiquea Heintza. Treba však povedať, že ak by sa pískala penalta, bolo by to voči hosťom veľmi prísne.
     
    25
    Andrij Jarmolenko je dnes doslova všade. Raz vpravo, raz vľavo. Tentokrát sme ho videli na osi ihriska, kde si dobrým pohybom dokázal vypýtať nedovolený zákrok od Leonarda Bittencourta.
     
    26
    Borussia tak mala vďaka Ukrajincovi k dispozícii zaujímavú štandardnú situáciu, Gonzalo Castro však trafil svojou pravačkou len do miest, kde stál pripravený Timo Horn.
     
    27
    Mahmoud Dahoud chcel teraz svojim spoluhráčom pomôcť pri vysokom napádaní rozohrávky súpera, podľa názoru hlavného rozhodcu si však proti Dominiqueovi Heintzovi počínal nedovolene.
     
    28
    Všetci hráči Kolína sa stiahli pod loptu, kde čakajú na svoju príležitosť na nejaký rýchly protiútok. Dortmundčania však zatiaľ hrajú veľmi trpezlivo a vo veľkej pohode.
     
    29
    Ömer Toprak to skúsil z pomerne úctyhodnej vzdialenosti, no jeho vemľi nevýrazný pokus bol zblokovaný jedným z hosťujúcich futbalistov. Z následného rohového kopu zakončoval nepresne Nuri Şahin.
     
    30
    S uplynutím úvodnej polhodiny zápasu to však vyzerá, že Dortmund by veľmi rád pridal do prestávky ešte aspoň jeden presný zásah. Pierre-Emerick Aubameyang vybojoval pre svoj tím dravým prienikom rohový kop.
     
    31
    Po ňom zakončoval nie príliš vydarene Andrij Jarmolenko. Navyše to vyzerá tak, že si Ukrajinec privodlil nejaký menší zdravotný problém. Zdá sa však, že by to nemalo byť nič vážne a Jarmolenko bude pokračovať v zápase.
     
    32
    Kolínčania dnes už po niekoľkýkrát ani len neprešli na súperovu polovicu, Mahmoud Dahoud preniesol hru na Andrija Jarmolenka, ktorý sklepol Nurimu Şahinovi a ten len veľmi tesne míňa hornú žrď Hornovej brány!
     
    33
    Prevaha Dortmundu je stále výraznejšia, hostia z Kolína do týchto chvíľ nepredviedli absolútne nič. V týchto chvíľach majú dokonca veľký problém vôbec sa dostať k lopte.
     
    34
    Pohodu domácich demonštruje aj fakt, že stopérska dvojica Sokratis Papastathopoulos- Ömer Toprak sa pomerne často vydáva až niekde na hranicu 25 metrov od brány súpera, kde pomáha svojim kolegom s rozohrávkou.
     
    35
    Znova boli na polovici ihriska v súboji o loptu dôraznejší hráči Borussie, lopta sa dostala až na pravú stranu, odkiaľ poslal Andrij Jarmolenko nebezpečný strieľaný center pred Tima Horna, ktorý Pierre-Emerick Aubameyang minul len veľmi tesne.
     
    36
    Ďalší náznak príležitosti a znova v tom mal prsty Andrij Jarmolenko. Ten tentokrát vyzval na zakončenie Mahmouda Dahouda, ktorému ale lopta nesadla tak, ako by si predstavoval a Timo Horn jeho pokus bez problémov kryje.
     
    37
    Jhon Córdoba robí na hrote útoku Kolína čo môže, no svojim aktívnym pohybom sa tentokrát dostal len do ofsajdového postavenia, čo neušlo pozornosti asistenta hlavného rozhodcu.
     
    38
    Teraz pre zmenu Jhon Córdoba vo vzdušnom súboji nepríjemne zasiahol Sokratisa, je z toho faul hosťujúceho zakončovateľa a lopta pre Borussiu Dortmund.
     
    39
    No a s blížiacim sa koncom prvého polčasu si do štatistík pripisujeme aj prvú žltú kartu zápasu, ktorú za zákrok na Nuriho Şahina vidí hosťujúci Matthias Lehmann.
     
    40
    Skvelý Sokratis teraz v poslednej chvíli zasiahol prenikajúceho Jhona Córdobu aj za cenu zranenia, ktoré si vyžiada ošetrenie jeho lekárskym tímom.
     
    41
    Sokratis musel opustiť hraciu plochu, vyzerá to však tak, že by mal pokračovať v zápase. Capkovia z Kolína medzitým zahrávali dva rohové kopy, ani z nich však neprišlo k akémukoľvek ohrozeniu Romana Bürkiho.
     
    42
    Juja Osako teraz v osobnom súboji v strede poľa nepríjemne pristúpil nohu Nuriho Şahina. Hlavný rozhodca bol veľmi blízko a píska faul útočníka hostí. Nepomôžu ani protesty Osakových spoluhráčov.
     
    43
    Nuri Şahin zaujímavou loptou za obranu vyzval na zakončenie Maximiliana Philippa. Ten však bol v trochu náročnejšej situácii ako v úvode stretnutia, keď otvoril strelecký účet dnešného zápasu, a tak je z toho lopta pre Tima Horna.
     
    44
    Domáci sa už nikam neponáhľajú a vyzerá to tak, že prvý polčas budú už len v pohode dohrávať. Po súboji na pravej strane bude v tejto chvíli ešte na vlastnej polovici vhadzovať Łukasz Piszczek.
     
    45
    Pierre-Emerick Aubameyang sa chcel presadiť prienikom po pravej strane do pokutového územia, avšak do blízkosti brány ho nepustil Dominique Heintz. Je z toho rohový kop pre domáce mužstvo.
     
    45
    Nadstavovať sa bude ešte jedna minúta.
     
    45+2
    Dortmund dal gól! Domáci zahrávali rohový kop, po ktorom prišlo k súboju SOKRATISA PAPASTATHOPOULOSA s gólmanom Kolína Timom Hornom. Hornovi lopta vo výskoku vypadla, a Sokratis ju dorazil do siete. Najskôr to vyzeralo, že gól platiť nebude, no hlavný rozhodca si pomohol videotechnikou a presný zásah gréckeho stopéra napokon uznal!
    45+2. Sokratis Papastathopoulos (DOR) - 2:0
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas stretnutia medzi Borussiou Dortmund a 1. FC Kolín bol jasne v réžii domáceho tímu. Ten sa ujal vedenia už v druhej minúte potom, čo Maximilian Philipp využil skvelý center Andrija Jarmolenka. Následne Dortmund zahodil ešte dve či tri čisté gólové príležitosti, aby napokon aj za pomoci videotechniky skóroval z poslednej akcie prvého polčasu Sokratis Papastathopoulos. Kolínčaania pokračujú v nevýrazných výkonoch z úvodu sezóny a dnes zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že by si z Dortmundu mali odniesť čo i len bod.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Kolínčania už svojim výkopom odštartovali druhý polčas. Ich prvá ofenzívna akcia skončila potom, čo sa na pravej strane nepresadil Marcel Risse a ponúkol tak príležitosť súperovi. Dortmund rýchlo dostal loptu na Pierrea-Emericka Aubameyanga za dezorientovanú obranu hostí, gabonský superstrelec však tentokrát technickým zakončením triafa tesne vedľa ľavej žrde brány Tima Horna.
    46. Pierre-Emerick Aubameyang (DOR)
     
    47
    Znova sa ocitol Pierre-Emerick Aubameyang za obranou súpera, tentokrát však z toho nebolo zakončenie tohto útočníka Borussie, keď Jorge Meré dokázal loptu odvrátiť do autu.
     
    48
    O svojich streleckých kvalitách však chcel presvedčiť aj Mahmoud Dahoud, ktorý ale bránu Tima Horna svojim pokusom miereným k pravej žrdi tesne minul.
     
    49
    Borussia Dortmund má síce z prvého polčasu nahratý pohodlný náskok, napriek tomu už od úvodu druhej polovice stretnutia zvolila taktiku vysokého pressingu.
     
    50
    Práve pri napádaní súpera to však teraz poriadne prehnal Maximilian Philipp, ktorý veľmi nepríjemne zasiahol Jhona Córdobu a môže byť skutočne rád, že nevidel žltú kartu.
     
    51
    Borussia skutočne nezaháľa. Teraz v priebehu niekoľkých sekúnd najskôr prišla zblokovaná strela Nuriho Şahina, z následnej odrazenej lopty pálil veľmi zaujímavo jeho kolega zo stredu poľa Mahmoud Dahoud.
     
    52
    Maximilian Philpp síce najskôr musel obísť aj hlavného rozhodcu, následne však pekne našiel Pierrea-Emericka Aumabeyanga, ktorý technickým pokusom ohrozil Tima Horna. Ako však signalizuje asistent rozhodcu, Gabončan bol v momente Philippovej prihrávky v ofsajdovej pozícii.
     
    53
    Defenzíva Kolína skutočne dnes nie je v najlepšej kondícii. Gonzalo Castro to chcel teraz využiť na kolmicu smerujúcu na Pierrea-Emericka Aubameyanga, Timo Horn však veľmi dobre čítal hru a loptu stihol odkopnúť.
     
    54
    No a videli sme ďalší zo série súbojov Jhon Córdoba-Sokratis Papastathopoulos, v ktorom si tentokrát nedovolene počínal hosťujúci útočník. Na opačnej strane Dan-Axel Zagadou znova vymýšľal kolmicu na Maximilana Philippa.
     
    55
    Hostia sa skúsili presadiť po pravej strane, kde však Marcel Risse stroskotal na defenzíve Borussie a je z toho pre Kolínčanov "len" rohový kop.
     
    56
    Ešte pred touto štandardnou situáciou však uvidíme prvé striedanie zápasu. Z ihriska odchádza dnes mimoriadne nevýrazný Leonardo Bittencourt, na ktorého miesto prichádza Simon Zoller.
     
    57
    Kolínčanom nevyšiel spomínaný rohový kop a následne si na pravej strane v kombináii nerozumeli ani Lukas Klünter s Marcelom Rissem.
     
    58
    Tak toto sú veľmi zaujímavé momenty! Po centri Andrija Jarmolenka z pravej strany a zákroku Lukasa Klüntera to najskôr vyzeralo na rohový kop pre Dortmund, no napokon je z toho žltá karta pre hosťujúceho obrancu a pokutový kop pre Borussiu!
     
    59
    Dortmund dal gól! Loptu si na biely bod postavil PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG, ktorý nezaváhal, nedal Timovi Hornovi ani najmenšiu šancu a zvyšuje už na 3:0!
    59. Pierre-Emerick Aubameyang (DOR) - 3:0
     
    60
    Dortmund dal gól! No a už sa z toho stáva exhibícia domáceho tímu. Łukasz Piszczek sa dostal k lopte v pokutovom území, nikým nekrytý ju naservíroval PIERREOVI-EMERICKOVI AUBAMEYANGOVI, ktorý tak zaznamenáva druhý presný zásah v priebehu dvoch minút!
    60. Pierre-Emerick Aubameyang (DOR) - 4:0
     
    61
    Záverečná polhodina tohto stretnutia sa nám tak vzhľadom na aktuálny stav bude pravdepodobne len dohrávať. Najmä futbalisti z Kolína budú dúfať, že sa skóre tohto duelu už meniť nebude.
     
    62
    Domáci hráči ale pokračujú na pozitívnej vlne, keď znova kombinujú na polovici súpera a hľadajú ďalšiu z mnohých medzier v defenzíve Capkov z Kolína.
     
    63
    Frustráciu Kolínčanov podčiarkuje nedovoleným zákrokom na Ömera Topraka Jhon Córdoba, za ktorý mu hlavný rozhodca ukazuje aj žltú kartu.
     
    64
    Hosťujúci tréner sa snaží nejak oživiť svoju zostavu, no už 25 minút pred koncom si vyčerpal všetky možnosti na striedanie. V tomto momente totiž robí až dvojitú zmenu. Z ihriska odchádzajú Marco Höger s Jujom Osakom a na ich mieste už vidíme Miloša Jojića a Frederika Sörensena.
     
    65
    Miloš Jojić sa chcel okamžite zapojiť do hry, proti dobre brániacemu Łukaszovi Piszczekovi však nemal žiadnu šance a nevybojoval dokonca ani len autové vhadzovanie pre svoj tím.
     
    66
    Dvojitú zmenu vo svojej formácii robí aj Peter Bosz. Z ihriska odchádza jeden z najlepších hráčov dnešného stretnutia Andrij Jarmolenko spoločne s Nurim Şahinom. Na ich miesto prichádza dvojica Christian Pulisic, Julian Weigl.
     
    67
    Tempo hry sa nám teraz trochu rozbilo množstvom striedaní, bola tam aj žltá karta pre Jhona Córdobu. Borussia však všetko bez najmenších problémov kontroluje.
     
    69
    Dortmund dal gól! Mahmoud Dahoud vyčaroval ďalšiu skvelú prihrávku za dezorientovanú defenzívu Kolínčanov, kde sa ocitol MAXIMILIAN PHILIPP, ktorý zakončoval z ťažkého uhla, no napriek tomu dokázal dnes po druhýkrát prekonať Tima Horna a pridať tak piaty gól svojho mužstva.
    69. Maximilian Philipp (DOR) - 5:0
     
    70
    V pokutovom území Borussie Dortmund sa na zemi ocitol Jhon Córdoba po súboji s Ömerom Toprakom, o faul však v žiadnom prípade nešlo, a tak pokračujeme ďalej bez prerušenia.
     
    71
    Na opačnej strane sme už videli ďalšiu vysokú loptu do pokutového územia. Timo Horn dnes musí pri svojej deravej obrane hrať aj stopéra, a tak si aj po túto loptu musel prísť sám.
     
    72
    Dan-Axel Zagadou sa v druhom polčase oveľa viac púšťa do ofenzívnych výpadov, tentokrát však cez Lukasa Klüntera odcentrovať nedokázal. Bude z toho však aspoń autové vhadzovanie pre domáci tím.
     
    73
    Łukasz Piszczek chcel zakombinovať s Maximilianom Philippom, tentokrát z toho však bude len odkop od brány Tima Horna, a tak si obrana Kolínčanov môže aspoň na pár sekúnd vydýchnuť.
     
    74
    Łukasz Piszczek sa však nevzdáva a ďalšou kolmicou skúsil nájsť tentokrát Pierrea-Emericka Aubameyanga. Lopta však smerovala len na Tima Horna.
     
    75
    Tak trochu dielom frustrácie bol tento strelecký pokus Marcela Risseho, ktorý trafil bránu domácich z približne 30-metrovej vzdialenosti. Roman Bürki si tak po veľmi-veľmi dlhom čase pripisuje na svoje konto nejaký zákrok.
     
    76
    Jhon Córdoba sa chcel rozbehnúť popri Sokratisovi, kapitán Borussie však dnes predvádza takmer bezchybný výkon a aj tentokrát vyšiel z ich vzájomného súboja úspešnejšie.
     
    77
    Christian Pulisic sa rozbehol po pravej strane, zdvihol hlavu, chcel centrom nájsť Pierrea-Emericka Aubameyanga, proti jeho centru však dobre zasiahol Jannes Horn.
     
    78
    Z následného rohového kopu sa napokon po strieľanej prihrávke od Pierrea-Emericka Aubameyanga dostal k hlavičkovému zakončeniu Dan-Axel Zagadou, no proti jednému zo súperov si počínal v hlavičkovom súboji nedovolene.
     
    79
    Łukasz Piszczek vyzval na center Christiana Pulisica, mladý americký supertalent však trafil len pred sebou stojaceho Dominiquea Heintza, a tak hostia vyrážajú do rýchleho protiútoku.
     
    80
    Dan-Axel Zagadou teraz trošku poľavil na koncetrácii a pustil tak do zatiaľ najväčšej príležitosti hostí Simona Zollera. Ten však už bol tak blízko Romana Bürkiho, že nedokázal dôraznejšie zakončiť.
     
    81
    Dnes snáď po prvý raz prišlo k nedorozumeniu v zakladaní ofenzívnej akcie domácich. Sokratis Papastathopoulos odovzdal loptu Gonzalovi Castrovi, ten však už nedokázal presne orihrať Christianovi Pulisicovi.
     
    82
    No tak Jhonovi Córdobovi sa dnes bude o Sokratisovi snáď aj snívať. Kapitán Borussie teraz poslal útočníka súpera v ďalšom zo série ich osobných súbojov k zemi. Všetko sa to ale odohráva v blízkosti poliaceho kruhu.
     
    83
    Hráči Dortmundu sú skutočne v obrovskej pohode a v týchto momentoch už niekoľko desiatok sekúnd ani len nepožičali loptu hosťom z Kolína nad Rýnom.
     
    84
    Zo zdĺhavej kombinácie, kedy si zahral aj Roman Bürki, vznikla kolmica za obranu pre Pierrea-Emericka Aubameyanga, uvidíme ďalší rohový kop Borussie Dortmund.
     
    85
    Domáci ale už nič zvláštne pri tejto pri tejto štandardnej situácii nevymýšľali a k ďalšiemu ohrozeniu brány Tima Horna ani neprišlo.
     
    86
    Posledné striedanie dnešného duelu. Z ihriska za veľkých ovácií domáceho publika odchádza dvojgólový Pierre-Emerick Aubameyang, ktorý na svoje miesto púšťa na niekoľko minút Alexandra Isaka.
     
    87
    Jhon Córdoba je dnes poriadne frustrovaný. Tentokrát si veľmi nepríjemne vyšliapol aj na druhého zo stopérskej dvojice Borussie Ömera Topraka.
     
    88
    Mahmoud Dahoud dnes veľmi chce dať gól. Znova to tento nemecký stredopoliar skúsil z pomerne úctyhodnej vzdialenosti, ani teraz však bránu, v ktorej stojí Timo Horn netrafil.
     
    89
    Mahmoud Dahoud vyzval peknou prihrávkou za obranu na zakončenie Alexandra Isaka, ten ale bránu súpera netrafil, a tak bude Timo Horn odkopávať od vlastnej brány.
     
    90
    Rozhodcovia už nechcú viac trápiť zdecimovaných hráčov Kolína, a tak nenadstavujú ani sekundu. Stretnutie sa tak končí.
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    Borussia Dortmund vstupovala do druhého polčasu s dvojgólovým vedením a asi málokto očakával, že by domáci nezískali tri body. Zverenci Petra Bosza v druhom polčase pridali ďalšie tri góly, keď sa postupne presadil dvakrát Pierre-Emerick Aubameyang, ktorý sa raz nemýlil ani z bieleho bodu, no a na konečných 5:0 upravil ďalší dvojgólový strelec dnešného zápasu Maximilian Philipp. Ten gólový účet stretnutia otvoril a napokon aj uzavrel. Kolínčania dnes na trávniku Signal Iduna Parku absolútne nič nepredviedli a pokračujú tak vo veľmi nevýrazných výkonoch z úvodu novej sezóny. Na dnes je to už odo mňa skutočne všetko, pekný zvyšok večera a úspešný štart do nového týždňa vám praje Jakub Kocourek! (19:54:56)

    Jakub Kocourek

    Góly: 2. Philipp, 45+2. Papastathopoulos, 59. Aubameyang (pen.), 60. Aubameyang, 69. Philipp

    Karty:   39. Lehmann (KLN), 58. Klünter (KLN), 63. J. Córdoba (KLN)


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 12:2. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 11:10.
    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Papastathopoulos, Toprak, Zagadou – G. Castro – Şahin (66. Weigl), Dahoud – Jarmolenko (66. Pulisic), Aubameyang (86. Isak), Philipp.
    Náhradníci: Weidenfeller – Pulisic, Isak, Subotić, Kagawa, Weigl.

    1. FC Kolín nad Rýnom: Horn – Klünter, Meré, Heintz, Horn – Risse, Lehmann, Höger (64. Jojić), Bittencourt (56. Zoller) – J. Córdoba, Osako (64. F. Sörensen).
    Náhradníci: Kessler – Guirassy, Jojić, Zoller, F. Sörensen, Rausch, Maroh.

    Rozhodca: Patrick Ittrich