Manchester City – Liverpool 5:0 (kon.) | Arsenal – Bournemouth 3:0 (kon.) | Brighton – West Bromwich 3:1 (kon.)
Everton – Tottenham 0:3 (kon.) | Leicester – Chelsea 1:2 (kon.) | Southampton – Watford 0:2 (kon.)
Stoke City – Manchester United 2:2 (kon.)
koniec
Southampton FC
0:2 (0:1)
Watford FC
Sobota 09.09.2017, 16:00 • St. Mary's Stadium, Southampton • Anglická Premier League • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Southampton FC

    "Svätci" udržali Virgila van Dijka, čo je veľmi potešujúca správa a tento stopér sa pripojil späť k prvému tímu, takže sa dá očakávať, že sa dostaneme aj do nominácie na zápas s Watfordom.

    Southampton začal ročník remízou 0:0 so Swansea na domácej pôde, čo určite kus zamrzelo, no chuť si hráči z juhu Anglicka napravili víťazstvom 3:2 proti West Hamu. Pred reprezentačnou prestávkou z toho bola remíza 0:0 proti nováčikovi z Huddersfieldu.

    Čo je však horšie, "Saints" už v druhom kole Ligového poháru nestačili na Wolverhampton a na domácom St. Mary´s stadium prehrali 0:2.

    Watford FC

    Ambiciózny londýnsky klub v novej sezóne ešte neprehral. Hneď na úvod sa postaral o remízu 3:3 v skvelom zápase s Liverpoolom, kedy bod v nadstavenom čase zachraňoval Britos. Následne prišlo víťazstvo 2:0 na pôde Bournemouthu, avšak naposledy zakopnutie s nováčikom z Brightonu. Na Vicarage Road sa zrodila remíza 0:0.

    Ďalšou škvrnou je vypadnutie z Ligového poháru. Bristol City v Londýne uspel, keď vyhral 3:2.

    Do zostavy sa vracia holandský krajný obranca Daryl Janmaat.
     
    Úvodné zostavy:

    Southampton FC: Forster – Soares, Hoedt, Stephens, Bertrand – S. Davis (C), Romeu – Redmond, Ward-Prowse, Boufal – Gabbiadini.
    Náhradníci: A. McCarthy – Jošida, McQueen, Tadić, Lemina, Ch. Austin, S. Long.

    Watford FC: Gomes (C) – Femenía, Kaboul, Kabasele, Holebas – N. Chalobah, Doucouré, Cleverley – Carrillo, Gray, Richarlison.
    Náhradníci: Karnezis – Mariappa, Janmaat, Watson, Capoue, Deeney, Success..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Domáci futbalisti obstarali výkop tohto stretnutia a okamžite začali nákopom na súperovu polovicu, ale lopta sa im po zásahu Soaresa vrátila.
     
    2
    Krídelný pokus o prechod dopredu od hráčov Southamptonu sa nevydaril, center Soaresa bol okamžite odvrátený na súperovu polovicu.
     
    3
    Na zemi po jednom zo súbojov ostáva Chalobah, ktorý si drží chrbát a bude potrebovať ošetrenie. Nešetrne ho k zemi poslal Romeu, faul sa nepískal.
     
    4
    Anglický záložník bude v poriadku, ale spoločne s trénerom Silvom si ešte s rozhodcom Lee Probertom vysvetlili, prečo sa nepískal faul na už seniorského reprezentanta Anglicka.
     
    5
    Práve Chalobah potiahol loptu smerom k bráne súpera, kolmica za obranu neprešla cez Stephensa a následne sa z krídla nepresadil Richarlison.
     
    6
    Romeu sa previnil prvým faulom tohto stretnutia, keď si niekoľko metrov od vlastnej šestnástky nedovolene pomohol proti Grayovi. Watford dostane výhodu priameho kopu.
     
    7
    Holebasov center dokázala defenzíva "Svätcov" odvrátil a Redmond šprintuje do protiútoky, ktorý skončil dobrým zákrokom Kaboula pri kolmicu na Gabbiadiniho.
     
    8
    Po aute Kika Feméniu sa Carrilo otočil okolo svojho strážcu a odcentroval do pokutového územia. Defenzíva domácich síce odvrátila, ale Watford ostáva na lopte.
     
    9
    Po defenzívnom zákroku Kaboula jeho spoluhráči prešli do postupného útoku, na krídle sa však Holebas dostal do náročnej pozície a neprihral presne.
     
    10
    Úvod zápasu jednoznačne patrí domácim, ktorí si síce žiadnu veľkú šancu nevypracovali,ale začali veľmi aktívne a to hráčom Southamptonu robí problémy.
     
    11
    Zahanbiť sa nechcú nechať ani hostia, ktorí po aktivite Redmonda s Bertrandom získali rohový kop. Center z neho končí len v rukaviciach Gomesa.
     
    12
    Carrilo sa po pase od Cleverleyho dostal cez dvoch súperov, prihral do šestnástky, lenže tam sa domáci nepresadili. Nevyšiel ani pokus Chalobaha a nákop späť.
     
    13
    Chalobah si nabehol na krídlo, okamžite bol dostúpený, a tak musel vrátiť loptu smerom dozadu. Tá sa dostala až ku Gomesovi.
     
    14
    Prihrávku zo stredu poľa za defenzívu na Gabbiadiniho zastavil Kaboul, Gomes rozohral tak, že jeho spoluhráči sa takmer dostali k strele. Richarlison bol nakoniec zastavený.
     
    15
    Dlhý aut Holebasa odvrátil hneď prvý obranca domácich, Chalobah aj napriek svojej snahe loptu už nezískal, takže aut bude vhadzovať Cédric Soares.
     
    16
    Nathan Chalobah je poriadne namotinovaný, ale v tom dobrom slova zmyslel. Teraz to však prehnal, sklzom zasiahol namiesto lopty Romeua.
     
    17
    Opäť sa pri lopte ocitol Gomes. Brazílskeho brankára jeho spoluhráči z defenzívy využívajú dosť často. Po výkope sa vpred hnal Carrilo, Bertrand si s ním poradil.
     
    19
    Redmondov center po prihrávke od Romeua presný nebol, s nepríjemným pokusom si defenzíva "Hornets" poradila a dostala loptu až k brankárovi Forsterovi.
     
    20
    Boufal sa pohral s Femeniom, prihral do druhej vlny, avšak pred Romeuom odvrátil loptu Cleverley. Protiútok faulom zablokoval Soares.
     
    21
    Holebas znova vyskúšal dlhý aut, tentoraz to bolo lepšie. Kabasele ešte predĺžil, k strele nedošlo. Napriek tomu príde zaujímavý priamy kop pre hostí, fauloval totiž Boufal.
     
    22
    Priamy kop z dobrej pozície ľavačkou nakoniec rozohral Holebas, jeho technický pokus skonči tesne vedľa brány Frasera Forstera.
     
    23
    Watford ale prichádza s ďalším útokom. Richarlison sa pohral s dvomi obrancami, jeho veľmi slušnú strelu v poslednej chvíli na roh zrazil Stephens.
     
    24
    Po rozohrávke na krátko centroval Holebas, lopta mu absolútne nesadla a nasmeroval ju ďaleko od svojich spoluhráčov číhajúcich v pokutovom území.
     
    25
    Bertrand spadol v priestore na krídle vedľa pokutového územia Watfordu, avšak faul sa nepískal, aj keď sa to anglickému obrancovi vôbec nepáčilo.
     
    26
    Odkop z polovice domácich síce zachytili hráči Watfordu, konkrétne Kabasele, ale znova už pri lopte Southampton, ktorému sa nedarí dostať bližšie k pokutovému územiu.
     
    27
    Doucouré po skvelej práci Chalobaha vyštartoval vpred, prihrávka na Carrila presná nebola. Peruánčan mal k lopte ďaleko, nedokázal ju stihnúť na hracej ploche.
     
    29
    Niekoľko súbojov v strede poľa nakoniec vyznelo lepšie pre Southampton, pretože tento celok dostal k dispozícii aut. Následný nákop však zbiera Kabasele.
     
    30
    Chalobah sa pokúsil o ďalšiu kolmicu pomedzi stopérov na Graya, včas zasiahol Stephens. Watford zakladá ďalšiu útočnú akciu až z vlastnej polovice.
     
    31
    Tom Cleverley sa dostal do menšej kontroverzie s hlavným arbitrom po tom, ako prišiel nešetrný zákrok na Richarlisona, lenže faul sa nepískal. Lee Probert obom futbalistom všetko vysvetlil.
     
    32
    Oriol Romeu vyskúšal šťastie zakončením z veľkej diaľky, no bývalý futbalista Chelsea a odchovanec FC Barcelona sa medzi tri žrde nezmestil.
     
    33
    Kabasele zakročil síce veľmi dobre, no jeho spoluhráči o loptu ihneď prišli. Zákrok mladého stopéra bol preto potrebný opäť, znova to Belgičan zvládol.
     
    35
    Chalobah perfektne zastavil Boufala, s ktorým vyhral súboj pri postrannej čiare. Soares následne zastavil prechod hostí odkopom ku Gomesovi.
     
    36
    Redmond bol síce na polovici súpera faulovaný, ale stihol ešte prihral na krídlo, kde mohol v akcii pokračovať Cédric Soares. Probert aj tak prerušil hru.
     
    37
    Ward-Prowse poslal zaujímavý center do šestnástky protivníka. Ten nad seba nadvihol Kabasele a Gomes si s padajúcou loptou následne poradil.
     
    38
    Tím Watford práve strelil gól!
    Nádherná strela spoza šestnástky končí v sieti. Po dlhom aute sa defenzíva domácich ubránila, lenže odkop zachytil ABDOULAYE DOUCOURÉ, ktorý si pripravil pozíciu a z diaľky trafil krásne k žrdi.
    38. Abdoulaye Doucouré (WAT) - 0:1
     
    40
    Prvý polčas sa chýli ku koncu a Watford spečatil svoj tlak, ktorý predvádzal už od prvej minúty stretnutia. Uvidíme, či domáci dokážu zareagovať.
     
    42
    Richarlison poslal dobrú strelu z diaľky. Tá bola ešte tečovaná a skončila na bočnej sieti. Rohový kop však nič nepriniesol, vysoko nad zakončoval práve spomínaný Brazílčan.
     
    43
    Po dlhšom čase sa pri lopte ocitol Gabbiadini, avšak jeho prechod zastavila zástavka postranného rozhodcu, nakoľko sa pískalo postavenie mimo hry.
     
    44
    Gray sa cez Stephensa predrať nedokázal, anglický stopér vyriešil situáciu tak, že nasleduje iba odkop od brány Frasera Forstera.
     
    45
    Dobre postavený Kaboul zastavil kolmicu do pokutového územia Watfordu, zatiaľ čo jeho spoluhráči už smerujú dopredu. Po prihrávke do druhej vlny pálil z prvej Doucouré, tentoraz namieril nad.
     
    45+1
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Hostia z Londýna predviedli veľmi dobrý výkon a opanovali prvý polčas. Po krásnej strele Doucourého navyše aj vedú a smerujú k trom bodom, no všetko je ešte stále otvorené.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza James Ward-Prowse, prichádza Dušan Tadić.
     
    47
    Chalobah hneď na začiatku polčasu preveril spoza šestnástky prudkou strelou pozornosť Forstera, lenže zakončenie z diaľky smerovalo iba do stredu brány.
     
    48
    Cédric Soares si na krídle pomohol faulom proti Richarlisonovi, ktorý získal priamy kop pre svoj tím, ale nevyzerá to tak, že by mal prísť center.
     
    49
    Ten sa nakoniec ani nekonal a po rozohrávke hostí sa dopredu vyrojili hráči Southamptonu, avšak prihrávka do uličky skončila v rukaviciach Gomesa.
     
    50
    Davis poslal peknú prihrávku od postrannej čiary do šestnástky, avšak Ward-Prowse si neporadil si spracovaním, takže vpred prešli hráči Watfordu.
     
    51
    Holebas si na krídle nepodaril s Redmondom v rámci pravidiel, takže jeho postup zastavil za cenu faulu. Žltej karte ešte ušiel, Probert mu ju neudelil.
     
    52
    Stephens naviedol loptu na polovicu súpera, kde sa pokúsil o center do krídla, lenže dobre zareagoval Carrilo. Bertrand sa po aute dostal do šestnástky a z uhlu strieľal, nasleduje roh.
     
    53
    Po rohovom kope sa domáci do zakončenia nedostali, následný center späť našiel Gomesa. Brazílčan rýchlo vykopol a Gray sa dral do veľkej šance, dvojica obrancov ho nakoniec stihla zastaviť.
     
    54
    Ryan Bertrand sa snažil dostať loptu od vlastnej šestnástky, no prepadol ho Carrilo a Juhoameričan získal rohový kop.
     
    55
    Hneď traja hráči Watfordu sa tlačili do zakončenia, loptu netrafil ani jeden a preč ju dostal Stephens, ktorý ležal rozvalený na trávniku.
     
    57
    Southampton získal priamy kop, po ktorom prišiel center, lenže žiadne zakončenie, nakoľko Stephens sa v skrumáži tiel presadiť nedokázal.
     
    58
    Domáci začínajú byť aktívnejším tímom, tentoraz to ale Boufal nepotvrdil, pretože jeho pokus spoza šestnástky bol strašne nepresný a skončil niekde vysoko nad tribúnou.
     
    59
    Holebas zastavil pri svojej rohovej zástavke prenikajúceho Redmonda, lenže ležať na zemi ostal Kaboul. Rýchlo sa postavil a bude brániť rohový kop domácich.
     
    60
    Stephens sa ocitol vo vynikajúcej pozícii, v poslednej chvíli jeho pokus zablokoval Kabasele a následná strela Betranda išla do bočnej siete.
     
    61
    Veľké problémy Watfordu! Striedať musí Kaboul a na zemi sa ocitá aj ďalší hráč, ktorým je Feménia tiež to vyzerá na zmenu. Londýnsky klub má zranených hneď niekoľko obrancov a teraz sa pridávajú ďalší.
     
    62
    Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza Younès Kaboul, prichádza Adrian Mariappa.
    Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza Kiko Femenía, prichádza Daryl Janmaat.
     
    63
    Redmond naviezol loptu do šestnástky, kde ju prihral na Tadiča, avšak jeho rana z hranice veľkého vápna končí v obrancoch hrajúcich v žltých dresoch.
     
    64
    Prenesenie hry našlo na pravom krídle Redmonda, ktorý sa síce dostal k centru, lenže trafil iba dobre pripraveného Holebasa, a tak nasledoval roh.
     
    65
    S centrovanou loptou, ktorá spadla do malého vápna, si obrancovia Watfordu dokázali poradiť a odkopli ju až na polovici protivníka.
     
    66
    Tím Watford práve strelil gól!
    DARYL JANMAAT sa krátko po príchod na ihrisko zapisuje do streleckej listiny a navyše prerušil aktivitu domácich. Ďalekonosný pokus Holanďana tesne nad zemou zaparkoval tesne vedľa pravej Forsterovej žrde.
    66. Daryl Janmaat (WAT) - 0:2
     
    67
    Richarlison bol pri svojom postupe smerom k bráne protivníka zastavený faulom v strede ihriska, no žltej karty pre súpera sa nedočkal.
     
    68
    Mariappa odkopol loptu do bezpečia pred Soaresom, Southampton však ostáva na polovici súpera. Tadič sa pokúsil o strelu, no výborne ho zastavil Doucouré.
     
    69
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Manolo Gabbiadini, prichádza Shane Long.
     
    70
    Long si nabehol do otvoreného priestoru v šestnástke, lenže ocitol sa v postavení mimo hru, čiže v akcii pokračoval nemohol.
     
    71
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Sofiane Boufal, prichádza Charlie Austin.
     
    73
    Hráči domáceho mužstva získali skrátený rohový kop, na ktorý najlepšie zareagoval veľmi dobre hrajúci Kabasele. Odvrátil loptu, ktorú Chalobah nakopol dopredu.
     
    74
    Richarlison si ju z krídla naviedol do streleckej pozície, aby vyskúšal pokus pravačkou, ten ešte pred Forstertom odkopol vracajúci sa Stephens.
     
    76
    Na center Janmaata si naskočil Richarlison, ale nakoniec sa k hlavičke cez Cédrica Soaresa nedokázal presadiť. Domáci však loptu iba odovzdali hráčom hostí.
     
    77
    Znova sa do akcie rúti Richarlison, včas mu pri postrannej čiare stopku vystavil Soares a práve krajný obranca môže poslať loptu späť do hry.
     
    78
    Dobrý pas Cédrica Soaresa rukou potlačil do bezpečia Gomes, lenže loptu nakoniec dostal Redmond, ktorý prudko centroval do malého vápna, kde znova zakročil Brazílčan.
     
    79
    Cédric Soares hľadal Austina. Tomu loptu najskôr posunul Kabasele a vzápätí mu ju spred nosa odkopol Janmaat.
     
    80
    Redmond sa síce okolo Janmaata presadil k prudkému centru, no spoluhráči v šestnástke boli dostatočne dobre pokrytí. Kabasele hlavou odvrátil do bezpečia.
     
    82
    Redmond sa preštrikoval cez niekoľkých hráčov ku kolmicu na Austina, v poslednej chvíli odkopol dobre postavený stopér Kabasele.
     
    83
    Tadič vnikol do pokutového územia súpera, prihral ešte cez dvoch obrancov do lepšej pozície na Longa, avšak nakoniec pred týmto Írom dostali obrancovia Watfordu loptu preč.
     
    84
    Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza Andre Gray, prichádza Troy Deeney.
     
    85
    Deeney sa okamžite po príchode na ihrisko snažil dostať do veľkej šance, lenže Stephens ho cez seba nepustil, takže Angličan si pomohol faulom.
     
    86
    Kabasele v poslednej chvíli perfektným sklzom vo vlastnej šestnástke zastavil prenikajúceho Bertranda. Po následnom rohu vyboxoval do bezpečia Gomes.
     
    88
    Richarlison sa takmer taktiež zapísal do listiny strelcov, ale nakoniec neprešiel cez poslednú prekážku, ktorou bol v šestnástke Stephens. Inak by sa ocitol sám pred Forsterom.
     
    89
    Fanúšikovia už nejakých desať minút postupne opúšťajú štadión St. Mary´s v tejto chvíli je to ale asi najväčší nápor na schody a východy zo štadióna.
     
    90
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    90+2
    Southampton získal roh, po ktorom síce k zakončeniu neprišlo, ale potom to z diaľky ešte skúsil Tadič, no jeho pokus našiel iba gólmana Gomesa.
     
    90+3
    Domáci hráči sa ešte stále snažia niečo so zápasom urobiť, ale už je to skôr platonická snaha, pretože im to nejde a času je navyše veľmi málo.
    90+3. Cédric Soares (SOT)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Watfordu sa podarilo vďaka veľmi dobrému prvému polčasu získať tri body. V tom druhom to bolo o niečo horšie, ale nakoniec prišiel druhý gól Janmaata a prakticky o všetkom bolo rozhodnuté. (17:52:55)

    Matej Kubove

    Góly: 38. Doucouré, 66. Janmaat


    Southampton FC: Forster – Soares, Hoedt, Stephens, Bertrand – S. Davis (C), Romeu – Redmond, Ward-Prowse (46. Tadić), Boufal (71. Ch. Austin) – Gabbiadini (69. S. Long).
    Náhradníci: A. McCarthy – Jošida, McQueen, Tadić, Lemina, Ch. Austin, S. Long.

    Watford FC: Gomes (C) – Femenía (62. Janmaat), Kaboul (62. Mariappa), Kabasele, Holebas – N. Chalobah, Doucouré, Cleverley – Carrillo, Gray (84. Deeney), Richarlison.
    Náhradníci: Karnezis – Mariappa, Janmaat, Watson, Capoue, Deeney, Success.